Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل متروی تبریز گفت: ریل‌گذاری تا لاله به اتمام رسیده و اگر مشکل برق حل شود به پایانه لاله می‌رسیم. اگر قطار از ائل گلی راه بیافتد، تا لاله می‌تواند برسد. خط یک مترو می‌تواند تا پایان سال ۹۸ به بهره برداری برسد و مسافرگیری کند. ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۳ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، مصطفی مولوی صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه خط یک مترو از ائل گلی تا لاله در سه فاز بهره برداری شد اظهار داشت: فاز یک از ائل گلی تا شهریار در 6 ایستگاه، فاز دو از شهریار تا میدان ساعت با 5 ایستگاه و فاز سوم تا میدان لاله ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بهره برداری این دو فاز فقط در حد سوار و پیاده کردن بود و ایستگاه‌ها به صورت کامل آماده نشده بودند، افزود: در فاز یک مشکل پله برقی در 6 ایستگاه داشتیم که تقریبا به اتمام رسیده و تحویل شرکت بهره‌برداری شده است ضمن اینکه برخی از ایستگاه‌های این مسیر به دلیل آماده نبودن در مدار نیست.

مدیرعامل متروی تبریز با اشاره به اینکه در فاز سوم خط یک، برخی از ایستگاه‌ها تعطیل و راکد مانده بود که اکنون باتلاش یکساله آماده بهره برداری شده است، ابراز داشت: فقط پله برقی آن ایستگاه‌ها باقی مانده که به دلیل تحریم به تاخیر افتاده و بخشی از مشکل را با آسانسور حل کنیم.

وی زمان وارد شدن ایستگاه 12 به مدار را تا پایان خرداد ماه اعلام کرد و گفت: ایستگاه 13 و 15 و 16 که پیمانکارش خلع ید شده بود، اکنون در عرض 9 ماه پیشرفت بالایی دارد که ریل گذاری تا لاله به اتمام رسیده و اگر مشکل برق حل شود به پایانه لاله می‌رسیم. اگر قطار از ائل گلی راه بیافتد، تا لاله می‌تواند برسد. خط یک مترو می‌تواند تا پایان سال 98 به بهره برداری برسد و مسافرگیری کند.

خط یک متروی تبریز تا پایان سال 1398 به ‌‌بهره‌برداری کامل می‌رسدپیگیر اخذ فاینانس خارجی برای اجرا و تکمیل خط 2 متروی تبریز هستیمعملیات حفاری فاز دوم خط 2 متروی تبریز آغاز شد+فیلمتبریز| دولت هزینه فاینانس خط 2 متروی تبریز را تقبل کندبیش از 1500 میلیارد تومان در پروژه مترو سرمایه‌گذاری شده است/کمک 200 میلیارد تومانی دولت به پروژه متروی تبریزمتروی تبریز به حیات خلوت برخی تبدیل‌ شده است/سازمان قطار شهری باید پاسخگو باشد

مولوی مشکل تامین منابع مالی در وضعیت فعلی کشور را مورد شاره قرارداد و گفت: با وجود مشکلات مالی، 120 متر در دو تونل همزمان ریل گذاری شد که رکورد سرعت ریل گذاری در تبریز شکسته شد که رکورد قبلی 70 متر همزمان بوده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه خط 2 که از قراملک تا میدان بسیج است و تا خاوران ادامه می‌یابد و در نهایت به راه آهن میانه-تبریز وصل می‌شود که مجوز آن دریافت شده است اضافه کرد: در خط 2 که پیمانکار قوی به نام خاتم الانبیاء دارد ولی قرارداد ما با نرخ دلار 2200 بسته شده و اکنون باید قیمت تعدیل و اصلاح شود اما با این وجود حفاری این مسیر تعطیل نشده است. 

مدیرعامل متروی تبریز با اشاره به اینکه خط یک 18 سال طول کشیده است، خاطر نشان کرد: در خط 2 تصمیم گرفتیم تا ریل و ایستگاه را همزمان کار کنیم که با سرعت حفاری را آغاز کرده و از دو دستگاه TBM استفاده می‌کنیم. امیدوارم این دو دستگاه در میدان ساعت به هم برسند که تاکنون 5250 متر حفاری شده و روزانه 10 متر حفاری ادامه دارد. می‌توانیم با این سرعت تا پایان 99 حفاری را به اتمام برسانیم.

وی از ایجاد تغییرات در کریدور خط 3 خبر داد و گفت: این خط قبلا از ترمینال شروع کرده و از زیر پادگان و از زیر خیابان ارتش و خاقانی رد شده و به 42 متری رسیده و به آذربایجان می‌رسید که با تغییر کریدور، از ترمینال شروع کرده به میدان حکیم نظامی و شریعتی و بازار به مفتح و بیمارستان عالی نسب می‌رسد، با این اتفاق 15 کیلومتر به 7.5 کیلومتر کاهش یافته و 3 هزار میلیارد صرفه جویی کردیم که بیمارستان را به شبکه ریلی وصل می‌کنیم، ضمن اینکه همان حجم قبلی مسافر را سوار می‌کند. تلاش می‌کنیم این خط 3 را پس از اتمام خط یک، در سال 99 به ردیف بودجه بیاوریم تا متروی تبریز را به شهرهایی مانند اصفهان و شیراز برسانیم.

مولوی با اشاره به اینکه خط 4 به شکل یو بوده و از میدان آذربایجان، نصف راه تا خیابان آزادی و یوسف آباد خواهد بود، اضافه کرد: نواقص آن باید قبل از احداث رفع، حلقه آن تکمیل و نواقصاتش رفع شود که امسال مطالعات و رفع نواقص به اتمام می‌رسد. 

مدیرعامل متروی تبریز با بیان اینکه در خط یک هر کیلومتر 400 میلیارد هزینه برداشته است، گفت: در خط 3 ادامه خط مترو از میدان آذربایجان تا فرودگاه به صرفه نیست که تلاش می‌کنیم با روی سطحی کردن این مسیر، در هزینه‌ها صرفه جویی کنیم.

وی احیای مسیر تاریخی «قونقا» را مورد اشاره قرار داد و افزود: «BRT» که از میدان بسیج تا راه آهن ادامه دارد که در این مسیر سیستم جدید «ART» می‌توانیم پیاده سازی کنیم که نیاز به ریل ندارد و برق بالاسر ندارد، 5 کیلومتر را با 350 میلیارد می‌توانیم به اتمام برسانیم که به جای ریل، سنسور دارد و به جای برق، مغنت دارد و فقط در چین و استرالیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 این مقام مسئول متروی شهری تبریز، تحریم را باعث ایجاد مشکلاتی در سرعت پیشرفت پروژه‌های مترو تبریز دانست و گفت: 35 درصد وابستگی به خارج داریم که دراین مسیر، تحریم‌ها و افزایش نرخ دلار سرعت اجرای پروژه را کاهش داده که اگر در سال 96 خط یک را به اتمام می‌رساندیم، 600 میلیارد هزینه نیاز داشت ولی الان 1800 میلیارد اعتبار نیاز دارد. در مجموع تلاش می‌کنیم هزینه ساخت را کاهش دهیم. با تغییراتی که از ایستگاه 13 به بعد ایجاد شده است، هزینه ساخت را کاهش دادیم که فقط در ایستگاه 15 بیش از 25 میلیارد صرفه جویی کردیم.

مولوی، تامین منابع مالی ساخت مترو را مشکل دانست و گفت: سال سختی برای کشور بود ولی دنبال منابع مالی و فاینانس بودیم. پیمانکار و کارفرما برای فاینانس خط 2 تلاش زیادی کردیم که چین در نهایت پس از دوندگی زیاد، زیر قولش زد و کلا منتفی شد. اما در خط یک مجوز فروش اوراق مشارکت را گرفتیم.

وی در مورد میزان هزینه کرد احداث مترو از آغاز تاکنون ادامه داد: در خط یک 2051 میلیارد هزینه شده است که ارزش واقعی و به روز آن 6205 میلیارد تومان است. در خط 2 هم بیش از 577 میلیارد هزینه شده که ارزش به روز شده 1153 میلیارد تومان است. ضمن اینکه خط 3 و 4 بیش از 6 میلیارد هزینه شده که ارزش روز آن 10 میلیارد تومان است. سهم دولت و شهرداری در این پروژه پنجاه، پنجاه است.

مدیرعامل متروی تبریز با اشاره به اینکه در مجموع برای متروی تبریز حدود 2634 میلیارد تومان هزینه شده گفت: 7368 میلیارد تومان ارزش به روز شده آن است که 1233 میلیارد دولت و 1400 میلیارد شهرداری هزینه کرده و بزرگترین پروژه شمالغرب کشور است. 

وی افزود: اکنون 150 میلیارد به پیمانکاران بدهی داریم. سال گذشته سازمان بدهی زیادی داشت که 100 میلیارد وام برداشتیم. 

مولوی علت تاخیر زیاد احداث مترو را در تبریز، عدم هماهنگی کامل استانداری، شهرداری و مترو و به ویژه خط یک دانست و افزود: اگر میزان هماهنگی این سه مجموعه مانند سال 97 باشد، می‌توانیم هماهنگی بهتری داشته باشیم و سرمایه مردم و منابع را به سرعت به نتیجه برسانیم. نقطه پایانی مترو برای تمام خطوط در تبریز نهایتا تا سال 1425 است.

مدیرعامل متروی تبریز در پایان میزان اشتغال زایی مترو را مورد اشاره قرار داد و گفت: 1700 نفر در خط یک، 430 نفر در خط 2 و 100 نفر در سازمان مرکزی مترو شاغل هستند که میزان اشتغال مترو و تعداد پیمانکاران با افزایش اعتبار، افزایش می‌یابد. 

انتهای پیام/ش

R7887/P/S6,47/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۵۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده

ایسنا/مرکزی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی در شهرستان محلات بود که پیگیری مجوزهای قانونی برای ایجاد این ایستگاه در سال گذشته انجام شده و در سال آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

غلامرضا گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی بزرگترین مرکز پژوهشی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی استان است، افزود: این مرکز با برخورداری از ۳۴ پژوهشگر هیات علمی و کارشناس پژوهشی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، نقش برجسته‌ای در توسعه کشاورزی و منابع طبیعی استان در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، اسناد بالادستی، امنیت غذایی و نیازهای بخش کشاورزی و بهره‌وری در نهاده‌های کشاورزی ایفا می‌کند.

وی به فعالیت سه معاونت پژوهش و فناوری، آموزشی، مدیریت و منابع انسانی، دو  پردیس تحقیقاتی و آموزشی لوبیای خمین و انار ساوه‌، پنج ایستگاه تحقیقاتی، هفت آزمایشگاه تخصصی، هفت کلکسیون بزرگ در سطح کشور شامل انار، لوبیا، گل محمدی، گیاهان دارویی، آویشن، صنوبر و پسته وحشی در مجموعه مرکز تحقیقات کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۸۸ عنوان پروژه تحقیقاتی در زمینه‌های محصولات زراعی و باغی، گیاه پزشکی، منابع طبیعی، فنی و مهندسی، آبخیزداری، علوم دامی و اقتصادی - اجتماعی توسط محققین این مرکز اجرا شده است که از این تعداد ۱۸ عنوان در سال ۱۴۰۲ خاتمه یافته و به نتیجه رسیده است.

گودرزی با اشاره به مصوبه سفر هیئت دولت به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ مبنی بر ساخت آزمایشگاه کشت بافت، مهمترین دستاورد مرکز در سال ۱۴۰۲ را افتتاح این آزمایشگاه دانست و گفت: در راستای بهبود و ایجاد آزمایشگاه‌های مورد نیاز مرکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان، این آزمایشگاه در دیماه ۱۴۰۱ کلنگ‌زنی شد و در عرض یکسال ساخت و تجهیز آن به پایان رسید.

وی افزود: آزمایشگاه کشت بافت مرکز تحقیقات در سطح ۲۱۰ متر مربع، اولین آزمایشگاهی است که برای تولید دانش فنی محصولات مختلف کشاورزی در استان مرکزی ایجاد شده و قابلیت فعال کردن حداقل ۱۰ شرکت دانش‌بنیان در استان را داراست.

گودرزی در ادامه با اشاره به رتبه ششم و اول استان مرکزی به ترتیب در تولید و صادرات ماهیان زینتی در کشور؛ تحقیقات، آموزش و ترویج را همزمان با تولید، در این عرصه مهم دانست و گفت: یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی در شهرستان محلات بود که پیگیری مجوزهای قانونی برای ایجاد این ایستگاه در سال گذشته انجام شده و در سال آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به افزایش ۱۵۰ درصدی عملکرد آموزش به بهره‌برداران بخش کشاورزی استان مرکزی در دو سال گذشته گفت: این آموزش‌ها بر اساس نیازسنجی ثبت شده در سامانه سابک(سامانه آموزش بهره برداران کشاورزی) ارائه شده و رشد بیش از ۱۵۰ درصدی را از نظر تنوع در آموزش بهره‌برداران و فراگیران به دنبال داشته است.

وی افزود: از جمله دوره‌های اثربخش می‌توان به آموزش و تربیت نیروی ماهر پرورش دام سبک ویژه مددجویان کمیته امداد اشاره کرد که باعث ایجاد اشتغال‌ برای بیش از ۷۰ درصد شرکت‌کنندگان شده است.

رئیس مرکز تحقیقات استان مرکزی، همچنین با اشاره به اجرای پروژه های تحقیقاتی در راستای افزایش بهره‌وری در نهاده‌های کشاورزی، از معرفی چهار رقم لوبیای جدید در سال جاری خبر داد و گفت: پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین تنها مرجع تحقیقات تخصصی لوبیا در کشور است و بیش از دو هزار نمونه ژرم‌پلاسم در این پردیس نگهداری می‌شود.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۳ نیز تحقیقات جهت معرفی ۴ رقم جدید لوبیای زودرس، ایستاده و کم‌نهاده ادامه دارد که با توجه به ویژگی‌های خاصی که دارند، می‌توانند در کاهش آب مصرفی و افزایش بهره‌وری در کشت لوبیا تاثیر بسزایی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • مترو قم به ایستگاه پایانی بهره‌برداری نزدیک می‌شود
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه در سنندج
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • تلاش می‌کنیم ایستگاه دارک تا قدس در خط دو مترو تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد
  • تلاش می‌کنیم بخشی از خط دو مترو تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد
  • بهره‌برداری از فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان در اولویت است/بازار «زرین» گذشته را روایت می‌کند
  • بهره‌برداری از ۱۳ پروژه ورزشی تا پایان اردیبهشت ماه در تبریز
  • طرح ملی آبرسانی به شهر تفرش در آینده ای نزدیک بهره برداری می‌شود