Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:11:17 GMT

عبور از یکجانبه گرایی ترامپی

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۱۲۴۵

عبور از یکجانبه گرایی ترامپی

تهران - ایرنا - درحالی دولت آمریکا معافیت خریداران نفتی ایران را تمدید نکرد که به نظر می رسد، فضای عبور از یکجانبه گرایی 'ترامپی' ایجاب می کند که ورای کنش های رسانه ای، به عملگرایی تمرکز بیشتری شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، اقدامات ضد ایرانی کاخ سفید افزایش یافته و در تازه ترین آن، کاخ سفید روز گذشته(دوشنبه) با صدور بیانیه ای اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته معافیت خریداران نفت ایران را لغو کند، خبری که فضای سیاست و اقتصاد بین المللی را بیش از گذشته متلاطم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بیانیه کاخ سفید آمده است که این معافیت ها پس از سر آمدن موعد آن در ماه می (12 اردیبهشت) صادر نمی شود.
کاخ سفید در بیانیه خود یادآور شد که آمریکا، عربستان و امارات متحده عربی تضمین کرده اند که نیازهای جهانی برای نفت را بعد از حذف همه سهم نفت ایران از بازار تامین کنند.
بیانیه کاخ سفید همچنین حاکیست: این تصمیم با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران و محروم کردن این کشور از منبع اصلی درآمدی اش، اتخاذ شده است.
در ادامه بیانیه کاخ سفید آمده است: دولت ترامپ و متحدان ما به حفظ فشار اقتصادی حداکثری به ایران و افزایش فشار مصمم هستند تا به فعالیت های بی ثبات کننده ایران علیه آمریکا، شرکا و متحدان ما و امنیت خاورمیانه پایان داده شود.
ترامپ اردیبهشت سال گذشته به طور یکجانبه از برجام خارج شد و پس از آن طی دو مرحله تحریم هایی را که طبق این توافق برداشته شده بود، بازگرداند.
خروج آمریکا از توافقنامه برجام، با محکومیت دیگر امضا کنندگان این توافق روبرو شد و آنها اعلام کردند که به تجارت با ایران ادامه داده و سازوکارهایی را برای این منظور راه اندازی می کنند.
در همان زمان، واشنگتن مدعی شد که قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند اما در نوامبر سال گذشته مجبور شد هشت کشور شامل چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، ایتالیا و یونان را دو بار به مدت 6 ماه از تحریم های نفتی علیه ایران معاف کند.
اما تازه ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی نشان می دهد که به دلیل کاهش شدید تولید نفت عربستان و ونزوئلا، عرضه نفت در بازار جهانی محدود شده و نشانه‌های ناهمخوانی درباره دورنمای تقاضای نفت و سطح ذخیره ‌سازی مشاهده می‌شود.
پس از بیانیه کاخ سفید، 'مایک پمپئو' وزیر امورخارجه آمریکا نیز در یک نشست خبری در آستانه نخستین سال خروج غیرقانونی آمریکا از توافق بین المللی برجام که تاییدیه شورای امنیت سازمان ملل متحد را هم با خود دارد، درباره سیاست به صفر رساندن فروش نفت ایران و قطع درآمد یک کشور و فشار بر مردم، تصمیم جدید را اعلام کرد.
وی با بیان اینکه حدود یکسال پیش، رئیس جمهوری آمریکا با خروج از برجام بزرگترین کارزار فشار حداکثری را علیه ایران اعاده کرد، افزود: هدف از این اقدام آن است که «رژیم قانون شکن» نتواند برای بی ثباتی خاورمیانه اعتبار مالی داشته باشد.
