Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایلنا: شاخص ضریب نفوذ «اینترنت ثابت» در حالی طی سال‌های اخیر به واسطه فعالیت گسترده و پوشش همه جانبه اپراتور‌های موبایل با افت و خیز‌های بسیاری مواجه شده که به نوعی حامل پیامی مبنی بر علاقه‌مندی کاربران اینترنت به استفاده بیشتر از تلفن همراه است.

اما همواره طی چندین سال اخیر، رکود در بازار ارتباطات اینترنتی ثابت در مقابل رشد و رونق «اینترنت موبایل» بوده است؛ به نحویکه براساس آخرین آمار رسمی منتهی به آذر ماه سال گذشته حدود ۸۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ میلیون مشترک تلفن همراه در کشور فعال بوده و ضریب نفوذ ۱۰۸.۰۹ درصدی را به ثبت رسانده است.

براساس همین آمار، از مجموع ۶۶ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۷۷ مشترک اینترنت پهن باند کشور، ۵۵ میلیون و ۷۹۴ هزار و ۴۳ مشترک اینترنت پهن باند موبایل هستند که ۶۷.۹۷ درصد ضریب نفوذ را شامل می‌شود و مابقی نیز در رده مشترکان پهن باند ثابت قرار می‌گیرند.

در واقع شروع افت و خیز‌های حوزه ارتباطات ثابت را باید هم‌زمان با آزادسازی تکنولوژی نسل‌های ارتباطی در پروانه اپراتور‌های سیار یا به نوعی «پایان انحصار ارائه خدمات ۳G توسط رایتل» دانست؛ در آن موعد اپراتور‌های اصلی کشور به سرعت تکنولوژی‌های روز دنیا را در بستر شبکه خود پیاده‌سازی کردند و گوی رقابت در حوزه خدمات دیتا را از سایر بازیگران صنعت ربودند.

ارتقای سرعت در شبکه اینترنتی اپراتور‌های همراه، تکنولوژی‌های قدیمی و بستر‌های ثابت را به انزوا برد و این رویه زمانی شدت گرفت که بسته‌های متنوع اینترنتی با قیمت‌های بسیار پایین‌تر از سقف تعرفه‌های آزاد و البته در چارچوب قانونی، توسط اپراتور‌های تلفن همراه تعریف شد.

تأثیر اینترنت ارزان اپراتور‌های تلفن همراه و ضریب نفوذ بیش از ۱۰۰ درصدی آنها، کار را به جایی رسانید که اپراتور‌های ثابت ناغافل با شبکه‌ای کم ترافیک و مشتریان مهاجر به سمت شبکه اپراتور‌های سیار مواجه شدند و زمزمه کسادی بازار و احتمال ورشکستگی سر دادند.

نمود این نگرانی و دغدغه را دقیقا می‌توان از روی نمودار (مقایسه تعداد مشترکان اینترنت پهن باند ثابت با سیار) که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر شده است، ملاحظه کرد.

اوج نگرانی متولیان اینترنت ثابت در کشور را می‌توان با مقایسه آمار فصلی ارتباطات پی برد.

این آمار نشان می‌دهد تاپایان شهریورماه سال ۹۷ مجموعا ۷۱ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۶۰۱ مشترک اینترنت پهن‌باند درکشورداشتیم که از این تعداد، ۱۰ میلیون و ۳۵ هزار و ۲۷۲ مشترک مربوط به «اینترنت پهن باند ثابت» و ۶۱ میلیون و ۲۱۴ هزارو ۳۲۹ مشترک مربوط به بخش «اینترنت پهن بان سیار» است.

 

مقایس‌ها ین آمار بافص لبهار (منتهی به پایان خرداد ۹۷) نشان می‌ده که تعداد مشترکان اینترنت پهن باند در پایان تابستان یک میلیون و ۶۹۲ هزارو ۲۷۶ کاهش یافته واین افت مربوط به ریزش مشترکان اینترنت پهن باند ثابت بوده است.

در چنین شرایطی، متولیان بخش ارتباطات ثابت مدام از تریبون‌های مختلف به عدم توازن تعرفه‌های وضع شده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در بخش موبایل اعتراض کردند و رکود صنعت خود را ناشی از ارزان بودن تعرفه‌های اینترنت موبایل و بسته‌های پیشنهادی اپراتور‌ها دانستند.

 

همین موضوع به سرعت شاخک‌های اپراتور اول تلفن همراه کشور را که با در اختیار داشتن ۶۰.۷۰ درصد سهم بازار ارتباطات سیار ایران به عنوان «اپراتور غالب» شناخته می‌شود را تیز کرد و در نهایت منجر به أتخاذ تصمیمی از سوی این اپراتور برای حمایت و دفاع از بازار «اینترنت ثابت» شد.

