Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@18:29:14 GMT

برنامه های ستاد چهلمین سالگرد شهادت استاد مطهری تشریح شد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۶۷۷۶

برنامه های ستاد چهلمین سالگرد شهادت استاد مطهری تشریح شد

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری چهلمین سالگرد ستاد بزرگداشت شهید مطهری صبح امروز در بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری برگزار شد. رشید جعفرپور دبیر این ستاد در نشست خبری به تشریح برنامه‌های هفته معلم پرداخت.

وی گفت: امسال چهلمین سالگرد شهید مطهری و صدمین سالگرد ولادت شهید مطهری است. علاوه بر این، امسال بیانیه مقام معظم رهبری با عنوان «گام دوم انقلاب» هم منتشر شده که قرار است اندیشه و آثار شهید مطهری بر اساس این بیانیه بازخوانی شود و نسل جدیدی که کمتر آثار و اندیشه‌های شهید مطهری را می‌شناسند، با آن آشنا شوند؛ به همین دلیل لزوم بازخوانی در نسل جدید بسیار جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامه‌ای به شهید مطهری

جعفرپور افزود: امسال ستاد سالگرد شهادت شهید مطهری را داریم که متشکل از ۳۰ دستگاه فرهنگی در کشور است. همچنین ۶ جلسه و ۲ هیئت اندیشه‌ورز تشکیل دادیم و نامه‌ای از طرف ستاد بزرگداشت به دستگاه‌های مختلف کشور ارسال شده است. وزارت آموزش و پرورش طرح نگارش نامه توسط دانش‌آموزان را ارائه داده که بر اساس آن قرار است دانش‌آموزان با توجه به مسائل روز جامعه، نامه‌ای به شهید مطهری بنویسند. اطلاع‌رسانی‌های این طرح انجام شده و قرار است مقطع دبیرستان در سراسر کشور در این طرح شرکت کنند. همچنین وزارت ورزش و جوانان هم در هفته معلم، لیگ‌های ورزشی به نام شهید مطهری برگزار می‌کنند. تاکنون ۷ فدراسیون از جمله فدراسیون تیراندازی، اتومبیلرانی، تنیس روی میز و … اعلام آمادگی کرده‌اند که لیگ‌هایی را به نام شهید مطهری برگزار کنند. ابلاغیه وزارت کشور هم به تمام کشور ابلاغ شده مبنی بر اینکه میدان‌ها، اماکن فرهنگی و مدارسی به نام شهید مطهری نامگذاری شود.

دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری ادامه داد: در ایام بزرگداشت شهید مطهری، کارهای نمادینی از جمله گلباران کردن فضای شهادت شهید مطهری، گلباران کردن مزار شهید مطهری و گلباران کردن محل زندگی ایشان در فریمان انجام می‌شود. علاوه بر این، قرار است دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی در خانه موزه شهید مطهری که محل زندگی ایشان در تهران بوده، حاضر شوند و مردم را با زندگی ایشان آشنا کنند. فضاسازی محیطی هم در تهران و شهرهای بزرگ انجام می‌شود و قرار است بیلبوردهای شهری به جملات و مطالبی که شهید مطهری عنوان کردند، اختصاص پیدا کند. امسال مراسم بزرگداشت شهید مطهری، همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب شده است؛ به همین دلیل فضای نمایشگاه هم به مطالب و سخنان ایشان مزین می‌شود. یکی دیگر از برنامه‌های خوبی که قرار است در این ایام برگزار شود، برگزاری تور مجازی توسط خانه موزه شهید مطهری است به طوری که افراد می‌توانند با شرکت در این تور مجازی، به خوبی با آثار و زندگی شهید مطهری به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی آشنا شوند.

