Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی آل هاشم قبل از ظهر چهارشنبه در همایش بین المللی فقه گردشگری در خصوص اهمیت پرداخت مراکز علمی، حوزوی و دانشگاهی و نخبگان این دو نهاد به فقه مضاف و جنبه‌های تمدنی اسلام به ویژه موضوع گردشگری گفت: در این رابطه یکی از مهم‌ترین عوامل شکوفایی تمدن اسلامی سیر و سفرهایی بود که به خاطر فراگیری علم و دانش صورت می‌گرفت و حتی در آن روزگار، مسافرت به کشورهای غیر مسلمان و اقصی نقاط عالم مطرح بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به توصیه‌های اسلام به علم آموزی و دعوت آنان به سفر و گردش و تشویق به امر تدبر و عبرت آموزی از سرنوشت فرمانروایان طغیان گر، مسلمانان توانستند تمدن علمی را بنا کرده و به جهان نیز ارائه دهند که وجود دانشمندان بزرگ اسلامی، تصریحی بر این موضوع است.

آل هاشم با اشاره‌ای به غنای فقه شیعه گفت: این امر موجب شده است که این فقه در هر حوزه جدید به ارائه نظریه‌های علمی بپردازد که بهره گیری از سیره علمی و عملی معصومین (ع) که حاوی غنی‌ترین مسائل و راهکارهای کاربردی برای بهبود معیشت علاوه بر سیر معنوی آنان است، می‌تواند تکامل بخش مسلمانان باشد.

وی بر لزوم توجه به ظرفیت مسلمانان و جوامع اسلامی در توسعه گردشگری حلال و توجه دولت‌ها و ملت‌ها به این زمینه تاکید کرده و گفت: پیشینه تاریخی ملت‌های مسلمان، زمینه جذب گردشگر را فراهم می‌کند اما صرف داشتن زمینه کافی نیست و اگر ملت‌ها و دولت‌های اسلامی از این ظرفیت استفاده نکنند همین ظرفیت‌ها به مرور زمان از دست می‌رود.

نماینده ولی فقیه در استان گفت: لذا نگهداری و حفظ آثار تاریخی، کتب و آثار علمی، معرفی این آثار به ملت‌های جهان با استفاده از رسانه‌ها و ایجاد زیرساخت‌های حقوقی و اجتماعی برای جذب گردشگران از جمله اموری است که برای بهره مندی از ظرفیت گردشگری کشورهای اسلامی و معرفی فرهنگ اسلامی به دیگر ملت‌ها و گرایش پیروان سایر ادیان به دین اسلام لازم است.

وی با بیان اینکه در این بین نباید از ظرفیت‌های فریضه حج غافل شد، گفت: سفر حج یکی از مظاهر اتحاد مسلمین است و فرصت‌های فراوانی در دیدار مسلمانان در این سفر برای نقل تجربیات و انتشار فرهنگ اسلامی ایجاد می‌شود.

آل هاشم با اشاره به اینکه، سومین صنعت درآمدزای جهان پس از نفت و خودروسازی، حوزه گردشگری است، گفت: استفاده از ظرفیت‌های حلال در کشورهای اسلامی که از پیشینه فرهنگی ویژه ای برخوردار هستند، می‌تواند راهکار مهم برای برون رفت از بن بست‌های اقتصادی باشد.

نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: خوشبختانه تحقیقات علمی عالی بین المللی توسط دانشمندان ایرانی در حوزه گردشگری حلال صورت گرفته و لازم است متولیان این سازمان به تعیین خط مشی اجرایی بر اساس این تحقیقات بپردازند و از ظرفیت‌های علمی موجود به ویژه دستاوردهای علمی همایش برای برنامه ریزی و اجرایی کردن سیاست‌های درآمدزا در این زمینه بهره ببرند.

وی افزود: همایش فقه گردشگری ضمن پرداخت به موضوعی که بسیار مورد نیاز جوامع اسلامی به خصوص ایران است به موضوعی پرداخته که پژوهش چندانی در آن صورت نگرفته و همایش نو و ابتکاری و در نوع خود کم نظیر محسوب می‌شود که امروز شاهد مشارکت فعال اساتید، طلاب و دانشجویان در برگزاری این همایش هستیم که امیدواریم از نتایج و برکات این همایش در ارتباط با گردشگری بهره ببریم.

کد خبر 4599316

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۴۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است

به گزارش خبرنگار مهر، ساسان زارع معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله در یازدهمین همایش سراسری مسؤولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد با اشاره به مواجه مستقیم جمهوری اسلامی ایران با رژیم صهیونیستی ابراز کرد: در این مواجهه غول‌های تکنولوژی دنیا در حوزه پدافند در مقابل ما قرار گرفتند و یک جنگ تمدنی در حوزه تسلیحات نظامی شکل گرفت.

وی با اشاره به دلیل این که طرف مقابل مغلوب شد، اظهار کرد: یک بار کشورهای عربی جمع شدند تا کوچک‌ترین ضربه‌ای به اسرائیل بزنند؛ ولی با وجود این که تا بن دندان مسلح بودند و در زمان خود هیچ کسری تسلیحاتی نداشتند ولی شکست خورده جنگ را ترک کردند ولی دلیل اینکه امروز این پیروزی رقم خورد این بود که الگوی تهیه تسلیحات نظامی ما بومی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه وقتی کشوری یک اسلحه تولید می‌کند توان مقابله با آن را هم دارد، گفت: آن چیزی که امروز باعث شد که طرف مقابل مقهور و مغلوب شود این بود که با تسلیحات و تکنولوژی روبرو شد که هیچ اطلاعی از آن نداشت.

وی با بیان اینکه مشکل آمریکا با حاج قاسم این بود که با الگوی تصمیم گیری او آشنا نبودند و آن را نمی‌شناختند، گفت: هر ایده جدید حکمرانی که متولد می‌شود باید بتواند ساختارهای مخصوص به خود را گسترش دهد و سبک زندگی مختص خود را شکل دهد و اگر این کار را نکنند شکست می‌خورد.

زارع با بیان اینکه اگر ما نتوانیم ساختارهای زندگی برخاسته از ایده مرکزی ولایت فقیه و مردم سالاری دینی را شکل دهیم این ایده به تحقق نخواهد رسید، گفت: ما نمی‌توانیم یک سیستم غربی را وارد کشور کنیم و برداشت نهایی ما تمدن اسلامی باشد؛ بنابراین اگر ما نتوانیم ساختارهای بومی مبتنی بر مردم سالاری دینی را شکل دهیم هیچ گاه تمدن نوین اسلامی شکل نخواهد گرفت.

وی موفقیت موشکی ایران در مواجهه با اسرائیل را نمونه کوچکی از بلوغ مردم سالاری دینی در حوزه امنیتی و تسلیحاتی دانست و گفت: وقتی تکنولوژی غرب را وارد می‌کنیم در حقیقت فکر، ارزش و چارچوب‌های فرهنگی آن کشور را وارد کرده ایم و همین مشکل ما با رژیم پهلوی بود.

معاون هماهنگ کننده قرارگاه بقیه الله با بیان اینکه این نکته تمدنی در دیگر حوزه‌ها هم باید شکل بگیرد، گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با دهه هشتادی‌ها به آنها فرمودند که شما ایران را در قله تمدن دنیا خواهید دید و در جای دیگر فرمودند این تمدن شکل نخواهد گرفت مگر با کشور مستقل، پیشرفته، معنوی و الهام بخش.

وی مأموریت ویژه جامعه قرآنی عصر را ارتقای ظرفیت‌های معنوی جامعه بر مبنای ترویج انس با قرآن دانست و گفت: الگوی تمدنی مردم سالاری دینی با حضور و نقش آفرینی مردم مؤمن به وجود آمده است و این حضور باید به صورت پر رنگ تر ادامه پیدا کند.

زارع با بیان اینکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به دو دلیل باید الگوی عمل در گام دوم انقلاب تغییر کند و یک حرکت عمومی شکل بگیرد، افزود: دلیل اول اینکه مسائل گام دوم انقلاب از جنس فرهنگی و غیر ملموس است و دلیل دوم اینکه حرکت‌های فرهنگی و نرم نیاز به استمرار و امتداد اجتماعی و اتخاذ یک سبک زندگی مجاهدانه دارد.

وی با بیان اینکه یک تمدن به صورت تدریجی شکل می‌گیرد و به اوج می‌رسد گفت: هر چه تعداد جلسات خانگی بیشتر شود جامعه اسلامی‌تر می‌شود و نباید از این کار خسته شویم بلکه باید به این فعالیت خود ادامه دهیم و نتایج آن را بعدها ببینیم.

کد خبر 6089237 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” با طراحی و تولید محصولات جدید
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • شهر اسلامی را با درآمد حلال اداره می‌کنیم/ مسئله اصفهان‌ستیزی باید در سطوح عالی دنبال شود
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • تاکید استاندار آذربایجان غربی برجذب سرمایه گذار در بخشهای گردشگری و کشاورزی
  • تاکید استاندار آذربایجان غربی برجذب سرمایه گذار در بخهشای گردشگری و کشاورزی
  • آذربایجان‌غربی ۱۸۰۳ اثر ثبت شده ملی دارد
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • آیا ارز دیجیتال حلال است؟