Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@18:53:55 GMT

سیستان و بلوچستان| چابهار شهری بدون حمل و نقل عمومی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۸۲۰۶

سیستان و بلوچستان| چابهار شهری بدون حمل و نقل عمومی

خدمات حمل و نقل عمومی در شهری با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت و با اهمیتی همچون چابهار که قرار است مقصد گردشگری شود به گواه مردم صفر است؛ اتوبوس ندارد و سازمان تاکسیرانی آن پلمب شده است. ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۵ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ سازمان تاکسیرانی شهرداری چابهار همین یک‌سال پیش به‌خاطر آنچه" عدم مدیریت و نظارت کافی در حمل و نقل" عنوان شد از سوی اداره اماکن نیروی انتظامی پلمب شد؛ یک شهروند چابهاری در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: شهرداری چندسال پیش تقریبا 40 تاکسی با تسهیلات وارد کرد و به رانندگان داد اما راننده‌ها از خلا عدم نظارت کافی سو استفاده کردند، به‌جای خطی و کورسی کار کردن، کلا تاکسی‌ها را دربستی کردند و در واقع از ساز و کار سازمان تاکسیرانی خارج شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد هوت می‌افزاید: تاکسیرانی چابهار کارایی خود را از دست داد، فشل شد و در نهایت کلا همه تاکسی‌ها اصطلاحا خودکار شدند، همین شد که مردم اعتراض کردند و تاکسیرانی به‌خاطر عدم مدیریت و نظارت کافی و دیگر مشکلات پلمب شد.

گزارش ویدئویی تسنیم از حاشیه‌نشینان چابهار؛ 56 هزار نفر بدون امکانات اولیه زندگی شهری + فیلمگزارش ویدیویی تسنیم از خرابی‌های طوفان و بارش چابهار؛ حداقل 100 کپر حاشیه تخریب شدروزانه 100 کپر جدید در حاشیه‌ چابهار ایجاد می‌شود؛ سازمان ملی زمین و مسکن مخالف طرح توسعه منطقه آزاد

دو اتوبوس فرسوده و 120 هزار نفر جمعیت

غیر از تاکسی، بال دوم حمل و نقل عمومی در شهرهای میانه یعنی اتوبوس نیز در چابهار نیست؛ در مجموع دو اتوبوس فرسوده به کل شهر چابهار و محدوده منطقه آزاد آن خدمات‌رسانی می‌کنند. یک شهروند دیگر در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: 2 اتوبوس چابهار به‌خاطر شرایط آب‌وهوایی اینجا فرسوده و زنگ‌زده شده‌اند و عملا توان خدمت‌رسانی ندارند؛ علاوه‌بر آن فشار هم بر این اتوبوس‌ها به‌خاطر تعداد اندکشان زیاد است و فقط مردم فقیر و حاشیه‌نشین شهر سوار آن‌ها می‌شوند.

صادق جدگال می‌افزاید: در سراسر شهر ایستگاه‌های اتوبوس هست اما تعداد اندک اتوبوس‌ها ساعت‌ها انتظار را به‌همراه دارد؛ من چون شغلم مرتبط با گردشگری است می‌بینیم که خیلی از مسافران از این وضع راضی نیستند و زمانی که به چابهار می‌آیند از نبود حمل و نقل عمومی منظم حداقل همچون شهرهای هم‌رده چابهار به‌شدت انتقاد و گله دارند.

وی تصریح می‌کند: نبود حمل و نقل عمومی مناسب برای چابهار فضایی ضدتبلیغ در گردشگری و جذب گردشگر ایجاد می‌کند، ما حالا داریم در رسانه‌های جمعی مختلف در بوق و کرنا می‌‌کنیم که چابهار بیایید، چابهار مقصد گردشگری است، جاذبه‌های فراوان دارد اما وقتی یک شهروند آن‌هم نه از شهرهای بزرگ و کلان‌شهر، ازهمین شهرهای دررده چابهار هم‌چون بندرعباس و یا مثلا بنادر شمالی می‌آید و می‌بیند وضع حمل و نقل عمومی اینگونه است و عملا نه اتوبوس است و نه تاکسی متداول، فضایی ضد تبلیغ برای چابهار به‌وجود می‌آید، برمیگردد و اگر کسی هم عزم سفر به چابهار کرده را منصرف می‌کند.

جدگال خاطرنشان می‌کند: تاکسی کورسی و خطی عملا در چابهار نیست و تاکسی‌ها هرچقدر برسر زبانشان بیاید به مسافر می‌گویند و می‌گیرند.

10 اتوبوس و 40 تاکسی جدید وارد می‌شود

محمد یونس حقانی شهردار چابهار می‌گوید: سازمان تاکسیرانی چابهار به‌خاطر مشکلاتی که مهم‌ترتینش عدم نظارت و مدیریت کافی بوده پلمب شده است، ما برای سر و سامان دادن به حمل و نقل عمومی چابهار اول سعی کردیمر سازمان آن را منظم کنیم؛ در ساختاری جدید با مشارکت منطقه آزاد چابهار سازمان مدیریت حمل و نقل شهرداری ایجاد شده که هم تاکسیرانی را دارد و هم اتوبوس‌رانی را.

وی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: با کمک تسهیلات منطقه آزاد و مشارکت سازمان منطقه آزاد چابهار  8 میلیارد تومان برای واردات 10 اتوبوس درون شهری مورد تایید قرار گرفته است و قرار است این اتوبوس‌ها با مدیریت سازمان حمل و نقل شهرداری به چابهار و منطقه آزاد خدمات حمل و نقل ارائه دهند.

شهردار چابهار تصریح می‌کند: فعلا ما به قانون کمرگ مبنی بر ممنوعیت واردات در منطقه آزاد خوردیم که در صورتی که این قانون برداشته شود،پیش‌بینی می‌شود اتوبوس‌ها اوایل سال 98 وارد شود و به سیستم حمل و نقل عمومی وارد.

حقانی ادامه می‌دهد: قرار بوده کلا اتوبوسرانی و اتوبوس‌ها به بخش خصوصی واگذار شود اما به‌دلیل نبود جذابیت لازم برای یک سرمایه‌گذار برای شهری میانه و با جمعیتی متوسط همچون چابهار اتوبوس‌ها در اختیار سازمان حمل و نقل است و قرار است طی 5 سال به شهر و منطقه آزاد خدمات بدهد.

شهردار چابهار تاکید می‌کند: درباره تاکسیرانی نیز، مبنا براین شده که 40 تاکسی با تسهیلات منطقه آزاد و مشارکت آن وارد شود، به افراد واجدشرایط با تسهیلات بانکی واگذار شود و به مدت 8 سال در اختیار سازمان حمل و نقل باشد و به شهر با ساز و کاری منظم و احیای تاکسیرانی حرفه‌ای،خطی و کورسی ...خدمات دهد.

حقانی می‌گوید: برروی تاکسی‌ها نظارت‌های مستمر روزانه، هفتگی و ماهانه صورت می‌گیرد و هیچ کدام از تاکسی‌ها قبل از 8 سال واگذار نمی‌شوند تا سرنوشت دوره قبلی که به‌خاطر عدم مدیرت تاکسیرانی کلا پلمب شد، پیش ‌نیاید.

 شهردار چابهار تاکید می‌کند: ما فعلا برای واردات تاکسی و اتوبوس به مشکل ممنوعیت واردات خودرو به‌مناطق آزاد خوردیم، به محض اینکه این ممنوعیت برداشته شود، واردات شروع می‌شود و پیش‌بینی ما این است اوایل سال آینده حمل و نقل عمومی چابهار از وضع فعلی بیرون می‌آید و سامانی متداول می‌گیرد.

گزارش از سیدامیرحسین عظیمی

انتهای پیام/ ت

R7843/P/S6,65/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۸۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید محدودیت‌ها برای گردشگران پاکستانی در سفر به ایران

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد؛ پس از حمله ماه گذشته به یک اتوبوس مسافربری در مسیر کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان به نقطه صفر مرزی با جمهوری اسلامی ایران در شهر «تفتان»، گزارش ها حاکی است محدودیت و قوانین سختی برای سفر زائران و گردشگران پاکستانی به ایران اعمال شده است.
براساس این گزارش درحال حاضر هیچ زائر یا گردشگر پاکستانی نمی تواند با شرکت‌های اتوبوس‌رانی خصوصی از مسیر «کویته» عازم ایران شود و دولت محلی با شرکت‌هایی که اقدام به حمل زائران و گردشگران کنند؛ برخورد قانونی می کند.
به گفته منابع خبری دولت محلی ایالت بلوچستان بار دیگر اعزام زائران و گردشگران پاکستانی به ایران تحت حفاظت شدید نیروهای ارتش این کشور را آغاز کرده است، اما به دلیل عدم ارائه برنامه دقیق در این زمینه مسافرانی که قصد سفر به ایران دارند وادار به اقامت یک الی دو هفته در شهر کویته می‌شوند.
زائران و گردشگران پاکستانی باید پس از رسیدن به شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان برای دریافت بلیط اتوبوس هایی که تحت تدابیر شدید ارتش عازم مرز ایران می‌شوند؛ ثبت نام انجام دهند.
بنا بر اعلام رسانه های محلی بلوچستان پاکستان اعمال این محدودیت‌ها در چند روز گذشته تحصن و اعتراض شرکت‌های اتوبوس‌رانی خصوصی این ایالت را نیز درپی داشته است.
گفتنی است بسیاری از رهبران مذهبی پاکستان باتوجه به نزدیکی ایام محرم و اربعین حسینی که در آن ده‌ها هزار نفر از زائران پاکستانی عازم ایران و عتبات عالیات می‌شوند رسیدگی فوری مقامات دولت محلی و رفع محدودیت‌های سفر به ایران را خواستار شده‌اند.
ماه گذشته بر اثر حمله گروهی از افراد ناشناس به یک اتوبوس مسافربری در منطقه «نوشکی» در ایالت بلوچستان این کشور ۹ شهروند پاکستانی که عازم ایران بودند کشته شدند.
پس از این حمله تدابیر امنیتی ویژه در مسیر های منتهی به مناطق مرزی ایران و پاکستان اتخاذ شده است.
این درحالی است که سفر زائران و گردشگران پاکستانی به ایران از مسیر گذرگاه مرزی «ریمدان» در جنوب پاکستان هیچگونه محدودیتی ندارد؛ اما در یک ماه گذشته وقوع سیل در شهر «گوادر» و مناطق اطراف این گذرگاه مرزی به اختلال موقتی درعبور و مرور در گذرگاه مرزی «ریمدان» منجر شده است.

دیگر خبرها

  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • تشدید محدودیت‌ها برای گردشگران پاکستانی در سفر به ایران
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • آزادسازی زمین‌های راکد در شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان
  • تعدادی از اتوبوس‌های حمل و نقل عمومی به دلیل نبود راننده پایه یک در پارکینگ‌ها مانده است
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • ارائه خدمات مشاوره و مددکاری رایگان به رانندگان تاکسی و خانواده هایشان