برگزاری نشست‌های علمی با همکاری ۲۰ دانشگاه کشور

وی افزود: بنیاد شهید مطهری قرار است با همکاری ۲۰ دانشگاه کشور، نشست‌های علمی برگزار کند. همچنین قرار است نشستی با محوریت حوزه علمیه قم در روز ولادت شهید مطهری، یعنی روز ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ با عنوان «شهید مطهری و گام دوم انقلاب اسلامی» در قم برگزار شود. برای بین‌المللی برگزار شدن این نشست، پیش‌بینی‌هایی شده ولی هنوز قطعی نشده است. علاوه بر این، مدیریت حوزه علمیه قم دوازدهم اردیبهشت ماه، مراسم بزرگداشت شهید مطهری را در سالن دارالشفاء قم برگزار می‌کند. مجمع عالی حکمت اسلامی هم دو نشست در شیراز و مشهد برگزار می‌شود. شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی هم برنامه‌های مختلفی را برای پخش در این ایام پیش‌بینی کرده‌اند که به نسبت سال‌های قبل، حجم برنامه‌های تولیدی بیشتر شده و تأکید روی مخاطب جوان افزایش داشته است. در بنیاد شهید مطهری ۲۵ جلد کتاب ۱۰۰ صفحه‌ای طراحی کرده‌ایم که قرار است در هفته معلم امسال، چهار اثر از این ۲۵ اثر رونمایی شود. عناوین این چهار اثر، عبارت است از مطهری و مهدویت، مطهری و عدالت، مطهری و حقوق زنان، مطهری و عرفان. علاوه بر این، انتشارات صدرا هم قرار است سه کتاب فطرت در قرآن، اسلام و مسئله مالکیت و اولین جلد حاشیه شهید مطهری بر اسفار ملاصدرا را منتشر کند. برگزاری مسابقاتی مثل کتابخوانی، تقدیر از معلمان و اساتید برتر و دیدار اساتید و معلمان با مقام معظم رهبری، از دیگر برنامه‌های این ایام است.

مطهری و گام دوم انقلاب اسلامی

جعفرپور تصریح کرد: برنامه سالگرد شهید مطهری در دانشگاه تهران با عنوان «مطهری و گام دوم انقلاب اسلامی» قرار است روز یازدهم اردیبهشت ماه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و تقدیر از دانشجویان در دانشگاه تهران برگزار شود. همایش «حکمت مطهر» هم با محور اندیشه مطهری و گام دوم انقلاب، روز دهم اردیبهشت ماه در دانشگاه صدا و سیما با سخنرانی آیت‌الله صادق لاریجانی برگزار می‌شود. همچنین ساخت مستند «مرتضای امت» که درباره زندگی شهید مطهری است هم در دستور کار قرار گرفته و قرار است به زودی تولید آن آغاز شود. همایش ملی «استاد مطهری، بنیان‌های نظری و اقدامات عملی اقتصاد در گام دوم انقلاب با تأکید بر اندیشه‌های علمی شهید مطهری» هم فردا چهارم اردیبهشت ماه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، توسط مؤسسه پژوهشی راقی با همکاری نهاد نمایندگی رهبری برگزار می‌شود. انتشار اولین شماره دو فصلنامه «مطهری‌پژوهی» ویژه بهار و تابستان ۹۸ هم از دیگر اتفاقات فرخنده این ایام است. در اولین شماره این دوفصلنامه به موضوع شهید مطهری و نقد مبانی فمینیسم و شهید مطهری و مسئله جدید اصالت وجود پرداخته می‌شود. طراحی و ساخت یک اپلیکیشن جامع اندروید برای آثار شهید مطهری با قابلیت جستجوی پیشرفته و امکان خرید نسخه چاپی آثار و دسترسی به همه آثار شهید مطهری هم از دیگر تولیدات این ایام است. همایش «مطهری و مواجهه با فلسفه یونان» هم دهم اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری در پایان خاطرنشان کرد: با همکاری رایزنی ایران در ترکیه، قرار است همایشی هم در آنکارا روز پانزدهم اردیبهشت ماه برگزار شود و در آن، مطهری‌پژوهان سرشناس سخنرانی کنند. نشست «استاد مطهری و مطالعات قرآنی معاصر» هم روز دوازدهم اردیبهشت ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود که در آن قرار است نگاه قرآنی به آثار شهید مطهری داشته باشیم و به مباحث قرآنی ایشان که تاکنون کمتر پرداخته شده است، بپردازیم.

کد خبر 4598081

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب شهید مطهری هفته معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۶۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی

نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. در این نشست که امروز یکشنبه 16 اردیبهشت 1403، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری؛ مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان این که «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

او افزود: در این دستورالعمل کاملا برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روزهای 23 و 24 اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز 25 اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز 29 اردیبهشت روز موزه‌ است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز 31 اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا(ع) است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

او در ادامه گفت: روزهای 3 و 4 خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز 5 خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و ... مد نظر قرار گیرد.

او یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتما در ستادهای استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و ... از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر
  • واکنش مطهری به ماجرای دختـر دف‌زن | خانم‌های مجلس به لاک غلیظش معترض بودنـد!
  • واکنش علی مطهری به ماجرای خانم دف‌زن در مراسم شهید مطهری/بدون مشورت با من این خانم را با یک آقا جایگزین کردند /خانم‌های معترض از او دلجویی کردند
  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • یادواره شهدای نیر با محوریت فضائل استاد شهید مطهری
  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • کنایه تند وزیر به آمران حجاب :هل الدین الا البغض
  • کنایه تند ضرغامی به برخورد آمران حجاب
  • چهره خندان ناطق نوری و محسن هاشمی در مراسم سالگرد شهید مطهری + عکس