Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@02:24:32 GMT

اهمیت فرهنگ در اقتصاد و رونق تولیدات داخلی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۹۲۴۴

اهمیت فرهنگ در اقتصاد و رونق تولیدات داخلی

با مطالعه تاریخ تمامی کشورهای توسعه ‌یافته و پیشرفته جهان می‌توان به‌راحتی دریافت که علت اصلی و عامل مهم هر ملتی در توسعه و پیشرفت در تمامی علوم و تکنولوژی و فن‌آوری موضوع حیاتی فرهنگ و استفاده نمودن از علم فرهنگ است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فرهاد فاضلی نویسنده و پژوهشگر در حوزه فرهنگ، در یادداشت اختصاصی "تیتریک"، نوشت: با آموزش و اهمیت دادن به فرهنگ ایرانی و اسلامی می‌توان در عرصه حمایت و تمامی برنامه‌های اقتصادی و رونق تولیدات داخلی موفق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به مفهوم بسیار ژرف و مهم و حیاتی واژه «علم فرهنگ» که بیش از صد و هفتاد تعریف علمی در سراسر جهان داشته و دارد، می‌توان بر مهم‌ترین آن‌ها اشاره‌ای داشت ازجمله علم و توانایی بایدها و نبایدها، آموزش و پرورش، دانش، هنر، اقتصاد،صنعت، پوشاک، خوراک، عرضه‌ و تقاضا، گویش‌ها و رفتارهای مردم جامعه‌ای باشند.

با بی اهمیت دانستن این مهم و بی‌توجهی به آن و ندانستن آن‌ها در تمامی بخش‌های برنامه‌ریزی و اجرای هر اقدام مهم اقتصادی در هر جامعه نه ‌تنها موفقیت و رونق و توسعه‌ای در کارها مشهود نخواهد شد بلکه در برخی از موارد خاص و برجسته خسارات بسیار جبران‌ناپذیری را در بر خواهد داشت.

«علم فرهنگ» که هم‌اکنون در سراسر دنیا به‌ صورت یک ‌رشته دانشگاهی مستقل در دانشگاه‌های معتبر مورد تدریس قرار می‌گیرد، همان‌گونه در کشور جمهوری اسلامی ایران نیز چندین سال است که این علم حیاتی برای بشریت با زیرمجموعه‌های مهم امور فرهنگی،برنامه‌ریزی فرهنگی، مدیریت فرهنگ، مطالعات فرهنگی و... در دانشگاه‌های معتبر تدریس می‌گردد و سالانه تعدادی بر ایرانیان کاردان ، کارشناس و ...افزوده می‌شوند که جای بسی تأسف و تأثر دارد که این اشخاص تحصیل‌کرده رشته فرهنگ در بخش‌های مهم فرهنگی مشغول به کار نباشند و به اشتغال غیر از رشته تخصصی خویش برای امرارمعاش خود در جامعه‌ای اقدام نمایند و موضوع پیچیده فرهنگ از سال‌های بسیار دور یک چالش مهم و ارزشمند در سطح دنیا مطرح شده که برای تمامی اندیشمندان و محققان مرتبط موردبحث ، بررسی و پژوهش قرارگرفته است.

فرهنگ آن‌قدر برای حیات کشور مهم است که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود پیرو این مهم فرموده‌اند: "حاضرم جانم را فدای فرهنگ نمایم." و راهنمایی‌های بسیار زیادی که از دهه های گذشته و سال‌های اخیر به همه‌ی مسئولان نظام و تمام مردم ایران توصیه نموده‌اند و بارها بر این موضوع مهم یادآوری کرده‌اند.

باید همه‌ی ما ایرانیان بر این جایگاه مهم ، باارزش و بااهمیت فرهنگ در جامعه توجه بسیار ویژه و خاصی را داشته باشیم.

با مطالعه تاریخ تمامی کشورهای توسعه ‌یافته و پیشرفته جهان می‌توان به‌راحتی دریافت که علت اصلی و عامل مهم هر ملتی در توسعه و پیشرفت در تمامی علوم و تکنولوژی و فن‌آوری و ...چه بوده است؟ علت اصلی اهمیت دادن به موضوع حیاتی فرهنگ و استفاده نمودن از علم فرهنگ در تمامی عرصه‌ها بوده و است؛ مانند افزایش ساعات مطالعه مردم ان کشور ، آموزش متناسب و موردنیاز آن جامعه در مراکز رسمی و غیررسمی ، اجرایی نمودن آن و ...که همگی از برنامه‌ریزی‌های صحیح و مدیریت فرهنگی سرچشمه گرفته است.

در تمامی کشورهای توسعه‌یافته تعداد چاپ کتاب ، نشریات ، تعداد موزه‌ها و مراکز فرهنگی مؤثر زیادتر ازکشورهای توسعه‌نیافته و یا حتی درحال‌توسعه است. در این راستا باید دانست با توجه بر اسناد و شواهد موجود و معتبر در سراسر جهان، کشور ایران کهن ؛مهد فرهنگ و تمدن بوده است.

ایرانیان از دوران بسیار کهن تا هم‌اکنون از سرفرازترین مردم دنیا هستند و دارای جایگاه باارزش بسیار والا و بالایی در تمامی علوم داشته و دارند که علت اصلی آن فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی کشورمان است که سپس باید در آموزش و توسعه و حفظ فرهنگ مهم ایرانی و اسلامی تلاش بسیار زیادی کنیم و آن را از تمامی آسیب‌های احتمالی حراست نموده و در ترویج فرهنگ ایرانی و اسلامی که از برترین فرهنگ‌ها در جهان است از تمامی متخصصین و کارشناسان ایرانی علم ژرف فرهنگ در تمامی بخش‌های مهم برنامه‌ریزی و مدیریت فرهنگی در ظاهر و باطن جامعه ازجمله آموزش ‌و پرورش، آموزش عالی، فرهنگ و ارشاد، تبلیغات اسلامی، میراث فرهنگی، صداوسیما، ورزش و جوانان و تمامی سازمان‌ها و نهادهای دولتی و انجمن‌ها و تشکلات مردمی و...کشورمان استفاده نمایم.

زمانی که ما از مطالعات مردم ازجمله کتاب‌ها و نشریات و صنایع فرهنگی و هنر فرهنگی ارزشمند و مفید و مؤثر برای جامعه‌مان هرگونه سستی، کوتاهی، اشتباه و یا غفلتی بنماییم, خسارات بسیار جبران‌ناپذیر و سختی را متحمل خواهیم شد.

تا هنگامی‌که مؤثرترین اشخاص در فرهنگ مانند یک هنرمند، شاعر، مربی ورزش، نویسنده، پژوهشگر، صنعتگر و ... نتواند از توانمندی خویش در جامعه‌ای حتی امرار معاش بنماید و هیچ تضمین شغلی برایش محیا نگردد. به مفهوم بی‌ارزشی و نداشتن جایگاهی در آن جامعه است.

باید انتظار هرگونه عقب‌ماندگی و عدم توسعه و پیشرفت و موفقیت در همان جامعه داشت.

به امید پیروزی و موفقیت و سربلندی هرچه بیشتر تمامی مردم عزیز کشور ایران.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۹۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایت فرمانده فراجا از اهمیت هجمه سنگین دشمن علیه فرهنگ جامعه
  • کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند
  • اساس و بنای توسعه و رونق تولید کشور کارگران هستند
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • امروز موزه‌ها زیربنا و زیرساخت توسعه هستند/اهمیت جایگاه موزه‌ها در دانشگاه‌های کشور
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است