Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@16:03:27 GMT

نقش معمارى در ورزش

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۵۲۳۹

نقش معمارى در ورزش

کاوه اخلاقی، کارشناس مسائل معماری در ورزش درخصوص لزوم طراحی محیط مطلوب برای ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش مطالبی را بیان کرده است. ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۶ ورزشی رشته های ورزشی نظرات - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،کاوه اخلاقی، کارشناس مسائل معماری در ورزش درخصوص لزوم  طراحی محیط مطلوب برای ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش مطالبی را بیان کرده که به شرح زیر است:

«در ﻗﺮن ﺑﯿﺴﺖ و ﯾﮑﻢ، ﺟﻮاﻣﻊ ﺑﺸﺮی اﻫﻤﯿﺖ و ﺿﺮورت ﭘﺮداﺧﺘﻦ ﺑﻪ ورزش را ﺑﯿﺶ از ﭘﯿﺶ درک ﮐﺮده اﻧﺪ و دریافته اند که ورزش و تمرینات ورزشی برای هر دو جنس مرد و زن در سنین مختلف برای سلامتی جسم و سلامتی روان ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مزایای عمده ورزش برای بهبود کارایی عملکرد سیستم ارگانیک بدن، افزایش انعطاف پذیری بدن و افزایش قدرت تحمل مشکلات روحی است. شخصی که از لحاظ بدنی تربیت یافته است در مقایسه با فردی که فعالیتها و تمرینات ورزشی نداشته فشار کمتری بر بدن خویش وارد می سازد . اما مطالعه وضع موجود امکانات ورزشی-تفریحی موجود درایران بیانگر این واقعیت است که  مردم کلان شهری مثل تهران به دلایل مختلفی از جمله شغل، روحیات و سایر مسائل دچار کم تحرکی هستند و به ورزش برای افزایش سلامتی کمتر اهمیت میدهند. همچنین اماکن ورزشی عمومی، فاقد امکانات مناسب (از لحاظ کمی و کیفی) می باشند و روندی که در ساخت و ساز محیط های ورزشی توسط بخش دولتی طی می شود نیاز به تغییر و تحول اساسی دارد.برخی باشگاه های ورزشی در زیر زمین های فاقد نور و تهویه ی مناسب ایجاد شده اند و برخی دیگر هیچ گونه جذابیتی درمعماری و رنگ و فرم ساختمان در علاقه مندان ایجاد نمیکنند.هزینه های زیاد اماکن ورزشی، احساس عدم نیاز مردم برای رفتن به مجموعه هاى ورزشی و کمبود وقت از جمله مسائلی است که سبب میشود مردم کمتر به مجموعه ها و اماکن ورزشی مراجعه کنند. بسیاری از ورزشکاران به مکان های طبیعی، پارک ها و گاه در جاده ها و خیابان ها رو برده تا در محیطی مناسبتر از مجموعه های نا مناسب موجود به فعالیت ورزشی بپردازند. حال آنکه در بسیاری از کشورها ﻓﻀﺎﻫﺎی ورزﺷﯽ ﺑﺎ ﺳﺮﻋﺖ روز اﻓﺰوﻧﯽ ﻃﺮاﺣﯽ و ﺳﺎﺧته میشوند و مطالعات گوناگونی در زمینه چگونگی کیفیت فضاهای ورزشی انجام میگیرد. با اهمیت دادن به معماری مجتمع ها و مجموعه هاى ورزشی و ساخت این مجموعه ها بر اساس اصول و قواعد معمارانه میتوان فضاهای مناسب تری برای ورزشکاران ایجاد کرد تا آنان در محیطی جذاب به ورزش ادامه داده و برای کسانی که علاقه مند به ورزش هستند اما به محیط های ورزشی کمتر مراجعه میکنند انگیزه ای ساخت برای اینکه آنان هم محیطی مناسب و زیبا را تجربه کنند و بدین گونه با طراحی مجموعه ای ورزشی هم بتوان سبب توسعه ی ورزش عمومی و افزایش سلامتی عمومی شد، وهم میزان لذت از فضای ورزشی را در ورزشکاران افزایش داد.

 در نتیجه با توجه به موارد زیر نقش طراحی معماری یک مجموعه ورزشی جهت جذب حداکثری مخاطبان خود بسیار حائز اهمیت می باشد.

- طراحی محیط مطلوب برای ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش از نظر وقت، هزینه و احساس نیاز

- ایجاد انگیزه در ورزشکاران برای ادامه ی فعالیت های ورزشی خود با استفاده از ویژگی های معماری همچون رنگ، فرم، سلسله مراتب و ...

- جذب افراد علاقه مند به ورزش جهت ورود به مجموعه ی ورزشی و ایجاد انگیزه برای آنان

- ارتقای کیفیت محیط ورزشی برای کمک به ورزشکاران برای داشتن مکانی مناسب برای تمرین

- ارضای نیازهای بصری-روحی ورزشکار در مجموعه هاى ورزشی بنابر ویژگی های بصری معمارانه

حال با توجه به موارد مطرح شده بالا مسئله اصلی  شناخت رابطه بین معماری و ورزش از طریق طراحی اماکن ورزشی است. موضوعات مختلفی در این حوزه وجود دارد که قابل بررسی هستند از جمله آنها می‌توان به ایجاد انگیزش در افراد برای حضور در چنین اماکنی اشاره کرد. یکی از مقولاتی که می‌تواند سبب ایجاد انگیزه و سرزندگی در افراد یک جامعه شود ورزش است لذا اماکن ورزشی که بتوانند رضایتمندی افراد را افزایش دهند در رسیدن به چنین اهدافی در جامعه مثمرثمر واقع خواهند شد. از سوی دیگر معماری ورزشی علاوه بر اینکه می‌تواند کیفیت زندگی افراد را بالا ببرد به عنوان یکی از سازه‌های عمومی شهر می‌تواند نقشی تاثیرگذار ایفا کند چرا که همواره اماکن عمومی به مثابه پاتوق‌های شهری قلمداد شده و خاطره انگیز واقع می‌شوند. این دو نقش مهم ما را بر این می‌دارد تا در شناخت مؤلفه‌های طراحی معماری این‌گونه بناها بیش از پیش تلاش کنیم تا معیارهای طراحی معماری ورزشی را بهتر شناخته و از تاثیرات آنها بر افراد آگاه شویم. بدیهی است تقویت مؤلفه‌های مهم فیزیکی و کالبدی ورزشگاه‌ها در هنگام طراحی، می‌تواند میزان بازدهی این اماکن را افزایش داده و اهداف اشاره شده در بالا را تامین نماید.»

نقش ورزش همگانی در سلامت و بهزیستی شهروندان

 

انتهای پیام/

R1435/P/S3,33/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ورزش ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ورزش ایران ورزش ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۵۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اکبر نصراللهی، رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در نخستین همایش کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود اظهار کرد: شاهد تهاجم فرهنگی از نوع مرکز و پیرامون در معماری ایران هستیم. دکتر اکبر نصراللهی گفت: معتقدم، معماری، رسانه است؛ چون هم پیام است و هم ابزار انتقال پیام و هم اینکه مخاطبان انبوه دارد.

این استاد دانشگاه افزود: آنچیزی که رسانه، معماری را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند، استفاده از هنر هم در ابزار یعنی نوع معماری و هم در طراحی و انتشار پیام است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در تشریح تحولات معماری و اثرگذاری و اثرپذیری آن از رشته‌های دیگر، گفت: استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی در معمــاری تــا جایــی پیــش رفتــه اســت کــه مفهــوم جدیدی به نام «مدیاتکچر» را موجب شـده اســت به گونه‌ای که در برج‌ها و ساختمان‌ها اخبــار و اطلاعات بــرای مــردم بــه نمایش گذاشته می‌شود.

وی در اهمیت معماری ابراز کرد: معماری تبلور فرهنگ و تمدن و هنر، روانشناسی و... در هر جامعه است و در طراحی فضای شهری و برنامه‌ریزی نباید از جایگاه مهم آن غلفت شود، اما متاسفانه الان وضع خوبی ندارد و خود ابزار تهاجم فرهنگی شده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه هشدار داد: تهاجم فرهنگی از نوع مرکز پیرامون در معماری به صورت ترویج الگوی معماری از غرب به ایران و تهران به شهرستان‌ها، معماری اسلامی و ایرانی را تهدید می‌کند.

نصراللهی ادامه داد: تقلید کورکورانه و ناشیانه و افراطی از معماری غربی، اختلال در توازان ارتباطاتی و بصری و شبیخون به محیط زیست، حریم‌ها، آرامش، امنیت، زیبایی، توازن، تعادل و معنویت بنا‌ها و غلبه بی‌نظمی، ناهماهنگی، فشار روانی، سیطره مادیت و کمیت به زندگی انسان راموجب است.

وی همچنین اضافه کرد: ساختمان‌های نازیبا و مغایر با فرهنگ مردم، ناهماهنگی بین ابعاد و ارتفاع ساختمان‌ها، الگو‌های طراحی، رنگ‌ها، مصالح و فرم‌های متفاوت و ناهمگون در عناصر دخیل در سیمای شهر، حقوق اجتماعی مردم را نقض کرده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح نقش‌های دوگانه رسانه در معماری اظهار : سواد معماری حلقه مفقوده، معماری و شهرسازی است؛ این سواد به مردم محدود نیست، معماران، گرو‌های دانشی، استادان و متخصصان این رشته بیش از مردم و مسئولان به آن نیاز دارند و باید این مهارت و توانایی ساخت و عرضه متناسب با زیست‌بوم، فرهنگ و اعتقادات مردم در عین زیبایی و صرفه اقتصادی را داشته باشند.

نصراللهی ادامه داد: رسانه‌ها می‌تواند مروج معماری غرب و عامل اصلی مصرف گرایی و مدگرایی در معماری و در عین حال راهنما و وسیله برون‌رفت از این وضعیت باشند. آن‌ها می‌توانند مردم را برای انتخاب و خرید بنا‌های متاثر از فرهنگ غرب ترغیب کنند و یا مطالبه کننده بنا‌هایی منطبق با فرهنگ ایران و اسلامی و یا ناظر قدرتمند برای مقابله با آشفتگی و آزادی بی حد و حصر در این زمینه باشد.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در پایان از استادان خواست از رسانه‌های کلاسیک، شبکه‌های اجتماعی و همچنین رسانه معماری برای تصویر‌سازی صحیح از رشته‌های معماری و شهرسازی و بالا بردن سواد معماری مردم و تحقق راهبرد‌های بازسازی و بازآرایی، توسعه، تمایز، اقبال اجتماعی و سودمندی آن استفاده کنند.

وی در پایان گفت: گروه کشوری معماری و رسانه آماده است با تشکیل موسسه دانش‌بنیان متشکل از استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن دانشگاه را عهده دار شود. 

همایش دو روزه کارگروه کشوری معماری بعد از دو روز بحث کارگروه‌های مختلف در دامغان، امروز در شاهرود با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاون علوم انسانی و هنر در شاهرود به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قهرمانان ورزشی پیشتازان ایجاد امید و غرور ملی هستند
  • سومین تجلیل رئیس جمهور از ورزشکاران
  • طهرانچی: معماران دانشگاه آزاداسلامی پروژه مسکن دانشگاه را طراحی می‌کنند
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • نوجوان خوشابی در مسابقات آسیای ازبکستان تاریخ ساز شد
  • بهره‌برداری از ۳ مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • بهره‌برداری از سه مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • آخوندی: توانستیم یک مجموعه ورزشی مخروبه را دوباره فعال کنیم