Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@13:59:13 GMT

ملخ، نوبرانه بهاری پرخاصیت یا خوردنی چندش‌آور!

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۶۶۶۴

ملخ، نوبرانه بهاری پرخاصیت یا خوردنی چندش‌آور!

  فرارو- خوردن ملخ یا دیگر حشرات موضوع تازه‌ای نیست؛ به طوری که در فرهنگ مردم دیگر شهر ها و کشورها می توان خوراک های عجیب و غریب فراوانی را دید.   گفته می شود حشرات در عین ارزان بودن منابع سرشار پروتئین، کلسیم و آهن هستند و مردم کشورهای مختلف جهان آنها را به صورت پخته، خام یا زنده مصرف می‌کنند. محققان پیش‌بینی کرده‌اند که در ده سال آینده مردم بیشتری به حشره خواری روی می‌آورند و این منبع غذایی جایگزین گوشت قرمز خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین افراد بسیاری در کشورهای خارجی برای لاغری و کاهش وزن از ساس تغذیه می‌کنند و خوردن حشرات را راه درمان بسیاری از بیماری ها می دانند.   به گزارش خبر جنوب، این روز‌ها ورود ملخ‌ها به استان‌های جنوبی کشور هرچند باعث نگرانی کشاورزان می‌شود، ولی برای برخی مردم جنوب استان شیراز بسیار خوش آیند است و هم اکنون به یک فرصت درآمدزا تبدیل شده به طوریکه فروش هر کیلو ملخ سرخ شده در شهرستان گراش  بین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان است و خرید و فروش این حشره بسیار رونق گرفته و حتی به دیگر شهر ها هم صادر می شود.   جیرجیرک و ملخ منبع غنی پروتئین! جیرجیرک و ملخ سرشار از پروئتین بوده و با مصرف آن می‌توان به میزان دوبرابر گوشت سفید و قرمز پروتئین را جذب بدن کرد.

پروتئین موجود در بدن این حشرات بیش از گوشت قرمز و سفید است و می‌توانند به عنوان مکمل پروتئینی در سبد غذایی مردم قرار گیرد.

اما با توجه به وجود میکروب‌های متعدد در بدن حشرات، با پختن و سرخ کردن، آلودگی‌ها از بین رفته و می‌تواند فواید بسیاری داشته باشند.

  وزارت بهداشت: ملخ مُرده نخورید کیانوش جهانپور سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به برخی اخبار و انتشار ویدئو‌هایی در فضای مجازی درباره مصرف غذایی ملخ و سوالات مطروحه در این رابطه گفت: به لحاظ تاریخی در برخی از جوامع خاورمیانه، آفریقا، جنوب شرقی آسیا و … از قدیم‌الایام ملخ مورد مصرف غذایی بوده است.

دو مبحث در زمینه مصرف غذایی ملخ مطرح می‌شود، یک جنبه شرعی که قاعدتاً افراد تابع نظر مراجع خود هستند و ظاهراً اغلب مراجع بر خلاف عموم حشرات، مصرف خوراکی ملخ را به خصوص اگر فرد، آن را زنده صید کرده باشد، دارای مشکل شرعی نمی‌دانند، اما قاعدتاً افراد در این رابطه باید به فتوای مرجع خود رجوع کنند.   موضوع دیگر بحث سلامت و بهداشتی بودن غذای تعبیه شده از این موجود است. در این زمینه گزارش و مستندی مبنی بر سمی بودن آن گزارش نشده است و در برخی جوامع به عنوان یک منبع پروتئینی مصرف می‌شود.

جهانپور با بیان اینکه گزارشی بر اینکه مصرف غذایی ملخ، نوعاً مشکل بهداشتی داشته باشد، وجود ندارد، افزود: البته برخی هم از خواص درمانی آن می‌گویند، ولی در مورد این ادعا هم مدارک و مستندات و شواهد علمی کافی نیست.

