Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@19:09:21 GMT

جشنواره جهانی فیلم فجر در میانه راهی خلوت

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۷۶۲۳

جشنواره جهانی فیلم فجر در میانه راهی خلوت

تهران- ایرنا- سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر که به نیمه راه خود رسیده تاکنون روزهای خلوتی را پشت سرگذاشته و صف های طولانی تماشاگران تنها برای چند فیلم تشکیل شده است؛ شرایطی که نشان از لزوم تقویت این رویداد فرهنگی و معرفی مطلوب آن در سطح جهانی دارد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر که این روزها در نیمه راه خود قرار دارد، روزهای خلوتی را پشت سر می گذارد و تا اینجای کار در مقایسه با سال های گذشته ازدحام چندانی را تجربه نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این دور از جشنواره که از 29 فروردین ماه آغاز و تا 6 اردیبهشت ادامه دارد، به جز چند فیلم از صف های شلوغ برای تماشای آثار خبری نیست. به نظر می رسد پردیس چارسو که این دور از جشنواره نیز در آن برگزار می شود، در دوره های قبلی جشنواره و حتی در جشنواره «سینماحقیقت» میزبان مخاطبان بیشتری بوده است. این موضوع اما دلایلی دارد که مهمترین آن شاید تعطیلات چند روز گذشته بوده است. از این رو در روزهای آتی شاید بتوان منتظر استقبال گرم تری از جشنواره بود.
امسال «رضا میرکریمی» دبیری جشنواره جهانی فیلم فجر را بر عهده دارد و به باور برخی منتقدان، انتخاب های او برای دعوت از فیلم هایی که در جشنواره امسال حضور دارند، تا حدودی استقبال اندک از جشنواره را رقم زده است، اگر چه در این میان تعداد انگشت شماری از آثار حاضر در جشنواره با استقبال مخاطبان روبرو شده و به سانس های فوق العاده رسیده اند.
«بی حسی موضعی» ساخته «حسین مهکام» و «استخوان ‌های شکسته» ساخته برادران محمودی، دو فیلم پرمخاطب در جشنواره امسال هستند که صف مخاطبانشان آنچنان طولانی بوده که نمایش این فیلم ها را به سانس های فوق العاده کشانده است.
با این تفاسیر می توان تصور کرد که مخاطبان سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر امسال نگرانی چندانی از بابت تهیه بلیت فیلم مورد علاقه شان نداشته اند و بدون آنکه ساعت ها در صف های طولانی برای تهیه بلیت معطل شوند، توانسته اند با خیالی آسوده تر از سال های قبل به تماشای آثار در پردیس چهارسو بنشینند.
یکی از موضوعات قابل توجه در جشنواره بین المللی فیلم فجر امسال، نمایش فیلم هایی از فیلم سازان ایرانی است که با وجود تحسین برانگیز بودن به جشنواره ملی فیلم فجر97 راه پیدا نکرده بودند. «جهان با من برقص» ساخته «سروش صحت» یکی از این فیلم ها بود که اگرچه نخستین فیلم سینمایی بلند صحت است، وقتی در روزهای اول و دوم اردیبهشت ماه در جریان جشنواره به نمایش در آمد، با تشویق گسترده تماشاچیان روبرو شد. فیلم «لابیرنت» ساخته «امیرحسین ترابی» با بازی «شهاب حسینی» و «ساره بیات» هم که در بخش بازار جشنواره امسال حضور دارد، یکی از فیلم هایی قابل توجه است که عدم حضور آن در جشنواره ملی فیلم فجر 97 تعجب آور سوال و برانگیز است.
بازار یکی دیگر از بخش های جشنواره امسال است که به منظور یافتن مخاطبان و مشتریان خارجی برای فیلم ها و کمک به اقتصاد سینما به راه افتاده است. با وجود این، به گفته چند تن از غرفه داران، هنوز اتفاق خوشایند و اثرگذاری در این حوزه نیافتاده و به نظر می رسد امسال مهمانان خارجی جدیت و رغبت چندانی برای حضور در این بازار ندارند و کیفیت این حضور قابل توجه نبوده است.
امسال در حاشیه جشنواره جهانی فیلم فجر، کارگاه ‌هایی هم در پردیس چارسو با موضوعات مختلف از سوی هنرمندان ایرانی و خارجی برگزار می شود که این کارگاه ها نیز تاکنون مخاطبان زیادی نداشته است.
در کنار موارد یاد شده که به کلیت جشنواره مرتبط است، سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر برخی حاشیه های کوچک هم داشت که منجر به نارضایتی مخاطبان شد؛ اقداماتی از سوی برگزارکنندگان جشنواره که به نظر می رسد به منظور درآمدزایی بیشتر برای جشنواره صورت گرفت. به عنوان مثال جدول نمایش آثار جشنواره که در ساعت های نخست این رویداد بین المللی، روی سایت جشنواره بود و به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار می گرفت، ناگهان از دسترس خارج و پولی شد. به دنبال این اقدام دست اندرکاران جشنواره تعیین قیمت برای جدول نمایش را به نفع سیل زدگان عنوان کردند؛ دلیلی که از سوی برخی رسانه ها به عنوان بهانه ای برای کسب درآمد نام گرفت.
امسال همچنین کاتالوگ جشنواره که سال گذشته به قیمت 25 هزار تومان فروخته می شد به قیمت 65 هزار تومان فروخته و در اختیار مردم قرار می گیرد؛ اتفاقی که آن نیز موجب نارضایتی برخی مخاطبان شده است.
در پایان اگر بخواهیم به یکی دیگر از مهم ترین نکات در مورد سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر اشاره کنیم، کم توجهی اهالی رسانه به این رویداد سینمایی است؛ موضوعی که البته تازگی ندارد و از نخستین سال هایی که این رویداد از بخش ملی جشنواره فیلم فجر جدا شد، همواره وجود داشته است.
این رویکرد رسانه ها در قبال جشنواره بین المللی فیلم فجر نشان از آن دارد که این رویداد سینمایی از سوی اهالی رسانه چندان جدی گرفته نمی شود و خبرنگاران هم ذوق و شوق چندانی برای پوشش اخبار این رویداد سینمایی و حضور در مراسم های مربوط به آن ندارند.
این کم توجهی گویا در میان مهمانان خارجی دعوت شده در جشنواره نیز وجود دارد به گونه ای که «پل جوزف شریدر» مهمترین مهمان خارجی دعوت شده در این رویداد در روزهای نخست جشنواره در آن حضور نیافت. شریدر فیلمنامه ‌نویس، کارگردان و منتقد آمریکایی است. او نویسندگی بیشتر فیلمنامه ‌های آثار «مارتین اسکورسیزی» از جمله «راننده تاکسی» و «آخرین وسوسه مسیح» را برعهده داشته است.
کوتاه سخن آنکه، رخدادهای سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، حاکی از لزوم توجه بیشتر برگزارکنندگان و دست اندرکاران این رویداد سینمایی به تعمیق و تقویت آن است. برای رشد این رویداد سینمایی بی شک مدیران در کنار توجه بیشتر به ابعاد علمی و مدیریتی آن، باید تمرکز بیشتری بر معرفی هرچه بیشتر این جشنواره سینمایی در سطح جهانی داشته باشند.
پژوهش**9282**9279

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي جشنواره جهاني فيلم فجر جشنواره سينمايي فيلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوتسال ایران راهی جام جهانی شد/صعود ملی‌پوشان به مرحله نیمه نهایی

به گزارش خبرنگار مهر، در یکی از دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های جام ملت‌های ۲۰۲۴ فوتسال آسیا امروز چهارشنبه از ساعت ۱۲:۳۰ تیم‌های ملی ایران و قرقیزستان به مصاف هم رفتند که این دیدار با برتری ۶ بر یک ایران به پایان رسید.

گل‌های ایران در این نیمه را بهروز عظیمی و سالار آقاپور، سعید احمدعباسی، اصغر حسن زاده و مهدی کریمی (۲ گل) به ثمر رساندند.

شاگردان وحید شمسایی در این بازی با ترکیب اولیه باقر محمدی، محمدحسین درخشانی، مهدی کریمی، بهروز عظیمی و سالار آقاپور به میدان رفتند. سعید مؤمنی، علی خلیل‌وند، سعید احمد عباسی، علیرضا رفیعی پور، محمدرضا سنگ سفیدی، اصغر حسن زاده‌، مسلم اولادقباد، علی اکرمی و مسعود یوسف هم دیگر نفرات ایران روی نیمکت بودند.‌

نیمه اول

تیم ملی ایران در این دیدار هم همچون دیگر دیدارهای این دوره از مسابقات بازی را تهاجمی آغاز کرد و توپ و میدان را در اختیار داشت و قرقیزستان هم همانطور که پیش‌بینی می‌شد با دفاع فشرده در یک سوم دفاعی تلاش کرد مانع از فرو ریختن دروازه شود و بیشتر چشم به ضدحملات دوخته بود.

تیم ایران در ۵ دقیقه نخست بازی فرصت‌های خوبی روی دروازه حریف ایجاد کرد اما واکنش سریع دروازه بان قرقیزستانی و کمک تیر دروازه مانع از فرو ریختن دروازه قرقیزستان شد.

تلاش‌های شاگردان شمسایی در هشتمین دقیقه بازی به نتیجه رسید و بهروز عظیمی با یک ضربه تماشایی موفق شد قفل دروازه قرقیزستان را باز کند.

اما غفلت مدافعان تیم ملی باعث شد بازیکنان قرقیزستان در نهمین دقیقه بازی به وسیله «آمانبائف» گل تساوی را به ثمر برسانند.

در دقیقه ۱۰ تیم ملی ایران صاحب یک ضربه آزاد از پشت محوطه جریمه قرقیزستان شد و «سالار آقاپور» موفق شد به زیبایی و با یک شوت تماشایی دروازه قرقیزستان را باز کند.

در ادامه هم حملات دو تیم به نتیجه نرسید تا نیمه اول با نتیجه ۲ بر یک به سود ایران به پایان برسد.

نیمه دوم

با آغاز نیمه دوم تیم ملی ایران همچنین تیم برتر میدان بود و در دقیقه ۲۴ سعید احمدعباسی موفق شد سومین گل ایران را هم به ثمر برساند.

در دقیقه ۲۶ هم مهدی کریمی از روی پاس زیبای اصغر حسن زاده توانست چهارمین گل تیم ملی را وارد دروزاه حریف کند.

در دقیقه ۳۶ باز هم مهدی کریمی بود که ایران را برای بار پنجم صاحب گل کرد.

در حالی که تیم ملی ایران کاملاً برتر از حریف بود در دقیقه ۳۸ صاحب یک ضربه پنالتی شد و اصغر حسن زاده به زیبایی و برای پار ششم دروازه قرقیزستان را باز کرد.

این دیدار در نهایت با نتیجه ۶ بر یک به سود ملی پوشان کشورمان به پایان رسید تا شاگردان شمسایی علاوه بر کسب مجوز جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان راهی مرحله نیمه نهایی شوند.

تیم قرقیزستان هم برای صعود به دیدار نهایی چشم انتظار دیدار تیم‌های ازبکستان برابر ویتنام خواهد بود. ۴ تیم راه یافته به مرحله نیمه نهایی جام ملت‌ها راهی جام جهانی می‌شوند اما از آنجا که ازبکستان به عنوان میزبان جام جهانی جواز حضور در این مسابقات را به صورت پیش فرض کسب کرده است در صورتی که این تیم بتواند از سد ویتنام عبور کند تیم‌های بازنده مرحله یک چهارم نهایی در دیدارهای پلی آف به مصاف هم می‌روند تا سهمیه چهارم آسیا مشخص شود.

برنامه دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی به شرح زیر است:

چهارشنبه ۵ اردیبهشت:
* تاجیکستان ۲ - افغانستان یک
* ایران ۶ - قرقیزستان یک؛ ساعت
* تایلند - عراق؛ ساعت ۱۴:۳۰
* ازبکستان - ویتنام؛ ساعت ۱۷:۳۰

در مرحله نیمه نهایی تیم فوتسال تاجیکستان به مصاف برنده دیدار تایلند و عراق می‌رود. تیم ملی ایران هم با برنده بازی ازبکستان و ویتنام با هم دیدار خواهند کرد.

اما اگر ازبکستان برابر ویتنام به برتری برسد:

در مرحله پلی آف، تیم ملی افغانستان به مصاف بازنده دیدار تایلند و عراق می‌رود. قرقیزستان هم با تیم ملی ویتنام دیدار خواهد کرد.

برنده این دیدارها هم فینال پلی آف را برای تعیین یک سهمیه آسیا در جام جهانی برگزار می‌کنند.

کد خبر 6087576

دیگر خبرها

  • جشنواره نوآوری و فناوری دانش آموزی در تبریز برگزار می شود
  • جشنواره فناوری و نوآوری دانش‌آموزی رینوفست ۲۰۲۴ برگزار می‌شود
  • تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی
  • خبر‌هایی از برگزاری جشنواره خیریه غذا در بیمارستان کوثر سمنان
  • فوتسال ایران راهی جام جهانی شد | جشنواره گل شاگردان شمسایی و صعود به جام جهانی
  • فوتسال ایران راهی جام جهانی شد/صعود ملی‌پوشان به مرحله نیمه نهایی
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • رویداد تئاتر صاحبدلان در شاهین شهر برگزار می‌شود
  • ماهواره نوا رویداد تلخ سفید شدن مرجان‌ها را ثبت کرد
  • برگزاری 12 ویژه برنامه به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در منطقه 2