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: دولت ایران باید همچون یک کشور عادی رفتار کند. 40 درصد درآمد ایران از نفت است. پیش از بازگشت تحریم ها، ایران در سال حدود 50 میلیارد دلار درآمد داشت اما امروز برآوردهای ما نشان می دهد که بیش از 10 میلیارد دلار کاهش درآمد داشته است.
وی با بیان اینکه معافیت هایی به برخی کشورها داده شده بود تا خرید نفت ایران را ادامه دهند، اظهار کرد: این روند اجازه داد کشورها به آرامی خود را از زیر بار نفت ایران خالی کنند. امروز اعلام می کنم که هیچ گونه معافیت دیگری نخواهیم داشت.
وزیر خارجه آمریکا نیز همچون ترامپ مدعی شد، فعالیت های ایران را رصد خواهیم کرد و به سود کشوری نیست که خرید نفت از ایران را ادامه دهند.
پمپئو افزود: با شرکا و کشورهای خریدار عمده نفت ایران صحبت کردیم که از نفت خام ایران دور شوند. با تولید کنندگان بزرگ نفتی مذاکره کرده ایم تا بازار نفت جهان کمبود نداشته باشند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی تضمین کرده اند که بازار نفت را جبران کنند.
پس از بیانیه کاخ سفید و اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا، برخی کشورها و خریداران نفتی ایران به طور محتاطانه به این اقدام آمریکا واکنش نشان دادند.
مقامات دولتی هند اعلام کردند که دهلی نو تاثیر تمدید نشدن معافیت های آمریکا را برای خرید نفت ایران بر امنیت انرژی خود بررسی می کنند.
وزارت خارجه کره جنوبی نیز در واکنش به اعلام تمدید نشدن معافیت برای خریداران نفت ایران اعلام کرد که سئول در همه سطوح در حال مذاکره با واشنگتن برای تمدید معافیت خود از تحریم های آمریکا است.
'مولود چاووش اغلو' وزیر امورخارجه ترکیه نیز در صفحه توییتر خود نوشت: تصمیم آمریکا برای پایان دادن به معافیت های واردات نفت ایران به صلح و ثبات منطقه کمک نمی کند و به ملت ایران ضرر می زند.
وی افزود: تحریم های تحمیلی یک طرفه و دیکته های خارجی درباره کیفیت مدیریت روابط با کشورهای همجوارمان را رد می کنیم.
درک رهبران آمریکایی از امور جهانی مبتنی بر سیاست فشار حداکثری در حوزه های سیاسی و اقتصادی است، هرچند رفتار کلان این کشور مبتنی بر تقابل راهبردی با برخی از کشورها نیست اما سیاست فشار اکنون به بخشی از تاکتیک و دستور کار جهانی دولت ترامپ تبدیل شده است.
در چنین وضعیتی، کشورها به منظومه ای از اهداف اقتصادی آمریکا و رژیم های سیاسی و اقتصادی به ابزار و ساز وکارهای اقتصادی یک سویه در جهت منافع اقتصادی این کشور تبدیل می شوند.
بر این مبنا، در شرایط فشار حداکثری، کشورها به سیاست های محدوساز، واکنش های انقباضی نشان می دهند.
در شرایطی که بسیاری از کشورها و نهادها و سازمان های بین المللی از جمله مکزیک و کانادا در آمریکای شمالی گرفته تا اتحادیه اروپا و ترکیه تا چین تحت تاثیر سیاست فشار حداکثری آمریکا در حوزه های اقتصادی قرار دارند، درک راهبردی این کشورها در فضای یکجانبه گرایی ترامپی مبتنی بر سکوت و اقدام محدود خواهد بود.
از دیگر سو، آنچه باعث خواهد شد تا کشورها بتوانند در چنین فضایی تحرک سیاسی و اقتصادی متناسب با شرایط یکجانبه گرایی ترامپی داشته باشند، عملگرایی در چارچوب گسترش وابستگی متقابل اقتصادی برای عبور از این فضا خواهد بود.
اروپام ** 2040 ** 1071

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران آمريكا لغو معافيت تحريم 8 كشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۱۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح یکجانبه فرانسه برای آتش‌بس در مرز لبنان و اراضی اشغالی

یک رسانه لبنانی متن سند پیشنهادی فرانسه برای آتش‌بس در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی که در راستای تلاش غرب و آمریکا برای نجات صهیونیست‌ها در شمال اراضی اشغالی و متوقف کردن عملیات‌های مقاومت لبنان است را منتشر کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که فرانسوی‌ها بنا به درخواست مقامات صهیونیست و در راس آن «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر تحرکات خود را برای آرام کردن جبهه جنوب لبنان علیه رژیم صهیونیستی از سر گرفته و طی چند هفته گذشته مسئولان مختلف فرانسوی گفتگوهایی با مسئولان و مقامات لبنانی جهت قانع کردن حزب الله برای متوقف کردن عملیات‌های خود علیه مواضع اسرائیل داشتند، روزنامه الاخبار لبنان سند پیشنهاد «اصلاح شده» پاریس برای آتش بس در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی را که چند روز قبل رسماً به لبنان تحویل داده شد منتشر کرد.

در متن این سند پیشنهادی آمده است که تشدید تنش‌های نظامی در نزدیکی خط آبی از 8 اکتبر 2023 تاکنون به شدت بر امنیت و زندگی غیرنظامیان تاثیر گذاشته و زیرساخت‌های مختلف را ویران کرده است. به منظور جلوگیری از تشدید تنش‌هایی که منجر به خارج شدن اوضاع از کنترل می‌شود و می‌تواند یک درگیری گسترده منطقه‌ای را به همراه داشته باشد می‌توان اقداماتی را برای توقف درگیری‌ها انجام داد و همچنین یک گروه نظارتی متشکل از ایالات متحده، فرانسه، لبنان و اسرائیل می‌تواند تشکیل شود که ماموریت آن نظارت بر اجرا و رسیدگی به شکایاتی است که ممکن است توسط طرفین ارائه شود. ترتیبات امنیتی که به این منظور در نظر گرفته شده بدین صورت است:

مرحله اول

الف) مربوط به گروه‌های مسلح لبنان (اشاره به حزب‌الله)

-توقف عملیات‌های نظامی گروه‌های مسلح لبنانی در داخل اسرائیل (فلسطین اشغالی) و مناطق مورد مناقشه.

-پرهیز از انجام عملیات علیه نیروهای اضطراری بین المللی در جنوب لبنان (یونیفل) و تاسیسات آن.

-تضمین آزادی حرکت نیروهای یونیفل که شامل امکان گشت زنی در تمام مناطق مسکونی و غیرمسکونی در جنوب لیتانی بدون هیچ محدودیتی می‌شود.

ب) مربوط به اسرائیل

-توقف عملیات‌های نظامی اسرائیل در داخل لبنان از جمله حملات هوایی به خاک این کشور.

-پرهیز ارتش اسرائیل از هرگونه اقدامی که نیروهای یونیفل یا تاسیسات آن را به خطر می‌اندازد.

-تضمین آزادی حرکت نیروهای یونیفل که شامل توقف مسدود کردن رادارهای هواپیما در کشتی‌های یونیفل می‌شود.

ج) مربوط به یونیفل

-نظارت بر توقف درگیری‌ها در مرزهای لبنان و اسرائیل (فلسطین اشغالی).

-افزایش تعداد گشت‌ها و استقرار مجدد نیروهای یونیفل در امتداد خط آبی برای اطمینان از توقف درگیری‌ها و اجرای تعهدات دو طرف درگیری.

مرحله دوم که طی سه روز اجرا می‌شود

الف) مربوط به گروه‌های مسلح لبنان

-برچیدن کلیه تاسیسات و مراکز نزدیک به خط آبی اعم از کانتینر و برج‌های کوچک و چادرها.

-عقب نشینی نیروهای رزمی از جمله نیروهای یگان رضوان و تجهیزات نظامی این نیروها از جمله تجهیزاتی که قابلیت شلیک به عمق را دارند و نیز سامانه های ضد تانک به فاصله کمتر از 10 کیلومتری شمال خط آبی.

ب) مربوط به اسرائیل

-توقف پروازها بر فراز خاک لبنان

ج) مربوط به لبنان

-لبنان باید مشارکت خود در نشست‌های ساز و کار سه جانبه جانبه یونیفل را از سر بگیرد.

-آغاز استقرار حدود 15 هزار نیروی ارتش لبنان در جنوب رودخانه لیتانی از جمله در امتداد خط آبی با حمایت یونیفل و شرکای بین المللی مربوطه.

-حمایت از استقرار ارتش لبنان در جنوب رودخانه لیتانی بر اساس قطعنامه 1701 و ارائه خدمات لجستیکی به نیروهای این ارتش از جمله سوخت غذا و دارو.

د) مربوط به یونیفل

-از سرگیری حضور یونیفل در جلسات سه جانبه.

-ایجاد مجدد سازوکارهای سه جانبه.

-حمایت از استقرار ارتش لبنان در جنوب رودخانه لیتانی طبق قطعنامه 1701 و ارائه خدمات لجستیکی از جمله سوخت غذا و دارو به این نیروها.

مرحله سوم که طی 10 روز انجام می‌شود

-لبنان و اسرائیل تحت حمایت یونیفل بر اساس مذاکراتی که در سال 2017 انجام شد باید مذاکرات مربوط به تعیین مرزهای زمینی را به صورت تدریجی از سر بگیرند و ابتدا بر روی مناطقی که قبلاً در چهارچوب مذاکرات سه جانبه در سال 2018 مورد بحث قرار گرفته بود تمرکز کنند.

-ورود به مذاکرات درباره نقشه راه جهت اطمینان از ایجاد منطقه‌ای بین خط آبی و رودخانه لیتانی عاری از هرگونه افراد یا گروه‌های مسلح و تجهیزات آنها خواهد بود، به استثنای آنهایی که متعلق به دولت لبنان و یونیفل هستند.

به موازات آن می‌توان با تلاش‌های بین‌المللی گروهی حمایتی با مشارکت طرف‌هایی که علاقمند به این پرونده (مناقشات در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی) هستند تشکیل داد که دو هدف را دنبال می‌کند:

-حمایت از استقرار نیروهای ارتش لبنان در جنوب لبنان با تامین بودجه مالی و تجهیزات نظامی و آموزش این نیروها.

-حمایت از توسعه اجتماعی و اقتصادی در جنوب لبنان.

به گزارش تسنیم، همزمان با صحبت‌هایی که در قاهره درباره آتش بس غزه انجام می‌شود ، طرف‌های مختلف غربی و آمریکایی مجدداً برای نجات رژیم صهیونیستی در جبهه شمالی فلسطین اشغالی و توقف عملیات‌های حزب الله علیه این رژیم به تکاپو افتاده‌اند و به دنبال متوقف کردن همه جبهه‌های حامی غزه علیه رژیم اشغالگر هستند.

در همین راستا رژیم صهیونیستی که تلفات سنگین جانی و مالی به ویژه در دور اخیر عملیات‌های پیشرفته مقاومت لبنان متحمل شده دست به دامن طرف‌هایی چون فرانسه و آمریکا شده تا جبهه جنوب لبنان را آرام کنند. منابع پاریس در این زمینه گزارش دادند که نتانیاهو از فرانسه خواسته تا برای آرام کردن جبهه جنوب لبنان اقدام کند.

منابع آگاه در این راستا اعلام کردند که پاریس مجبور شده سند ترتیبات امنیتی خود را که قبلاً برای متوقف کردن تنش‌ها در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی و آرام شدن جبهه جنوب لبنان ارائه داده بود اصلاح کند؛ سندی که مفاد آن کاملاً در خدمت رژیم صهیونیستی بود و علاوه بر مقاومت، دولت لبنان نیز قاطعانه آن را رد کرد.

در حالی که پاریس اعلام کرده اصلاحات زیادی در این سند انجام داده است اما منابع آگاه گزارش دادند که اصلاحات صورت گرفته خیلی اساسی و زیاد نیست و درباره تضمین بازگشت شهرک نشینان به شمال فلسطین اشغالی صحبت کرده است.

این درحالی است که مقامات حزب‌الله و شخص سید حسن نصرالله بارها تاکید کرده‌اند مقاومت لبنان به موضع خود در حمایت از غزه پایبند است و بدون توقف تجاوزات اشغالگران به غزه، هیچ آتش‌بسی در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی نخواهد بود.

نتانیاهو برای آتش‌بس با حزب‌الله دست به دامن فرانسه شدپاسخ رسمی لبنان به پیشنهاد پاریس درباره جبهه جنوب/ اسرائیل باید به تجاوزات پایان دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • وعده صادق، عبور از بازدارندگی خودساخته رژیم صهیونیستی بود
  • طرح یکجانبه فرانسه برای آتش‌بس در مرز لبنان و اراضی اشغالی
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد