Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:14:37 GMT

رسانه ها در شرایط بحران به افزایش مشارکت مردمی کمک کنند

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۴۷۱۹

رسانه ها در شرایط بحران به افزایش مشارکت مردمی کمک کنند

تهران-ایرنا-عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: رسانه ها باید در شرایط بحران از مناقشات سیاسی بپرهیزند و پس از بحران با انتشار اخبار مثبت در جهت افزایش مشارکت مردم گام بردارند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، علی احمدی عصر امروز (سه شنبه) در نشست تغییرات اقلیمی و رسانه‌ها با تاکید بر سیل فروردین 98 در دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: اذهان عمومی در ایران وقوع بلایای طبیعی را باور ندارند و گمان می کنند این بحران ها تنها برای سایر کشورها ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در ایران مسئولان و رسانه ها حساسیت لازم برای آموزش و اطلاع رسانی در خصوص بحران ها را ایجاد نکرده اند، از این رو باید با آموزش و اطلاع رسانی صحیح مردم را برای مقابله با بحران ها آماده کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی می گوید: سیاستگذاران نه تنها نباید مانع فعالیت رسانه ها در شرایط بحران شوند ، بلکه با اطلاع رسانی صحیح از فعالیت روزنامه نگاران حمایت کنند، چرا که اینکار به کاهش خسارات کمک می کند.
به گفته احمدی، سیاستمداران و رسانه ها هر کدام در شرایط بحران به دنبال متهم کردن دیگری هستند اما تمام این اتهامات توجیهی برای کم کاری خود محسوب می شود.
وی به نگاه مردم به علت تغییرات اقلیمی اشاره کرد و گفت: عده ای وقوع بلایای طبیعی را تقدیر می دانند و عده ای دیگر عوامل زیرساختی، انسانی و طبیعی را در وقوع این بحران ها دخیل می دانند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی به اهمیت آماده شدن مردم توسط رسانه ها اشاره کرد و افزود: رسانه ها می توانند با افزایش مشارکت مردمی در شرایط بحران تغییرات مثبت ایجاد کنند.
احمدی پیش بینی بحران را بسیار ضعیف دانست و یادآورشد: سازمان هواشناسی 25 اسفند ماه 97 فقط بارش باران را پیش بینی کرد اما در سه روز بعد از آن از آب گرفتگی معابر و ایجاد سیلاب هشدار داد که به دلیل تعطیلات نوروزی توجه رسانه ها و مسوولان را به خود جلب نکرد.
وی تأکید کرد: رسانه ها نباید حرفه روزنامه نگاری را با نگاه کارمندی انجام دهند، بسیاری از اتفاقات مهم در شب ها و تعطیلات به وقوع پیوسته است اما تلویزیون بویژه شبکه خبر اخبار سیل های اخیر را با تأخیر پوشش داد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به آماده نبودن مسئولان و رسانه ها در شرایط بحران اظهار کرد: اگر اطلاع رسانی بحران در رسانه های رسمی به صورت جدی انجام شود، خبرهای منفی فضای مجازی تأثیر چندانی در مردم ایجاد نمی کرد.
احمدی ادامه داد: مورد توجه قرار گرفتن اخبار فضای مجازی بیشتر به پایین بودن سواد رسانه ای مردم مربوط می شود، انتشار اخبار نادرست باعث نگرانی مردم می شود.
به گفته وی، تعدیل و تعیین مسئولان در شرایط بحرانی سیل های اخیر مناسب نبود، چرا که فرمانبری از مدیران جدید به درستی صورت نمی گرفت.
این استاد دانشگاه معتقد است دقت در تصمیم گیری‌ها و انتخاب افراد در شرایط بحرانی و شناسایی نیازهای واقعی مردم به دور از هیجانات در شرایط بحرانی اهمیت بسیاری دارد.
**9491** 1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي سيل 98 رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۴۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود

ایسنا/مازندران سرپرست اداره میراث فرهنگی ساری گفت: توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود.

به گزارش ایسنا، قادری امروز در جلسه هم‌اندیشی که با حضور فعالان گردشگری برگزار شد از تشکیل شورای راهبردی توسعه گردشگری در راستای تحقق شعار سال و افزایش مشارکت عمومی در این شهرستان خبر داد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری با بیان اینکه جلسات شورای راهبردی گردشگری مرکز مازندران به صورت منظم و ماهانه برگزار می‌شود، گفت: فعالیت‌های تخصصی این شورا در ۵ کمیته از جمله کمیته آموزش و پژوهش، کمیته گردشگری و برند سازی، کمیته رسانه، تبلیغات و فضای مجازی، کمیته صنایع دستی و صادرات و همچنین کمیته صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی خواهد بود.

وی افزود: در این شورا همه حوزه‌های فعال در گردشگری شامل دفاتر سیاحتی، اقامتگاه‌های بوم گردی و خانه مسافر، هتل‌ها، رستوران‌ها، راهنمایان تور، صنایع دستی و سایر مراکز بخش خصوصی نماینده خواهد داشت.

قادری با اشاره به اینکه سرفصل‌های کاری این شورا در راستای تحقق شعار سال با مشارکت حداکثری مردم و ارائه کیفیت مطلوب به گردشگران است، تصریح کرد: خروجی‌ها و جمع‌بندی‌های انجام شده در این کمیته‌ها جهت پیگیری فعالیت‌ها و رفع نواقص و مشکلات احتمالی و سرعت بخشیدن به توسعه همه حوزه‌های گردشگری و صنایع دستی در اختیار مدیریت شهرستان و استان قرار می‌گیرد.

وی سرفصل‌های کاری این شورا را در ۲۰ محور اعلام کرد و افزود: این محورها شامل آموزش، شناسایی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و تبدیل آن به برند پژوهش و هماهنگی چرخه اطلاعات و اقتصاد بین جوامع گردشگری دارای مجوز، ایجاد بانک جامع اطلاعات گردشگری شهرستان و ارائه به مدیران و برنامه‌ریزی با قابلیت اجرایی شدن آن، ایجاد سایت متمرکز گردشگری جهت معرفی جاذبه‌ها و خدمات، آسیب شناسی حوزه گردشگری، صنایع دستی  و ارائه راهکار خواهد بود.

قادری یادآور شد: در شورای گردشگری شهرستان ساری، تسریع درانتقال دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های اداری و کمک به اجرای آن، اولویت بندی سرفصل‌های گردشگری شهرستان و تلاش در جهت پیگیری آن، شناسایی فرصت‌های فصلی در جهت برگزاری جشنواره‌ها و کمک به اقتصاد شهر و جامعه‌ی گردشگری مورد بررسی و پیگیری قرار می‌گیرد.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان ساری، پیگیری و شناسایی قابلیت‌های مناطق مختلف گردشگری جهت معرفی و شناسایی مناطق دارای ظرفیت موزه، آداب و رسوم، گردشگری و مردم‌شناسی روستایی و پیگیری ایجاد آن، تهیه کتابچه و سند توسعه گردشگری شهرستان، راه اندازی بازارچه دائمی و نمایشگاه‌های ماهانه صنایع دستی را از موارد قابل توجه در شورای گردشگری عنوان کرد.

به گفته قادری؛ در شهرستان ساری تبلیغات محیطی و پیگیری نصب تابلوهای راهنمایی گردشگر در حوزه شهری و روستایی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی، صیانت از آثار و بافت تاریخی و نمای بومی و محلی، معرفی بسته‌های سرمایه گذاری و کمک به جذب سرمایه‌گذار و ایجاد اشتغال پایدار، پیگیری ایجاد مراکز رزرواسیون و راهنمای گردشگری در ورودی‌های شهر، تعامل با مسئولین شهری و استانی و بیان مشکلات و ارائه راهکارها، پیگیری ساخت مستند «ساری شناسی» مرتبط با حوزه گردشگری و صنایع دستی و نظارت، ساماندهی و استاندارد سازی  تاسیسات گردشگری را از وظایف شورای گردشگری در مرکز مازندران دانست و اجرای آن را مورد تاکید قرار داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  •  توسعه گردشگری با مشارکت مردم میسر می‌شود
  • نباید با ایجاد دوقطبی‌های کاذب دشمن را به طمع بیندازیم
  • مشارکت‌های مردمی همزمان با تزریق زمین در نهضت ملی مسکن
  • جشنواره اتاق نمونه دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبایی برگزار می‌شود
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • افزایش مشارکت مردم در حکمرانی و مردمی‌سازی جهش تولید اولویت است
  • دعوت استاندار لرستان از رسانه‌ها برای مشارکت در سرمایه‌گذاری
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم
  • دومین اجتماع بزرگ مردمی منطقه ۲۲ برگزار می‌شود