Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@05:12:18 GMT

تاکید حناچی بر حفظ میراث فرهنگی معاصر در پایتخت

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۵۱۴۴

تاکید حناچی بر حفظ میراث فرهنگی معاصر در پایتخت

شهردار تهران به حفظ میراث فرهنگی معاصر پایتخت تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در مراسم کنفرانس بین‌المللی حفاظت از میراث قرن بیستم از معمار تا منظر، با تبریک روز معمار گفت: حفاظت به معنای امروز یعنی مدیریت تغییر و اگر بتوانیم به درستی اوضاع را مدیریت کنیم قطعاً به حفاظت نیز توجه کرده‌ایم.

وی گفت: شهرها در حال تغییر هستند و در شهرهای تاریخی و کهن هنوز می‌توان هسته‌های قدیمی و تاریخی را دید؛ هر چند که معتقدیم این تغییرات هم می‌تواند مثبت باشد و هم می‌تواند موجودیت شهرها را در معرض تهدید قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انقلاب صنعتی بسیاری از شهرها به واسطه صنعت، توسعه یافتند و این سبب شد که عمده شهرها بیش از ظرفیت‌شان توسعه یابند.

وی با بیان اینکه سه تغییر عمده در دنیا فرصتی را برای تغییر در شهرها ایجاد کردند، گفت: توسعه بخش خصوصی، خروج صنعت از شهرها به دلیل مسائل زیست محیطی و عدم تمرکز به دولت و واگذاری قدرت به دولت‌های محلی، سه تغییری بودند که باعث ایجاد فرصت برای توسعه شهرها شده است و ما در ایران نیز از آغاز دهه ۷۰ تجربیاتی را در این زمینه داشته‌ایم.

حناچی با بیان اینکه حجم آثار صنعتی بالا است و تلاش می‌شود، این تغییر را به یک فرصت تبدیل کنیم، گفت: خوشبختانه دولت نیز با ما هم نوایی کرده و کارخانه سیمان ری را با هدف حفظ در اختیار شهرداری قرار داده است و امیدواریم بتوانیم تجربه بی‌بدیلی در این زمینه داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت حفظ منظر شهری گفت: در گذشته فقط خود بنا مورد توجه در حوزه حفظ قرار می‌گرفت، اما حالا علاوه بر حفظ بنا، اطراف آن و حفظ ارزش‌های تاریخی آن بسیار مهم است و علاوه بر آن سعی می‌شود تمام عرصه‌های تاریخی شهر را حفظ کرد.

حناچی با بیان اینکه بسیاری از آثار تاریخ معاصر به دلیل اینکه مورد حفاظت قرار نگرفتند، تخریب شدند، گفت: خوشبختانه تعداد زیادی از این آثار در اختیار بخش‌های دولتی است که آن‌هایی که در اختیار بخش دولتی هستند، در معرض تهدید جدی نیستند، اما میراثی که در اختیار بخش خصوصی است، در معرض تخریب قرار دارند و من به عنوان شهردار تهران می‌گویم که شهرداری تلاش می‌کند با کمک مالکان این آثار را حفظ کند و خوشبختانه می‌بینید که در مرکز شهر، این خانه‌ها تبدیل به کافه کتاب و فضاهایی برای جلسات تبدیل شده‌اند و به عنوان مثال در کوچه لولاگر چندی پیش اتفاق مهمی در راستای حفظ یکی از خانه‌های تاریخی رخ داد که با حمایت شهرداری به سرانجام رسید.

وی با اشاره به روز سه‌شنبه بدون خودرو گفت: در روز سه‌شنبه به خاطر هوای شهرمان از حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنیم و خوشبختانه دیدید که در سال ۹۷ موفق شدیم و ۲۰ درصد از ذرات معلق کاسته شد.

به گزارش ایسنا، در ادامه محمد نیلی احمدآبادی - رئیس دانشگاه تهران نیز با اشاره به نقش دانشگاه تهران در حفظ میراث تاریخی پایتخت و با بیان اینکه دانشگاه تهران و فضای اطراف آن بخشی از تاریخ معاصر هستند، گفت: در اطراف دانشگاه تهران مراکز عبادی ادیان مختلف قرار دارد که می‌توانیم این مجموعه را حفظ کرده و با این طرح توسعه میراث جدیدی را به شهر اضافه کنیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه تهران به عنوان میراث‌دار بخش زیادی از تاریخ معاصر شهر شناخته شده است، گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک شهرداری و متخصصان امر در طرح توسعه دانشگاه، فضاهای فرهنگی معاصر را نیز حفظ کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پیروز حناچی شهرداري تهران میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۵۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری با قدردانی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری میبد در راستای احیا و مرمت بافت تاریخی و معابر ارزشمند میراث فرهنگی گفت: مقررشد؛ میراث فرهنگی با مشارکت شهرداری برای مرمت و احیا قلعه مهرجرد و بارجین اقدام کند.


رستگاری با بیان اینکه کارخوبی که درگذر شاه جهان آباد صورت گرفته است؛ مجموعه عالی برای رویداد‌های فرهنگی گردشگری درراستای توسعه گردشگری پایدار در میبد است گفت: نارین قلعه، قنات و محوطه آن نیز نیاز به توجه بیشتر و مرمت و بازسازی دارد که باید پیگیری لازم جهت تامین اعتبار آن انجام شود.


وی با اشاره به کف سازی، بدنه، نورپردازی و احیا و مرمت راسته از سوی شهرداری گفت: با اقداماتی که در راسته بازار انجام شده است ظرفیت ارزشمندی در این منطقه درحال رقم خوردن در حوزه میراث فرهنگی است. مجید بهارستانی شهردار میبد هم با بیان اینکه میبد بیش از ۸۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد گفت: برای حفظ بافت تاریخی و جلوگیری از تخریب آن، در ۱۰ منطقه درحوزه بازآفرینی شهری، زیرسازی، بدنه سازی، مرمت بدنه بافت تاریخی کار کردیم.


بهارستانی با بیان اینکه در چهار منطقه از شهر بیشتر هزینه شده است افزود: در راسته بازار ۱۰ میلیارد تومان، گذر شاه جهان آباد ۴ میلیارد تومان، حمام و مسجد جامع شهیدیه ۳ میلیارد تومان هزینه شده است.


وی خاطرنشان کرد: تامین پارکینگ محله ایی و بازآفرینی وخدمات شهری از دیگر اقدامات شهرداری است که برای خدمات رسانی بافت‌های تاریخی، دو دستگاه موتور آتش نشانی خریداری کرده ایم.

دیگر خبرها

  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت