Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تبريز- ايرنا - رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي از صادرات 290 ميليون دلار محصولات کشاورزي از مبادي گمرکي استان در سال 1397خبر داد.

اکبر فتحي روز سه شنبه در گفتگو با ايرنا اظهارداشت: صادرات اين بخش در سال گذشته نسبت به سال 96 افزايش 9 درصدي را نشان مي دهد.
وي اقلام عمده صادراتي بخش کشاورزي استان را شامل کشمش، لبنيات ( پنير، دوغ و خامه)، گوجه فرنگي، آب سيب، کاهو و کلم عنوان کرد و افزود: اين محصولات به بيش از 30 کشور مختلف از جمله عراق، آذربايجان، ارمنستان، افغانستان، امارات، روماني، ترکيه، يوگسلاوي و روسيه صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فتحي سهم صادرات محصولات کشاورزي آذربايجان شرقي از کل صادرات غيرنفتي استان را 13درصد اعلام کرد و گفت: بررسي ها نشان مي دهد استان آذربايجان شرقي در توليد بيشتر محصولات داراي مزيت نسبي آشکار بوده و مي بايستي زمينه سازي هاي لازم جهت افزايش صادرات بخش کشاورزي فراهم شود.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان اظهار داشت: توفيق برنامه هاي صادراتي محصولات کشاورزي نيازمند اتخاذ رويکردهاي همه جانبه و فرايندي است که در سايه همکاري نظام بانکي، گمرک، صندوق حمايت از صادرات و تشکل هاي صادراتي محقق مي شود و در صورت هماهنگي بخش هاي مختلف کشور مي توان در مسير رشد چشمگير صادرات گام برداشت.
در بخش کشاورزي آذربايجان شرقي با سهم 23 درصدي در اشتغال، سهم 13 درصدي در صادرات غيرنفتي و 15 درصدي در ارزش افزوده فعاليت هاي اقتصادي استان، سالانه در حدود 5 ميليون تن محصول توليد مي شود.
3071
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۳۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا

ناظر گمرکات آذربایجان شرقی با اشاره به کسب رتبه هفت کشوری در مبادلات تجاری گفت: عملکرد سال قبل در بیشتر بخش‌ها روند افزایشی دارد و مبادلات تجاری استان به بیش از ۳میلیارد و ۲۹۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت. - اخبار استانها -

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، صادق نامدار در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از مبدا آذربایجان شرقی به 103 کشور مختلف دنیا صادرات انجام شده است، گفت: میزان صادرات سال گذشته از گمرک های استان بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و صادرات از محل تجارت چمدانی را 2 میلیون و 930 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 541 میلیون دلار بوده است.

وی، پنج کشور عمده مقصد صادراتی آذربایجان شرقی را به ترتیب کشورهای ترکیه 30.8 درصد، عراق 20.2 درصد، ارمنستان 17.57 درصد، جمهوری آذربایجان 3.6 درصد و گرجستان 3.5 درصد اعلام کرد و گفت: پنج قلم کالای عمده صادراتی استان نیز به ترتیب شامل انواع میلگرد فولادی، پلیمرهای استایرن، قیر نفت، سیم مفتول و کشمش انگوری بود.

نامدار افزود: در بخش واردات 12 ماه سال 1402 در مجموع 549 هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 750 دلار از مبداء 63 کشور مختلف از طریق گمرکات استان وارد شد که رشد 29 درصد در وزن و ارزش دارد و از این نظر بین استان‌های کشور در رتبه نهم قرار داریم.

وی، پنج کشور عمده مبدأ واردات کالا از گمرکات استان بر اساس میزان واردات را به ترتیب کشورهای ترکیه 57درصد، امارات متحده عربی 12درصد، چین 11درصد، آلمان پنج درصد و کره جنوبی 2 درصد عنوان کرد و گفت: پنج قلم عمده کالای وارداتی به ترتیب شامل، کامیون های کشنده، شمش طلا، انواع توتون، گوشت منجمد گاوی و پودر کاکائو بوده است.

نامدار افزود: در بخش ترانزیت خارجی در 12 ماهه سال گذشته 607 هزار تن کالا از گمرکات استان منتقل شد که با اختصاص 3.4 درصدی از کل ترانزیت کشور به خود، رشد چهار درصدی دارد.

وی گفت: پنج کشور عمده مقصد ترانزیتی از گمرکات آذربایجان شرقی به ترتیب شامل کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و عراق بوده است. در بخش درآمد، وصولی گمرکات استان 70 هزار و 105 میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال 1401 به میزان 33 درصد افزایش دارد.

آذربایجان شرقی دارای سه اداره کل گمرک در تبریز، سهلان و جلفا و سه واحد گمرکی در مراغه، خداآفرین و نوردوز و همچنین سه دفتر گمرکی در شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز و شهر بناب است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشکل آذربایجان شرقی در تأمین اتوبوس و حمل و نقل عمومی
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی