Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظاهرا ماجرای حضور دو چهره سرشناس در مراسم افتتاح مسجد پروژه «ایران‌مال» تمام شد. طبق آنچه اولین بار در تیزر تبلیغاتی تلویزیون آمد، قرار بود آیت‌الله صدیقی، امام‌جمعه موقت تهران و محمود کریمی، مداح اهل‌بیت (ع) در این مراسم در شب نیمه‌شعبان شرکت کنند، اما با ایجاد فضای بسیار منفی در فضای اجتماعی، منابع غیررسمی بدون مشخص‌بودن منبع خبر از لغو حضور این افراد در مراسم یاد شده خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شب نیمه‌شعبان گذشت و خوشبختانه این دو چهره مهم مذهبی در «اسلامیزه کردن» پروژه «مالِ واردات‌چی‌ها» شرکت نکردند. اما چرا سکوت «الهام‌بخش» سخنران دعوتی به این مراسم و همچنین امتناع از شرکت در این مراسم پایان ماجرا نیست؟

آیت‌الله صدیقی فقط چهره‌ای مذهبی و اخلاقی نیست، ایشان با وجود برخی مسئولیت‌های قضایی از چهره‌های سیاسی کشور محسوب می‌شود، اما مهم‌ترین وجه تمایز او با بسیاری از روحانیون فعال سیاسی، حضور در شورای سه نفره فقاهتی جبهه پایداری است. جبهه پایداری بخشی از بدنه اصولگرایی است که در آستانه انتخابات مجلس نهم برای جداسازی از لیست ائتلافی دیگر اصولگرایان شکل گرفت. یعنی هم مرزبندی با احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت ایران کردند و هم با ائتلاف متشکل از سنتی‌ها و نوگرا‌های اصولگرایی. شهرت پایداری از همان ابتدا به تاکید این گروه بر خلوص‌گرایی در کنش سیاسی است، ترجیح آرمان بر نتیجه در صدر شعار‌ها و عمل این گروه بود. عدالتخواهی و توجه حداکثری به ظرفیت‌های گفتمان انقلاب اسلامی به‌عنوان محوری‌ترین دستورالعمل کاری این گروه سیاسی معرفی می‌شد. اساسا دلیل تشکیل جبهه پایداری این بود که می‌گفتند در آن سوی اصولگرایی توجه کافی به آرمان‌ها در روش و هدف نمی‌شود. پایداری‌ها آنچنان مواضع تند و رادیکالی داشتند که هرکس در فضای اجتماعی نظری با سویه حداکثری داشته باشد با عنوان «پایداری‌چی» معرفی می‌شود حتی اگر هیچ‌گاه در هیچ جلسه این گروه سیاسی شرکت نکرده باشد.

تشکیل شورای فقاهتی از سوی جبهه پایداری هم برای همین بود، آن‌ها می‌گفتند، چون به تطبیق قطعی تصمیم‌هایشان با اسلام اهمیت زیادی می‌دهند، سه نفر از مهم‌ترین فقیهان عصر را به‌عنوان ناظر بر عملکردشان تعیین کرده‌اند. آیت‌الله مصباح به‌عنوان پدر معنوی پایداری و آیت‌الله صدیقی، دو نفر از این افراد هستند و نفر سوم احتمالا به‌دلیل جایگاه سیاسی‌اش هیچ‌گاه معرفی نشده است. حالا در ماجرای مسجد «ایران‌مال» یکی از اعضای شورای فقاهتی جبهه پایداری مورد انتقاد قرار گرفت، اما افراد و مجموعه‌های نزدیک به پایداری برخلاف عملکردشان در موارد مشابه عمل نکردند.

باور اینکه قرار اولیه مبنی‌بر حضور آقای صدیقی در ایران‌مال حقیقت ندارد، سخت است. تیزر تلویزیونی و تبلیغات گسترده، گواه روشنی بر این ادعاست و برای همین فقط امتناع از شرکت در این مراسم کافی نیست. حداقل از طرف آقای صدیقی یا اطرافیان ایشان باید از صاحبان ایران‌مال شکایت شود، شاید گفته شود که فرآیند شکایت طولانی است که بازهم خبری‌کردن شکایت از آن‌ها حداقلی‌ترین توقع افکار عمومی از ایشان است. شکایت بابت چی؟ بابت سوءاستفاده از نام یک چهره مذهبی-سیاسی که سویه نظراتش بیشتر مقوم پارادایم عدالتخواهانه سیاست است. حداقل این‌گونه به‌نظر می‌رسد.

پیش از این در ماجرای بازسازی حرم امام راحل (ره)، جبهه پایداری و افراد هم‌سو با این تفکر سید‌حسن خمینی به‌عنوان تولیت حرم ایشان را به‌شدت مورد انتقاد قرار می‌دادند. در ماجرای حرم امام با وجود برخی شباهت‌ها، صورت‌مساله تقریبا در یک فضا با ماجرای ایران‌مال است. انتقاد از تغییر بافت ساده حرم امام توسط تولیت تا ماه‌ها از سوی جریان‌های مختلف پیگیری می‌شد. تفکر منتسب به جبهه پایداری یکی از مهم‌ترین محافل انتقادکننده بود و سید‌حسن خمینی به‌صراحت به‌خاطر «اشرافی‎‌گری» و صرف هزینه‌های بی‌جا در حرم امام، آماج انتقاد بود. حالا در ماجرای «ایران‌مال» شخصیت‌ها و رسانه‌های نزدیک به پایداری احتمالا به‌خاطر اینکه فرد مورد انتقاد هم‌سوی سیاسی آنهاست، سکوت کرده‌اند.

این سکوت برای جبهه پایداری گران تمام می‌شود، چون اتهام قبیله‌گرایی در عدالت‌خواهی آنچنان‌که به برخی چهره‌های سیاسی ایران وارد است، از این به بعد به اعضای این گروه سیاسی هم وارد می‌شود. حتی انتقاد پایداری‌ها از احمدی‌نژاد ذیل این عنوان که ما با هیچ‌کس عقد اخوت نبسته‌ایم هم کمتر مورد قبول می‌شود، چون با سکوت در ماجرای ایران‌مال مشخص شد، موضع اصلی انتقاد از رئیس‌جمهور سابق ایران، گفتمانی و عدالتخواهانه نبوده است. مهم‌ترین چالش گفتمان‌های سیاسی در فضای اجتماعی ایران، «باورپذیری» است، جامعه ایران به‌خاطر تفاوت نظر و عمل بسیاری از سیاسیون در این آزمون «سخت‌گیرتر» هم شده است. آنچنان‌که شعارزدگی آفت کنش سیاسی روزمره است.

چالش «باور اجتماعی» در عدالت‌خواهی برای جبهه پایداری به‌سختی چالش «تدبیر» برای روحانی و چالش «کارآمدی» برای اصلاح‌طلبان است. هرچند بدیهی است دیگر اصولگرایان از طیف‌های سنتی گرفته تا نوگرا‌های عمل‌گرا هم در این چالش جبهه پایداری شریک هستند، اما سهم بزرگ‌تر و اصلی را کسانی دارند که صابون عدالت‌خواهی را به تن خیلی از سیاسیون می‌زدند.

نقد‌های پیش‌گفته در این یادداشت فقط مقدمه‌ای است بر یک بحث طولانی‌تر؛ اینکه اساسا چگونه پروژه‌هایی مانند «ایران‌مال» ساخته می‌شوند؟ آیا همه «مال»‌ها برای سرمایه‌داران شخصی است یا دست برخی از بخش‌های سیستم سیاسی کشور هم به این خطای استراتژیک آلوده شده است؟ تغییر «زیست اجتماعی» ایران توسط این «ابرپروژه»‌های به‌ظاهر اقتصادی چگونه قابل توجیه است؟ لطفا پس از ترک این «روزه سکوت» سیاسی برای جلوگیری از این فاجعه مبنایی فکری کنید.

منبع: فردا

کلیدواژه: جبهه پایداری ایران مال افتتاح مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی

امام جمعه رشت با تاکید بر اینکه در مجامع بین المللی علیه صهیونیست کودک کش غاصب، وحدت رویه ملی و جهانی شکل گرفته است، گفت: زوال شکست پذیری رژیم منحوس صهیونیستی در مجامع بین المللی نزدیک شده و به زودی نابود خواهد شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیت الله رسول فلاحتی در آئین عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته رشت با گرامیداشت هفته کار و کارگر و نشست صمیمی کارگران با رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: ۱۴ میلیون کارگر در کشور در حال فعالیت بوده که به احتساب خانواده‌های آنان حدود نیمی از جمعیت کشور را جامعه کارگری تشکیل داده است.


وی با بیان اینکه زندگی مردم با تولیدات کارگران عجین است افزود: ارمغان تولید برای کشور ثروت است وثروت نیز رفاه به بار می‌آورد بنابراین توجه به رفاه، آسایش و آرامش جامعه کارگری لازم و ضروری است.


امام‌جمعه رشت با اشاره به سالروز شهادت آیت الله مطهری و ایام بزرگداشت مقام معلم تصریح کرد: دورنگری در آثار علامه شهیدمطهری در تاریخ مشهود است چرا که شهیدمطهری از عالمان برجسته تاریخ ایران و اسلام شناسی زبده‌ای بود که هنوز اندیشه‌های او می‌تواند پاسخگوی شبهات روز باشد.


به گفته فلاحتی اگر کسی یک دوره آثار شهیدمطهری را مطالعه کندمی‌تواند اسلام شناس شده و توانایی پاسخگویی به شبهات روز را بدست بیاورد
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان گفت: بدخواهان درصدد بودند تا به خاطر جرایم گروهک‌ها مرز‌های ایران و پاکستان ملتهب باشد لذا عمده هدف سفر رئیس جمهور ایران رفع این التهابات ۲ کشور بوده که تفاهم نامه‌هایی دراین زمینه صورت گرفت.


امام‌جمعه رشت با تاکید بر اینکه در مجامع بین المللی علیه صهیونیست کودک کش غاصب، وحدت رویه ملی و جهانی شکل گرفته است، افزود: زوال شکست پذیری رژیم منحوس صهیونیستی در مجامع بین المللی نزدیک شده و به زودی نابود خواهد شد، لذا به زودی شاهد شاهد نابودی رژیم منحوس صهیونیستی در جغرافیای تاریخ اسلام خواهیم بود

دیگر خبرها

  • وحدت رویه ملی و جهانی علیه رژیم منحوس صهیونیستی
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • بیداری جهانی زمینه تحول در جبهه مقاومت را رقم خواهد زد
  • خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم/ انگ زدن به یکدیگر مشکل بی‌حجابی را حل نمی‌کند/ عملیات تنبیهی وعدۀ صادق یک کار الهی بود
  • گلوگاه‌های فساد را ببندید
  • آیت الله خاتمی: در مساله عفاف و حجاب دوقطبی ساخته نشود
  • خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد
  • امام جمعه تهران: مذاکره موشکی نکردیم، نمی‌کنیم و نخواهیم کرد /وقتی می‌گوییم می‌زنیم محکم می‌زنیم /در مساله عفاف و حجاب دوقطبی شکل ندهید
  • به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد اما در برابر این ناهنجاری ایستاده‌ایم
  • بازی با ایران بازی با دم‌ شیر است/به‌زور کسی را بهشت نخواهیم برد اما مقابل ناهنجاری ایستاده‌ایم