Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران از ساخت بیمارستان در میدان تجریش آن هم بدون دریافت پروانه گلایه کرد.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا گلپایگانی ظهر امروز در نشستی که به مناسبت روز معمار برگزار شد با اشاره به تاریخچه معماری در ایران گفت: تاریخ معماری ایرانی یک رشته به هم پیوسته است که این رشته اجازه نداده است که بسیاری از تهاجمات و اتفاقات بر روی کشورمان تأثیر بگذارد و می‌بینیم که هنوز فرهنگ ایرانی پویا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که متأسفانه در معماری و سنت معمارانه بدعت با نام نوآوری گذاشته شده است گفت: به عنوان مثال به سنت پل سازی در تاریخ لرستان دقت کنید و می‌ببیند که در این هنر معمارانه برای بارندگی زیاد نیز راه‌های خروجی در نظر گرفته که در سیل اخیر بعد از سال‌ها کل دهنه‌های پل مورد استفاده قرار گرفت اما حالا بدعت‌های گذاشته می‌شود و به واسطه دانش اندک که تنها محدود به علوم تجربی موقت است، سنتهای معماری را کنار می‌گذارند و این اتفاق خوبی نیست.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان این که شیخ بهایی به عنوان پدر معماری هم معمار بود وهم شاعر افزود: این در حالی است که معماران در خارج از کشور عمدتاً پیکرتراش و مجسمه ساز بودند و این نشان می‌دهند که معماران ایرانی به مفهوم و ایده پردازی نیز بسیار توجه می‌کردند.
گلپایگانی با بیان این که استاد لرزاده دارای معماری پویا بود که آثار او در تهران سبک خاصی را ایجاد کرد گفت: امروز با کمک شهرداری منطقه ۷ این خانه تبدیل به خانه معمار خواهد شد که آثار استاد لرزاده در این خانه به نمایش گذاشته خواهد شد.
وی با بیان این که متأسفانه در دوره پهلوی اول گفت وگوی میان معماری ایرانی و غربی رخ داد که سبب شد معماری در ایران به خصوص تهران به سبک فعلی سوق داده شود گفت: در مطالعات طرح جامع تهران احیای ارزشهای معماری را در دستور کار قرار دادیم. و سعی کردیم که با ایجاد کمیته معماری و نما بناهای پایتخت به خصوص بناهای شاخص به سمتی پیش ببریم که بتوانند حداقل ویژگی‌های معماری ایرانی و اسلامی داشته باشند.
گلپایگانی با تاکید بر این که معماری باید با بدنه اجتماعی جامعه ارتباطی تنگاتنگ داشته باشد گفت: ما نیازمند یک جشنواره معماری هستیم که بتوانیم با ارائه کارهای خوب مردم را به سمت فرهنگ سازی استفاده از کارهای شاخص پیش ببریم.
وی با اشاره به ارج نهادن به بناهای واجد ارزش گفت: ما معماری ایرانی اسلامی را از ساختمانهای شهرداری آغاز کردیم و برای فضاهای شهری برنامه داریم و بر همین اساس در طرح بازآفرینی شهری که در محلات هدف انجام می‌شود سعی شده که از معماری ایرانی و اسلامی استفاده کنیم و می‌بینید که در میدان هفت تیر که یک کارگاه ساختمانی سال‌ها فعالیت غیر شهری می‌کرد حالا جمع آوری شده و با تغییری که در شبکه گذربندی داریم، سعی می‌شود که این فضا را به یک فضای شهری و پیاده راه عمومی تبدیل کنیم.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر غلبه معماری رومی در تهران به ذائقه مردم و شرایط اقتصادی اشاره کرد و ادامه داد: متأسفانه شرایطی که در معماری رومی در تهران داریم مورد تعجب معماران رومی و حتی تنفر آنها قرار گرفته است که باید با فرهنگ سازی ذائقه مردم را تغییر دهیم.
وی با بیان این که شوربختانه شاهد سیطره کمیت بر کیفیت هستیم گفت: متأسفانه برخی‌ها فکر می‌کنند که استفاده از معماری ایرانی و اسلامی گران قیمت است اما این گونه نیست.
گلپایگانی با بیان این که شاهد هستیم که در برهه‌ای سنتهای معماری را بدون واکاوایی و شناسایی ارزشها و ساختار اجتماعی برخی از تحصیل کردگان غربی تغییر دادند و سنتها را شکستند گفت: ما دارای شاهکارهای گونه‌های مسکن در تهران و سایر شهرها هستیم اما متأسفانه این گونه جا افتاده است که معماری ایرانی مجلل اشرافی و گران قیمت است و به همین دلیل برخی‌ها به سمت آن نمی‌روند اما باید مفهوم کیفیت را تشویق کنیم تا مردم با آگاهی به سمت استفاده از روش‌های سنتی بروند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان این که باید به سمت کیفی سازی ساختمان‌های میراثی باقی مانده پیش رویم گفت: تاکنون بحث مقاوم سازی ساختمانهای ارزشمند را به گونه‌ای که پروانه ساختمانی برای آنها صادر شود، نداشتیم اما حالا پروانه مقاوم سازی بناهای تاریخی و ارزشمند صادر می‌شود و سعی می‌کنیم که مالکان را برای مقاوم سازی تشویق کنیم.
وی با اعلام خبر ایجاد بانک اطلاعاتی گفت: بانک اطلاعاتی از ساختمانهای ارزشمند تهران تهیه شده که در قالب یک اپلیکیشین در اختیار مردم قرار خواهیم داد؛ علاوه بر آن مکان رویدادهای ارزشمند نیز در سه منطقه یک، ۱۲ و ۲۰ انجام شده است که ۱۶۷ لایه اطلاعاتی است. سعی داریم با کمک سازمان فناوری شهرداری این اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهیم. که به زودی این مهم رخ می‌دهد.
گلپایگانی در ادامه در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر معماری و نمای بد برخی ساختمانهای شاخص از جمله ساختمان جدید مجلس در میدان بهارستان با بیان این که نماهای بدتر از آن در شهر تهران وجود دارد افزود: در سال ۸۵ شورای عالی معماری و شهر سازی مصوبه‌ای را در خصوص بناهای خاص و شاخص ارائه کرد که در آن تعریف بنای شاخص مشخص شد و در کمیته نما عنوان شده است که بناهای شاخص می‌بایست طراحی نما را به کمیته بیاورند و طراح نیز باید از طرح خود دفاع کند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان این که تدوین ضوابط طراحی بناهای شاخص در دستور کار اداره کل شهرسازی قرار دارد گفت: در گذشته این حساسیت یا وجود نداشت و یا کم بوده است اما حالا علاوه بر مسؤولان شهری افکار عمومی نیز بر روی نمای ساختمانهای شاخص حساس هستند و سعی داریم با ا حیای ارزشهای معمارانه در شهر فضا را به سمتی پیش ببریم که حال شهرمان از نظیر سیما و منظر خوب باشد.
وی در مورد ساخت و سازهای بیمارستانها نیز که بدون صدور پروانه انجام می‌شود افزود: متأسفانه برخی بیمارستانها بدون دریافت پروانه شروع به ساخت و ساز می‌کند که یکی از این نمونه‌ها بیمارستان امام خمینی است و دیگری بیمارستانی است که در میدان تجریش ساخته می‌شود که دید البرز را کور کرده و قطعاً یک فاجعه است که متأسفانه بین توافقاتی که فی مابین شهرداری و وزارت کشور انجام شده، ساخته شده است اما در دوره مدیریت جدید پایبند به قوانین هستیم و سعی داریم تمامی قوانین را اجرای کنیم.
گلپایگانی در مورد برج میلاد نیز با بیان این که برج میلاد از نظر پایداری شک و شبهه ندارد و مرتب رصد می‌شود گفت: برج میلاد سازه پر اهمیتی است و مرتب رصد می‌شود و دقت داشته باشید که میله پرچم بزرگ عباس آباد مرتب رصد می‌شود؛ چطور ممکن است که برج میلاد پایش نشود؟ و اساساً این که سازمان نقشه برداری صلاحیتی در زمینه پایداری برج دارد یا ندارد نمی‌دانم، اما با اطمینان می گویم که سازه برج میلاد مشکلی ندارد.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در مورد تی او دی حقانی نیز با بیان این که در مدیریت گذشته توافقاتی در مورد این پروژه شد و طرحی که ارائه شده بود هیچ مناسبتی با معماری نداشت تصریح کرد: اما به دستور حناچی علیرغم این که برای این پروژه پروانه صادر شد با مسؤولان آن صبحت کردیم تا معماری این پروژه را به سمت خلق فضاهای معمارانه پیش ببریم که تا حد زیادی به رفع نگرانی‌های ما را کمک کرده است. برچسب ها: ساختمانهای تهران ، نمای رومی‌ ، معماران

منبع: خرداد

کلیدواژه: ساختمانهای تهران نمای رومی معماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۷۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی

انجمن تجارت الکترونیک تهران، در بیانیه‌ای اعلام کرد: اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری نه تنها تصمیمی خلاف قانون است که آثار زیان‌بار را نیز به‌همراه خواهد داشت. - اخبار اقتصادی -

به خبرگزاری تسنیم انجمن تجارت الکترونیک تهران، با صدور بیانیه دریافت مالیات ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی،  اعلام کرد:

چندی پیش سازمان امور مالیاتی کشور در اقدامی مغایر با قانون مالیات بر ارزش افزوده و همچنین علی‌رغم بخشنامه صادره سال 1399 سازمان امور مالیاتی مبنی بر “معافیت شرکت‌های ارائه دهنده خدمات هوشمند جابجایی مسافر از مالیات بر ارزش افزوده”، متأسفانه اقدام به مطالبه مالیات ستانی از کاربران تاکسی‌های اینترنتی نموده است ‌که خوشبختانه با واکنش منطقی تعداد قابل توجهی از نمایندگان مبنی بر مخالفت با این اقدام مغایر قانون همراه شد.

انجمن تجارت الکترونیک تهران ضمن قدردانی از جناب آقای میرتاج‌الدینی و سایر نمایندگان مخالف، تاکید می‌کند اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری نه تنها تصمیمی خلاف قانون است که آثار زیان‌بار فراوانی برای کاربران را نیز به‌همراه خواهد داشت.

تاکسی‌های اینترنتی هم اینک زیرساخت بخش قابل توجهی از سفرهای درون‌شهری در سراسر کشور را تأمین می‌کنند و طبعا، هر شکلی از افزایش دستوری تعرفه‌های این بخش، آثار تورمی غیرقابل جبرانی را برای مردم به‌همراه خواهد داشت.

علاوه بر آن، سرویس‌های حمل‌ونقل اشتراکی از بخش‌های مهم اقتصاد دیجیتال به شمار می‌آیند و ایجاد هزینه‌های سربارِ غیرکارشناسی برای کاربران این گروه از استارتاپ‌ها، بدنه‌ی اکوسیستم دیجیتال را نیز نحیف‌تر می‌سازد.

انجمن تجارت الکترونیک تهران از وزیر محترم اقتصاد تقاضامند است تا با عنایت به مشکلات عدیده‌ی این طرح که پیش‌تر عنوان شد، تدابیر لازم را جهت رفع این مساله در نظر گرفته و جلوی بروز مشکلات مختلف حاصل از این تصمیم را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: معماران دانشگاه آزاداسلامی پروژه مسکن دانشگاه را طراحی می‌کنند
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • تعجب رئیس دیوان عالی کشور از آمار پرونده‌های خانواده
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • انتقاد رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر از کور شدن نمای بوستان‌های تهران
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • هشدار هواشناسی برای وزش باد شدید و احتمال رگبار و رعدوبرق در تهران