وی در عین حال افزود: ملخ ممکن است در اثر سموم کشته شده باشد، بنابراین هشدار داده شده افراد، ملخ‌هایی مرده را از روی زمین جمع‌آوری و مصرف نکنند.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: موضوع دیگر هم این است که ممکن است ملخ آلوده به باقیمانده برخی سموم دفع آفات باشند و مصرف مکرر آن مشکل ساز باشد، هشدار در این مورد نیز در سال‌های گذشته در برخی کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس که استفاده غذایی از ملخ رواج بیشتری دارد، داده شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: نظر به هجوم ملخ‌های دریایی (صحرایی) با گونه Schistocerca gregaria از صحرای آفریقا و عربستان به استان‌های جنوبی کشور و سابقه مصرف غذایی آن‌ها توسط برخی ساکنان این مناطق، همکاران ما در سازمان غذا و دارو به بررسی احتمال سمی بودن گونه ملخ مورد نظر پرداختند که نتایج آن حاکیست: گونه ملخ وارد شده به استان‌های جنوبی، به عنوان وعده غذایی در کشور‌های آفریقایی، خاورمیانه، تایلند و … مورد استفاده قرار گرفته و تا کنون گزارشی مبنی بر مسمومیت با آن اعلام نشده است.

گرچه ماهیت ملخ‌های مهاجم سمی نیست، ولی از آنجایی که باقیمانده سموم موجود در بدن ملخ‌های کشته شده با سموم دفع آفات نباتی می‌تواند ایجاد مسمومیت کند، موکدا توصیه شده است به هیچ عنوان ملخ‌هایی که کشته شده‌اند، مورد مصرف خوراکی قرار نگیرند، چرا که تماس با باقیمانده سموم موجود در بدن حشره نیز می‌تواند ایجاد مسمومیت کنند.   ملخ خواری حرام است یا حلال؟ حشره خواری در فرهنگ و تاریخ ایرانیان جایی ندارد اما شاید روزی برسد که کمبود مواد غذایی در جهان ما را هم ناگریز از خوردن این موجودات کند.   از همین رو حکم شرعی خوردن انواع حشرات را از مراجع عظام تقلید جویا شدیم که مشروح آن در ادامه آمده است.
 
آیت‌الله خامنه ای:
پرسش: با توجه به اینکه گفته می شود در مواردی خوردن حشرات برای درمان بیماری ها مفید است (مثل ساس و جیرجیرک) آیا اینکار از لحاظ شرعی جایز است؟ خوردن کدام حشرات حرام است؟
پاسخ: به طور کلی خوردن حشرات حرام است ولی معالجه با چيزهاى حرام در صورتى كه يقين داشته باشد بيمارى قابل علاج بوده و علاج هم منحصر در استعمال آن است، به مقدار رفع ضرورت جايز است.

آیت‌الله مکارم شیرازی:
پرسش: با توجه به اینکه مدتهاست که خوردن انواع حشرات در کشورهای جنوب شرق آسیا متداول شده است و همچنین با توجه به اینکه در احکام اسلامی نیز در خصوص خوردن برخی از حشرات - به عنوان نمونه ملخ - احکامی وارد شده است، لطفا حکم خوردن سایر انواع حشرات را بیان فرمایید.
 
پاسخ: از بین حشرات، تنها خوردن ملخ جایز است. البته اگر آن را زنده بگیرد یا در دست او بمیرد. اما اگر به مرده آن برسد احتیاط در ترک خوردن آن است.
 
پرسش: خوردن حشره ای شش پا و بالدار بنام چنزو که در مناطق سردسیر کرمان وجود دارد چه حکمی دارد؟
 
پاسخ: جایز نیست.
 
آیت‌الله سیستانی:

پرسش: آیا گوشت ملخ  حلال است؟
 
پاسخ: گوشت ملخ حلال است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ملخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۶۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی

 

به گزارش  تابناک به نقل از ایسنا ،سیده معصومه تقی‌زاده با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری و کنترل آسم اظهار کرد: داشتن رژیم غذایی سالم و مناسب، بخش مهمی در کنترل آسم است زیرا چاقی، یکی از معضلاتی است که با آسم در ارتباط است.

 وی افزود: اگر میزان مصرف کالری از میزان سوخت آن بیشتر باشد، ‌قطعا فرد اضافه وزن پیدا می‌کند. این حالت نه تنها برای سلامت فرد ضرر دارد بلکه علائم آسم را نیز تحریک می‌کند. افراد چاق، نشانه‌های شدیدتری از آسم دارند و داروهای بیشتری مصرف می‌کنند بنابراین بهتر است همیشه وزن متعادل باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کاهش مصرف سبزیجات و میوه‌ها و افزایش مصرف غذاهای فرآوری‌شده موجب افزایش شیوع آسم می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، منیزیم و امگا ۳ بیشتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض آسم قرار دارند.

وی بیان کرد: همچنین افرادی که به میزان کافی میوه، و ویتامین‌های C و E و به طور کلی از آنتی اکسیدان‌ها را مصرف نمی‌کنند، اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. به نظر می‌رسد رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها برای مثال دریافت بیشتر میوه‌ها، سبزی‌ها و روغن زیتون اثر محافظتی بر آسم دوران کودکی داشته باشد.

تقی‌زاده گفت: ماهی و غذاهای دریایی از منابع خوب امگا ۳ هستند و بهتر است سعی شود از مصرف اسیدهای چرب ترانس و روغن‌هایی که درصد زیادی امگا ۶ دارند، خودداری شود.

پیشنهادهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به آسم
وی با بیان اینکه اغلب افراد مبتلا به آسم، کمبود ویتامین D دارند، افزود: شیر، تخم مرغ و ماهی منابع خوب این ویتامین هستند ولی تابش مستقیم نور خورشید منبع اصلی این ویتامین است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برخی از افراد عدم تحمل به لاکتوز دارند که در واقع حساسیت محسوب نمی‌شود اما علائم آسم را تشدید می‌کند. برخی افراد نیز نسبت به تخم مرغ، شیر و یا ماهی حساسیت دارند. حتی مصرف بسیار کمی از این مواد غذایی، منجر به بروز واکنش‌های حساسیتی و تحریک آسم می‌شود. از آن جایی که آلرژی منجر به تشدید علائم آسم می‌شود، اگر والدین احساس می‌کنند با مصرف هر غذایی تنگی نفس کودک تشدید می‌شود باید آن ماده غذایی را در برنامه غذایی کودک محدود کنند. انواع فلفل، زعفران، کرفس، انگور و خربزه برخی از این مواد غذایی هستند.

چه موادی علائم آسم را تشدید می‌کنند؟
وی عنوان کرد: سولفیت یکی از موادی است که به غذاها اضافه می‌شود تا به تازگی مواد غذایی کمک کند و از رشد کپک جلوگیری کند اما همین ماده می‌تواند منجر به تشدید علائم آسم در افراد مبتلا به این بیماری شود. سولفیت‌ها در برخی غذاها مانند میوه‌های خشک، میگو، آبمیوه‌های اسیدی، نوشابه‌های کولا و بسیاری از غذاهای فرآوری شده وجود دارند، بنابراین توجه به برچسب غذایی مواد غذایی اهمیت دارد.

تقی‌زاده عنوان کرد: درصد زیادی از افراد مبتلا به آسم، دچار اختلال ریفلاکس اسید معده هستند که موجب می‌شود آسم به راحتی کنترل نشود. کاهش وزن در این افراد، یکی از راه‌های رفع این اختلال و آسم است. پرهیز از مصرف غذاهای تند، کافئین، غذاهای اسیدی، شکلات، الکل و غذاهایی که موجب تشدید نشانه‌های ریفلاکس اسید معده می‌شود نیز از دیگر راهکارهای موثر در این زمینه است.

وی افزود: محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و کاهش حجم وعده غذایی نیز می‌تواند از ترشحات معده که موجب تشدید رفلاکس می‌شود، جلوگیری کند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بیماران مبتلا به آسم از کورتون به صورت استنشاقی یا اشکال دیگر دارویی استفاده می‌کنند و بنابراین بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، لذا توصیه می‌شود لبنیات کم چرب را در برنامه غذایی خود داشته باشند و مصرف نمک و مواد غذایی غنی از نمک را محدود کند.

وی بیان کرد: بیماران مبتلا به آسم همچنین باید مقدار کلسترول و چربی دریافتی رژیم خود را کاهش دهند. البته قبل از ایجاد هر گونه تغییر در عادات غذایی، حتما باید با کارشناسان تغذیه مشاوره شود.

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • آلرژی بهاری دارید؟ این مواد غذایی را بخورید
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند