Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@18:10:12 GMT

83هزار هکتار از جنگل های لرستان دچار زمین لغزش شده است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۷۱۴۱

83هزار هکتار از جنگل های لرستان دچار زمین لغزش شده است

خرم آباد - ایرنا - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان گفت: 83هزار هکتار از مناطق جنگل استان دچار زمین لغزش شده که با جابجایی پوشش گیاهی و خشک شدن جنگلها همراه خواهد بود.

به گزارش ایرنا شیرزاد نجفی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: لرستان از حیث زمین شناسی در کمربند زمین شناسی زاگرس قرار گرفته و به واسطه ابر بهمن سنگی جهان یا بعبارتی زمین لغزش سیمره در دنیا معروف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به بارش های بی سابقه فروردین ماه امسال افزود: با وقوع این سیل انتظار می رفت که در سطح استان شاهد زمین لغزش های متعددی باشیم.
وی گفت: برآورد اولیه نشان می‌دهد که بیش از 83 هزار هکتار از جنگل‌های بلوط لرستان در سالجاری درگیر زمین لغزش شده که این زمین لغزش ها متاسفانه با جابجایی پوشش گیاهی و خشک شدن جنگلها و تخریب کامل آنها همراه خواهد شد.
نجفی بیان کرد: 2هزارو 381 مورد زمین لغزش در لرستان شناسایی شده که 127 روستا و 300 کیلومتر راه اصلی و فرعی را با خطر مواجه کرده است.
وی ادامه داد:700 نقطه در شهرستان خرم آباد، بیش از 500 نقطه در شهرستان الیگودرز، بیش از 400 نقطه در شهرستان دلفان، بیش از 25 نقطه در شهرستان چگنی ، بخش هایی از مسیر آزاد راه خرم زال همچنین در شهرستان دورود زمین لغزش شناسایی شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان افزود: تاکنون 2 مورد مطالعات منجر به پایدار سازی زمین لغزش در مطالعات زمین لغزش مشرف به جاده خرم آباد_پلدختر موسوم به تنگ تیر در دهه 80 و زمین لغزش 2هزارو 700 هکتاری مشرف به شهر دورود و بخشی از راه آهن شمال _ جنوب در دهه 90 انجام شده است.
نجفی اضافه کرد: عملیات آبخیزداری بخصوص در مناطق جنگلی می تواند باعث کاهش ریسک آسیب پذیری پوشش جنگلی، کنترل رسوب، جلوگیری از ایجاد جریان های گلی در مناطق پایین دست و عدم تکرار حوادثی مانند سیل پلدختر شود.
وی گفت: زمین لغزش های رخ داده باعث ورود حجم زیادی از رسوب به رودخانه های اصلی و سدهای پایین دست شده است.
نجفی ادامه داد: مصالح ناشی از زمین لغزش ها باعث دفن بخش هایی از شهرهای پلدختر ، معمولان و روستاهای در مسیر رودخانه کشکان در زیر بیش از سه متر رسوب شده است.
3210/6060

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سيل98 آبخيزداري رانش زمين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است

 

‌مجید طائف در حاشیه بازدید از پایگاه نوآوری طرح جهش تولید در شهرستان کوهدشت بیان کرد: ۳۷۰ هزار هکتار از اراضی تعهد لرستان در طرح جهش تولید در دیم زار‌ها است.

وی اضافه کرد: تاکنون ۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان یعنی ۸۶ درصد تعهد ما در قالب طرح جهش تولید در دیم زار‌ها زیر کشت رفته است.

طائف یادآور شد: تعداد کل ادوات کشاورزی تامین شده لرستان در قالب همین طرح در دو سال ۷۴۳ دستگاه بوده است.

وی در ادامه به آمار طرح جهش تولید در شهرستان کوهدشت اظهار کرد: سقف تعهد ما ۶۹ هزار و ۷۰۰ هکتار بوده که تاکنون ۴۸ هزار و ۵۱۲ هکتار یعنی ۶۹.۶ درصد انجام شد.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در لرستان افزود: در این طرح در کوهدشت ۳۷ هزار و ۳۴۵ گندم و ۱۰ هزار و ۶۵ هکتار جو کشت شده و ۵۲ دستگاه نیز ادوات تامین شده است.

این مسئول گفت: اصلاح الگوی کشت، رعایت تناوب، توسعه کشاورزی محفاظتی و توسعه مکانیزاسیون از محور‌های اصلی طرح جهش تولید است که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، منابع مالی آن را تامین می‌کند.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در لرستان یادآور شد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در دو سال گذشته ۳۸ میلیارد تومان برای تامین ماشین آلات، تامین نهاده‌ها و بیمه این طرح سرمایه گذاری کرده و ۳۰۰ مهندس کشاورزی هم امسال به کشاورزان در اجرای این طرح کمک می‌کنند.

طائف افزود: مزارع گندم، جو، حبوبات و دانه‌های روغنی دیم زیر پوشش طرح جهش تولید در دیم زار‌ها قرار دارد که در تلاشیم تولید محصولات دیم استان در پایان پنج سال دو برابر شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • بدون خسارت بودن رانش زمین در روستای کشکک رامیان
  • ۱۱۴ هکتار نخاله‌های ساختمانی طبیعت مهریز یزد را ویران می‌کند
  • ۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است
  • تأمین هزار و ۲۲۴ هکتار زمین برای ساخت مسکن ملی در لرستان
  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است