Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@04:06:52 GMT

تولید گردو مقاوم به سرمازدگی در اردبیل

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۲۹۷۳۶

تولید گردو مقاوم به سرمازدگی در اردبیل

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به سرمازدگی محصول گردو و تلاش برای تولید گونه مقاوم برای معرفی به باغداران اشاره کرد و گفت: تحقیقات خوبی را با کشور ترکیه آغاز کردیم تا با معرفی ۱۷ گونه نهال و گل بتوانیم خیال کشاورزان را از بابت سرمازدگی و دغدغه‌های مربوط به تولید محصول گردو آسوده کنیم.

خلیل نیکشاد اظهار کرد: ما تاکنون موفق شدیم برای ۶۷ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل نقشه کاداستر تهیه کنیم که از این لحاظ جز استان‌های شاخص و ممتاز کشور محسوب می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به توسعه و تجهیز ناوگان مکانیزه استان، اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ضریب مکانیزاسیون در استان ۱.۶ اسب بخار است که ما از این لحاظ جز سه تا چهار استان ممتاز کشور محسوب می‌شویم به طوری که سال گذشته بیش از ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در ۸ سال اخیر برای اولین بار موفق شدیم ۱۰۰ درصد این منابع را جذب کنیم به طوری که با پرداخت تسهیلات در این حوزه کشاورزان موفق شدند ۱۶۰۰ دستگاه ماشین‌آلات و ادوات را خریداری کنند.

نیکشاد به فعالیت‌های این سازمان در حوزه اشتغال نیز اشاره کرد و افزود: ثبت اشتغال از طریق سامانه و با کد ملی انجام می‌شود به طوری که به صورت دقیق در سال گذشته موفق شدیم برای ۵۰۱۸ نفر در حوزه کشاورزی و زیر بخش‌های آن ایجاد اشتغال کنیم. از محل تسهیلات اشتغال روستایی نیز که ۴۵ درصد متعلق به بخش کشاورزی بود ۹۰ میلیارد تومان جذب کردیم تا با ثبت اطلاعات دریافت کنندگان تسهیلات بتوانیم اشتغال آنها را رصد کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در مورد فعالیت‌های انجام شده در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز تصریح کرد: در دنیا ۵۵ درصد تولیدات زراعی و باغی به سمت صنایع تبدیلی سوق پیدا می‌کند که در همین راستا ما سال گذشته ۱۴۲ مورد مجوز تأسیس واحدها و صنایع تبدیلی و تکمیلی را صادر کردیم. با فعالیت این صنایع ۱۳۰ هزار تن جذب مواد خام انجام شده تا چرخه تولید این محصولات تقویت شود.

وی از اصلاح نژاد در حوزه دام و طیور، تلقیح مصنوعی دام‌های سبک و سنگین، ورود گاومیش و بز و همچنین فعالیت‌های به‌زراعی و حوزه تحقیقات و آموزش با هدف افزایش تولیدات خبر داد و اظهار کرد: با هدف صرفه‌جویی در مصرف آب سامانه‌های نوین آبیاری در حال توسعه است به طوری که سال گذشته یک هزار و ۳۰۰ هکتار عملیات آبیاری تحت فشار به همراه ۴۵۰ هکتار آبیاری مدرن در دشت پیله‌سحران انجام شده است.

وی ادامه داد: در مجموع بیش از یک هزار و ۲۹۰ هکتار از اراضی استان به همراه یک هزار و ۵۰۰ هکتار آبیاری مدرن در دشت اردبیل در حال انجام است که با احتساب پروژه‌های در حال اجرا ما نه تنها از استان‌های دیگر عقب نیستیم بلکه در این حوزه پیشتاز نیز به حساب می‌آییم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در مرکز تحقیقات مغان، سامیان و همچنین آراللوی اردبیل با تولید بذور مقاوم سعی ما بر این است تا کشت بهاره را به سمت کشت پاییزه با آبیاری کمتر سوق دهیم که در کشت محصولات متنوع نظیر کلزا و چغندر قند به این سمت حرکت کردیم.

وی به توزیع ۲۵۹ هزار نهال یارانه‌دار و توسعه کشت گیاهان دارویی، زعفران، پسته، بادام زمینی و گل سرخ، اشاره و تصریح کرد: استان اردبیل با تولید کلزا، سویا و حبوبات جز استان‌های شاخص کشور محسوب می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سمپاشی ۲۵ هزار هکتار از اراضی علیه بیماری‌ها و آفات خبر داد و افزود: با راه‌اندازی سایت تحقیقاتی خشکه‌رود نسل چهارم تولید ملکه زنبور عسل در حال انجام است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۹۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود

محمد هادی ایمانیه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، ضمن تقدیر و تشکر از پرسنل سازمان جهاد کشاورزی استان به سبب زحمات فراوانی که متحمل شده اند، بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و روسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی و تولید محصولات ارگانیک بصورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولین ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

او در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مد نظر را برای دانش بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد، اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راه‌گشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

او در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، گفت: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولید کنندگان و مشارکت کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

او در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، تصریح کرد: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

ایمانیه با تصریح بر اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالین این حوزه نیز وجود دارد ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • تدوین ۱۱ برنامه کشاورزی برای تحقق شعار سال در قزوین
  • مقاوم سازی بیش از ۴ هزار واحد مسکن روستایی
  • اجرای طرح سرشاخه کاری در باغ‌های گردوی نهاوند