Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@21:47:17 GMT

فعالیت جسمی حتی به میزان کم نیز به حساب می‌آید!

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۳۲۰۱

فعالیت جسمی حتی به میزان کم نیز به حساب می‌آید!

آیا ورزش شبانه، بر خواب شب ما تاثیر می‌گذارد؟
یک مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی ورزشی بریتانیا نشان داد که فعالیت بدنی سبک تا متوسط حتی ۱۰ دقیقه در هر هفته، ​​می‌تواند خطر ابتلا به انواع بیماری و مرگ و میر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. آن‌ها همچنین دریافتند که با فعالیت بیشتر، مزایای آن نیز افزایش می‌یابد که ۱۵۰۰ دقیقه فعالیت در هر هفته منجر به کاهش چشمگیر خطر مرگ و میر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان به شیوه زندگی و داده‌های گزارش شده از نظرسنجی بهداشت ملی در سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۹، نگاهی انداختند و سپس نتایج را با داده‌های تشخیص و مرگ، از شاخص مرگ و میر ملی تطبیق دادند. آن‌ها شرکت کنندگانی که مبتلا به بیماری‌های مزمن جدی بودند، شرکت کنندگانی که پاسخ‌های ناقصی داده بودند و یا کمتر از ۳ سال مورد پیگیری قرار گرفته بودند را از این آزمایش حذف کردند و با داده‌های ۸۸،۱۴۰ بزرگسال در سن ۴۰ تا ۸۵ سال که به مدت ۹ مورد بررسی قرار گرفته بودند، مطالعه را آغاز کردند.

شرکت کنندگان طیف وسیعی از فعالیت‌هایی را که در دسته‌های سبک، متوسط ​​و شدید قرار می‌گیرند را گزارش دادند، و محققان از طریق روش‌های مختلف آن را تحلیل کردند. اول، به این دلیل که آن‌ها عمدتا علاقه‌مند به فعالیت سبک تا متوسط ​​بودند، یک دقیقه فعالیت شدید را معادل دو دقیقه فعالیت متوسط در نظر گرفتند.

سپس، شرکت کنندگان را بر اساس دقیقه‌های گزارش شده از فعالیت سبک تا متوسط، در هر هفته به هشت گروه، از کاملا غیر فعال گرفته (صفر دقیقه)، تا کمی فعال (بین ۱۰ تا ۵۹ دقیقه) و در انتها تا بیش از ۱۵۰۰ دقیقه، در هر هفته تقسیم کردند.

جالب توجه (و همچنین افسرده کننده) این بود که بزرگترین گروه، گروه کاملا غیر فعال بود (۳۶،۷۰۲ نفر، ۴۲% از کل شرکت کنندگان). در حقیقت، بیش از نیمی از شرکت کنندگان حداقل میزان توصیه شده ۱۵۰ دقیقه فعالیت هفتگی را انجام نمی‌دادند (۵۲،۱۳۶ نفر، ۵۹%). شاید این کمی دلسرد کننده باشد که تنها (۳۶۰۰۴ نفر، ۴۱%)، حداقل میزان توصیه شده را رعایت رعایت کردند.

محققان می‌خواستند بدانند که فعالیت حتی در سطح کم، تا چه میزان می‌توانند مفید باشند
حتی پس از کنترل مصرف سیگار، مصرف الکل و تنظیم شاخص توده بدنی، تنها ۱۰ دقیقه در هفته فعالیت سبک تا متوسط، با کاهش ۱۸ درصدی خطر مرگ به هر علتی همراه بود.

همینطور، هر چه ورزش بیشتر می‌شد، منحنی مزایای آن نیز بالاتر می‌رفت تا ۱۵۰۰ دقیقه در هفته که خطر ابتلا به انواع بیماری و همچنین مرگ به هر دلیلی را تا ۴۶ درصد کاهش می‌دهد (به این معنی که هر چه “دوز” فعالیت بالاتر باشد، خطر مرگ پایین‌تر می‌آید). آن‌ها همچنین به مشاهده قلب و عروق (حمله قلبی، سکته مغزی) و خطر مرگ بر اثر سرطان پرداختند و نتیجه بسیار مشابهی را یافتند.

سپس آن‌ها برگشتند و فعالیت سبک تا متوسط را در مقابل فعالیت شدید قرار دادند و با مقایسه آن‌ها متوجه شدند که مزایای بسیار جسمی زیادی برای فعالیت فیزیکی شدید، و هیجان و نشاط بیشتری در این افراد وجود دارد. کسانی که ۱۰ تا ۵۹ دقیقه در هفته فعالیت شدید داشتند، خطر مرگ به هر علتی به میزان ۲۶% در آن‌ها کاهش یافت، در مقایسه با گروه سبک/ متوسط ​​که ۱۹% بود. مجددا با هر چند دقیقه اضافی فعالیت شدید در هفته، منحنی مزایای جسمی بالاتر می‌رفت، تا میزان ۶۰۰ دقیقه یا بیشتر در هفته که بالاترین میزان فعالیت شدید در بین شرکت کنندگان بود (تنها ۱،۹۷۳ شرکت کننده) و با کاهش ۴۲ درصدی ریسک مرگ و میر همراه بود. باز هم، وقتی که آن‌ها به مرگ و میر‌های ناشی از مشکلات قلبی و عروقی و سرطان نگاه کردند، نتایج بسیار مشابهی یافتند.

چرا فعالیت بدنی تا این اندازه زندگی ما را بهبود می‌بخشد؟
ما می‌دانیم که ورزش کردن اثرات جسمی متعددی بر کاهش وزن، حفظ و کنترل قند خون، التهاب، عملکرد قلبی عروقی، ایمنی و بسیاری موارد دیگر دارد. ورزش دارای مزایای زیادی و بهتر از هر دارویی است. هیچوقت ورزش را نمی‌توان در یک قرص بسته بندی کرد.

این یافته‌ها (دوباره) نشان می‌دهد که وقتی صحبت از ورزش می‌شود، میزان کم آن نیز به حساب می‌آید. توصیه حداقل فعالیت برای مزایای سلامت قلب، ۱۵۰ دقیقه فعالیت متوسط تا شدید (مانند پیاده روی سریع) ​​در هفته است، که می‌تواند یک هدف قابل تحسین برای بسیاری از افرادی باشد که به دنبال مزایای فعالیت جسمی هستند.

مجبور نیستید که به باشگاه ورزشی بروید
شر کت کنندگان در این مطالعه، فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده بودند. ما می‌توانیم فعالیت‌هایی که از آن لذت می‌بریم را کشف کنیم و آن را به طور مرتب انجام دهیم. همچنین می‌توانیم در طول روز فعالیت‌های کاری زیادی انجام دهیم. در ضمن می‌توان از بسیاری از تجهیزات ورزشی، در خانه نیز استفاده کنیم.

پس، ایده این است: “هر فعالیت کمی به حساب می‌آید. ” بنابراین اگر به شما توانایی و سلامتی جسمی برای حرکت و فعالیت اعطا شده است، این کار را انجام دهید. ماشین خود را کمی دورتر از محل کار یا فروشگاه پارک کنید تا مقداری پیاده‌روی کنید. هنگامی که منتظر مترو، اتوبوس، یا هواپیما هستید، سعی کنید به جای نشستن مقداری قدم بردارید. اگر در حال صحبت کردن با تلفن هستید، راه بروید یا حداقل بایستید و پاهایتان را کمی حرکت بدهید. دوست دارید تلویزیون تماشا کنید؟ یک دوچرخه ورزشی را جلوی تلویزیون قرار دهید، روی آن بشینید و کمی پا بزنید. یا در حالی که به تماشای نمایش تلویزیونی مورد علاقه خود مشغولید، یک مت (زیر انداز) ورزشی را پهن کنید و برخی از تمرینات یوگا را بر روی آن انجام دهید.

منبع harvard

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ورزش ورزش سبک مزایا فعالیت بدنی قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۳۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور گفت: اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکل‌گیری و ظهور رضایت و انتخاب‌گری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان به شمار می‌رود.

حسین روزبهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت اوقات فراغت و تأثیر آن در زندگی افراد اظهار کرد: اوقات فراغت در زندگی افراد حساسیت فوق العاده‌ای دارد و اندکی بی‌تفاوتی و بی‌توجهی نسبت به آن، می‌تواند آسیب‌ها و انحرافات فراوانی به بار آورد.

وی با بیان اینکه اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکل‌گیری و ظهور رضایت و انتخاب‌گری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان به شمار می‌رود، افزود: در واقع اوقات فراغت به نوبه خود در پیشرفت و کارکرد هرچه بیشتر اجتماع نیز مؤثر است.

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور تصریح کرد: در صورتی که برنامه‌های اوقات فراغت با جهت‌گیری صحیح و سالم انتخاب شود، بسیاری از نابسامانی‌های روحی و جسمی و اجتماعی درمان می‌شود و خلاقیت‌های فردی و اجتماعی بروز می‌کند.

روزبهانی ادامه داد: از جمله کارکردهای مثبت اوقات فراغت می‌توان به فهم مسئولیت‌پذیری و نقش فرد در سازندگی، شناخت نقاط ضعف و محدودیت‌های خود، بهبود سلامت روانی و شکل‌دهی شخصیت سالم اشاره کرد.

وی گفت: افراد خلاق علاوه بر اینکه از هوش سرشار، صداقت، صراحت و انعطاف پذیری برخوردار هستند، از اوقات فراغت خود حداکثر استفاده را می‌کنند و با آزاداندیشی و تفکر، مسائل مختلف را ارزیابی خواهند کرد.

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور اضافه کرد: فشارها و خستگی‌های جسمی و روحی ناشی از اشتغال مستمر و بدون وقفه به فعالیت‌های الزامی و اجباری، به تدریج زمینه نشاط، شادابی، سرزندگی و تعادل حیاتی فرد را سلب می‌کند و چه بسا منجر به بروز اختلالات روانی همچون اضطراب، افسردگی و بیماری‌های روان‌تنی خواهد شد.

روزبهانی با بیان اینکه در این میان تفریحات سالم عامل مهم مقابله با اختلالات مذکور به شمار می‌رود، افزود: ساعات فراغت، فرصتی است که انسان می‌تواند به ارزیابی عملکرد گذشته خود بپردازد، عادات ناپسند و زشت گذشته خود را با رضایت و انگیزه باطنی ترک کند و فارغ از فشارهای روانی و خستگی‌های روحی و جسمی که در غیر اوقات فراغت همیشه با آن مواجه بوده است، به کسب عادات خوب و شخصیت سالم بپردازد.

کد خبر 747710

دیگر خبرها

  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • میزان خسارت بارش شدید باران و رانش در رامیان چقدر بود؟
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • برای دومین بار؛ تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • تداوم جریان سیل در استان یزد
  • استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت