Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیروز حناچی شهردار تهران در کنفرانس بین‌المللی حفاظت از میراث قرن بیستم از معماری تا منظر که صبح امروز برگزار شد، گفت: حفاظت به معنای امروز آن یعنی مدیریت تغییرات.

شهردار تهران گفت: اگر بتوان تغییرات ایجاد شده را درست مدیریت کرد به مفهوم حفاظت هم میرسیم. شهرها در حال تغییر هستند و به همین لحاظ معنی حفاظت هم تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شهرهای ما هسته‌های قدیمی دارند و این تغییرات می تواند هم مثبت بوده و هم منفی باشد در حالی که بعد از انقلاب صنعتی خیلی از شهرها تغییرات گسترده‌ای داشته‌اند.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: سه تغییر عمده در دنیا فرصتی را به وجود آورد اولین آنها توسعه بخش خصوصی دوم خروج صنعت از شهرها و سومین آن عدم تمرکز و واگذاری قدرت از دولت‌های مرکزی به دولت‌های محلی بوده است.

وی افزود: این سه حرکت باعث شد تغییرات عمده‌ای در شهرها ایجاد شود و شهرها توسعه یافتگی پیدا کنند. البته خروج صنعت باعث شد تا توسعه بیش از پیش اتفاق بیافتد.

حناچی گفت: موضوع منظر هم مهم است در دوران گذشته حفاظت معطوف به ارزشهای بنا می شده است اما در ۱۹۶۴ بنا و مجموعه اطراف آن مطرح می شود و کمی جلوتر موضوع بنا، اطراف آن و شهر پیرامون آن مطرح شده است.

وی ادامه داد: اما امروز نگاه به منظر کمی گسترده‌تر شده است و به طور گسترده‌تری موضوع منظر بنا مورد توجه قرار میگیرد.

حناچی با اشاره به اینکه بناهای تاریخی یا دست مالکان خصوصی یا دست مالکان دولتی است و ما نگرانی کمتری از مالکان دولتی داریم افزود: آثاری که در اختیار بخش خصوصی است عمدتا مورد تخریب قرار میگیرند.

وی خاطرنشان کرد: ما در شهرداری تهران تلاش میکنیم تا با کمک به مالکان این بناها از تخریب آنها جلوگیری کرده و اینها را به مکان‌های دیگری نظیر کافه کتاب تبدیل کنیم.

شهردار تهران همچنین به روز سه شنبه و روز عدم استفاده از خودروی شخصی اشاره کرد و گفت: ما در سال گذشته موفق شدیم ۲۰ درصد از میزان ذرات معلق را کاهش دهیم و این نتیجه تشویق مردم به استفاده از دوچرخه بود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: شهردار تهران معماری شهرداری تهران شهردار تهران شهرداری تهران معماری بناهای تاریخی حناچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۴۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد

محمدهادی طهرانی‌مقدم  اظهار کرد: در بارندگی‌های شدیدی که هفته‌های اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد بخش زیادی از بناها و آثار تاریخی استان خسارت‌هایی از ۱۵ تا ۹۰درصد دیدند.

وی افزود: در همین راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی سیستان وبلوچستان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در نیکشهر با ریزش حصار، دیوارها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوارها ۵۰ درصد تخریب شدند.

وی بیان کرد: همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوارها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شدند.

طهرانی‌مقدم گفت: برج‌ها و دیوارها و فضاهای داخلی قلعه‌هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت هایی تا ۴۰ درصد به هر کدام از این بناها وارد شده است.

وی بیان کرد: در مجموع بارندگی های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بناها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش بینی های هواشناسی ممکن است بارندگی هایی که در روزهای آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • استقلال و باز هم چالش تغییرات مدیریتی؛ مالک جدید با مدیرعامل جدید می‌آید؟
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری