Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@07:26:57 GMT

فيلمسازان جوان بايد به دنبال زبان شخصي خود باشند

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۸۵۵۷

فيلمسازان جوان بايد به دنبال زبان شخصي خود باشند

خبرگزاري آريا- مايک فان دايم کارگردان برنده اسکار اعتقاد دارد يک فيلمساز بايد شاعر، هنرمند و همچنين يک تاجر باهوش باشد.
به گزارش آريا، مايک فان دايم کارگردان و فيلمنامه‌نويس هلندي يکي از داوران بخش بين‌الملل (سينماي سعادت) اين دوره جشنواره است.
«کاراکتر» اولين فيلم بلند فان ديم برنده جايزه اسکار بهترين فيلم غيرانگليسي‌زبان در سال 1998 شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن و پس از يک وقفه 17 ساله در سال 2015 با کمدي-رمانتيک سياه «شگفتي» به پرده سينماها بازگشت. فيلم بعدي او «لاله‌ها» در سال 2017 ساخته شد.
در حاشيه سي و هفتمين جشنواره فيلم فجر مصاحبه‌اي کوتاه با مايک فان دايم انجام داديم که در ادامه مي‌خوانيد:
به‌عنوان داور جشنواره از يک فيلم خوب چه انتظاراتي داريد؟
من شصت سال دارم و در طول عمرم بيشتر از حدود چهار هزار فيلم ديده‌ام. مي‌دانم فيلم‌ها چقدر مي‌توانند با هم متفاوت باشند و براي همين ويژگي خاصي براي يک فيلم خوب در نظر نمي‌گيرم. مثلاً در همين جشنواره يک فيلم بسيار شاعرانه ديده‌ام که از لحظه اول تا آخر نمي‌توانستم چشم از پرده بردارم ولي نمي‌توانم توضيح بدهم که چرا اين فيلم تا اين حد خوب است. خوب يا بد بودن يک فيلم به دلايل مختلفي بستگي دارد. اساساً وقتي داور يک جشنواره هستي بيشتر اميدواري فيلم‌هاي خوبي ببيني. البته بعضي فيلم‌ها مي‌توانند نااميدت کنند و بعضي‌هايشان شگفت‌زده‌تان مي‌کنند.
بردن جايزه اسکار چه تأثيري در زندگي شما داشت؟
مشخصاً زندگي‌تان را دگرگون مي‌کند. بسياري از درها به رويتان باز مي‌شود. وقتي جايزه اسکار داشته باشيد همه تهيه‌کننده‌ها با شما تماس مي‌گيرند که البته خيلي خوب است و تا آخر عمر هم همين‌طور همراهتان مي‌ماند. بردن يک جايزه اسکار بدي‌هايي هم دارد. وقتي فيلمي مي‌سازيد که جايزه اسکار برنده مي‌شود همه انتظار دارند فيلم بعدي‌تان هم به همان خوبي باشد. ولي درکل خوب است.
چه توصيه‌اي به فيلمسازان جوان داريد؟
اگر فرصت ساخت يک فيلم کوتاه را به دست آورديد بايد حواستان جمع باشد که اين فرصت هميشه به دست نمي‌آيد. بنابراين زماني که فرصتش پيش آمد بايد بهترين کاري که از توانتان برمي‌آيد را بسازيد. من هميشه به دانشجويان سينما مي‌گويم رقابت کردن ايرادي ندارد. هر سال تعداد زيادي فيلم کوتاهي ساخته مي‌شود و بايد به اين فکر کنيد که چه چيزي فيلم شما را متمايز مي‌کند. نمي‌گويم فيلم تجاري بسازيد يا چيزي بسازيد که مخاطب را شگفت‌زده کند. فقط مطمئن باشيد فيلمي که مي‌سازيد قبلاً هزار بار قبل از شما ساخته نشده باشد. براي فيلمسازي شما بايد يک شاعر، يک هنرمند و همچنين يک تاجر باهوش باشيد. براي فيلمسازان جوان خصوصاً آن‌هايي که در اوايل دهه 1920 زندگي هستند پيدا کردن زبان شخصي دشوار است. پيدا کردن صداي دروني نيازمند گذشت زمان است. توصيه ديگري که مي‌توانم به جوان‌ها داشته باشم اين است که تا جايي که مي‌توانند فيلم ببينند و از اين مهم‌تر اينکه فيلم‌هاي بد ببينند. فيلم خوب حالتان را خوب مي‌کند ولي با ديدن فيلم بد بايد از خودتان بپرسيد چرا اين فيلم خوب از آب درنيامده است. اين درسي است که براي شما دارد.
با سينماي ايران آشنايي داريد؟
به نظر من سينماي ايران تفاوت چنداني با سينماي کشورهاي ديگر مثل فرانسه يا بريتانيا ندارد. سينماي ايران همان ژانرهايي را دارد که سينماي کشور من دارد مثل درام اجتماعي يا فيلم تاريخي يا فيلم‌هاي رمانتيک.
از بين فيلمسازان ايراني کارگردان خاصي هست که به آثارش علاقه‌مند باشيد؟
من خودم اسکار بهترين فيلم خارجي‌زبان را برنده شدم و به همين خاطر فيلم "جدايي نادر از سيمين" را ديده‌ام. يکي از بهترين فيلم‌هايي است که ديده‌ام. به نظرم فرهادي در اين فيلم از الگوي رايج در سينماي ايران پيروي نمي‌کند. "جدايي نادر از سيمين يک فيلم بسيار خوش‌ساخت است؛ يک درام اجتماعي، سينما واريته و به‌شدت واقع‌گرا، آن‌قدر که در نقطه مقابل فيلم‌هاي من قرار مي‌گيرد.
اولين تجربه سفرتان به ايران است؟
برداشت اوليه‌ام اين است که تمام چيزهايي که از دوستانم در آمستردام شنيده بودم درست است. تهران شهري زنده و پر از فرهنگ‌ است و مردم مهربان و مهمان‌نوازي دارد. همه دوستانم به اين که من اينجا هستم حسادت مي‌کنند. در کشور من، ايران به‌عنوان يکي از ديدني‌ترين کشورهاي دنيا شناخته شده و شهرت خوبي دارد.
نظرتان در مورد جشنواره چيست؟
با ديدن وسعت جشنواره شگفت‌زده شدم. فجر جز بزرگ‌ترين فستيوال‌هايي قرار مي‌گيرد که تا به حال در آن‌ها حضور داشته‌ام و تا الان که خيلي مرتب و برنامه‌ريزي‌شده پيش رفته. چند فيلم خوب هم ديدم. در کل جشنواره خوبي است.
آدرس سايت رسمي جشنواره Fajriff.com و پست الکترونيکي جشنواره Info@Fajriff.com است.
سي‌وهفتمين دوره جشنواره جهاني فيلم فجر از 18 تا 26 آوريل 2019 (29 فروردين تا 6 ارديبهشت 1398) به دبيري رضا ميرکريمي در تهران در حال برگزاري است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: فيلمسازان جوان زبان شخصي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۸۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«لان» به هشتمین فستیوال فیلم‌های وحشت پان می رود

به گزارش خبرنگار مهر، فیلم کوتاه «لان» به نویسندگی و کارگردانی محمود اریب و تهیه کنندگی سیدمصطفی قاسمی‌پور، به عنوان نماینده سینمای کوتاه ایران به بخش رسمی مسابقه هشتمین دوره جشنواره فیلم‌های ژانر وحشت «پاناما» Panama Horror Film Festival راه یافت.

این جشنواره از تاریخ ۲۵ تا ۲۸ آوریل در موزه هنرهای معاصر پاناما برگزار خواهد شد و مراسم اختتامیه و اهدای جوایز به برندگان ملی و بین‌المللی این فستیوال در روز جمعه ۲۸ آوریل برگزار می‌شود.

فستیوال فیلم‌های ترسناک پاناما، تنها جشنواره‌ای بین‌المللی و مستقل در آمریکای مرکزی و در کشور پاناما با ژانر سینمای وحشت و کالت است که هر ساله در فصل بهار در پاناما برگزار می‌شود و عاشقان سینمای دلهره و وحشت را به خود جذب می‌کند.

«سول مورنو» دبیر فستیوال درباره این جشنواره می‌گوید: این جشنواره محلی برای نمایش آثار جدید از فیلم‌های کالت، وحشتناک و دلهره‌آور است. مخاطبان ما تشنه روایت‌هایی متفاوت از زندگی معمولی هستند، آن‌ها به دنبال داستان‌هایی خلاق و ترسناک هستند، البته لذت بردن از صحنه‌های وحشتناک کمیک را نیز بسیار دوست دارند. این جشنواره جایی است برای عاشقان سینمای کالت و دوستداران سینمای وحشت از سراسر جهان. فیلم کوتاه لان- The SUNK در ژانر فیلم کوتاه هیجانی تهیه شده است.

در خلاصه داستان این فیلم این‌طور آمده است: هر چیزی آن‌طوری که فکر می‌کنید نخواهد بود! باید در پشت هر پیچ منتظر اتفاقی بود، معمولاً در ساده‌ترین مکان‌ها مهم‌ترین اتفاقات رخ می‌دهند.

پیش از این فیلم کوتاه «لان» برگزیده فستیوال فیلم «تری‌فاینگ» تایلند، برنده جایزه ویژه هیأت داوران فستیوال فیلم‌های ترسناک هالیوود ایالات متحده، برگزیده فستیوال فیلم کوتاه ایدفا و برگزیده فستیوال فیلم کوتاه تایگا در روسیه شده بود.

عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده و کارگردان: محمود اریب، تهیه‌کننده: «مهیار قاسمی‌پور»، مدیر فیلمبرداری: «حسین بدر طالعی»، مدیر تولید و صحنه: «فاطمه مهدی‌پور»، تدوین: «حامد اریب»، دستیار کارگردان: «مجتبی راسخ نژاد»، دستیار تهیه: «پرهام کاظمی»، صدابردار: «احمدرضا محمدی»، روابط عمومی: «نینا پنجه‌ای»، طراح لوگو: «بابک عاطفی»، لوگوموشن: «مبین آویژگان»، بازیگر:» «قاسم دباغچیان»، پخش بین‌الملل: «سیکا فیلم»

گفتنی است؛ این فیلم کوتاه در ژانر هیجانی-ترسناک تولید شده و مدت زمان این فیلم ۵ دقیقه است.

کد خبر 6087331

دیگر خبرها

  • فراخوان جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران
  • قابهایی شبیه به زندگی از جنس فلسفه و شعر و عرفان
  • «لان» به هشتمین فستیوال فیلم‌های وحشت پان می رود
  • ماجرای ورورد فیلمساز مشهور آمریکایی به تهران | من زمان جنگ ویتنام هم به آمریکایی بودنم افتخار می‌کردم اما حالا...| تصاویر
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد
  • آغاز فصل جدید نمایش پاتوق فیلم کوتاه نیشابور
  • جشنواره پژواک رادیو با تقدیر از پیشکسوتان و برنامه‌سازان برگزار شد
  • شش فیلم داریوش مهرجویی در جشنواره مسکو‌ نمایش داده می‌شود
  • تولید چهار فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد