Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@19:13:28 GMT

رئیسی چه وعده هایی به مراجع تقلید داد؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۶۲۴۶

رئیسی چه وعده هایی به مراجع تقلید داد؟

رئیس قوه قضاییه در دیدار با مراجع عظام تقلید به آنان اطمینان داد با اجرای برنامه اصلاح و تحول در دستگاه قضایی، مطالبات بحق مردم از جمله کاهش اطاله دادرسی، پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی، کاهش جمعیت زندانیان، و تکریم ارباب رجوع محقق شود.

به گزارش ایمنا به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جریان سفری یک‌روزه به شهر مقدس قم پس از زیارت حرم حضرت معصومه(س) به دیدار مراجع عظام تقلید رفت و با آنان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس قوه قضاییه در دیدار با آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی ضمن تبریک ایام ماه معظم شعبان با اشاره به انتظارات فوق‌العاده مردم از دستگاه قضایی به‌ویژه در گام دوم انقلاب، ابراز امیدواری کرد که با راهنمایی‌ها و دعای خیر علما و مراجع بزرگ، قوه قضاییه بتواند مأموریت‌های خود را به‌نحو احسن انجام دهد.

رئیسی همچنین با اشاره به دغدغه‌های آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی به‌ویژه در خصوص زندانیان مهریه، گفت: ان‌شاءالله با انجام یک کار کارشناسی دقیق و تدوین سازوکارهای مناسب تلاش می‌کنیم که این نگرانی حضرتعالی و مردم عزیز برطرف شود.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت تلاش در جهت کاهش اطاله دادرسی و اتقان آرا نیز اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین رئوس برنامه‌های تحول دستگاه قضایی در دوره جدید، قرار دادن آراء قضات در معرض تحلیل حقوقدانان و فضلا است تا شاهد اتقان هرچه بیشتر آرای صادره از سوی محاکم باشیم.

رئیسی در دیدار با آیت‌الله العظمی نوری همدانی نیز با اشاره به بهره‌مندی خود از محضر این مرجع عالیقدر از دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، بر ضرورت ارتباط قوی و دائمی دستگاه قضایی با حوزه‌ها و مراجع معظم تأکید کرد و گفت: قوه قضاییه میان سایر دستگاه‌ها نزدیک‌ترین نسبت را با حکومت دارد و مردم نیز به‌حق انتظار تحول در این دستگاه را دارند. امیدواریم این انتظار مردم با دعای خیر مراجع از جمله حضرتعالی و راهنمایی‌های ارزنده‌تان محقق شود.

تکریم ارباب رجوع

رئیس قوه قضاییه در دیدار با آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی نیز تصریح کرد: توصیه حضرت امام(ره) این بود که نسبت به زمین نماندن امر قضا احتیاط شود، بر این اساس درخواست ما از حوزه‌ها و مراجع بزرگوار این است که طلاب و فضلا را به حضور در عرصه قضا تشویق کنند و به این ترتیب به غنای علمی نیروی انسانی در دستگاه قضایی بیفزایند.

رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم برخورد مناسب قضات با مراجعان و تکریم ارباب رجوع اظهار کرد: ان‌شاءالله سازوکاری برای اجرای هرچه بهتر این امر تدوین خواهیم کرد زیرا معتقدیم نه‌تنها مراجعان عادی بلکه حتی متهمان و محکومان نیز باید مورد تکریم باشند و بیشتر از اتهام و مجازاتشان نباید برخورد دیگری با آنها صورت گیرد.

رئیس قوه قضائیه در دیدار با آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی نیز خواستار دعای خیر علما و مراجع برای مسئولان قضایی برای موفقیت در این مسئولیت خطیر شد.

حذف تشریفات دست و پاگیر

رئیسی همچنین در دیدار با آیت‌الله العظمی وحید خراسانی گفت: هر زمان مراجع معظم کمک‌حال مسئولان و مردم بوده‌اند شاهد برکات و خیرات فراوانی بوده‌ایم و امیدواریم با دعای این بزرگواران و همچنین عنایات خاصه حضرات معصومین(ع) مسیر درستی را در دستگاه قضایی طی کنیم.

بر اساس این گزارش، آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی نیز در دیدار رئیس قوه قضاییه با آرزوی موفقیت برای آیت‌الله رئیسی در مسئولیت جدید تصریح کرد: دستگاه قضایی آبروی نظام جمهوری اسلامی است زیرا از نگاه مردم، عدالت از ناحیه این مجموعه در جامعه متجلی می‌شود.

این مرجع عالیقدر با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای کاهش اطاله دادرسی اظهار کرد: حذف تشریفات دست‌وپاگیر در روند رسیدگی‌های قضایی از مسائلی است که باید مدنظر قرار گیرد.

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی همچنین با اشاره به کثرت زندانیان مهریه افزود: حل این مشکل شاید نیازمند ارائه لایحه قانونی باشد اما به هر حال عزم جدی باید در این زمینه وجود داشته باشد و امیدواریم مورد توجه مسئولان قوه قضاییه قرار گیرد.

این مرجع تقلید همچنین بر ضرورت مطالعه و برطرف کردن زمینه‌های ارتکاب جرایم و آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

کثرت ورودی پرونده‌ها امری نامطلوب

آیت‌الله العظمی نوری همدانی نیز در دیدار رئیس قوه قضاییه، حکومت، مرجعیت و قضاوت را سه مسئولیت مهم در نظام اسلامی دانست که قابل تعطیلی نیست و تصریح کرد: با سوابقی که از حضرتعالی سراغ داریم مطمئنیم با یاری حق تعالی و توجهات ائمه معصومین(ع) در مسئولیت جدید بسیار مفید و اثرگذار خواهید بود.

این مرجع تقلید دیدگاه روشن، سواد بالا، عدالت و تقوا را از ویژگی‌های بارز آیت‌الله رئیسی برشمرد و خاطرنشان کرد: امیدواریم مشکلات جاری دستگاه قضایی با سرانگشت تدبیر حضرتعالی حل شود و مردم اطمینان بیشتری به قوه قضاییه پیدا کنند.

آیت الله العظمی نوری همدانی، کثرت ورودی پرونده‌ها را امری نامطلوب دانست و بر لزوم رسیدگی سریع و دقیق به پرونده‌ها و پیشگیری از جرایم تأکید کرد.

همچنین آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی در دیدار رئیس قوه قضاییه با تبریک انتصاب ایشان اظهار کرد: امیدواریم با همت عالی شما اسباب آبرومندی نظام و امیدواری هرچه بیشتر مردم به دستگاه قضایی فراهم شود.

این مرجع تقلید با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح علمی قضات و همچنین حفظ آبروی مردم در رسیدگی‌های قضایی گفت: نقش دادستان‌ها در تأمین امنیت مردم به‌ویژه امنیت اخلاقی و دینی بسیار حائز اهمیت است و امیدواریم این نقش‌آفرینی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی نیز در این دیدار با بیان اینکه اخلاق و تقوا در مجموعه دستگاه قضایی می‌تواند اعتماد مردم به نظام را افزایش دهد، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های رضایتمندی مردم، برخورد مناسب قضات و کارکنان دستگاه قضایی با مراجعان است که باید مورد توجه جدی باشد.

آیت‌الله العظمی وحید خراسانی نیز در دیدار رئیس قوه قضاییه با آرزوی توفیق برای آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: مسئولیت قضا از جهت آنکه جان، مال و ناموس مردم وابسته به آن است، اهمیت بسیار بالایی دارد و از جهاتی نیز امانت آل‌محمد(ع) در دستان شماست که این موضوع اهمیت این جایگاه را دوچندان می‌سازد.

این مرجع تقلید با تأکید بر ضرورت قرائت روزانه قرآن و تمسک به اهل‌بیت(ع) افزود: علم، ایمان، اخلاق و عمل صالح، معیارهایی است که باید در گزینش قضات و کارکنان دستگاه قضایی به‌جد مورد توجه قرار گیرد و افراد لایق در مناصب این مجموعه به کار گمارده شوند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سید ابراهیم رئیسی قوه قضائیه مراجع تقلید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۶۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد حیدری معاون حقوقی، مالی و امور مجلس وزیر نیرو، گفت: امروزه آب و برق، تنها عنصر آسایش نیست و برای رشد تولید، پیشرفت روز افزون صنعت و تجارت و فناوری، رشد اشتغال، رشد ۸ درصدی، جلوگیری از تورم و بیکاری، و نیز استفاده از ظرفیت‌های معادن و کشاورزی، کلیدی‌ترین عامل آب و برق است.

معاون حقوقی، مالی و امور مجلس وزیر نیرو با بیان اینکه کسری‌های تأمین برق در سال‌های (۱۳۹۹) و (۱۴۰۰) موجب تعطیلی بسیاری از مشاغل شد، تصریح کرد: برق به دلیل ارتباط مستقیم با اشتغال و سفره مردم، عامل اصلی رضایتمندی مردم بوده و به یک عنصر حیاتی در خصوص، سایش، اشتغال و امنیت تبدیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه کارکنان صنعت آب و برق، حافظان آرامش و آسایش مردم هستند، گفت: علاوه بر این موارد، حیات مردم در بیمارستان‌ها و سایر مراکز خطیر، در گرو صنعت آب و برق کشور است. یکی از مهم‌ترین پست‌های کلیدی در صنعت آب و برق، مدیران و کارکنان حقوقی هستند چون ارتباط مستقیم با خدمت‌رسانی به موقع به مردم دارد.

حیدری خاطرنشان کرد: اگر بیمارستانی حتی با سال‌ها تأخیر افتتاح شود، مشکلی برای حیات مردم ایجاد نمی‌کند، اما اگر برق فقط سه روز قطع شود، زندگی و امنیت و تغذیه مردم به واسطه فساد مواد غذایی، تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.

این مسؤول همچنین با اشاره به تشکیل شورای حقوقی وزین وزارت نیرو متشکل از تمام حقوقدان‌های کشور از مجلس، دیوان عدالت اداری، دادستانی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و حقوقدان‌های شرکت‌ها مادر تخصصی، تصریح کرد: جلسات این شورا به صورت منظم برگزار و در آن تصمیمات و راهبردهای کلان وزارت نیرو با خرد جمعی اتخاذ می‌شود.

حیدری در عین حال به گستره خدمات وزارت نیرو نیز اشاره و تصریح کرد: از آنجایی که گستره خدمات وزارت نیرو بسیار وسیع است، ارتباطات زیادی با مردم داریم و همین موضوع موجب می‌شود، بعضاً سالانه تا حدود ۶۰ هزار پرونده تشکیل شود.

وی با بیان اینکه اگر نتوانیم اولویت‌بندی خوبی داشته باشیم، منافع مردم و دستگاه از بین می‌رود، اضافه کرد: اگر پرونده‌ای شرایط ویژه دارد یا ارزش مالی پرونده‌ای زیاد است، باید شرکت مادر تخصصی در جریان قرار گیرد چون در پرونده‌های سنگین نیاز به همفکری و ارتباطات بیشتری وجود دارد.

این مسؤول همچنین از راه‌اندازی سامانه‌ای در وزارت نیرو خبر داد که بلافاصله پس از تشکیل پرونده قضائی، در ستاد قابل مشاهده باشد.

معاون حقوقی، مالی و امور مجلس وزارت نیرو با تاکید بر اینکه کارکرد دفاتر حقوقی با اعتبارات شرکت در ارتباط است، اظهار داشت: مدیران حقوقی شرکت‌ها باید با مدیران قضائی، دادگستری، اطلاعاتی و انتظامی استان در ارتباط باشند و آنها را از وضعیت دستگاه آگاه کنند چرا که نباید برای اجرای حکم یک نفر، تمام خدمات یک دستگاه متوقف و حساب‌ها بسته شود.

حیدری در پایان تاکید کرد: رعایت عدالت به معنی رسیدن حق صرفاً به دستگاه نیست و باید مدیر حقوقی، مدیران دستگاه را از واقعیت پرونده‌ها آگاه کنند و اگر کسی شکایتی کرد و شکایتش به حق بود باید احقاق حق شود.

کد خبر 6096364

دیگر خبرها

  • قصور مسئولان در حادثه امام‌زاده ابراهیم شفت محرز است
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • وصول ۸۴ میلیارد ریال از مطالبات شرکت گاز آذربایجان‌غربی با آرای مراجع قضایی
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • اطمینان دستگاه قضا به مردم برای برخورد با مفسدین گردن کلفت
  • قدردانی امام جمعه بندرعباس از سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • تخصیص ۴۱۹ میلیارد برای مسائل واحد‌های قضایی هرمزگان
  • رئیس قوه قضاییه: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند