Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-27@03:31:40 GMT

روز های بی نظیر بورس کشور

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۱۸۴۵

روز های بی نظیر بورس کشور

صبح امروز سوم اردیبهشت ماه همزمان با دومین روز از نمایشگاه بانک،بورس و بیمه(فاینکس۲۰۱۹)نشست خبری علی صحرایی،مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران در محل سالن آمفی تئاتر نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

در این نشست مدیرعامل بورس تهران با ارائه برخی آمار ها در خصوص عملکرد بورس تهران در سال گذشته گفت:شاخص کل و هم وزن نشان دهنده روند فعالیت بازار سرمایه است و شاخص کل بورس تهران سال گذشته از ۹۶ هزار به ۱۷۸هزار واحد رسید .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم چنین شاخص هم وزن از۱۷۰۰۰ واحد در ابتدای سال به ۳۲۰۰۰ واحد در پایان سال ۹۷ رسید که نشان دهنده رشد ۹۱ درصدی این شاخص است.

علی صحرایی افزود: طی سال ۹۷ ارزش اسمی بازار رشد ۱۷۹ درصدی را نشان می دهد. ارزش بازار ۳۰ شرکت بزرگ برابر با ۴۲۸ هزار میلیارد تومان بوده که ۶۲ درصد کل ارزش بازار را تشکیل داده است.ارزش اسمی بازار بدهی نیز بیش از ۷۸ هزار میلیارد و صندوق های قابل معامله هم ۹ هزار میلیارد افزایش داشته است.

علی صحرایی با اشاره به دستیابی بورس تهران به آمار قابل قبول در سطح بین المللی خاطرنشان کرد:بر اساس آمار فدراسیون جهانی بورس ها،بورس تهران رتبه دوم بین اعضای این فدراسیون را در سال گذشته میلادی کسب کرده که برابر با ۶۹ درصد رشد بوده است، همچنین از نظر ارزش بازار نیز بورس تهران توانسته تا رتبه دوم را در بین اعضای این فدراسیون با ۶۲ درصد رشد کسب کند.

۳۰شرکت در سال ۹۷ به جمع شرکت های بورسی پیوستند

مدیرعامل بورس تهران تعداد شرکت های اضافه شده  به به تابلوی بورس در یک سال گذشته را ۳۰ شرکت عنوان کرد و یادآور شد:در این میان ۷ شرکت نیز در سال ۹۷ از بورس تهران حذف و به بازار های دیگر منتقل شده اند.بر این اساس اکنون تعداد شرکت های بورس ۳۲۸ شرکت است که ۱۲۸ شرکت آن در بازار اول و ۱۸۹ شرکت نیز در بازار دوم هستند.

وی افزود:در سال ۹۷ ارزش معاملات بورس تهران ۱۵۰ درصد رشد داشته،همچنین حجم معاملات ۵۲۰ میلیارد ریال بوده که ۹۸ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.همچنین به طور میانگین روزانه بیش از ۲میلیارد از انواع اوراق معامله شده است که ۱۲ هزار میلیارد عرضه اولیه و ۱۳ هزار میلیارد اوراق فروش تبعی و ۲۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه بوده است و از این سه روش نسبت به سال قبل ۷۷ درصد رشد داشته است.

صحرایی دفعات معاملات در سال ۹۸ را بیش از ۳۳ میلیون دفعه اعلام کرد و افزود:  بخشی از این رشد محصول راه اندازی معاملات الگوریتمی است.

وی درباره تفکیک اشخاص حقیقی و حقوقی در معاملات در سال ۹۷ نیز اظهار کرد: اشخاص حقیقی ۵۰ درصد از خریدهای بازار را در سال گذشته داشته اند.

صحرایی در خصوص عملکرد خود شرکت بورس به عنوان یک شرکت سهامی عام نیز در سال ۹۷ گفت:عملیات این شرکت در سال گذشته،هنوز به حسابرسی نرسیده است اما می توان گفت تنها در سال ۹۷ به اندازه سه سال اخیر بوده است.

وی با تاکید بر نظارت بر فعالیت کارگزاری ها به عنوان یکی از وظایف شرکت بورس افزود:در راستای اجرای این وظیفه طی یک سال گذشته بازرسی و نظارت ۱۰۶ مورد بازدید از شعب کارگزاری انجام شده.

مدیرعامل شرکت بورس تعداد کارگزاران دارای مجوز مشاوره را ۶۶ مورد اعلام کرد و خاطرنشان کرد:در حوزه فرهنگ سهامداری در سال ۹۷، ۲۱۰ هزار نفر ساعت آموزش انجام شده که با رشد ۳۱درصدی نسبت به سال گذشته همراه بوده است،در این میان بخش زیادی از این آموزش برای آموزش سبد سهام است.

مدیرعامل شرکت بورس تهران از امضای ۱۲ تفاهم نامه در حوزه بین الملل در سال گذشته خبر داد و افزود:در حال حاضر نیز امضای تفاهم نامه با بورس شانگهای در حال پیگیری است و به مراحل نهایی رسیده است.

صحرایی یادآور شد:بازار سهام در سال ۹۷ در ۱۸۰۰ ایستگاه معاملاتی خود مورد استقبال قرار گرفت. اکنون مزیت نقدشوندگی این بازار مورد توجه ویژه قرار دارد.در این میان در شرایطی که در کشور حجم نقدینگی رو به افزایش است و این مساله تشدید تورم را به همراه دارد بازار سرمایه در تلاش برای جذب نقدینگی برای از بین بردن اثر مخرب آن و تبدیل آن به ثروت است.

مدیرعامل شرکت بورس با اشاره بر افزایش میزان علاقمندی مردم به حضور در بازار سرمایه بر ضرورت هدایت مردم به سمت صندوق های سرمایه گذاری به عنوان ابزرارهای کم ریسک تر تاکید کرد و یادآور شد:این مسئولیت بر عهده ما است که افراد جدیدالورود به بازار سرمایه را به سمت ابزارهای کم ریسک تر هدایت کنیم تا رفتار توده وار در بازار سرمایه کاهش کند؛چراکه تنها در فروردین ماه تعداد کدهای معاملاتی جدید برابر با ۱۲ هزار کد برآرود شده است.

اقدامات پیش روی شرکت بورس در سال جاری

مدیرعامل شرکت بورس برخی از برنامه های این شرکت را برای سال جاری تشریح کرد و گفت:این شرکت در نظر دارد در سال ۹۸ در حوزه آموزش که یکی از وظایف اصلی این شرکت است، ۱۸۵۰۰ ساعت برنامه آموزشی برای ناشران و کارگزاران و...را برگزار کند،همچنین آموزش ۶۰ هزار ساعت برنامه آموزشی را برای تالارهای مناطق در دست اجرا دارد.

صحرایی با تاکید بر ضرورت ابزارسازی در جهت بهبود فرآیندهای سرمایه گذاری نیز گفت:این شرکت در تلاش است تا در سال جاری در حوزه ابزارها، ابزار فروش استقراضی که یکی از ابزارهای کلاسیک تلقی می شود را در سه ماهه نخست سال در بورس راه اندازی کند.بر این اساس تاکنون تدوین مقررات اجرای آن صورت گرفته و به تایید کمیته فقهی نیز رسیده و  در حال حاضر ایجاد زیر ساخت آن در دستور کار قرار دارد تا با روش بومی سازی این مهم به زودی به مرحله اجرا درآید.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت ساختار فنی معاملات در سال جاری اظهارداشت: به دلیل این که سامانه معاملاتی بورس تهران یک سامانه قدیمی و برای دو نسل گذشته است و تحریم ها باعث شده که فرانسوی ها نتوانند این سامانه را به صورت جامع بروزرسانی کنند قصد داریم تا از ظرفیت دانش و تجربه متخصصان داخلی برای طراحی یک سامانه معاملاتی جدید استفاده کنیم.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۱۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است

به گزارش خبرآنلاین، این نرخ تورم ماهانه اجاره، در مقایسه با روند یکی دو سال گذشته همین نرخ، در «سطح بسیار پایین» قرار گرفته به این معنا که میانگین تورم ماهانه اجاره مسکن طی دو سال 1401 و 1402، نرخ 3‌درصد بوده است.

دنیای اقتصاد نوشت: پس در این صورت آیا «بازار اجاره به سمت بهبود، حرکت کرده است؟»

بررسی‌ها برای پاسخ این پرسش، «جواب منفی» ارائه می‌کند، چون که «در همه فروردین‌ها در سال‌های اخیر، همواره تورم ماهانه اجاره مسکن، یک سقوط نرخ را تجربه کرده است.»

در فروردین دو سال اخیر نیز رشد ماهانه شاخص اجاره مسکن در کشور، 2‌درصد بوده است که تقریبا نصف همین نرخ در ماه‌های دیگر سال بود. این افت نرخ تورم ماهانه اجاره در ماه اول هر سال در مقایسه با میانگین تورم ماهانه اجاره 11ماه بعد از آن، «ناشی از تعطیلی بازار معاملات مسکن به خصوص معاملات اجاره» است. در ماه اول سال، تقریبا هیچ مستاجری جابه‌جا نمی‌شود مگر تحت‌تاثیر موارد خاص که حجم آن پایین است.

به این ترتیب، «تابلوی تورم ماهانه اجاره مسکن در فروردین 1403»، معیار مشخصی برای تحلیل وضعیت بازار اجاره‌نشینی و حال و روز مستاجرها نیست. از این رو، در این بررسی، لازم است «تورم نقطه‌ای اجاره مسکن» یا همان «میزان رشد اجاره‌بها در ماه اول سال‌جاری نسبت به ماه اول 1402»، دیده و تحلیل شود.

تورم نقطه‌ای اجاره مسکن در ماه گذشته نرخ 41.8‌درصد را ثبت کرد. اینکه سرعت رشد نقطه‌ای و سالانه اجاره‌بهای مسکن به شکل تاریخی در دو سه سال گذشته و حتی در شروع امسال، افزایش یافته است، ناشی از «سطح جهش‌یافته تورم عمومی» و «تورم مسکن» است که در همین صفحه، قبلا درباره آن گزارش‌های تحلیلی منتشر شده بود. در این مقطع اما علاوه بر اینکه، ضرورت دارد سیاستگذار نسبت به «ریشه‌های تب بالای تورم اجاره مسکن» توجه کند تا بتواند «مهم‌ترین هزینه زندگی ماهانه خانوارها را از حالت سنگین و نامتعارف» به سطح نرمال برگرداند، «دو پیام هشداری» نرخ جدید تورم اجاره هم باید دیده شود.

سطح 41.8 درصدی رشد اجاره‌بها در قراردادهای فروردین 1403 از دو منظر مورد بررسی است.

این نرخ نشان می‌دهد، «فرمول مدنظر نمایندگان مجلس برای تعیین رشد مجاز اجاره‌بها در سال» که تصویب کرده‌اند و برای تایید نهادی روانه شورای نگهبان است، با «وضع موجود این بازار» همخوانی ندارد. فرمول نمایندگان می‌گوید، موجرها هر سال مکلف شوند «اجاره‌بهای سال جدید را براساس 50 تا 100‌درصد تورم عمومی افزایش دهند و بیش از آن، ممنوع باشد». اما در حال حاضر، تورم اجاره از تورم عمومی جلو زده است به این صورت که در فروردین امسال، تورم نقطه‌ای اجاره مسکن 41.8‌درصد شد در حالی که نرخ تورم عمومی نقطه‌ای در سطح 30.9‌درصد قرار گرفت. به این ترتیب، در وضع موجود که «نرخ رشد اجاره‌بها، 1.35 برابر نرخ تورم عمومی است»، ملاک قراردادن تورم عمومی برای تعیین تورم اجاره، امکان ‌پذیرش آن را از سوی بازار با تردید روبه رو می‌کند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899986

دیگر خبرها

  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • محرک جدید بورس
  • خرید آیفون در چین کاهش یافت
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل