Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@03:49:00 GMT

خلف وعده دولت به مرغداران دلیل بی‌ثباتی بازار!

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۶۶۱۱

خلف وعده دولت به مرغداران دلیل بی‌ثباتی بازار!

قیمت مرغ طی ماه‌های اخیر از نوسان برخوردار بوده است، با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و ماهی، از یک سو، تقاضا به سمت گوشت مرغ افزایش یافت و از سویی دیگر، افزایش قیمت سرسام‌آور نهاده‌های دامی و سایر مسائل تولیدکنندگان مرغ با افزایش هزینه‌ها مواجه شدند و همه این موارد دست به دست هم داد تا بازار مرغ روند صعودی و پر نوسان خود را طی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ،در حالی که مسئولان از عرضه مرغ با قیمت 11 هزار و 500 تومانی خبر می‌دهند؛ اما با این قیمت، مرغ دست مردم نمی‌رسد!

 قیمت مرغ طی ماه‌های اخیر از نوسان برخوردار بوده است، با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و ماهی، از یک سو، تقاضا به سمت گوشت مرغ افزایش یافت و از سویی دیگر، افزایش قیمت سرسام‌آور نهاده‌های دامی و سایر مسائل تولیدکنندگان مرغ با افزایش هزینه‌ها مواجه شدند و همه این موارد دست به دست هم داد تا بازار مرغ روند صعودی و پر نوسان خود را طی کند و قیمت‌ها در این بازار به سمتی برود که مرغ از دسترس خیلی از خانوارها، خارج شود!

پس از این ماجرا، اقدامات متعددی برای کنترل بازار صورت گرفت، از توزیع مرغ منجمد گرفته تا مرغ گرم، که بسنده نکرد و صف‌های طولانی مردم پشت درب واحدهای خرده فروشی حاکی از کارساز نبودن این راهکار داد، گشت‌های نظارتی قوت گرفت و در ادامه اعلام نرخ مصوب 11500 تومانی، آب پاکی را روی دست مرغداران و بازار ریخت، اما بازار با این حرف‌ها تنظیم نمی‌شود و از گذشته تا کنون، بازار با تناسب عرضه و تقاضا بود که خودش را تنظیم می‌کرد و در شرایط فعلی و با وجود اعلام مسئولان استانی برای عرضه مرغ با نرخ مصوب، قیمت‌ها هر چند روند نزولی پیدا کرده است اما در برخی برندها 1500 و در برخی دیگر تا 3000 تومان فاصله وجود دارد.

در این راستا، عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی طی اظهار نظری نرخ مصوب 11 هزار و 500 تومانی برای فروش هر کیلو مرغ را غیر منطقی دانست و گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید از مسئولان انتظار می‌رود که براساس قیمت تمام شده واقعی نرخ مصوب را اعلام کنند تا اجحافی در حق مرغداران صورت نگیرد.

بروند چهار آیین تصریح کرد: با توجه به افزایش دو برابری نرخ نهاده‌های دامی نسبت به ماه‌های اخیر و خرید نهاده با نرخ بالاتر از قیمت مصوب در بازار آزاد امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب 11 هزار و 500 تومان برای مرغداران وجود ندارد.

به گفته وی، سالانه 7 میلیون تن نهاده دامی در بخش گوشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد که پشتیبانی امور دام تنها دو میلیون تن از این میزان را تامین می‌کند و به ناچار مرغداران مجبورند مابقی نیازشان را از بازار آزاد تهیه کنند.

این در حالی است که هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ 4 هزار و 950 و ذرت یک هزار و 750 تومان به مرغداران عرضه می‌شود.

کامران هاشمی رئیس اتحادیه مرغ فروشان مرکز مازندران نیز در خصوص قیمت امروز مرغ در بازار مازندران گفت: مرغ امروز در بازار استان با قیمت 11800 تومان توزیع و با احتساب سود قانونی 10 درصدی با قیمت 13 هزار تومان به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

وی افزود: البته برخی برندها نظیر دربال با قیمتی بالاتر از این در بازار عرضه می‌شوند که مشتریان خاص خود را دارند.

عطاءالله حسن‌زاده مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران نیز در این باره طی گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: اعلام عرضه نهاده‌های دولتی به مرغداران، تنها روی کاغذ بوده است و عملیاتی نشده است.

وی افزود: خرید نهاده‌های ذرت که در اسفندماه سال گذشته انجام دادیم، هنوز بارگیری نشده است و ، تصمیم‌ها در این خصوص، اجرا نمی‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران خاطرنشان کرد: عرضه مرغ با قیمت مصوب به شرط در اختیار قرار دادن نهاده‌های دامی به مرغداران بوده است که آن‌طور که باید، محقق نشده است و مرغداران به ناچار، نهاده‌های دامی خود را از بازار آزاد و با قیمتی چند برابر نرخ دولتی تامین می‌کنند و این موضوع موجب افزایش قیمت تمام شده و در نهایت زیان آن‌ها با اجرای نرخ مصوب خواهد شد.

حسن‌زاده با بیان اینکه 2400 مرغداری در سطح استان مشغول فعالیت هستند که نزدیک به دو هزار واحد دارای پروانه و مابقی غیرمجاز هستند؛ گفت: ما هیچ مشکلی در جوجه‌ریزی نداریم و اگر علوفه‌ها و نهاده‌های دامی از سوی معاونت امور دام به موقع و با قیمت دولتی به دست مرغداران برسد، ما هیچ مشکلی در تامین مرغ بازار نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: قیمت 11 هزار و 500 تومانی مطمئنا با آنالیز قیمت تمام شده مصوب شده است که طبیعتا با پیش شرط در اختیار قراردادن نهاده‌های دولتی در اختیار مرغداران جهت کاهش قیمت تمام شده صورت گرفته است که متاسفانه این نهاده‌ها در اختیار مرغداران قرار نگرفت و آن‌ها مجبور به تهیه این نهاده‌ها از بازار آزاد هستند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران متذکر شد: قیمت تمام شده مرغ درب مرغداری‌های مازندران با احتساب در اختیار قرار گرفتن نهاده‌های دولتی به آنان، با سود مرغدار نرخی بین 8700 الی 9000 تومان در بازار حال حاضر است که قیمت تمام شده بر اساس تهیه نهاده‌ها در بازار آزاد، بسته به نرخ نهاده‌ها متغیر است.

حسن‌زاده تصریح کرد: باید سیاست‌هایی را بچینیم که ضمن آنکه در عمل، اجرایی شود، هم در راستای اجرای آن، نه مرغدار متضرر شود و نه اینکه مصرف کنندگان، سرگردان و متضرر شوند.

وی متذکر شد: قیمت حال حاضر، 13 هزار تومانی مرغ، قیمت عادلانه‌ای است و اگر با شرایط فعلی، با نرخی پایین‌تر از این نرخ، عرضه شود، مرغدار متضرر خواهد شد و بازار در وضعیت فعلی، خودش است که دارد خود را تنظیم می‌کند.

در یک کلام و به طور خلاصه باید بگوییم دولت موظف شده با نرخ مشخصی نهاده‌ها را در اختیار مرغداران قرار داده و مرغداران نیز متعهد هستند که هر کیلوگرم گوشت مرغ را به قیمت 11 هزار و 500 تومان به دولت تحویل دهند؛ اما مشکل فعلی، نبود تعهد کافی دولت به تعهدات خود نسبت به مرغداران است که موجب بی‌ثباتی قیمت در بازار شده است و قطعا با برطرف شدن این مشکل، می‌تواند قیمت مرغ را در قیمت 11 هزار و 500 تومان ثابت نگاه دارد؛ به عبارتی دیگر، عمل نشدن تعهدات نسبت به مرغداران، عامل اصلی بی‌ثباتی قیمت گوشت مرغ در بازار عرضه است.

در بازار امروز، میانگین کشوری مرغ در سطح استان‌های کشور به 13 هزار و 500 تومان رسیده است و رفته رفته در حال طی روند ادامه‌دار نزولی است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۶۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

امتداد - نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازارهای جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازارهای جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخوردهای نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت‌ سکه و طلا اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه‌ و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روزها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته‌ شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عددهایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستدها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • سکه به کانال ۴۱ میلیون تومان بازگشت
  • قیمت شاهین در بازار امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد