Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@04:33:49 GMT

بارش ها در اردیبهشت ماه جاری نیز بیش از نرمال است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۷۹۳۵

بارش ها در اردیبهشت ماه جاری نیز بیش از نرمال است

محمد دادرس روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تحلیل آخرین خروجی مدل های پیش بینی اقلیمی بیانگر آن است که متوسط بارش استان و نیز حوضه آبریز طی فصل بهار در حد نرمال و یا 10 تا 20 درصد (و در بعضی نقاط بیش از این مقدار) بالاتر از نرمال باشد.
وی با بیان اینکه به نظر می رسد در اردیبهشت ماه نیز همانند فروردین، بارش بیش از نرمال باشد، تصریح کرد: دوره ترسالی به طور معمول به بازه زمانی اطلاق می شود که چند دوره (چند سال) پی در پی افزایش بارش در یک منطقه اتفاق افتاده باشد و صرفا براساس افزایش بارش در طول یک ماه ، یا یک فصل و یا یک سال نمی توان نتیجه گیری کرد که دوره ترسالی شروع شده و یا دوره ترسالی در حال وقوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دادرس اضافه کرد: کمیت های هواشناسی به طور معمول دارای نوساناتی با مقیاس های زمانی (سالانه، فصلی و ماهانه) متفاوت هستند و هر یک از این نوسانات دلایل هواشناسی مخصوص به خود را دارند به عنوان نمونه اگر آمار بارش سالانه ایستگاه رشت را طی 35 سال اخیر ملاحظه کنیم، اعداد مجموع هر سال بسیار متفاوت و متغیر است و از حداقل 864 میلیمتر (در سال 1396) تا دو هزار و 83 میلیمتر (در سال 1383) برای این ایستگاه ثبت شده است.
وی با تاکید بر اینکه بدون شک بارش های اخیر (باران و برف در ارتفاعات) نقش مهم و تاثیرگذاری در افزایش ذخایر آبی استان و حوضه آبریز سد سفیدرود و بویژه در سال جاری خواهد داشت ، گفت: با وجود اینکه مقدار بارش افزایش یافته اما تعداد روزهای همراه با بارندگی (بویژه پاییز و زمستان 1397) افزایش چندانی نداشته است.
به گفته مدیرکل هواشناسی گیلان؛ بررسی جزئی تر شرایط بیانگر آن است که عمدتاً بارش های شدید در بازه زمانی کوتاه مدت اتفاق افتاده و متاسفانه با آسیب و خسارت هایی (نظیر سیل های مهرماه 1397 در نقاط مختلف استان و یا سیل کاکرود در خرداد 1397) فراوانی به همراه داشته است.
وی افزود: از سوی دیگر بخش قابل ملاحظه بارش ها در نواحی جلگه ای و نزدیک به دریا اتفاق افتاده که قابل کنترل نبوده و به دریا وارد شده که با توجه به بارش های اخیر در استان و حوضه آبریز سد سفید رود در سال آبی جاری (از مهر ماه 1397 تاکنون)، بنظر می رسد که چالش کمتری در حوضه آب و کشاورزی بویژه در نواحی که تحت آبیاری سفیدسفیدرود هستند ، وجود داشته باشد.
دادرس تصریح کرد: پیش بینی های اقلیمی نیز حکایت از نرمال بودن بارش ها در فصل بهار در استان و حوضه آبریز سد سفیدرود دارد ضمن اینکه اداره کل هواشناسی گیلان بطور ویژه در زمینه هواشناسی کشاورزی فعالیت کرده و بصورت هفتگی (دو نوبت در هفته) و با همکاری کارشناسان جهاد کشاورزی استان ، توصیه های هواشناسی کشاورزی صادر می کند که از روش های مختلف رسانه ای در اختیار کاربران قرار دارد.
وی به امکان پیش بینی احتمال وقوع سیلاب در استان نیز اشاره و بیان کرد: پیش بینی وقوع بارش های شدید یا خیلی شدید که منجر به وقوع سیل و سیلاب شود در حوضه پیش بینی های کوتاه مدت (پیش بینی های 3 تا 6 روزه) است بنابراین برای بازه زمانی طولانی نمی توان این شرایط را از قبل پیش بینی کرد.
دادرس افزود: پیش بینی های اقلیمی یا بلندمدت صرفا به تغییرات دما و بارش بطور کلی و متوسط گیری شده برای یک تا سه ماه آینده می پردازند و از آنها برای پیش بینی سیل و سیلاب استفاده نمی شود اما آنچه که از داده ها و اطلاعات موجود استنباط می شود؛ وقوع بارش های شدید در استان در قالب دو الگوست.
به گفته مدیرکل هواشناسی گیلان؛ یک الگو ناشی از نفوذ سیستم های سرد و بارشی قوی در سطح زمین و نیز ناپایداری سطوح فوقانی است که می تواند منجر به بارش های شدید یا خیلی شدید شوند و الگوی دیگر ناشی از نفوذ سامانه های ناپایداری است که در بازه زمانی کوتاه مدت و بصورت محلی و در مقیاس زمانی کوچک (در مدت کمتر از یک ساعت) و در مقیاس مکانی کوچک (در حد چند کیلومتر) شکل می گیرند و بارش شدید در مدت چند دقیقه ایجاد می کنند که معمولا با رگبار و رعدوبرق و تگرگ نیز همراه هستند و عمدتا در فصل های بهار و تابستان اتفاق می افتند.
وی ادامه داد: این نوع بارش های رگباری شدید، به شرایط محلی وابسته بوده و بیشتر در نواحی کوهستانی شکل می گیرند و حادثه ساز می شوند.
7296/2007/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 جهاد کشاورزی زمستان زمین سیل کشاورزی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۷۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی هواشناسی کشور 13 و 14 اردیبهشت 1403 / بارش باران در این استان ها

به گزارش صدای ایران از ایسنا،صادق ضیائیان،با بیان اینکه بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز در اغلب مناطق کشور شاهد بارش خواهیم بود، اظهار کرد: در شمال غرب، سواحل دریای خزر، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز بارش پراکنده و در سایر مناطق کشور رگبار و رعد و برق رخ خواهد داد. شدت بارش در جنوب و شرق کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: جمعه (۱۴ اردیبهشت) در نوار غربی کشور رگبار و رعدوبرق، در دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، شرق و شمال شرق بارش پراکنده و در مناطق مرکزی، جنوب و جنوب شرق بارش خفیف باران و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود. جمعه بارش در غرب و جنوب غرب شدت خواهد داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه شنبه (۱۵ اردیبهشت) در نوار شمالی، برخی مناطق شرق و غرب کشور رگبار پراکنده رخ خواهد داد، یادآور شد: یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در نوار شمالی کشور ابرناکی و بارش خفیف باران دور از انتظار نیست. دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) سامانه بارشی جدید از غرب وارد کشور شده و در نیمه غربی کشور موجب ابرناکی و رگبار و رعد برق موقتی خواهد شد.

به گفته ضیائیان، امروز مناطق مرکزی خلیج فارس، جمعه تنگه هرمز و جمعه و شنبه دریای خزر مواج است.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۴ اردیبهشت) نیمه ابری در بعضی ساعت‌ها افزایش باد، از بعد از ظهر ابری همراه با بارش باران، گاهی رگبار و رعدوبرق با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد و طی روز شنبه (۱۵ اردیبهشت) ابری و بارش باران گاهی رگبار و رعد و برق از بعدازظهر وزش باد شدید و کاهش ابر با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا و پس فردا اردبیل با کمینه ۵ و ۴ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۲۹ و ۳۲ درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.


دیگر خبرها

  • پیش بینی هواشناسی کشور 13 و 14 اردیبهشت 1403 / بارش باران در این استان ها
  • هشدار هواشناسی: بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید
  • هشدار هواشناسی به تهرانی‌ها/ جزئیات پیش بینی هواشناسی
  • فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان تا ساعتی دیگر
  • صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی استان
  • هشدار هواشناسی به این ۵ استان جدی است
  • بارش شدید باران در ایلام آغاز شد
  • هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۰۲/۱۱؛ پیش‌بینی بارش‌های شدید در کشور
  • پیش بینی هواشناسی؛ بارش شدید باران در 15 استان کشور، از امروز تا جمعه
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۱؛پیش‌بینی بارش‌های شدید در کشور