Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@10:47:20 GMT

اوپک و روسیه دیگر حرف اول را نمی‌زنند

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۱۶۹۶

اوپک و روسیه دیگر حرف اول را نمی‌زنند

مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اظهار کرد: روزهایی که در آن بازارهای نفت، تحولات و قیمت‌ها توسط قطعنامه‌ها و مذاکرات تعیین می‌شدند به سر آمده و اکنون تحت تأثیر انقلاب شیل آمریکا، عوامل بسیار قوی‌تری وجود دارند.

به گزارش ایسنا، فاتح بیرول در مصاحبه‌ای در لندن به " اس اند پی گلوبال پلاتس" گفت: ظهور شیل آمریکا، نفوذ اوپک، روسیه و سایر متحدانشان را تضعیف کرده و این ائتلاف بهتر است اجازه دهند بازار نفت به راه خود برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیرول با اشاره به استراتژی مدیریت بازار اوپک، گفت: روزهایی که بازارهای نفت، تحولات و قیمت‌ها توسط قطعنامه‌ها و مذاکرات تعیین می‌شد، به سر آمده است و اکنون نیروهای بازار قوی وجود دارند که با انقلاب شیل آمریکا هدایت می‌شوند.

اوپک، روسیه و ۹ تولیدکننده دیگر غیراوپک در سه ماه گذشته سرگرم اجرای یک توافق جهانی برای کاهش تولید به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز بوده‌اند. این توافق کاهش تولید قرار است تا ژوئن ادامه پیدا کند و پس از اعلام تصمیم آمریکا برای عدم تمدید معافیت‌ها برای واردات نفت ایران ممکن است تغییراتی پیدا کند.

انتظار می‌رود عربستان سعودی و امارات متحده عربی کمبود عرضه نفت را جبران کنند اما همکاری این تولیدکنندگان بسیار پیچیده‌تر به نظر می‌رسد.

در حالی که این تولیدکنندگان که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، حدود ۵۰ درصد از بازار جهانی نفت را کنترل می‌کنند، رشد بی وقفه عرضه نفت آمریکا به معنای آن است که رقابت بیشتری میان تصمیمات در وین و تولید در پرمیان وجود خواهد داشت.

بیرول پیش بینی کرد ۷۰ درصد از رشد تولید جهانی نفت در پنج سال آینده در آمریکا خواهد بود. وی در ادامه افزود: علاوه بر شیل آمریکا، پیشرفت‌هایی در فناوری‌های پاک حاصل می‌شود به خصوص رشد خودروهای برقی که به چالش‌های اوپک اضافه می‌کند و نفوذ این گروه در بازار انرژی جهانی را کاهش می‌دهد.

مدیر آژانس بین‌المللی انرژی گفت: نوسان بازار نفت تحت تأثیر ریسک‌های ژئوپلیتیکی بوده و این ریسک‌ها همچنان وخامت پیدا می‌کنند. وی به ایران، لیبی، ونزوئلا، الجزایر و تنش‌های تجاری آمریکا و چین اشاره کرد و گفت: این کشورها در ماه‌های آینده نسبت به عوامل عرضه و تقاضا روی بازار نفت تأثیر بیشتری خواهند گذاشت.

وی همچنین اظهار کرد: قیمت مناسبی که همه از آن راضی باشند بسیار دشوار است اما مدیر آژانس نسبت به تأثیر فزاینده ریسک ژئوپلیتیکی روی قیمت‌های نفت و ثبات بازار و ریسک تداوم افزایش قیمت‌ها ابراز نگرانی کرد. قیمت نفت برنت از ۵۰ دلار در هر بشکه در اواخر سال ۲۰۱۸ به حدود ۷۵ دلار افزایش یافته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی IEA توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۱۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