Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون ایجاد موسسه تحقیقاتی تویوتا در چین، عقب نشینی شاخص کل بورس از کانال ۲۰۶ هزار واحد، افزایش قیمت سکه امامی در بازار دوشنبه، خبر لغو معافیت تحریم خرید نفت ایران روپیه را پایین کشید، واردات هلو، شلیل و شفتالو ۶ میلیون دلاری شد، ایران آماده تامین نیاز‌های نفت و گاز پاکستان است و اختلاف بانک مرکزی ترکیه با IMF بر سر میزان ذخایر ارزی را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پراید از گردونه تولید حذف می شود

سخنگوی کمیسیون صنایع با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون متبوع خود از شرکت سایپا گفت: طبق اظهارات مدیرعامل سایپا تولید از گردونه تولید حذف، و خودرو تیبا یا کوئیک جایگزین آن می شود. ملکی ادامه داد: از مدیرعامل سایپا خواسته شده تا به تعهدات خود در قبال فروش خودرو عمل کنند تا سر مردم در این میان بی کلاه نماند. /ایرنا

ایجاد موسسه تحقیقاتی تویوتا در چین

شرکت تویوتا‌موتور اعلام کرد در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد یک موسسه تحقیقاتی در پکن با همکاری دانشگاه سینگوا است تا کار روی استفاده از فناوری توان هیدروژنی و دیگر فناوری‌های پاک که می‌توانند در خودروها استفاده شوند و چالش‌های محیط‌زیستی چین را کاهش دهند آغاز شود. این برنامه نوآورانه از سوی آکیو تویودا، رئیس این خودروساز ژاپنی طی یک سخنرانی در دانشگاه سینگوا اعلام شد. یک منبع نزدیک به تویوتا در این‌باره گفت: «این شرکت بنا دارد تا فناوری‌های جدید را در اختیار چین قرار داده و به این ترتیب تجارت خود را در این کشور ازطریق افزایش ظرفیت تولید و روش‌های توزیع توسعه دهد. موسسه تحقیقاتی مشترک تویوتا و سینگوا بنا دارد تا چنین روش‌هایی را برای کاهش سوانح ترافیکی ابداع کند. تویوتا پیش‌تر از قصد خود برای اعطای دسترسی آزادانه به فناوری برقی‌سازی محصولاتش به شرکت‌های مختلف خبر داده بود. تویوتا ازسوی دیگر امیدوار است تا همکاری خود را با شرکت‌های چینی در راستای ساخت و توسعه خودروهای دارای سلول‌های سوختی ارتقا دهد. /دنیای‌اقتصاد

عقب نشینی شاخص کل بورس از کانال ۲۰۶ هزار واحد

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز دوشنبه، با کاهش  ۵۳ واحدی معادل ۰.۰۳ درصد به رقم ۲۰۴ هزار و ۳۲۱ واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با کاهش ۱۵ واحدی معادل ۰.۰۳ درصد به رقم ۵۸ هزار و ۸۸۴ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز همانند روز شنبه، با رشد ۹۴ واحدی معادل ۰.۲۳ رصد، عدد ۴۰ هزار و ۷۴۷ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۶۵ واحدی معادل ۰.۲۳ درصد به رقم ۲۸ هزار و ۳۹۱ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۳۴۷ واحد کاهش معادل ۰.۱۵ درصد را رقم زد و به سطح ۲۳۰ هزار و ۴۷۴ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با  ۲۴۲ واحد کاهش معادل ۰.۱۶ درصد به رقم ۱۵۲ هزار و ۹۹۹ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۸۴۷ واحد افزایش معادل ۰.۲۱ درصد همراه بود و عدد ۳۹۵ هزار و ۱۷۹ واحد را به نمایش گذاشت. 

افزایش قیمت سکه امامی در بازار دوشنبه

محمد کشتی آرای عضو هیأت مدیره طلا و جواهر تهران در خصوص نرخ‌های روز دوشنبه، به تابناک اقتصادی گفت: هر قطعه سکه تمام طرح قدیم به رقم ۴,۷۰۰,۰۰۰ تومان رسید. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید (سکه امامی) با افزایش قیمت ۱۴۰ هزار تومانی به رقم ۴,۹۰۰,۰۰۰ تومان فروخته شد. همچنین هر نیم سکه بهار آزادی به نرخ ۲,۶۸۰,۰۰۰ تومان رسید که نسبت به روز شنبه، ۳۰ هزار تومان گران‌تر می‌باشد. هر ربع سکه بهار آزادی نیز، ۱,۷۱۰,۰۰۰ تومان قیمت گذاری شد و هر سکه یک گرمی نیز با رشد ۱۰ هزار تومانی به رقم ۹۵۰ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار به رقم ۴۴۰,۲۰۰ تومان و هر مثقال طلای ۱۷ عیار که به عنوان مبنا برای محاسبات نرخ گذاری است، ۱,۹۱۰,۰۰۰ تومان می‌باشد که نسبت به روز شنبه، ۵۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته است. به گفته کشتی آرای، حباب سکه به ۵۵۰ هزار تومان رسید.

خبر لغو معافیت‌ تحریم خرید نفت ایران روپیه را پایین کشید

انتشار خبر تصمیم واشنگتن برای عدم تمدید معافیت‌های تحریم خرید نفت ایران، باعث شد تا در معاملات روز دوشنبه روپیه هند کاهش ارزش خود در برابر دلار را تجربه کند و از 60.37 روپیه در برابر دلار به 69.82 روپیه کاهش یابد. /ایندیا اکسپرس

عراق: واردات گاز از ایران 13 درصد افزایش می یابد

السومریه: وزارت برق عراق اعلام کرد واردات گاز از ایران را تا 9 ماه دیگر 13 درصد افزایش خواهد داد. بر این اساس عراق در ابتدای سال 2020، واردات گاز از ایران را از 28 میلیون متر مکعب در روز در شرایط کنونی به 32 میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد داد. این وزارت‌خانه دولت عراق اعلام کرد قطع واردات گاز ایران باعث می شود که تولید برق در این کشور 4 هزار مگاوات کاهش یابد. وزارت برق عراق اعلام کرده است که جایگزینی برای واردات گاز ایران ندارد.

واردات هلو، شلیل و شفتالو ۶ میلیون دلاری شد

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی در ۱۱ ماهه سال ۹۷ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۶ هزار و ۶۹۲ تن هلو، شلیل و شفتالو از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. بنا بر آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران با واردات این حجم هلو، شلیل و شفتالو به کشور بالغ بر ۶ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۳۵۵ دلار ارز از کشور خارج شد که رقم ریالی آن بالغ بر ۲۷۹ میلیارد و ۱۸۶ میلیون و ۳۷۵ هزار و ۲۰۷ ریال در آمار گمرک به ثبت رسیده است. به نقل از میزان، لازم به ذکر است که واردات هلو، شلیل و شفتالو از کشو‌های اسپانیا، یونان و وارد ایران شده است.

ایران آماده تامین نیازهای نفت و گاز پاکستان است

دکتر حسن روحانی، روز گذشته در نشست مشترک مطبوعاتی با عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در زمینه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور وجود دارد، گفت: دو طرف توافق دارند که روابط تجاری توسعه یابد و جمهوری اسلامی ایران آماده است نیازهای پاکستان در زمینه نفت و گاز را تامین کند و اقدام‌های لازم برای اتصال لوله گاز به این کشور را انجام دهد، همچنین آماده‌ایم تا صادرات برق از ایران به پاکستان به ۱۰ برابر افزایش یابد. وی با تاکید بر اینکه برای توسعه روابط تجاری کمیته تهاتر بین دو طرف تشکیل خواهد شد تا صادرات و واردات تهاتر و در یک حساب تسویه شود، افزود: علاقه داریم تا بنادر چابهار و گوآدر روابط بیشتری داشته باشند و ارتباط بین این دو بندر با اتصال راه‌آهن گسترش یابد. نخست‌وزیر پاکستان نیز در این دیدار با تاکید بر ارتقای همکاری‌های بین دو کشور در زمینه‌های مختلف به‌ویژه تجاری، اقتصادی، بهداشت و انرژی عنوان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت‌های قابل توجهی در بخش های مختلف و مراقبت‌های اولیه بهداشتی داشته است که امیدواریم بتوانیم از این تجارب ایران استفاده کنیم.

فشارهای آمریکا نتوانست جلوی رشد هواوی را بگیرد

یکی از جنجال‌برانگیزترین اتفاقاتی که در سال ۲۰۱۸ میلادی رخ داد، بدون شک تلاش دولت ایالات متحده آمریکا برای تحریم و ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و تجهیزات مخابراتی ساخت شرکت چینی هواوی بود. ماجرا از اوایل سال گذشته میلادی آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که گوشی‌های هوشمند ساخت شرکت‌های چینی نظیر هواوی و زدتی‌ای از شهروندان و مقامات آمریکایی جاسوسی می‌کنند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین می‌دهد تا علیه ایالات متحده از آن‌ها استفاده کند. با این‌که دولت چین و شرکت‌های هواوی و زدتی‌ای همگی این اتهامات را بارها رد و تکذیب کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها به تلاش برای جلوگیری از فعالیت آن‌ها و قطع همکاری سایر کشورها ادامه می‌دهند. حالا تازه‌ترین گزارش‌های منتشر شده از سوی رویترز نشان می‌دهد که هواوی موفق شده است در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با یک رشد و افزایش ۳۹ درصدی در میزان درآمدهای خود روبرو شده است و رقم آن در این بازه زمانی کوتاه سه ماهه به ۱۷۹.۷ میلیارد یوآن معادل ۲۶.۸۱ میلیارد دلار رسیده است. این رقم به قدری قابل توجه بوده است که بالاترین میزان درآمد سه ماهه این شرکت چینی محسوب و عنوان شده است.

پاکستان به دنبال بانک‌های ثالث برای افزایش تجارت با ایران

پاکستان تودی نوشت: صاردکنندگان پاکستانی به دلیل رسیدن تجارت اسلام آباد با تهران به رقم ناچیز ۳۵ میلیون دلار در پی وضع تحریم های ایالات متحده بر روی ایران خواهان استفاده از کانال های بانکی ثالث بویژه بانک های چینی بمنظور تجارت با ایران هستند. تجارت فعلی دو جانبه دو کشور بر پایه تهاتر و سیستم تراکنش نقدی است و صادرکنندگان پاکستانی از استیت بانک پاکستان یا همان بانک مرکزی این کشور تقاضای امضاء توافق با بانک های چینی مستقر در کراچی بمنظور تسهیل صادرات به ایران را کرده اند. در همین حال «حاجی جمال الدین» نائب رییس اتاق مشترک بازرگانی و صنعتی پاکستان-افغانستان گفت: اگر تسهیلات بانک های چینی با افتتاح شعبه ای در بلوچستان انجام گیرد، مثل سایر کشورها می توانیم با ایران تجارت داشته باشیم. وی افزود: کشورهای زیادی وجود دارند که با استفاده از کانال های بانکی ثالث با ایران تجارت می کنند. دولت پاکستان در حال نادیده گرفتن تجارت با  کشورهای همسایه مانند ایران و افغانستان است و کشورهای دیگر در حال ربودن سهم بازار آنها هستند. وی تصریح کرد از آنجایی که چین تجارت خوبی با تهران دارد بانک های چینی مانند بانک صنعتی و بازرگانی چین در کراچی می توانند به صادرکنندگان کمک کنند تا مسئله تراکنش با ایران را در صورتیکه بانک مرکزی پاکستان یادداشت تفاهمی با این بانک چینی منعقد کند، حل کنند؛ ضمن اینکه برخی از کشورها در حال تجارت با ایران هستند؛ در حالیکه تراکنش خود را در دوبی انجام می دهند. منابع آگاه اعلام کردند بانک های پاکستانی همچنان در انجام تراکنش با بانک های ایرانی بی میل هستند و نبود کانال های بانکی یک مانع بزرگ برای ارتقاء تجارت محسوب می شود. با این وجود بانک های مرکزی پاکستان و ایران در حال مذاکره برای توافق پرداخت ها از طریق کانال های بانکی هستند.

دهلی: پیامدهای تصمیم جدید آمریکا علیه ایران را بررسی می‌کنیم

به دنبال تصمیم دوشنبه آمریکا در زمینه عدم صدور معافیت از تحریم‌های نفتی ایران، هند‌ از جمله خریداران نفت خام ایران نیز واکنش نشان داد. به نوشته خبرگزاری «آینی نیوز» مقام‌های دولت هند دوشنبه شب به وقت تهران از بررسی پیامدهای تصمیم جدید آمریکا در زمینه عدم صدور معافیت از تحریم‌های نفتی ایران خبر دادند. مقام‌های مطلع دولت هند اظهار داشتند: «بیانیه وزیر خارجه آمریکا را شاهد بودیم و در حال بررسی پیامدهای این تصمیم هستیم و در موقع مناسب بیانیه‌ای در این باره صادر می‌کنیم.» مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا دوشنبه اعلام کرد که هیچ معافیت جدیدی از تحریم‌ها برای وارد کنندگان نفت ایران صادر نمی‌شود.

اختلاف بانک مرکزی ترکیه با IMF بر سر میزان ذخایر ارزی

صندوق بین المللی پول ذخایر خالص بین المللی ترکیه را تا دوازدهم ماه جاری میلادی ۲۸.۴ میلیارد دلار اعلام کرد؛ اما بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد که تمرکز بر روی آمار خالص گمراه کننده است و اصرار دارد که سرمایه گذاران به ذخایر ناخالص ترکیه که کمی کمتر از ۹۸ میلیارد دلار است، نگاه کنند. در همین حال، معاون بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد تمرکز بر روی رقم ناخالص ذخایر که شامل سپرده های بانک های تجاری در نزد بانک مرکزی بعنوان تعهد برای بدهی دلار آنها است منطقی تر است؛ ضمن اینکه تا زمانیکه پس اندازهای ارزی شهروندان ترکیه ای در بانک ها ادامه دارد بخشی از آن در بانک مرکزی نگهداری خواهد شد که این منابع در هر کاری که مناسب باشد استفاده می شود. بر همین اساس، ترکیه در حدود ۱۱۸ میلیارد دلار سر رسید بدهی ارزی در ظرف ۱۲ ماه آینده دارد و بانک مرکزی ترکیه در صورتیکه که گردش سرمایه کاهش پیدا کند باید تمهیدات لازم را برای پرداخت این بدهی اتخاذ کند. در حال حاضر سرمایه گذاران خارجی ۱.۶ میلیارد دلار از بازار قرضه به لیر برداشته کرده اند که علت آن به دلیل تلاطمات سیاسی و اقتصادی این کشور بر می گردد. البته لیر ترکیه در ماه مارس هم با بیشترین روند روزانه کاهشی خود در یکسال اخیر مواجه شد؛ این در حالی است که بانک جی پی مورگان چیس آمریکا به سرمایه گذاران پیشنهاد فروش لیر را می کند.

کره جنوبی به دنبال تمدید معافیت نفتی

وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیه ای اعلام کرد: دولت کره جنوبی در همه سطوح در حال مذاکره با ایالات متحده برای تمدید معافیت ها بوده است و تلاش های خود را در این زمینه تا ضرب الاجل دوم (12 اریبهشت ماه) ادامه می دهد. به نوشته یونهاپ، اوایل ماه جاری میلادی «هونگ نام کی» وزیر اقتصاد کره جنوبی در واشنگتن پیرامون تمدید معافیت این کشور از تحریم های آمریکا علیه نفت ایران با استیو منوچین همتای آمریکایی دیدار و خود گفت و گو کرد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: پراید تولید خودرو شاخص کل بورس نفت قیمت سکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۲۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن جهانی فولاد در آخرین گزارش خود تولید فولاد جهان را در فصل نخست سال ۲۰۲۴ میلادی (ماه‌های ژانویه تا مارس) اعلام کرد؛ بنا بر آمار این انجمن در فصل نخست سال ۲۰۲۴، ۴۶۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد در جهان تولید شد که ۱۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن از این میزان مربوط به ماه سوم این سال (مارس) بود.

تولید فولاد جهان در فصل نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰.۵ درصد افزایش داشت و تولید ماه مارس امسال نسبت به ماه مارس سال گذشته ۴.۳ درصد کاهش داشت.

همچنین تولید فولاد ایران در فصل نخست سال ۲۰۲۴، ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن و ۱۶.۳ درصد بیشتر از سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ بوده است. ایران در ماه مارس ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن فولاد تولید کرد.

چین در این مدت ۲۵۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد تولید کرد با این حال تولید آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۹ درصد کاهش داشت. طی این مدت علاوه بر چین تولید فولاد در ژاپن، آمریکا، روسیه و کره جنوبی هم نسبت به مدت مشابه سال پیش کاهشی بود.

در فصل اول سال ۲۰۲۴ میلادی چین، هند، ژاپن، آمریکا، روسیه، کره جنوبی، آلمان، ترکیه، برزیل و ایران به ترتیب رتبه‌های یک تا ۱۰ بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان را در اختیار داشتند.

در میان ۱۰ کشور یادشده بیشترین رشد تولید فولاد در سه ماهه نخست امسال نسبت به سه ماهه نخست پارسال در ترکیه رقم خورد؛ این کشور در ژانویه تا مارس ۲۰۲۴، ۲۸.۴ درصد فولاد بیشتری نسبت به ماه‌های مشابه در سال ۲۰۲۳ تولید کرد. تولید هند نیز در این مدت ۹.۷ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بود.

کد خبر 6096170

دیگر خبرها

  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس افزایش می‌یابد
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد