Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- سازمان ملل متحد قطعنامه ای را در حمایت از مقابله با خشونت علیه زنان در درگیری ها تصویب کرده است که با مخالفت کامل و تهدید به وتوی آمریکا به بهانه خودداری از اشاره به برخی مسائل موردنظر این کشور در محتوای آن مواجه شده است.

خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه در گزارشی در این زمینه این قطعنامه را «ضعیف» توصیف کرد و نوشت، «نادیا مراد» و «دنیس موک وگه» برندگان جایزه صلح نوبل روز سه شنبه خواستار برپایی عدالت برای قربانیان خشونت جنسی درمناطق درگیر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رای گیری درباره این قطعنامه که پیش نویس آن از سوی آلمان ارائه شده بود، پس از مذاکرات فشرده و تغییراتی در عبارت بندی آن انجام شد.
13 کشور به این قعطنامه رای دادند اما رای چین و روسیه ممتنع بود. آنها مخالف خود را با خشونت جنسی در درگیری ها ابراز اما «تفاسیر آسانگیرانه» در محتوای چنین قطعنامه هایی و تلاش ها برای «سوء استفاده» در ایجاد ساختارهای جدید در سازمان ملل و «ابطال موارد پذیرفته شده» را محکوم کردند.
فرانسه از تهدید آمریکا برای استفاده از حق وتوی خود به دلیل اشاره به 'حقوق باروری'در محتوای این قطعنامه انتقاد کرده است. واشنگتن اشاره به این موضوع را تشویق به سقط جنین قلمداد می کند که این کشور با آن مخالف است.
نادیا مراد و موک ویگه، قبل از رای گیری سازمان ملل ناتوانی جامعه بین المللی در مقابله با خشونت علیه زنان در درگیری ها را محکوم کردند.
«امل کلونی» مدافع حقوق بشر واکنش ضعیف جامعه بین المللی به این پدیده را محکوم کرده است. وی آمریکا و روسیه را به مخالفت با نظام قضایی برای مقصر شناختن عاملان خشونت و تجاوز به زنان در درگیری ها متهم کرده است.
متن اولیه این قطعنامه خواستار تشکیل کارگروهی رسمی و ایجاد ساز وکاری برای کمک به برپایی عدالت در خصوص افراد مسئول در چنین جنایاتی بود. این قطعنامه همچنین با به رسمیت شناختن حقوق باروری و حقوق جنسی خواستار حمایت رسمی از قربانیان بود.
آمریکا اعلام کرده به دلیل اشاره به حقوق باروری در متن این قطعنامه آن را وتو می کند.
دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته موانع استفاده از پول مالیات پردازان در حمایت از سقط جنین در خارج از این کشور را تشدید کرد.
آمریکا در حالی خواستار حذف اشاره به بهداشت باروری و جنسی زنان در این قطعنامه شده است که این موضوعات در قطعنامه های دیگر سازمان ملل تصویب شده است.
دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد در بیانیه مشترکی از فقدان اشاره به حقوق این قربانیان در این قطعنامه به دلیل تهدید آمریکا به وتوی آن «عمیقا ابراز تاسف» کرده اند.
به گزارش ایرنا، دولت ترامپ درمخالفت با قطعنامه های سازمان ملل که این کشور با مفادی از آن مخالف است، سابقه دارد. چندی پیش آمریکا تنها مخالف پیش نویس سالانه قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره اقدام کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل (UNHVR) بود و دلیل مخالفتش را وجود مفادی در متن این قطعنامه در مغایرت با منافع مستقل دولت ترامپ عنوان کرد.
اروپام**9158**2040

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آمريكا سازمان ملل خشونت عليه زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۹۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

قطعنامه پیشنهادی کشور‌های آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل به ۹ رای موافق بدون مخالفت یا همان وتوی اعضای دائم (آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه) دارد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

قطعنامه‌ای که آمریکا و ژاپن برای جلوگیری از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ارائه دادند، تنها هدفش روسیه بود.

این رای گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد؛ ادعایی که روسیه آن را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل پس از رای گیری به شورای امنیت گفت که این رای " شرم آور است. "

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد نیز گفت که واشنگتن برای متهم کردن مسکو تلاش می‌کند و افزود که روسیه به زودی مذاکرات خود را با اعضای شورا درباره پیش نویس قطعنامه خود با هدف حفظ صلح در فضا آغاز خواهد کرد. 

نبنزیا خطاب به گرینفیلد گفت: "ما خواهان ممنوعیت قرار دادن هر نوع سلاح در فضا هستیم، نه فقط سلاح‌های کشتار جمعی، اما شما این را نمی‌خواهید. بگذارید همین سوال را از شما بپرسم: چرا؟ " 

ایالات متحده آمریکا، تنها کشوری که از سلاح هسته‌ای در جنگ استفاده می‌کند، و ژاپن، تنها کشوری که با یک سلاح هسته‌ای مورد حمله قرار گرفت، با ارائه قطعنامه‌ای پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل، از کشور‌های متعهد به معاهده «فضایی ماورای جو» خواستند چنین سلاح‌هایی را توسعه ندهند و از استقرار آنها در فضا خودداری کنند.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «هر گونه قرار دادن سلاح هسته‌ای در مدار زمین بی‌سابقه، خطرناک و غیرقابل قبول خواهد بود.»

آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

دولت آمریکا پیش از این، به کنگره و همچنین متحدان خود در اروپا درباره توانمندی‌ استقرار جنگ‌افزارهای هسته‌ای روسیه در فضا، که می‌تواند یک تهدید بین‌المللی به شمار آید، اطلاع داده بود.

روسیه، یکی از طرف‌های معاهده « فضایی ماورای جو» سال ۱۹۶۷ که از قراردادن «هرگونه اجسام حامل سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر در مدار زمین» جلوگیری می‌کند، قبلاً اعلام کرده بود که با استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا مخالف است.

وزیر دفاع روسیه نیز ساخت چنین سلاحی را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دهم اسفند در پارلمان روسیه گفت: مسکو هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا ندارد.

اطلاعات مربوط به استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا پس از آن فاش شد که مایک ترنر، نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، با صدور بیانیه‌ای غیرمعمول نسبت به یک «تهدید جدی امنیت ملی» هشدار داد.

معاهده «فضایی ماورای جو » که توسط حدود ۱۱۴ کشور از جمله ایالات متحده و روسیه به تصویب رسیده است، استقرار «سلاح‌های هسته‌ای یا هر نوع سلاح کشتار جمعی دیگر» در فضا یا استقرار «سلاح‌ها در فضای خارج از جو» را به هر شکل دیگری ممنوع می‌کند.

«یوکو کامیکاوا» وزیر امور خارجه ژاپن که ریاست جلسه شورای امنیت را بر عهده داشت، گفت که حتی در محیط تقابلی جنگ سرد، رقبا توافق کردند تا اطمینان حاصل کنند که فضای بیرونی صلح‌آمیز باقی می‌ماند. او گفت که ممنوعیت قرار دادن هرگونه سلاح کشتار جمعی در فضا امروز نیز باید رعایت شود.

سفیر آمریکا گفت: همه طرف‌های معاهده باید به ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های مخرب متعهد شوند و ما باید از همه کشورهای عضوی که هنوز طرف آن نیستند بخواهیم بدون تاخیر به آن بپیوندند.

او گفت که ایالات متحده مشتاقانه منتظر تعامل با سایر ۱۵ عضو شورای امنیت "برای ایجاد اجماع در مورد این متن" است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به رفتار خشونت‌آمیز پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • عفو بین‌الملل: دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه  
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد  
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • مخالفت هرتزوگ با تحریم گردانی در ارتش رژیم صهیونیستی توسط واشنگتن