Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه ترکیه گفت اینکه آمریکا از کشور‌ها مى‌خواهد به جاى نفت ایران نفت کشورهای دیگر را خریداری کنند به لحاظ سیاسى، اخلاقى و تجارى درست نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه ان‌تی‌وی، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در جمع خبرنگاران ضمن انتقاد از تمدید نشدن معافیت‌هاى نفتى ایران گفت: «آمریکا از کشور‌ها مى‌خواهد که از تصمیم یکجانبه آن براى خرید نفت کشورهاى دیگر به جاى نفت ایران تبعیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

  وی افزود: «چنین تصمیمى به لحاظ سیاسى، اخلاقى و تجارى درست نیست و مغایر با قواعد سازمان تجارت جهانی است. آیا وزیر خارجه آمریکا بازاریاب نفت کشورهاى دیگر شده است؟!»   وزیر خارجه ترکیه همچنین در ادامه با اشاره به هزینه‌بر بودن جایگزین کردن نفت یک کشور با کشور دیگر گفت: «تغییر منبع خرید نفت کار ساده‌اى نیست. این کار [به دلیل تفاوت نفت کشورها با یکدیگر] نیازمند تغییر فناورى پالایشگاه است که هزینه سنگینى در پى دارد.»   چاووش‌اوغلو در ادامه این نشست مطبوعاتی گفت: «ما مواضع خود را درباره تحریم‌ها علیه ایران و تدابیر یک جانبه در این زمینه اعلام کرده‌ایم، آقای اردوغان، رئیس جمهور، در این‌باره در تریبون‌های بین المللی دیدگاه ترکیه را بیان کرده‌اند، ما همواره درباره این نوع مجازات‌های آمریکا سخن گفته‌ایم، چنین تحریم‌هایی تهدید و خطری بزرگ برای مردم ایران و تمامی کشور‌های منطقه به شمار می‌آید.»   وی افزود: «آمریکا تصمیم گرفته بود برخی کشور‌ها را از تحریم نفتی ایران معاف کند تا این کشور‌ها بتوانند نفت ایران را وارد کنند. جمهوری ترکیه مخالف تصمیمات یک جانبه آمریکاست، ترکیه برای تامین نفت مورد نیاز خود در منطقه دشواری‌هایی دارد. می‌دانید که عراق با حملات گروه تروریستی داعش مواجه شده و این کشور به مدت زمان نیازمند است تا بتواند بار دیگر به شرایط گذشته باز گردد، برخی از پالایشگاه‌های این کشور خسارت دیده‌اند و بازگشت به شرایط گذشته تا حدودی برای این کشور دشوار است.»   وزیر خارجه ترکیه اضافه کرد: «در حال حاضر آمریکا در این زمینه تصمیمی یک جانبه اتخاذ کرد (تمدید نکردن معافیت از تحریم)، این کشور با چنین تصمیماتی همواره امنیت کشور‌ها را در حوزه انرژی هدف قرار می‌دهد، این تصمیمات مداخله در امور داخلی کشور‌ها تلقی می‌شود و در واقع اقدامی غیرقانونی است زیرا نباید در پی آن بود که دیدگاهی را بر کشور‌های دیگر تحمیل کرد. نباید کشور‌ها را وادار کرد انرژی مورد نیازشان را تنها از برخی کشور‌های خاص تامین کنند. چنانچه می‌دانید کشور‌هایی که مجبور به خرید انرژی از آنان هستید قیمت‌های انرژی آنان بسیار گران است، به همین دلیل ما با تصمیم آمریکا برای اجبار ترکیه جهت خرید نفت از برخی کشور‌های مشخص و همچنین با تلاش‌ها برای مقابله با تصمیم ترکیه جهت وارد کردن نفت از کشور‌های غیر، مخالفیم.»   چاووش‌اوغلو در ادامه این کنفرانس خبری گفت: «می‌دانیم آمریکا با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران موافق نیست بلکه با سیاست خارجی برخی کشور‌های دیگر همراه است و سعی می‌کند اراده‌اش را بر برخی کشور‌ها تحمیل کند. به طور کلی تصمیم آمریکا برای تمدید نکردن معافیت از تحریم ناقض تمامی قوانین و بند‌های بین‌المللی است. آمریکا به شیوه عجیبی از اسرائیل و چند کشور دیگر حمایت می‌کند، هم‌زمان در پی تحمیل خواسته‌هایش بر کشور‌های دیگر است و ترکیه با تمامی این موارد مخالف است.»   انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۲۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست

به گزارش قدس آنلاین وزارت خارجه آمریکا سالانه اقدام به انتشار گزارشی درباره شرایط حقوق بشر در جهان کرده و در آن کشورهای ناقض حقوق بشر را معرفی می‌کند. با توجه به تجاوز ۲۰۱ روزه اسراییل به غزه که طی آن این باریکه با خاک یکسان و بیش از ۳۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند، رژیم صهیونیستی از منظر افکار عمومی جهان در صدر لیست ناقضان حقوق بشر قرار گرفت؛ موضوعی که مقامات آمریکایی با آن موافق نیستند. 

 ترکیه امروز (چهارشنبه) ایالات متحده را به داشتن استانداردهای دوگانه در حوزه حقوق بشر متهم کرده و از ناتوانی وزارت خارجه این کشور در انعکاس جنایات اسراییل در جنگ غزه در گزارش سالانه خود انتقاد کرد. 

در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ترکیه آمده است: ما عمیقا از اینکه بحران انسانی در جریان غزه در گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا منعکس نشده است، نگران هستیم. این گزارش با انگیزه‌های سیاسی و به دور از بی طرفی نگارش شده است. ما از واشنگتن می‌خواهیم به استانداردهای دوگانه خود در این زمینه پایان بخشد. 

وزارت خارجه ترکیه در ادامه آمریکا را متهم به ارتباط با شبه نظامیان کرد سوری متهم کرد؛ جریانی که از سوی آنکارا تروریستی محسوب می‌شود. 

آنکارا در پایان با محکوم کردن جنگ اسراییل در غزه، خواستار استقرار آتش بس فوری در این باریکه شد. این بیانیه همچنین حمایت همه جانبه و بی، چون و چرای کشورهای غربی از تل آویو در این جنگ را مورد انتقاد قرار داد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • ترکیه به تلاش برای توقف جنگ وحشیانه علیه غزه ادامه می دهد
  • ترکیه: بی‌عدالتی علیه فلسطینی ها نتیجه نژادپرستی است
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • انتقاد امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان در آمریکا
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استانداردهای دوگانه مبتلاست
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • بلینکن وارد چین شد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق