Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-26@20:11:52 GMT

مدیریت بحران شرکت ها

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۱۸۶۵

به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: مدیریت بحران به معنای سوق دادن هدفمند جریان پیشرفت امور، به روالی قابل کنترل و انتظار بازگشت امور (در اسرع وقت) به شرایط قبل از بحران است. مدیریت بحران که مترادف آن Crisis management می باشد، در طی سال های اخیر جای خود را بسیار سریع در موضوعات مدیریتی پیدا کرد. تعاریف زیادی در خصوص مدیریت بحران وجود دارد که اکثر آن ها به مجموعه ‌ای از فعالیت ‌ها، چاره جویی ‌ها و دستورالعمل ‌هایی که مدیریت یک سازمان، در چالش با بحران انجام می ‌دهد و هدف آن کاهش روند، کنترل و رفع بحران است، اشاره دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور کلی مدیریت بحران شامل تمامی اقدامات مربوط به پیشگیری، مدیریت ریسک، سازماندهی و مدیریت منابع مورد نیاز در قبال پاسخگویی مناسب به بحران می‌ باشد. امروزه سازمان ها به موضوع مدیریت بحران به صورت علمی می پردازند، تا از طریق آن بتوانند از بروز بحران ‌ها پیشگیری نموده و یا در صورت بروز آن، بتوانند اثرات و ضررهای بحران را به حداقل برسانند. برخی از بحران ‌ها، مانند بلایای طبیعی، حوادث صنعتی و آسیب به محصول و … منجر به جراحت های شدید، فوت یا ضررهای مالی سنگین می‌ شوند. برخی از بحران ‌ها در عملیات سازمانی اختلال ایجاد می کنند که به پیامدهای مخربی چون ضررهای هنگفت در بازار سهام و یا اختلافات حقوقی می ‌انجامند. بحران به معنای تهدید یا خطری جدی است که اگر به شکل کاملا هوشمندانه مدیریت و کنترل نشود، عواقب بسیار ناگواری را برای عملیات های سازمانی در برخواهد داشت. ویژگی های یکسان بحران ها عبارتند از: (۱) تهدید امنیت عمومی (۲) زیان مالی جبران ناپذیر (۳) بی اعتباری و از هم گسیختگی سازمان ها.

در همین راستا می توان اذعان کرد مدیریت بحران دارای سه گام می باشد که ترتیب و اولویت آن ها نیز مهم است: گام اول ‌پیش از بحران، گام دوم پاسخ دهی و گام سوم پس از ‌بحران می باشد. گام ابتدایی با عنوان مرحله پیش از بحران، اختصاص به پیشگیری از بحران های پیش بینی شده و پیش بینی نشده و همچنین آمادگی برای مقابله با آن دارد. همواره جلوگیری از بحران های آتی، نیازمند کاهش اثرات خطر مشخص شده ای است که عموما در آینده نیز به بحران ختم می شود. تمامی این اقدامات باید در برنامه‌ های مدیریت تهدید و خطرات سازمان ها و در برنامه ریزی های سازمانی توسط مشاوران و مدیران میانی درج و تدوین شود. در گام دوم پاسخ به بحران دقیقا همان شرایطی است که مدیران سازمانی باید با آن به مقابله پردازند. در گام سوم یعنی پس از بحران، مدیران سازمان ها باید راهکارهای مقابله با بحران های آتی را جستجو کرده و به مسئولیت هایی که متعهد شده اند در طول بحران آن ها را انجام دهند، عمل نمایند. بحران ها واقعیت هایی اجتناب ناپذیرند، اما نکته مهم آن است بحران ها در ذات خود فضایی برای شکل گیری فرصت ها و تهدید هایی دارند که بر حسب گستره محیطی بحران، نوع و شدت آن می توانند مدیریت سازمان را در حالت پرمخاطره و اضطرار قرار دهند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که اساسی ترین شاخص جهت مدیریت بحران شناخت عوامل و اصول ایجاد بحران می باشد. در واقع اصل مدیریت بحران اشاره به راه حلی منطقی و معقول دارد که برای جبران کردن شرایط بحرانی به کار گرفته می شود. در موضوع مدیریت بحران باید بتوان پیش از وقوع بحران آن را در مراحل ابتدایی، پیش بینی کرد و سپس در گام های بعدی برای وقوع آن برنامه ریزی شود. در همین راستا می توان با برنامه ریزی های عملیاتی نیز حوادث وقوع یافته از بحران را شناسایی و در راستای حل و فصل آنان اقدامات از پیش تعیین شده ای را لحاظ نمود. با در نظر گرفتن محدودیت ها در شرایط خاص و بحرانی (واکنش و تصمیم گیری در اندک زمان ممکن، غافلگیر شدن و محدودیت دسترسی به اطلاعات مهم و اساسی) مدیریت بحران باید در تشخیص شرایط بحرانی دچار اشتباه و خطا نشده و با استفاده از اصول تحلیل و شناخت فاکتورهای اساسی بحران، مسیر صحیح در راستای مقابله با تهدید و بحران را مشخص نمایند. در زمان رویارویی با بحران، چهار فاکتور فرهنگ، جامعه، استراتژی و ساختار نقشی اساسی دارند و هر چقدر مدیران در مورد این چهار فاکتور، شناخت کامل تری داشته باشند، مدیریت آنان در هنگام وقوع بحران بسیار کارآمد و موثر واقع می شود. مدیران موفق سازمانی همواره باید، با یک رویکرد نظام‌مند، براساس حداقل آسیب ها و اصل بهبود مداوم، همواره درپی یافتن اولین علایم خطر بحران های در حال وقوع باشند تا در هنگام وقوع بحران بتوانند با خسارت های ناشی از بحران را کنترل کنند.

 

امیر علی رمدانی، تحلیلگر اقتصاد

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۱۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران

ایسنا/ایلام معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در دیدار با استاندار ایلام گفت: ایلام قطب اربعین و گذرگاه عتبات عالیات است که این مهمان‌نوازی و میزبانی از زوار عتبات عالیات، افتخار بزرگی است که به عنوان یک مدال افتخار بر سینه مردم این استان نقش بسته است.

«محمدحسن نامی» با اشاره به تلاش‌های استاندار ایلام در کنگره اربعین‌حسینی، افزود: خوشبختانه با حضور میدانی استاندار و مسئولین استانی، خدمات خوبی به زائران در اربعین‌حسینی ارایه شده که این خدمات‌دهی، شایسته تقدیر است.

وی با اشاره به ظرفیت مرز مهران و وجود ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک استان ایلام با کشور عراق و همچنین ظرفیت‌های متعدد دیگر، بیان کرد: استان ایلام، استانی راهبردی و شناخته شده در کشور است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

دکتر نامی با اشاره به رزمندگی و ایستادگی مردم استان ایلام در دوران دفاع مقدس، گفت: در دوران دفاع مقدس مردم این دیار به خوبی در مقابل دشمن ایستادگی کردند و هیچ‌گاه منطقه و دیار خود را ترک نکردند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به مشارکت بالای مردم استان ایلام در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، یادآورشد: استان ایلام در این انتخابات، جزو استان‌های برتر کشور از نظر مشارکت مردم در انتخابات بودند که این نشانگر روحیه ولایت‌مداری این مردم است.

 دکتر حسن بهرام‌نیا، استاندار ایلام نیز در این دیدار اظهار کرد: سازمان‌های امدادرسان نظیر سازمان مدیریت بحران و هلال احمر همواره در مواقع بحران در کمک‌رسانی به مردم نقش‌آفرین بودند.

وی افزود: استان ایلام ۶۳ درصد کوهپایه و کوهستانی و ۳۷ درصد دشت است که در مقایسه با سایر استان‌های کشور شرایط خاص خود را دارد. امسال از نظر میزان نزولات جوی با سال ۹۸ برابر و حتی میزان بارش بیشتر بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد اما امسال با نگاه فنی و کارشناسی و با تدابیر پیشگیرانه، پاکسازی و لایروبی و گابیون‌بندی امسال با وجود افزایش نزولات جوی، تلفات و خسارت نداشتیم و وزیر کشور اخیراً در نشست شورای راهبردی تصادفات و ستاد سفرهای نوروزی که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد از مدیریت سیل در استان ایلام قدردانی کرد.

نماینده عالی دولت در استان ایلام با اشاره به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب و مسیل‌ها در استان ایلام، عنوان کرد: در نشستی مشترک با حضور دکتر مخبر معاون اول رییس‌جمهور و وزیر نیرو مصوب شد که ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل‌ها و شبکه آب و فاضلاب استان ایلام اختصاص یابد که این اعتبار به‌صورت مشترک و برابر بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تامین می‌شود.

 بهرام‌نیا با اشاره به صدای توأم با لرزش زمین در شهرستان چرداول، گفت: این صداها ناشی از حرکت و فعل و انفعالات صفحات و لایه‌های زیرین زمین است که تحقیقات این موضوع توسط دو تیم زمین‌شناسی و لرزه نگاری درحال بررسی است که امیدواریم اعتبارات این موضوع بطور کامل تامین شود.

وی از رییس سازمان مدیریت بحران کشور خواست تا تجهیزات و امکانات خاص و ماشین‌آلات مورد نیاز استان، در اختیار هلال احمر و نهادهای خدمات‌رسان قرار گیرد.

استاندار ایلام ادامه داد: انتظار داریم که خسارت‌های ناشی از سیل و دیگر بحران‌ها در موعد مقرر پرداخت شود.

دکتر بهرام‌نیا تاکید کرد: ضرورت دارد خسارات ناشی از سیل سال ۹۸، به خسارت‌دیدگان پرداخت شود.

وی با اشاره به نزولات جوی و خسارت به محصولات کشاورزی در شهرستان دهلران، یادآورشد: بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی بخش مرکزی، موسیان و دشت‌عباس در شهرستان دهلران در بارندگی‌های اخیر دچار خسارت شد که انتظار می‌رود در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه و به شیوه‌های دیگری به این کشاورزان کمک شود.

نماینده عالی دولت در استان ایلام تاکید کرد: برای ایجاد ۱۰۰ سازه سنگی و ملاتی آبخیزداری، بیش از  ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که درخواست تامین این مبلغ اعتبار داریم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مدیریت بحران شهرستان تفتان در خصوص وضعیت جوی اخطاریه صادر کرد
  • سفر رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه
  • رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه سفر می‌کند
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران در امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • انتظارات ایلام از سازمان مدیریت بحران
  • بازسازی گذرگاه آبی مرکزی شهر ایلام
  • بازسازی گذرگاه آبی مرکزی شهر ایلام در دستور کار است
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد