Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:50:03 GMT

نماینده مجلس: کالاهای اساسی با ارز نیمایی وارد می شود

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۳۰۳۱

نماینده مجلس: کالاهای اساسی با ارز نیمایی وارد می شود

تبریز- ایرنا- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این که تا یک ماه آینده ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی از سامانه نیما تامین خواهد شد، اظهار داشت: این امر موجب می شود از قاچاق این کالاها به خارج کشور جلوگیری شود.

به گزارش ایرنا، معصومه آقاپور روز چهارشنبه در ششمین دوره معرفی برترین شرکت های منطقه غرب و شمالغرب کشور در تبریز با اشاره به اینکه در بودجه 98 حدود 14 میلیارد دلار برای تامین ارزاق عمومی در نظر گرفته شده است، افزود: ساز و کاری برای دولت طرح شده تا یارانه های نقدی و غیرنقدی خانوار افزایش یابد و این کار با ارایه سبدهای غذایی شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماینده مردم شبستر در خانه ملت با اشاره به اینکه ماهانه 35 هزار میلیارد ریال در قالب یارانه نقدی در کشور پول پاشی می شود، گفت: مجلس شورای اسلامی به دولت 3 ماه برای هماهنگی حذف یارانه های نقدی برای دسته بندی خانوار فرصت داده است.
آقاپور با تاکید بر هدفمندی توزیع یارانه ها، ادامه داد: پرداخت ماهانه این مبلغ به معنای این است که زخمی که باز شده ترمیم می شود و سر ماه روی آن فلفل و نمک می پاشیم.
وی اظهار داشت: ما از طریق سیستم بانکی به صورت خوشبینانه و با اعمال سیاست های تشویقی در نهایت می توانیم 11 هزار میلیارد ریال حجم نقدینگی را کم کنیم ولی آخر ماه دوباره 35 هزار میلیارد ریال به جامعه تزریق می شود که این امر تاثیر سیاست های تشویقی در کاهش حجم نقدینگی را از بین می برد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دشمن جنگ را سر سفره و معیشت خانوار ایرانی و خاکریزهای مبارزه را داخل واحدهای تولیدی آورده است، افزود: با سیاست های شتاب زده در کشور، خاکریزها را دو دستی تقدیم دشمن می کنیم.
وی یادآوری کرد: دشمن با اعمال اهداف سیاسی علیه جمهوری اسلامی خواه ناخواه هیزمی به آتش بحران اقتصادی کشور ما می ریزد و آن را شعله ورتر می کند.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دشمن در این زمینه کار خود را به خوبی انجام می دهد و از راه های مختلف مانند جنگ رسانه ای، تبلیغاتی و اقتصادی استفاده می کند.
آقاپور با اشاره به اینکه آفت های اقتصادی کشور یا منشاء سیاسی، پست های مدیریتی یا عدم ثبات دارد، ادامه داد: این دوران کوتاه مدت بوده و اگر این فشارها برداشته شود، اقتصاد ایران مثل فواره رشد خواهد کرد.
وی گفت: در پازل اقتصادی خاورمیانه کشورها به نوبت رشد اقتصادی خواهند داشت و این پازل باید یک سطح بالا بیاید ولی نوبت ها متفاوت است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرصت ایران در این پازل کوتاه خواهد بود، اظهار داشت: ایران منابع، نیروی جوان، زمینه و زیرساخت تولید تکنولوژی را دارد و بجای 10 سال در مدت 3 سال می تواند رشد اقتصادی 7 درصد را تجربه کند.
آقاپور افزود: این فشار علیه جمهوری اسلامی ایران برای گرفتن فرصت ها و دادن آن به سایر کشورهای همسایه است.
وی با بیان اینکه ما در 50 سال گذشته اقتصاد سیاسی داشتیم، یادآوری کرد: در سال 98 این تحریم ها و بحران ها موجب می شود تا ما به سمت سیاست اقتصادی سوق یابیم و این سیاست سرلوحه پیشرفت توسعه اقتصادی است.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی گفت: در این راستا در سال 98 مجلس شورای اسلامی اقدام به نیمایی کردن قیمت حامل های انرژی شرکت های پتروشیمی کرد تا 500 هزار میلیارد ریال یارانه آن ها حداقل به نصف کاهش یابد.
آقاپور با اشاره به اینکه 500 شرکت در کشور برای اداره اقتصاد خود دارای اتاق تاریک هستند، افزود: در این اتاق ها هیچ قانونی رعایت نمی شود و باید آن ها را با بازار ایران آشتی داد.
وی با تاکید بر اینکه باید مواظب ورشکستگی های لحظه ای بوده و تعهدات بلند مدت نداشته باشیم، گفت: در سال 96 و 97 با همین شرایط اقتصادی 50 درصد بنگاه های بدون بهره وری از بازار خارج شدند.
آقاپور از شرکت کنندگان در این همایش و مدیران واحدها و شرکت های تولیدی خواست از انجام کارهای پوپولیستی اقتصادی دوری کرده و از مشاوران قوی برای بازارسنجی و نیازسنجی کشورهای همسایه استفاده کنند.
معاون امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این همایش با اشاره به شعار « رونق تولید» برای امسال، گفت: تولید همیشه مهم بوده ولی کارآفرینان و تولید کنندگان مهم تر از تولید هستند زیراکه سرمایه خود را برای کار تولیدی هزینه می کنند.
علی جهانگیری، افزود: در استان آذربایجان شرقی بیش از آن که به دنبال سرمایه گذاری و کارآفرینی جدید باشیم به دنبال حفظ کارآفرینان و اشتغال موجود هستیم و اولویت ما حمایت و توسعه کار آنان است.
وی با تاکید بر دانش بنیان کردن شرکت ها برای حضور در بازارهای جهانی، اظهار داشت: برای حضور پر قدرت در بازار صادرات باید علاوه بر کیفیت محصول، مقیاس و تناژ آن افزایش یابد و در این راستا شرکت ها باید بزرگ تر و برندها برندتر شود.
جهانگیری با اشاره به فضای کسب و کار در استان، ادامه داد: آذربایجان شرقی در سال 97 بین 30 استان کشور فضای کسب و کار بهتری داشت و رتبه آن از یک تا 14 در نوسان بود.
رئیس هیات مدیره سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی نیز در این همایش گفت: تولید، کلید حل همه مشکلات کشور از جمله بیکاری و تورم است و باید قدر تولید کنندگان را در زمان حیاتشان بدانیم.
محمدحسن خیرآور، افزود: شرکت های فعال ایران تک 400 هزار میلیارد تومان فروش داشته و 127 هزار نفر شاغل لیست بیمه ای دارند.
وی اظهار داشت: حجم اقتصادی و میزان اشتغال این شرکت ها توجه جدی به آن ها را بیشتر می طلبد و باید برای رفع موانع و بهبود فضای کسب و کار استان گام های اساسی برداشته شود.
در این مراسم از 25 شرکت برتر ششمین دوره ایران تک با اهدای لوح و تندیس تجلیل شد.
8023/3071

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد صنعت و معدن همایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۳۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند

سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به روزنامه اطلاعات گفت: پارسال در نظارت‌های مستمری که داشتیم، بیش از ۷۰ پارکینگ دپو و محل توقف خودروها شامل۲۰ پارکینگ رسمی و ۵۰ پارکینگ غیررسمی را کنترل کردیم، یکی از مشکلات پلیس با خودروسازان داخلی پارکینگ‌های «غیررسمی» است که اغلب قابلیت کنترل ندارد.

 رحیمی ادامه می‌دهد: ما فقط در یک پارکینگ‌ غیررسمی ۱۲ هزار و ۵۰۰ خودرو را کشف کردیم و ادامه این پایش به جد در دستور کار پلیس قرار دارد.

وی به مورد دیگری از احتکار خودروسازان اشاره می‌کند و می‌افزاید: اواخر پارسال مطلبی در فضای مجازی نشر شد مبنی بر این که تعداد قابل توجهی خودروی نیسان در یکی از پارکینگ‌های غیررسمی احتکار شده است که بلافاصله پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود کرد و در بررسی پلیس مشخص شد که افزون بر ۱۴ هزار دستگاه‌های وانت نیسان زامیاد و پادرا که احتمال احتکار هم داشتند، در آن پارکینگ غیررسمی دپو و انبار شده بود و این در حالی است که مردم حواله خرید خودروها داشتند و علیرغم این همه خودرو، به مردم خودرویی تحویل نمی‌شد، که پس از هماهنگی با تعزیرات شروع به توزیع خودروهای یادشده کردیم و این روند حتی تا ۲۹ اسفندماه پارسال ادامه یافت و هنوز هم ادامه دارد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی ادامه می دهد: در مورد احتکار، چه کالاهای اساسی و چه خودرو باشد، گله‌مند هستم و باید در این بخش با متخلفان برخوردهای قاطع‌تری انجام ‌شود.

ضرورت رفع معضل خودروهای شوتی

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره راهکارهای پلیس برای کاهش مخاطرات خودروهای شوتی در مناطق مستعد قاچاق تأکید می‌کند: در این باره ابتدا باید به علل و عوامل شکل‌گیری معضل خودروهای شوتی اشاره کنم.

خودروهای شوتی معلول ورود بی‌رویه کالاهای قاچاق هم از مبادی رسمی و هم از مبادی غیررسمی است که از کشورهای همسایه و بعضاً از چین به سواحل و بنادر و در بعضی از موارد به بعضی از شهرهای غربی کشورمان وارد می‌شوند.

وی با بیان این که عامل شکل‌گیری خودروهای شوتی وفور کالاهای قاچاق در این نقاط است که در شهرهای مرزی و بنادر دپو می‌شود و طبیعتاً باید به عمق کشور انتقال یابد، تأکید می‌کند: چون این کالاها به‌طور غیرقانونی وارد کشور و شهرهای مرزی شده‌اند، پس به‌طور غیرقانونی هم باید به عمق کشور و شهرهایی مانند تهران و سایر کلانشهرها که خاستگاه این کالاها هستند، برسد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی کشور ادامه می‌دهد: ما برخورد همه‌جانبه‌ای را طی سال‌های گذشته و به‌ویژه در سال ۱۴۰۲ داشتیم، اما متأسفانه تعداد این خودروها سالانه رو به افزایش است.

رحیمی تأکید می‌کند: بخش دیگر، آسیب رسیدن به اقتصاد کشور است که حجم قابل توجهی از کالاهای قاچاق به‌وسیله این خودروها به عمق کشور منتقل می‌شود که مغایر قانون است.

حمایت برخی مسئولان از پدیده خودروهای شوتی!

سردار رحیمی همچنین می‌گوید: با صراحت باید بگویم که با وجود چنین خسارت‌ها و آسیب‌هایی که کشور و اقتصادمان متحمل می‌شود، برخی افرادی که مسئولیت‌های دولتی هم دارند، به‌طور رسمی و علنی در حال دفاع کردن از خودروهای شوتی هستند.

وی از برخورد بسیار ضعیف قانونی با این قبیل مجرمان و متخلفان به عنوان نکته دیگر یاد می‌کند و می‌افزاید: در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بر اثر رفتارهای خارج از عرف و غیرقانونی رانندگان خودروهای شوتی، ۱۲۲۴ هموطن جان خود را از دست دادند و بالغ بر ۱۶۰۰ نفر هم مجروح و مصدوم شدند که بسیاری از این ها ممکن است برای همیشه زمینگیر شوند و این اعداد بسیار قابل توجه و تأمل است، و از اینرو این دوستان باید رفتارهای غلط خود را کنار بگذارند.

سردار رحیمی از متوقف کردن ۲۴ هزار خودروی شوتی در سال گذشته خبر می‌دهد و این که افزایش ۵۰ درصدی نسبت به سال پیش از آن داشته و نگران‌کننده است.

استان‌های با بیشترین قاچاق کالا

رحیمی همچنین درباره استان‌های با بیشترین قاچاق کالا می‌گوید: باید استان‌ها را به ۲ گروه تقسیم کنیم؛ یک گروه استان‌هایی که مبداء قاچاق هستند که طبیعتاً شامل استان‌های جنوبی مانند بوشهر، هرمزگان، خوزستان و بخشی از سیستان و بلوچستان به صورت عمده و همچنین استان‌های کردستان و آذربایجان غربی با کولبری، جزو استان‌های مهم شکل‌گیری شبکه‌ها و کاروان‌های قاچاق کالا هستند و در عمق کشور هم بیشترین کالاهای قاچاق در تهران بزرگ و استان‌های اصفهان و البرز انبار می‌شود و از آنجا به سایر نقاط کشور انتقال می‌یابد ،البته برنامه های جامعی برای مقابله با این معضل اعم از پیش از ورود،در مرزها، کنترل محورهای مواصلاتی،انبارها و سرانجام واحدهای صنفی، پاساژها و مغازه‌هایی که کالاهای قاچاق به مردم عرضه می‌شود را در دستور کار داریم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • داوطلبانی که بالاترین رای را کسب کنند، وارد مجلس می‌شوند
  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • حق داشتن نماینده حقوقی برای تمام شرکت‌ها به رسمیت شناخته شد
  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!