Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@03:24:15 GMT

مدیریت بحران و مدیریت بهداشت

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۲۳۰۹

به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: این حجم از باران و سیل معمولا خسارتهای بالائی بجای می گذارد اما در برخی جاها با مدیریت مناسب می توانستیم از میزان خسارتهای جانی و مالی بکاهیم.وقتی رتبه یازدهم کشورهای حادثه خیز و در معرض بلایای طبیعی را داریم نباید غافگیر شویم . بیمه تخصصی و اجباری بلایای طبیعی ، آموزش عمومی ، ایجاد مکانیسم مدیریت یکپارچه، نظام ارتباطی و اطلاعاتی پشتیبان و نظام امداد پسا بحران می تواند آمادگی برای مقابله با بلایای طبیعی را دو چندان کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه سیل شیراز ضرورت بازبینی مسیل ها را در کل نقاط شهری و روستائی نشان می دهد و این موضوع باید در اولویت قرارگیرد . البته لایروبی مناسب ، تنظیم کارآمد ورودی و خروجی سدها ، بررسی و تقویت سیل بندها ، تقویت توانمندی در اسکان اضطراری و افزایش امکانات امدادی بایستی در اولویت قرار گیرد

هزاران میلیارد تومان خسارت به کشاورزان حاصل تخریب صدها هزار هکتار زمین زراعی و باغی است. تلف شدن هزاران دام نیز دردناک است و لزوم جبران خسارت های وارده را می طلبد. البته با خسارتهای وارده به بیش از ۱۵۰ هزار واحد مسکونی، کل خسارتهای وارده به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است .

برای جبران کمبودهای ناشی از نابودی محصولات کشاورزی، بایستی از طریق تعادل بخشی با محدودیت صادرات یا انجام واردات به اندازه مناسب محصولات مورد نیاز، از افزایش قیمت ها جلوگیری کرد .صندوق های بیمه ای برای جبران خسارتهای وارده توان نخواهند داشت. . ممکنست حتی ناگزیر به استفاده از منابع صندوق توسعه ملی که برای تولید و فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی است بشویم.

برای جبران خسارت های منازل مسکونی ، ابنیه و … نیز مازاد درآمدهای نفتی می تواند کمک حال باشد . ارزش بارندگی های اخیر، صرفا در بخش ذخیره آب، بیش از ۳ میلیارد دلار است و در مجموع در بلند مدت فواید این بارندگی ها بیش از خسارت ها می باشد.

با وجود ناهماهنگی های اولیه ، یکی از برجسته ترین مسائلی که در سیل اخیر، باعث دلگرمی بود ، حضور همه اقشار مردم به همراه ادارات، سازمان ها ، نهادها ، ارگانها در کمک رسانی بود . بویژه توصیه ها و تاکیدات مقام معظم رهبری، اولا انگیزه ها را بسیار بالا برد و بر حساسیت مسئولین افزود، ثانیا نیروهای جان برکف مسلح، اعم از ارتش، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی، انرژی و توان فوق العاده ای به مدیریت و رفع بحران بخشید.

بیماریهای عفونی از جمله بیماریهای پوستی و همچنین بیماریهای منتقله توسط آب، اسهال ها و …، بیماریهای منتقله توسط غذا و مسمومیتهای شدید ، بیماریهای تنفسی، آنفلوانزا ، سرخک، بیماریهای منتقله در اثر عدم استحمام و ضعف بهداشت فردی از جمله شپش و گال ، بیماریهای منتقله توسط حشرات و پارازیت ها مالاریا و سالک بعنوان خطر باید مورد توجه و پیشگیری قرار گیرند .

به کارگیری شیوه مناسب در توزیع اقلام مورد نیاز هموطنان می تواند رضایت نسبی سیل زدگان را به همراه داشته باشد و این مشکل متاسفانه از خیلی وقت پیش وجود دارد و نظام توزیع در کشور ما دچار مشکل است . عدم مدیریت مناسب و عدم توزیع مناسب کمک ها موجب نارضایتی آسیب دیدگان می شود .البته در بخش توزیع مواد غذایی بایستی یک تیم منسجم بر شیوه تولید و توزیع غذا نظارت داشته باشند. البته این بخش بتدریج سامان خوبی پیدا کرده است . شاید مدیریت مناسب توزیع، از حجم کمک ها بسیار مهم تر باشد. با توجه به تواتر و تکرار سامانه های بارشی در فصل جاری و با عنایت به کاهش قدرت زمین ها در جذب آب باران و پرشدن سدها و رودخانه ها ، مقابله با سیل و آب گرفتگی رفته رفته حساستر باشد و باید بسیار هوشمندانه عمل کرد .

سید مرتضی خاتمی-نماینده مردم ماهنشان و ایجرود

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۲۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،مصطفی کرمی با اعلام اینکه در سال گذشته انرژی تولید شده بالغ بر ۲ میلیون کیلووات ساعت بوده است افزود: ظرفیت تولیدی مولدهای مقیاس کوچک و انرژی های نو در سال گذشته با ۱۴۱ درصد رشد به عددی افزون بر دو هزار کیلووات ساعت رسیده است.

وی همچنین در راستای تشریح اهم اقدامات و فعالیت های حوزه معاونت بهره برداری و دیسپاچینگ در سال ۱۴۰۲ افزود: اجرای اتوماسیون ۲۰۱ کلید در شبکه توزیع برق همراه با ضریب کنترل پذیری ۹۴% ، متمرکز سازی مرکز فوریت های برق در سطح استان، نصب ۱۵ دستگاه نشانگر خطا در شبکه توزیع و استقرار و پیاده سازی هوشمندسازی مراکز اتفاقات در قالب طرح هُما از مهمترین اقدامات حوزه دیسپاچینگ و بهره برداری در سال گذشته بوده است.

وی با بیان اینکه ۹۶ درصد خطوط فشارمتوسط و ۹۵% پست های توزیع در سال گذشته مورد بازدید قرار گرفته است گفت: نظارت بر اصلاح ولتاژهای غیر استاندارد برخی از مشترکین همراه با تست بیش از ۹۹% از لوازم اندازه گیری، بکارگیری چراغ های پربازده در روشنایی معابر، برنامه ریزی – مدیریت و نظارت بر فعالیت های خط گرم در راستای کاهش حجم خاموشی ها و ارتقای شاخص های بهره برداری که منجر به ۲۱ هزار عملیات بررسی شبکه توزیع برق توسط دستگاه آلتراسونیک به طول ۳۱۰ کیلومتر همراه با کشف ۴۴۰ مورد عیب، بررسی چهار هزار و ۷۵۰ کیلومتر شبکه از طریق دستگاه ترموگرافی با شناسایی ۱۱۰ مورد خطا و عیب یابی ۲۸ مورد اتصالی کابل توسط دستگاه عیب یاب از مهمترین اقدامات دفتر نظارت بر بهره داری در سال ۱۴۰۲ بوده است.

کرمی به اهم اقدامات در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اشاره کرد و افزود: برگزاری ۲۶ مورد مانور تجمعی- تعمیراتی خدمت متعالی از مجموع ۲۸۸ مانور سال ۱۳۸۹ تاکنون، تست و ارزیابی آماده به کاری ۱۹۶ مولد برق اضطراری ادارات و دستگاه های اجرایی استان سمنان به ویژه در مراکز درمانی همراه با اجرای رزمایش سراسری قطع برق و ارزیابی آماده به کاری مولدهای برق اضطراری در ۳۶ نقطه استان ، میزبانی و اجرای رزمایش تمرینی آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل صنعت آب وبرق شمال شرق کشور از فعالیت های بارز در این حوزه بوده است.

وی افزود: محاسبه میزان انرژی و پیک نقاط تبادلی بین امور و استانی، به کارگیری نرم افزار جامع بازار برق با ورودی داده های کنتورهای بازار برق و مکانیزه نمودن قرائت داده های کنتورهای تبادلی از طریق وب سرویس فهام در نرم افزار مربوطه از دیگر اقدامات معاونت در حوزه دفتر بازار برق بوده است.

مصطفی کرمی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اقدامات موثری در حوزه ایمنی پرسنل به انجام رسیده است، خاطرنشان کرد: تشکیل ۴۲۰ نفر ساعت جلسات کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در ستاد و مدیریت های توزیع برق شهرستان ها، برگزاری جلسات بازآموزی ایمنی پرسنل عملیاتی در حدود ۲۰۱۶۰ نفر ساعت و انجام مستمر ارزیابی های ماهانه ایمنی از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه نظارت بر فعالیت های حوزه ایمنی در سال گذشته بوده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901980

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران استانداری برای تردد در محور خوسف_قلعه زری
  • تخلیه آب از ۸۰ منزل در شهر اصفهان انجام شد
  • هشدار مدیریت بحران استانداری مرکزی
  • هشدار مهم مدیریت بحران استانداری
  • آخرین وضعیت بارش‌ها و سیلاب‌ها در اصفهان
  • ریزش کوه برخی مسیرهای مواصلاتی استان بوشهر را مسدود کرد
  • لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای کسب درآمد پایدار در کردستان
  • آمادگی ۱۰۰ اکیپ عملیاتی و پشتیبانی آبفا در سطح استان یزد
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • نابودی یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران