Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@02:27:47 GMT

تبدیل میراث مدرن شهر به کافه کتاب ها و فضاهای فرهنگی

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۵۴۵۱

تبدیل میراث مدرن شهر به کافه کتاب ها و فضاهای فرهنگی

به گزارش خبرگزاری مهر، پیروز حناچی صبح امروز با حضور در باغ نگارستان در اولین روز از «کنفرانس بین‌المللی حفاظت از میراث قرن بیستم، از معماری تا منظر» که به همت مؤسسه پژوهشی فرهنگ و هنر پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و سازمان بین‌المللی دوکومومو- که حناچی ریاست آن را بر عهده دارد- برگزار شد، شرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار تهران در ابتدای سخنان خود در این کنفرانس ضمن تبریک فرارسیدن روز معمار و اشاره به این‌که با ورود به دانشگاه دیگر مسئولیت‌های اجرایی را فراموش می‌کنم، گفت: امروز از موضع یک عضو هیأت علمی صحبت می‌کنم و به موضوع «حفاظت» می‌پردازم؛ حفاظت، مدیریت تغییرات است. اگر بتوانیم تغییرات در شهرها را به درستی مدیریت کنیم، در عمل حفاظت را توسعه داده‌ایم.

وی افزود: شهرها در حال تغییراند؛ شهرهای تاریخی در کشوری مانند ایران، هسته‌های قدیم و با سابقه‌ای دارند، به همین خاطر این تغییرات هم می‌تواند مثبت باشد و هم می‌تواند یک تهدید به حساب آید. علاوه بر این موضوع، بعد از انقلاب صنعتی بسیاری از شهرها توسعه پیدا کردند؛ صنعت باعث شده است تا شهرهایی همچون اصفهان و کاشان که شهرهای قدیمی هستند، با موج جدیدی از توسعه و تغییرات مواجه شوند.

شهردار تهران تصریح کرد: وقوع ٣ تغییر عمده در دنیا باعث شده تا فرصت‌های جدید شکل بگیرد؛ توسعه بخش خصوصی، خروج صنعت از شهرها به خاطر مسائل زیست‌محیطی و عدم تمرکز و واگذاری قدرت از دولت‌های مرکزی به دولت‌های محلی. این سه تغییر موجب شده تا طی زمان با تفاوت‌های بزرگ مواجه شویم. خروج صنعت یک فرصت تلقی می‌شود، البته همین فرص بدون برنامه‌ریزی می‌تواند یک تهدید باشد؛ ما در ایران از آغاز دهه ٧٠ در این موضوع تجربیاتی داشتیم که البته مبانی نظری روشنی درباره آن وجود نداشت.

حناچی تأکید کرد: خوشبختانه دولت نیز تا به حال همنوایی کرده و یکی از بزرگ‌ترین صنایع کشور، یعنی «سیمان ری» را با این هدف در اختیار شهرداری تهران قرار داده است.

وی با اشاره به موضوع «منظر» به عنوان دیگر مبحث مورد توجه در این کنفرانس گفت: در سال ١٩٣١ اولین کنفرانس بین‌المللی درمورد حفاظت در اوج نهضت مدرن برگزار شد؛ در آن دوره آثار به طور انفرادی دیده می‌شدند؛ در سال ١٩۶۴ بنا و مجموعه اطراف آن مطرح شد و در سال ١٩٧٢ نیز موضوع شهرهای تاریخی طرح شد.

شهردار تهران ادامه داد: امروز از تمام عرصه‌های شهر تاریخی صحبت می‌کنیم و با این رویکرد، اساساً نگاه به شهرهای تاریخی متفاوت می‌شود.

حناچی گفت: ما در دانشگاه تهران رسالتی برای خود قائل هستیم و هدایت جریان‌های جدید را نیز تعقیب می‌کنیم؛ یکی از این موضوعات میراث مدرن ما است که عمر آن به حدود ١٠٠ سال برمی‌گردد. بسیاری از این آثار در طول زمان مورد حفاظت قرار نگرفتند و دوکومومو نیز تلاش می‌کند تا آن‌ها را به چرخه حفاظت برگرداند.

شهردار تهران افزود: خوشبختانه تعداد بسیاری از ساختمان‌ها مربوط به دولت هست و زیاد در معرض تهدید مستقیم نیستند، اما آثاری که در اختیار بخش خصوصی هستند در معرض خطر قرار دارند.

حناچی با بیان اینکه اکنون نکته‌ای را در قالب شهردار تهران می گویم، عنوان کرد: در شهرداری تهران تلاش می‌کنیم تا با کمک به مالکین واحدها این آثار را حفظ کنیم. خوشبختانه جریانی در مرکز شهر برای تبدیل این موارد به کافه کتاب و فضاهای فرهنگی آغاز شده است؛ اخیراً نیز در کوچه لولاگر یکی از این ساختمان‌های بهبودیافته را افتتاح کردیم.

شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: یادآوری می‌کنم که امروز روز سه‌شنبه بود؛ ما مردم شهرمان را تشویق می‌کنیم تا به خاطر بهتر شدن هوای شهرمان، از خودروی شخصی کم‌تر استفاده کنند. خوشبختانه در سال ٩٧ موفق شدیم ٢٠ درصد از ذرات معلق هوای تهران را بکاهیم؛ امیدواریم با یاری مردم این مسیر را در سال جدید نیز ادامه دهیم.

کد خبر 4597986 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: شهردار تهران پیروز حناچی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۵۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران

به گزارش خبرنگار مهر، سید کمال سادات شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران، در خصوص نشست فوق العاده کمیته امنیتی برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و قائم مقام سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اعضای کمیته امنیتی و متولیان برگزاری نمایشگاه برگزار شد، از اتخاذ تدابیر و تمهیدات امنیتی لازم پیرامون برگزاری این نمایشگاه خبر داد.

سادات با اشاره به اینکه سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ اردیبهشت ماه در محل مصلای امام خمینی (ره) و با حضور مقامات مختلف از ۴۰ کشور دنیا آغاز و تا ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری ادامه خواهد داشت، گفت: میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کشور هند است.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری تهران عنوان کرد: هماهنگی‌های لازم بین مجموعه فرهنگی مصلا، کمیته اجرایی نمایشگاه و نمایندگان دستگاه‌های امنیتی و انتظامی برای برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه ساعت کاری این دوره از نمایشگاه همانند سال‌های گذشته از ۱۰ صبح تا ۲۰ است و در روزهای پنج‌شنبه و جمعه به مدت یک ساعت تمدید می‌شود، افزود: تاریخ این رویداد فرهنگی با دهه کرامت و برگزاری دور دوم انتخابات همزمان و بر این اساس تمهیدات لازم امنیتی در خصوص برنامه‌های جشن کتاب و آئین‌های مذهبی و فرهنگی تدارک دیده شده است.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری تهران با تاکید بر ضرورت اتخاذ تمهیدات ترافیکی، انتظامی و استقرار خودروها گفت: مقرر شد که طرح ترافیکی پیرامون محل برگزاری نمایشگاه توسط مجموعه «فاتب» به مرحله اجرا گذاشته شود.

کد خبر 6087109

دیگر خبرها

  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • اتخاذ تمهیدات امنیتی و انتظامی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران
  • شهرداری تهران به دنبال ارائه کیفی خدمات در نمایشگاه کتاب است
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت