Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@16:59:45 GMT

افزایش هشت برابری کشت کلزا در رودبار

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۳۷۸۹

افزایش هشت برابری کشت کلزا در رودبار

رشت - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی رودبار گفت: سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی 98-97 نسبت به سال پیش، هشت برابر افزایش یافته و پیش بینی می شود میزان برداشت محصول نیز نسبت به سال قبل چهار تا پنج برابر افزایش یابد.

پورخانعلی روز سه شنبه به ایرنا افزود: از مجموع سطح زیر کشت کلزا در شهرستان رودبار، 90 درصد بصورت دیم و 10 درصد بصورت آبی و توسط 177 کشاورز کشت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود برداشت محصول کلزا در سال جاری حدود یک هزار و 200 تن و میزان درآمد آن برای کشاورزان 31 میلیارد و 350 میلیون ریال خواهد بود.
به گفته پورخانعلی، کلزا در بخش رحمت آباد در روستاهای شیرکوه، اسطلخ جان، خاصکول، کلایه، نصفی، رودآباد، میان لات، ایلات اوبه، فتحکوه، شهران، توتکابن و در رستم آباد در روستاهای جمشیدآباد، شمام، پشته، کلورز، جوبن، لویه و دارستان کشت می شود و تقریبا 18 روستا در شهرستان رودبار زیر کشت کلزا هستند.
وی گفت: کمک های حمایتی که از طرف دولت برای کشاورزان در نظر گرفته شده شامل تامین به موقع بذر، انواع کودها اعم از فسفاته، پتاسه و اوره است همچنین برای اولین بار استفاده از کود سولفات آمونیوم در زمان داشت تهیه شد و بعنوان کود سرک مورد استفاده قرار گرفت.
کشت کلزا به عنوان یک دانه روغنی بسیار مهم در تولید محصولات حوزه صنایع غذایی و یا تولید انواع نهاده‌های خوراکی دام و طیور در بسیاری از کشورهای دنیا متداول است.
روغن کلزا ازجمله مشتقات این گیاه است که امروزه به دلیل سالم بودن و با داشتن کمترین کلسترول و اسیدهای چرب اشباع ‌شده، مورد استقبال و استفاده ملل‌های مختلف قرار گرفته و پیشینه کشت و پرورش این محصول در ایران به اوایل دهه 70 برمی‌گردد.
این گیاه روغنی در کل کشور کشت می‌شود و امروز پنج هزار هکتار از اراضی استان گیلان نیز به کشت این محصول اختصاص دارد.
زمان برداشت محصول کلزا از اواخر اردیبهشت تا اواسط خرداد ماه است.
شهرستان رودبار در 67 کیلومتری جنوب مرکز استان گیلان واقع است.
7296/2007/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشت كلزا گيلان رودبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۳۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳.۶ برابری سرانه بودجه شهرداری استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ استاندار زنجان گفت: نهاد شورا اصلی‌ترین و ابتدایی‌ترین ساختار مردم سالاری دینی است و اگر قرار باشد کشورمان در تحزب رشدی داشته باشد به این نقطه باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه امیدواری‌های زیادی در شورا‌ها ایجاد شده است افزود: از زمان شکل گیری شورا‌ها در کشور سال‌ها گذشته است و این نهاد‌ها اکنون به بلوغ رسیده اند، عملکرد و رفتار‌ها نیز نسبت به قبل بهتر شده است.

افشارچی بابیان اینکه در ۲ و نیم سال گذشته کار‌های متعددی در حوزه شورا‌های شهری و روستایی استان انجام گرفته است، ادامه داد: در این راستا سال گذشته ۱۷ هزار میلیارد ریال پرداختی انجام گرفت که پیش بینی می شود این رقم در سال‌های آینده به بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

وی با تأکید بر اینکه تمرکز بر ارزش افزوده تولید و ثروت توسط شهرداری و دهیاری‌ها مد نظر باشد، افزود: انتظار بر این است مبنایی برای ایجاد ثروت در دراز مدت مورد توجه قرار گیرد.

استاندار زنجان با اشاره به شعار سال گفت: وضعیت دهیاری‌ها نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته و عملیات عمرانی نیز شتاب بیشتری گرفته است.

افشارچی با بیان اینکه ایجاد کارگاه‌های اقتصادی موضوع مهمی است گفت: این استان به سمت نظام خوشه روستا‌ها حرکت می‌کند و برنامه‌هایی را در این خصوص مورد توجه قرار داده که همراهی دستگاه‌ها در تحقق آن لازم است.

وی با تأکید بر اینکه روستا‌های استان باید بیشتر مولد باشند ادامه داد: استان به موضوع مشکلات واقف است و مسئله بهره روری آب در روستا‌ها امری مهم محسوب می‌شود.

استاندار زنجان به لزوم بهره گیری از تکنولوژی‌های روز اشاره کرد و گفت: انتظار بر این است که شهرداری‌ها در این خصوص پیشگام باشند و تحولاتی را ایجاد کنند.

افشارچی با بیان اینکه دسترسی مردم به اینترنت پر سرعت در شهر‌های ابهر، خرمدره، قیدار و زنجان در حال انجام است افزود: برنامه‌ریزی‌ها باید ناظر بر آینده باشد و در این میان هوش مصنوعی اولویت اول در سطح جهانی است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش ۶ برابری مصرف برق با استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • افزایش ۳.۶ برابری سرانه بودجه شهرداری استان
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در تهران
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • افزایش ۱۷ برابری خرید شمش در حراج مرکز مبادله
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری