Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@13:16:57 GMT

مهاجرت روستاییان و تحصیل در مدارس کانکسی استان مرکزی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۷۸۵۷

مهاجرت روستاییان و تحصیل در مدارس کانکسی استان مرکزی

به گزارش ایرنا، 208 هزار دانش آموز در 2 هزار و 107 فضای آموزشی و هشت هزار و 278 کلاس درس به تحصیل اشتغال دارند که 63 درصد این کلاس ها از استاندارد و استحکام کافی برخوردار بوده و بقیه نیازمند بازسازی است.
یک هزار و 130 متر مربع از فضای آموزشی استان مرکزی در روستاهای استان قرار داشته و بیش از 600 فضا نیز در روستاهای استان مرکزی نیازمند مقاوم سازی و بازسازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته مسئولان این حوزه، کلاس آموزشی 81 روستای استان مرکزی به دلیل فرسوده بودن فضاهای آموزشی، مهاجرت روستاییان به شهرها، کمبود دانش آموز در کانکس برگزار می شود.
به گفته این افراد به دلیل مهاجرت روستاییان به شهرها و احتمال خالی شدن این روستاها از سکنه بازسازی، ساخت مدرسه و فضای آموزشی در این مناطق به صرفه نبوده و تجمیع و ساخت مدارس 2 تا سه کلاسه با بهره گیری از ظرفیت های خیران و حمایت های دولتی در برخی از این روستاها در دستور کار قرار دارد.
معاون مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی مدارس استان مرکزی گفت: 81 کلاس درس شامل 10 کلاس در شهرستان اراک، یک کلاس شهرستان آشتیان، 18 کلاس شهرستان خنداب، چهار کلاس در زرندیه، 9 کلاس در ساوه، 17 کلاس سربند، چهار کلاس شهرستان شازند، 6 کلاس شهرستان فراهان، 10 کلاس شهرستان کمیجان، یک کلاس در محلات در کانکس های استاندارد برگزار می شود.
« آرش دانش نژاد » افزود: فرسودگی فضاهای آموزشی در روستاها، کاهش تعداد دانش آموزان به کمتر از 10 نفر، نبود صرفه در تخریب و بازسازی فضاهای آموزشی به دلیل مهاجرت روستائیان به شهرها و احتمال تخلیه این روستاها از جمله مهمترین عوامل برگزاری کلاس ها در کانکس های استاندارد است.
وی، تبدیل کلاس های کانکسی به مدارس 2 تا سه کلاسه را از برنامه های اولویت دار اداره کل نوسازی مدارس استان مرکزی عنوان کرد و گفت: امید است با هدایت و بهره گیری از کمک ها و ظرفیت های خیران مدرسه ساز و حمایت های دولت زمینه تبدیل این کلاس ها به مدارس 2 تا سه کلاسه در روستاهای استان مرکزی فراهم شود.
معاون مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی مدارس استان مرکزی افزود: اکنون 2 هزار و 107 فضای آموزشی و مدرسه در شهرستان های این استان وجود دارد که یک هزار و 130 فضای این فضاها در روستاهای استان قرار دارد.
دانش نژاد خاطر نشان کرد: بیش از 600 فضای آموزشی در روستاهای استان مرکزی به تخریب، مقاوم سازی و بازسازی نیاز دارد و امید است با کمک خیران و حمایت های دولت از این بخش، زمینه مقاوم سازی این فضاها فراهم شود.
فرماندار شهرستان کمیجان نیز گفت: کلاس درس در هفت روستای این شهرستان در کانکس برگزار می شود که سه روستا از مجموع این روستاها به دلیل کمبود دانش آموز نیاز به ساخت مدرسه نداشته و حضور این دانش آموزان در سال تحصیلی آینده در فضاهای آموزشی شهری از برنامه های این فرمانداری است.
« سعید فائض پور » افزود: چهار فضای آموزشی در روستاهای شهرستان کمیجان نیازمند ساخت مدرسه است و نیاز است و بهره گیری از ظرفیت خیران و حمایت های دولتی زمینه ساخت مدرسه های 2 تا سه کلاسه در این روستاها فراهم شود.
فرماندار شهرستان کمیجان گفت: نبود اعتبارات و وجود یک تا 2 دانش آموز در برخی روستاها از جمله مهترین عوامل وجود مدارس و فضاهای آموزشی کانکسی در این شهرستان است.
وی ادامه داد: برگزاری کلاس های کانکسی در روستاها مورد تایید نیست و نیاز است با انجام برنامه ریزی های مناسب، تجمیع دانش آموزان روستاهای نزدیک و بهره گیری از ظرفیت ها و حمایت های دولت زمینه ساخت مدرسه در این روستاها فراهم شود.
فرماندار شهرستان خنداب نیز گفت: 9 واحد فضای آموزشی کانکسی به دلیل فرسودگی فضاها و کمبود دانش آموز در روستاهای این شهرستان وجود دارد.
« عبدالرضا حاج علی بیگی » افزود: مدارس کانکسی در روستاهایی که سه تا چهار دانش آموز در آنها وجود دارد، برگزار می شود و تجمیع و ساخت مدارس 2 تا سه کلاسه در این روستاها با بهره گیری از ظرفیت های خیران مدرسه ساز از برنامه های فرمانداری شهرستان خنداب است.
وی از آغاز عملیات اجرایی ساخت مدرسه در روستای شرشره شهرستان خنداب خبر داد و گفت: عملیات ساخت این فضای آموزشی با همکاری بانک تجارت در راستای کاهش فضاهای آموزشی کانکسی در این شهرستان انجام می شود.
فرماندار شهرستان خنداب افزود: بهره گیری از مدارس پیش ساخته با هدف کاهش فضاهای آموزشی کانکسی و استاندارسازی این فضاها از دیگر برنامه های فرمانداری این شهرستان است.
حاجی علی بیگی خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از بازسازی، نوسازی و استاندارد سازی فضاهای آموزشی شهرستان خنداب 100 درصد اعتبارات اختصاص یافته به آموزش و پرورش این شهرستان در سال 97 محقق شده است.
وی ادامه داد: اعتبارات آموزش و پرورش شهرستان خنداب با وجود کاهش 27 درصدی اعتبارات شهرستان در سال 97 در راستای رفع مشکلات این نهاد، حدود 50 درصد افزایش یافته است.
فرماندار شهرستان خنداب رفع مشکلات آموزش و پرورش را از برنامه های اولویت دار این فرمانداری در سال 98 عنوان کرد و گفت: امید است با تخصیص اعتبارات این نهاد در سال جاری زمینه افزایش استاندارد سازی فضاهای آموزشی و کاهش مدارس کانکسی در این شهرستان فراهم شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی گفت: 28 هزار و 511 متر مربع سال گذشته به زیر بنای فضاهای آموزشی این استان افزوده شده است.
«حسین محمدی» افزود: این فضاها با بهره برداری از 37 طرح آموزشی در قالب 207 کلاس با اعتباری بالغ بر 150 میلیارد ریال امسال توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی ایجاد و به آموزش و پرورش تحویل شده است.
وی ادامه داد: 10 مورد از این طرح ها توسط خیران مدرسه ساز، 21 طرح مشارکتی و 6 طرح با اعتبارات دولتی ساخته شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی خاطر نشان کرد: عملیات اجرایی 115 طرح آموزشی سال گذشته در این استان آغاز شد که محل تامین اعتبارات 40 مورد از این طرح ها دولتی، 40 طرح مشارکتی و 35 طرح به صورت تمام خیر ساز است.
محمدی گفت: عملیات اجرایی 49 طرح آموزشی نیمه تمام در استان مرکزی سال گذشته به دلیل مشکلات مالی متوقف شده که اتمام آن ها نیازمند توجه ویژه مسئولان دارد.
وی ادامه داد: 78 طرح اموزشی نیمه کاره در استان مرکزی وجود دارد که تکمیل این طرح ها نیازمند یک هزار و 100 میلیارد ریال اعتبار است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی گفت: 200 میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و 380 میلیارد ریال از منابع ملی برای تعمیر، تجهیز و نوسازی مدارس سال گذشته به این اداره کل اختصاص یافت.
وی، حذف بخاری های نفتی و استاندارد سازی وسایل گرمایشی فضاهای آموزشی را از برنامه های اولویت دار اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی عنوان کرد و گفت: گرمایش 99 فضای آموزشی در قالب 124 کلاس درس در این استان به وسیله بخاری های نفتی انجام می شود که مقرر شده با کمک منابع استانی و ملی ابتدای امسال جشن برچیده شدن وسایل گرمایشی غیر استاندارد در این فضاها گرفته شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی ادامه داد: 60 کلاس از مجموع فضاهای آموزشی که از بخاری نفتی در آن ها استفاده می شود، گاز رسانی شده و بقیه نیازمند انتقال شبکه گاز به این فضاها دارد.
محمدی یادآور شد: 208 هزار دانش آموز در 2 هزار و 107 فضای آموزشی و هشت هزار و 278 کلاس درس به تحصیل اشتغال دارند که 63 درصد این کلاس ها از استاندارد و استحکام کافی برخوردار بوده و بقیه نیازمند تخریب و بازسازی است.
وی، سرانه فضای آموزشی و پرورشی در جهان را هشت و 2 دهم متر مربع عنوان کرد و گفت: این شاخص در کشور پنج و یک دهم متر مربع و در استان مرکزی چهار و هفت دهم متر مربع است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی یادآور شد: برای دستیابی به سرانه آموزشی استاندارد استان به ایجاد 125 هزار متر مربع فضا نیاز است که این مهم، جذب سه هزار میلیارد ریال اعتبار استانی و ملی را می طلبد .
محمدی گفت: استان مرکزی در زمره مناطقی است که کمترین سهم اعتبارات استانی به نوسازی، تعمیر و تجهیز مدارس و آموزش و پرورش اختصاص می یابد و پیگیری اختصاص 15 درصد از منابع استانی به این بخش از برنامه های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز استان است.
وی ادامه داد: 583 مدرسه در قالب 2 هزار و 720 کلاس استان مرکزی توسط خیران مدرسه ساز ساخته شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی افزود: یک هزار و 710 خیر مدرسه ساز در این استان ثبت شده که یک هزار و 584 خیر حقیقی و 126 خیر نیز حقوقی است.
محمدی یاد آور شد: 24 تعهد با 177 میلیارد ریال منابع مالی در بیستمین جشنواره خیران مدرسه ساز استان مرکزی تعهد شد که تا کنون 75 درصد این اعتبارات محقق شده است.
208 هزار دانش آموز استان مرکزی در 2 هزار و 107 فضای آموزشی و هشت هزار و 278 کلاس درس به تحصیل اشتغال دارند که 63 درصد این کلاس ها از استاندارد و استحکام کافی برخوردار بوده و بقیه نیازمند تخریب و بازسازی است.
1955/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آموزش و پرورش آموزش و پرورش شهرستان استان مرکزی اشتغال شاخص 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم فداکاری که تصویرش در شبکه های مجازی منتشر شد | دوست ندارم بچه‌ها یک لحظه هم به مهاجرت فکر کنند!

همشهری آنلاین- فرشاد شیرزادی: محدثه شعبانی، معلم پایه اول ابتدایی، همان معلم فداکاری است که اوایل اردیبهشت ماه خبر و تصویرش در شبکه‌های مجازی وایرال شد. او که دریافت یکی از شاگردانش تحت عمل جراحی قرار گرفته است، کلاس درس را در خانه والدین او برگزار کرد. وقتی دانش‌آموز با معلمش، خانم محدثه شعبانی و دوستانش روبه‌رو شد، نتوانست خودش را کنترل کند و به رغم اینکه پزشک به او گفته بود، نباید به خودش فشار آورد، اما اشکی در چشمانش حلقه زد. او امروز خدا را شکر حالش خوب است و مانند گذشته سر کلاس درس حضور دارد. خانم محدثه شعبانی، معلم پایه ابتدایی مدرسه شهید غلامپور زاوین، از توابع کلات در استان خراسان رضوی است که به ابتکار خودش به بهانه عیادت، کلاس درس را در خانه شاگردش به اتفاق همه همکلاسی های او برگزار کرد. گفت‌وگوی ما با او خواندنی است.

اینکه ابتکار به خرج دادید و در دوران نقاهت پس از جراحی شاگردتان، کلاس درس را در خانه دانش‌آموزتان برگزار کردید، چگونه به ذهنتان رسید؟ کسی این مهم را به شما پیشنهاد کرد یا فکر و خلاقیت خودتان بود؟

قبلاً در دوران مدرسه، این اتفاق گهگاه برایمان رخ می‌داد. اگر مریض می‌شدیم و دوران مریضی به طول می‌انجامید، چون در محیط روستا درس می‌خواندیم، برخی معلمان به عیادت شاگردانشان می‌رفتند. این موضوع از همان زمان در ذهنم نقش بست. همواره دیده بودم که معلمان دیگر به عیادت دانش‌آموزانشان می‌روند. این دانش‌آموزمان هم از قضا خیلی احساسی است و البته در درس و کلاس بسیار فعالانه حضور دارد. دلش همواره برای دیگر دوستانش و دانش‌آموزان تنگ می‌شود. من البته قبلش خبرش نداشتم که او مریض است. روز قبل از اینکه به منزل آنها برویم، اردویی در مدرسه برگزار کردیم. وضع دانش‌آموزان را پیگیری کردم و متوجه شدم او حضور ندارد. از خواهرش پرسیدم و او گفت که تحت عمل جراحی قرار گرفته است. روز بعد که به مدرسه بازگشتیم، به اتفاق همه دانش‌آموزان کلاس و با پیگیری‌های مدیر مدرسه شهید غلامپور تصمیم گرفتیم، به عیادت او برویم.

چه حالی به دانش‌آموزتان هنگام برگزاری کلاس درس به او دست داد؟

خیلی خوشحال شد. این صحنه به گونه‌ای بود که وقتی در بدو ورود دانش‌آموزان وارد خانه والدینش شدند، اشک شوق در چشم این دانش‌آموز حساس حلقه زد.

خودتان چه حالی داشتید؟

من هم نتوانستم جلو بغضم را بگیرم. گریستم و او را بغل کردم.

عمل جراحی او چه بود و اکنون از نظر سلامتی در چه وضعی است؟

عمل فتخ داشت که از دو ناحیه او را جراحی کردند. الآن هم خدا را شکر حالش خوب است و به مدرسه می‌آید. او چند روز نمی‌توانست به مدرسه بیاید و از این حیث اگر سراغش نمی‌رفتیم، حساسیتش کار دستش می‌داد و او را بیشتر اندوهگین می‌کرد. این عمل جراحی بین بچه‌های خردسال معمولاً رایج است.

چند روز از درس و مشق دور بود؟

سه روز که دوران نقاهت او به طول انجامید. از ۴، ۵ روز قبلش نیز به پزشک مراجعه می‌کرد. بعضی روزها دو ساعت نخست را در مدرسه حضور داشت، مادرش اجازه‌اش را می‌گرفت و او را نزد پزشک می‌بردند. اما ۶ روز نتوانست به مدرسه بیاید.

خصوصیات این شاگرد علاوه بر حساس بودنش چیست؟ علقه خاصی بین شما و این شاگردتان وجود دارد؟

بچه درس‌خوانی است. باور کنید رابطه‌ام با همه شاگردانم خوب است. دلم می‌خواهد مردم به عینه ببینند که آنها را از سر صدق و دوستی عاشقانه دوست دارم. بچه‌ها هم مرا دوست دارند و تک‌تکشان فرقی با دخترهای خودم ندارند. این دانش‌آموز از نظر ذهنی خیلی باهوش است، فقط قدری بازیگوشی می‌کند که این هم در ذات بچه‌هاست. اما بیشتر به خاطر اینکه دلش برای دوستانش تنگ شده بود، کار را انجام دادم. اهمیت درس دادن چندان ضرورت نداشت. شاید طی کلاس درس هم می‌شد این عقب افتادن از درس و مشق را جبران کرد اما دوست داشتم یکی از نشانه‌هایی که به بچه‌ها درس دادم، در خانه والدین او هم برای او به اتفاق دیگر بچه‌ها تکرار کنیم.

آن روز چه درسی دادید؟

«ث» ثریا را به او درس دادم. عرض کردم که البته عمده هدف ما عیادت و روحیه بخشیدن به او بود که می‌دانم با موفقیت انجام گرفت و او هم بسیار خوشحال شد.

در روز معلم، آرزویتان برای دانش‌آموزنتان چیست؟ چه توقع و انتظاری از آنها دارید؟

آرزویم این است که همه‌شان درس بخوانند. پس از اینکه درس خواندند به میهن‌شان خدمت کنند، حال در هر شغلی که دوست دارند و به آن حرفه عشق می‌ورزند. چه پزشک، چه معلم و غیره. دوست ندارم جوان‌ها پس از طی کردن دوان تحصیل حتی یک لحظه هم به مهاجرت فکر کنند. دوست دارم همه آنها طعم واقعی سعادت را بچشند.

خانم شعبانی، اگر به گذشته بازگردید، باز هم شغل معلمی را انتخاب می‌کنید؟

بله، حتما. از بچگی عاشق شغل معلمی بودم.

چه شد که شغل معلمی را برای امرار معاشتان انتخاب کردید؟

فاصله تحصیلات دانشگاهی‌ام تا قبول شدن در آزمون معلمی قدری زیاد شد. حدود ۵، ۶ سال طول کشید تا در آزمون استخدامی آموزش و پرورش قبول شوم. اما از قبل قصد داشتم که معلم شوم. دورانی که می‌خواستم در کنکور شرکت کنم، در سال ۱۳۸۹ دانشگاه تربیت معلم نیرو نمی‌گرفت و از آنجا که من دانش‌آموز زرنگی بودم، در دانشگاه فردوسی مشهد در رشته روانشناسی قبول شدم و مدرکم را از این دانشگاه دریافت کردم. بعدها که آزمون استخدامی برگزار شد، مرا پذیرفتند. در دوان راهنمایی معلم انگلیسی‌ای به نام خانم فرقانی داشتم. ان‌شالله هر جا هست خدا نگهدارش باشد. من او را خیلی دوست داشتم و انگیزه معلم شدن از زمان آشنایی با او درونم شکل گرفت.

چه چیزی در او دیدید که به دلیل او معلمی را انتخاب کردید؟

خیلی مهربان و دلسوز بود. با تشویق‌هایی که می‌کرد مرا تحت تأثیر قرار می‌داد. دو سال پیاپی هم معلمم بود. از همان زمان انگیزه یافتم که به شغل معلمی واقعی و بدون اما و اگر بیندیشم.

چه آمال و آرزویی در زندگی‌تان برای خودتان داشته یا دارید؟

با توجه به محدویت‌هایی که در زندگی‌ام داشتم، آرزو دارم از نظر مکانی در جایی بهتر و با امکانات بیشتر زندگی کنم. مطمئنم خداوند هم این خواسته را برایم محقق خواهد کرد.

چه خواسته‌ای از مسئولان دارید؟ چه خواسته‌ای برای بچه‌ها دارید؟

همان‌طور که خودتان می‌دانید کمتر به معلم‌ها توجه می‌شود. معلم‌ها نقش تعیین کننده‌ای در کشف و پرورش استعداد بچه‌ها دارند. معلمان از نظر امکانات رفاهی در تنگنا قرار دارند. مخاطبان هوشمند شما می‌دانند که معلمان سرنوشت بچه‌های شما را رقم می‌زنند. دوست دارم بیشتر به قشر فرهنگی توجه شود تا دانش‌آموزان از همان ابتدا دغدغه‌مند تربیت شوند.

کد خبر 848169 برچسب‌ها روز معلم معلمان خبر مهم مدرسه و مدارس استان خراسان رضوی استاد مطهری

دیگر خبرها

  • معلم فداکاری که تصویرش در شبکه های مجازی منتشر شد | دوست ندارم بچه‌ها یک لحظه هم به مهاجرت فکر کنند!
  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در آذربایجان شرقی
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • احداث ۵ هزار کلاس درس از محل مولدسازی در خراسان رضوی