منطقا زمانیکه اپراتوری با در اختیار داشتن حدودا ۵۴ میلیون مشترک، لقب «اپراتور غالب کشور»

را یدک می‌کشد، کار سختی است تصمیمی در جهت خلاف انتظارات مشترکان، اما با رویکرد حمایت از ورشکستگی صنعتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات أتخاذ کند.

اما همراه اول با دید کاملا رقابتی به صنعت ICT، حاضر شد تعرفه بسته‌های خود را تعدیل کند و راه را برای خودنمایی بخش ثابت نیز باز بگذارد؛ هر چند که این عمل می‌توانست در نهایت از میزان مشترکان اینترنت یا حجم ترافیک شبکه این اپراتور بکاهد.

نهایتا به دنبال این تصمیم و رفتار مشابه اپراتور دوم ارتباطی برای تعدیل نرخ بسته‌هایش، اینترنت ثابت توانست نفسی تازه و به نوعی ریزش ۳.۴۷ درصدی مشترکانش در تابستان سال گذشته را جبران کند.

تصمیم حرفه‌ای ارتباطات سیار ایران در آن برهه حساس زمانی، باعث شد تعداد مشترکان اینترنت ثابت از ۱۰ میلیون و ۳۵ هزار و ۲۷۲ در پایان شهریور ماه سال گذشته به ۱۰ میلیون و ۳۹۳ هزار و ۳۴ مشترک در پایان آذر ماه برسد که رشدی ۳.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

البته این تصمیم، تبعاتی را برای خود اپراتور‌های سیار مخصوصا اپراتور غالب در پی داشت که منجر به افت تعداد مشترکان پهن باند سیار در همان بازه زمانی شد؛ تعداد مشترکان این بخش از ۶۱ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۳۲۹ در پایان شهریور ۹۷ به ۵۵ میلیون و ۷۹۴ هزار و ۴۳ مشترک در پایان آذر ماه همان سال ریزش کرد؛ بنابراین باطل بودن تصور چندین و چند ساله‌ای که «اپراتور‌های موبایل تنها به فکر منافع مادی خود هستند و پیشرفت صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر آن‌ها اهمیتی ندارد»، به اثبات رسید.

منبع: فردا

کلیدواژه: صنعت ارتباطات ثابت ارتباطات سیار ایران اینترنت تلفن همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۷۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی با اشاره به هنرستان‌های جوار صنعت افزود: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است و اکنون نیازمند توسعه آموزش مهارتی در نظام آموزش و پرورش هستیم و تحقق این مهم نیز، نیازمند توسعه زیرساختی و تقاضا محور است.

فرزاد مخلص الائمه، عصر شنبه، ۸ اردیبهشت در شورای آموزش و پرورش استان مرکزی در رابطه با برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دبیرستان اظهار کرد: امسال یکی از مهمترین رویدادهای آزمونی تاریخ کشور برگزار می‌شود که نیازمند توجه ویژه است. 

مخلص‌الائمه ضمن تقدیر از مدیران صنایعی که به تاسیس هنرستان‌های جوار صنعت کمک کرده‌اند، گفت: به لحاظ کیفیت و کمیت هنرستان‌های جوار صنعت، استان مرکزی برترین استان در کشور است. وقتی وارد هنرستان‌های جوار صنعت می‌شویم موجی از انرژی را از دانش آموزان و معلمان دریافت می‌کنیم. 

استاندار مرکزی با اشاره به برگزاری نمایشگاه مشاغل مرتبط با هنرستان‌های استان مرکزی افزود: این نمایشگاه در انتخاب رشته دانش آموزان برای ورود به هنرستان بسیار تاثیرگذار خواهد بود و امیدواریم از این دست نمایشگاه‌ها بیشتر برگزار شود. 

حسین مولوی، مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز اظهار کرد: با هماهنگی‌های انجام شده امیدواریم بتوانیم بدون کمترین مشکلی، امتحانات نهایی دبیرستان‌ها را پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به افتتاح ساختمان مرکز مشاوره افزود: از معلمان ماندگار و برتر استان مرکزی در هفته معلم تجلیل خواهیم کرد. همچنین برگزاری زنگ سپاس معلم را با حضور مدیران دستگاه‌های مختلف را در نظر داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • حضور معاون وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه در غرفه همراه اول
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • دسترسی حمل‌و‌نقل‌ دریایی و هوایی به ارتباطات مخابراتی/آنتن‌های ماهواره‌ای سیار ساخته شد
  • وصل شدن تلفن ثابت ۲ هزار مشترک مخابرات در گنبدکاووس
  • وصل شدن تلفن ثابت ۲ هزار مشترک مخابرات در گنبدکاووس به همت نیرو‌های جهادی
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • حضور همراه اول در بزرگترین نمایشگاه فناوری ترکیه