Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از آن که گروه تروریستی داعش مسئولیت حملات تروریستی روز عید پاک در سریلانکا را که در آن بیش از 350 تن کشته شدند، برعهده گرفت، نخست وزیر سریلانکا اعلام کرد معتقد است که حملات تروریستی روز عید پاک در این کشور با توجه به گستردگی آن می‌تواند ارتباطاتی با داعش داشته باشد.

 رانیل ویکرمسینگه، نخست وزیر سریلانکا گفت: هشت یا نه عضو از گروه تروریستی "جماعت ملی توحید" که گمان می‌رود این حملات را در روز عید پاک انجام دادند، فرار کرده و ممکن است مسلح باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روان ویجواردنه، وزیر دفاع سریلانکا به پارلمان گفت: این حملات توسط افراط گرایان در اقدامی تلافی جویانه برای حملات به دو مسجد در کرایست‌چرچ نیوزیلند صورت گرفتند.

پلیس در حال جست و جوی خودروهای است که گمان می‌رود مواد منفجره بیشتری حمل کنند و در حال حاضر این اختیارات را دارد که بدون دستور دادگاه افراد مظنون را بازداشت و از آنها بازجویی کند.

مقامات در ابتدا یک گروه تروریستی سریلانکایی تحت عنوان "جماعت ملی توحید" را به عنوان مظنونان اولیه این حملات شناسایی کرده بودند اما آنها در حال حاضر معتقدند که این حملات از حمایت بین‌المللی از یک گروه تروریستی در هند تحت عنوان "جماعت مجاهدین" و شاید داعش برخوردار بوده است.

نخست وزیر سریلانکا در کنفرانس خبری گفت: ما نمی‌توانیم فوراً و دقیقاً به شما بگوییم که این تروریست‌ها با چه کسانی ارتباط داشتند اما گمانه زنی‌های اولیه دال بر این که ارتباطاتی با داعش وجود داشته در حال حاضر با به دست آمدن اسناد و مدارکی تقویت شده‌اند.

وزیر دفاع سریلانکا به پارلمان گفت: تحقیقات اولیه نشان داده آن چه که در سریلانکا رخ داده اقدامی تلافی جویانه به خاطر حمله به مسلمانان در کرایست‌چرچ بوده است.

بنا بر تازه‌ترین اعلام بیش از ۱۰۰ تن برای بازجویی در ارتباط با حملات تروریستی روز عید پاک بازداشت شده‌اند و همه این افراد شهروندان سریلانکایی هستند.

شبکه تبلیغاتی داعش بارها مسئولیت اقدامات خشونت آمیز در سراسر جهان اغلب بدون ارائه سند و مدرک را برعهده گرفته است.

اما اگر این ثابت شود که حملات تروریستی سریلانکا به داعش ارتباط دارد مشخص می‌شود که این گروه علیرغم از دست دادن خلافت خود در عراق و سوریه همچنان یک گروه تروریستی قدرتمند در جهان است. داعش همچنین مسئولیت حمله روز یکشنبه در عربستان را برعهده گرفته است.

در همین حال مایتریپالا سریسنا، رئیس جمهور سریلانکا نیز اعلام کرده که ظرف ۲۴ ساعت تغییراتی را در بین رؤسای نیروهای امنیتی این کشور انجام خواهد داد.

به دنبال حملات تروریستی روز عید پاک در سریلانکا که در آن ۳۵۹ تن کشته شده و ۵۰۰ تن دیگر زخمی شدند، رئیس جمهور سریلانکا اعلام کرد: نیروهای امنیتی ما دائماً مظنونان را دنبال و آنها را تحت نظر داشته‌اند، با این حال نیروهای امنیتی اسناد و مدارک کافی و اطلاعات دقیق برای انجام اقدام قانونی علیه آنها در اختیار نداشتند. در سالهای گذشته فعالیت‌های این افراد با دقت تحت نظارت قرار داشت و در نشستهای شورای امنیت ملی به آنها پرداخت می‌شد.

سریسنا اعلام کرد که تیم امنیتی سریلانکا وی را درباره احتمال این بمب گذاری مطلع نکرده بودند. اما به گفته وزیر اصلاحات اقتصادی و توزیع عمومی سریلانکا سرویسهای اطلاعاتی خارجی آمریکا و هند، سریلانکا را در خصوص این حملات تروریستی قبل از اجرای آنها مطلع کرده بودند.

این وزیر افزود: حملات تروریستی روز یکشنبه شکستی برای سرویس اطلاعاتی این کشور نبوده بلکه شکستی برای اطلاع رسانی داخلی به افرادی بوده که قادر به انجام اقدامات برای جلوگیری از وقوع این حملات بوده‌اند.

در همین حال پلیس سریلانکا امروز چهارشنبه یک بمب را نزدیک یک سینما در کلمبو، پایتخت، برای خنثی سازی منفجر کرد.

همچنین معاون وزیر دفاع سریلانکا امروز اعلام کرد یکی از 9 بمب‌گذار انتحاری حملات روز یکشنبه زن بود.  / ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۹۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد

آلمان و جمهوری چک روز جمعه، روسیه را مسئول یک سلسله حملات سایبری اخیر دانستند که باعث شد اتحادیه اروپا نسبت به عواقب ناشی از این رفتار بدخواهانه در فضای سایبری، به مسکو هشدار دهد.

به گزارش ایسنا، این اتهامات در شرایطی مطرح می شود که روابط بین مسکو و غرب، پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ و حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف، تیره شده است.

 آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان گفت: تحقیقات جدید دولت نشان داده که گروهی به نام APT۲۸، اعضای حزب سوسیال دموکرات را هدف حمله سایبری قرار داده است.

وزیر خارجه آلمان در سفر به استرالیا، به خبرنگاران گفت: این گروه هکری توسط سرویس اطلاعات نظامی روسیه، هدایت می شود. به عبارت دیگر، این یک حمله سایبری روسیه به آلمان بوده و کاملا غیرقابل تحمل و غیرقابل قبول است و تبعاتی در پی خواهد داشت.

گروه APT۲۸ که به Fancy Bear هم معروف است، متهم است دهها حمله سایبری در کشورهای سراسر جهان انجام  داده است. اما روسیه منکر دست داشتن در چنین اقداماتی شده است.

حمله هک به حزب اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، سال گذشته افشا شد. طبق اعلام برلین، هکرها از آسیب پذیری شناخته شده در اوت لوک مایکروسافت استفاده کرده بودند تا به حسابهای ایمیل رخنه کنند.

برلین روز جمعه، کاردار سفارت روسیه را به خاطر این واقعه، احضار کرد. سفارت روسیه در آلمان اعلام کرد  نماینده این کشور قاطعانه اتهامات مربوط به دست داشتن ساختارهای دولتی روسیه در این واقعه را رد کرد و آن را غیرمستند و بی اساس دانست.

نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان گفت: این عملیات سایبری توسط سرویس اطلاعات نظامی روسیه، سازماندهی شده بود و در سال ۲۰۲۲ آغاز شد و شرکت های آلمانی در بخش های تسلیحاتی و هوافضا را هم هدف قرار داد.

او در کنفرانس خبری مشترک در پراگ با ویت راکوسان، همتای چک خود گفت: چنین حملات سایبری، تهدیدی برای دموکراسی، امنیت ملی و جوامع آزاد ما هستند. فیزر افزود: ما دوباره از روسیه می خواهیم که این فعالیت ها را متوقف کند.

مقامات دولت چک هم اعلام کردند شماری از موسسات دولتی این کشور هم با بهره برداری از آسیب پذیری اوت لوک مایکروسافت، در سال ۲۰۲۳، هدف حملات سایبری قرار گرفته اند که APT۲۸  عامل آنها بوده است.

وزیر کشور جمهوری چک گفت: زیرساخت های کشورش اخیرا ده ها مورد از این حملات را تجربه کرده است.

جوزپ بورل، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا از طیف کامل اقدامات برای جلوگیری، بازدارندگی و واکنش به رفتار بدخواهانه روسیه در فضای سایبری استفاده خواهد کرد. وی افزود: نهادها، آژانس ها و نهادهای دولتی در سایر کشورهای عضو از جمله در لهستان، لیتوانی، اسلواکی و سوئد در گذشته، هدف حمله APT۲۸ قرار گرفته اند.

یکی از برجسته ترین حملاتی که به گروه APT۲۸ نسبت داده شده است، حمله سایبری سال ۲۰۱۵ به پارلمان آلمان (بوندس تاگ) بود که شبکه رایانه ای آن را فلج کرد و رفع آن روزها به طول انجامید.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ تحریم هایی را علیه افراد و نهادهای مرتبط با گروه APT۲۸ به دلیل این واقعه، اعمال کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه منهدم شد
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟
  • حملات داعش در عراق شروع شد