Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:17:18 GMT

سیلاب 480 میلیارد ریال زیان به کشاورزی یزد وارد کرد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۲۹۲۳

سیلاب 480 میلیارد ریال زیان به کشاورزی یزد وارد کرد

یزد - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: در جریان بارندگی اوایل فروردین 1398، 480 میلیارد ریال زیان به محصول زراعی، باغی، دامداری، قنات و راه های بین مزارع این استان وارد شد.

سیدجمال سجادی پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: خسارت وارده شامل نابودی 200 هکتار زمین زراعی ، 900 هکتار باغ ، تلف شدن 101 راس دام، نفوذ گل و لای به 106 رشته قنات ، تخریب 69 کیلومتر شبکه آبیاری و 790 کیلومتر راه های بین مزارع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه با افزایش بارندگی در ماه گذشته، به نظر می آید، استان تا حدودی وارد دوره ترسالی شده باشد، گفت: میزان بارندگی افزون بر هشت میلیارد مترمکعب تخمین زده شد که 16 درصد آن برابر یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب جذب سفره های زیرزمینی می شود.
وی با تاکید بر اینکه برای نخستین بار بیلان آبی استان مثبت شد ، افزود: امسال شاهد افزایش آبدهی منابع زیرزمینی خواهیم بود و با توجه به تأمین 20 درصد آب استان از چشمه ها و قنات ها ، پیش بینی شد که 20 درصد میزان آبدهی این سازه های آبی افزایش یابد.
رئیس جهاد کشاورزی یزد با اشاره به تأثیر مطلوب بارندگی بر مراتع استان که عمدتا ضعیف تا فقیر است، خاطرنشان کرد: این امر تأثیر مستقیم در تأمین علوفه دام و تقویت بخش دامپروری دارد.
سجادی پور تصریح کرد: قطعا در حوزه زراعت هم شاهد رونق کشت و کارهای مردم خواهیم بود و امسال ان شاء الله تنش آبی نخواهیم داشت.
وی یادآور شد: در جریان بارندگی های فروردین ماه در مناطقی همچون « کرخنگان» شهرستان خاتم ، شاهد احیا کشت دیم بعد از چند سال خشکسالی متوالی ،هستیم .
به گفته این مسئول ، با وجود کم آبی و بی آبی، جایگاه کشاورزی یزد، تقریبا مطلوب است که جایگاه استان در تولید محصول باغی در میان 31 استان، در ردیف سیزدهم و تولید محصول گلخانه‌ای دوم است .
وی اظهار داشت: پارسال 142 هکتار به سطح زیر کشت گلخانه اضافه شد و به هزار و 690 هکتار رسید و تولید نیز 485 هزار تن افزایش یافت و امسال 150 هکتار کشت های متراکم نیز برنامه ریزی شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب در سال 1357، سطح زیر کشت از 20 هزار و 819 هکتار با 6 برابر افزایش به 115 هزار و 815 هکتار رسید و میزان تولید محصول زراعی هم از 37 هزار و 575 تن با 14 برابر رشد به 504 هزار و 289 تن رسید.
وی تصریح کرد: همچنین در این مدت میزان محصول باغی از 29 هزار و 205 تن با 9 برابر رشد به 251 هزار و 421 تن افزایش یافت.
رئیس جهاد کشاورزی یزد با اشاره به پرداخت وام در حوزه رونق تولید یادآور شد: برنامه‌هایی برای اشتغال و تامین منابع مالی اعم از تولید و ایجاد فرصت‌های شغلی بر مبنای فعالیت‌های اولویت دار و ارتقاء توان تولید ملی و تثبیت اشتغال با بازسازی، نوسازی و سرمایه در گردش واحد‌ها پیش بینی شده است.
سجادی پور افزود: برای کسب و کار حوزه کشاورزی کشور 156 میلیارد تومان در نظر گرفته شد که سهم یزد سه درصد این مبلغ است و از محل اشتغال پایدار روستایی نیز 104 میلیارد تومان از مجموع سه هزار و 700 میلیارد ریال سهم یزد است.
وی ادامه داد: 26 میلیارد تومان اعتبار کسب و کار و 27 میلیارد تومان هم برای افزایش توان ملی به شهرستان‌ها اختصاص یافت که 20 درصد این مبلغ‌ متمرکز و برای 2 هزار و 198 نفر اشتغال ایجاد شد.
پیش تر مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یزد نیز گفته بود که برآورد اولیه تا 22 ماه فروردین گذشته بیانگر آن است که سیل امسال به واحدهای مسکونی، تجاری و لوازم خانگی در 11 شهر و 130 روستای استان زیان وارد کرد.
علیرضا قربانیان افزود: در 28 واحد مسکونی شامل 12 مورد شهری و بقیه روستایی، 100 درصد تخریب گزارش شد.
وی اضافه کرد: از 726 واحد شناسایی شده تا تاریخ یادشده 547 واحد روستایی و بقیه شهری است که به علت جاری شدن سیلاب نیاز به تعمیر دارد.
به گفته مدیرکل بنیاد مسکن یزد ، همچنین از 11 واحد تجاری آسیب دیده، هفت مورد در شهرها و بقیه در روستاها شناسایی شد و به لوازم خانگی 91 واحد در 27 واحد شهری و 64 واحد روستایی نیز آسیب وارد شد.
وی با بیان اینکه بیشترین آسیب ها مربوط به تفت، بهاباد و خاتم بود، تصریح کرد که در حوزه شهری، گزارش ها مربوط به تفت ، خاتم ، بهاباد ، ابرکوه ، میبد و یزد است.
1968/ 2047

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي سيل 98 يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۲۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در این همایش با اشاره به رکورد شکنی برداشت بیش از ۷ تن پنبه در هر هکتار گفت: سال‌های گذشته ۲ رقم پنبه داشتیم، اما اکنون ۱۴ رقم تجاری داریم که ارقام زودرس هستند و صرفه جویی در مصرف آب از جمله مزیت آنهاست.

قربانی افزود : کشورمان به سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن وش پنبه برای صنایع مختلف نیاز دارد.

برزعلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان هم در این همایش از برنامه ریزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در استان خبر داد.

در این همایش از جدیدترین دستگاه کارنده پنبه که با توان تولیدکنندگان داخلی ساخته شده است رونمایی شد.

سالانه حدود ۲۰ هزار هکتار از مزارع گلستان زیر کشت پنبه می رود که یک پنجم تولید کشور از این سطح برداشت می شود.


کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • کشاورزی حفاظتی در گرمسار به هزار هکتار افزایش می‌یابد
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • خسارت هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی بارش‌های بهاری در خراسان رضوی
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر