Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@12:32:09 GMT

تاثیر ورزش برفعالیت غدد درون ریز

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۷۶۴۰

تاثیر ورزش برفعالیت غدد درون ریز

در گذشته هرگونه فعالیت فیزیکی در ذهن آحاد مردم، ورزش تلقی می‌شد، اما امروزه همه می‌دانند که برای سلامت بیشتر باید ورزش کنند و این سلامتی در گرو ترشح غدد یا هورمون‌های بدن است، غددی که مسئولیت اصلی عکس‌العمل‌های فیزیولوژیکی بدن مانند متابولیسم انرژی، فرایند تولید مثل، سنتز و تخریب پروتئین عضلات، کنترل خلق و خوی، ساخت عضلات جدید وچربی سوزی را برعهده دارند و به عبارتی غدد داخلی ورزشکاران دیرتر پیرمی شود بنابراین شناخت هورمون‌های دخیل در فعالیت‌های ورزشی وعملکرد و آثار آن‌ها مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هورمون‌ها به سه دسته طبقه بندی می‌شوند:
استروئیدها، پپتید‌ها و آمین‌ها، همچنین هورمون‌ها می‌توانند آنابولیک باشند به این معنی که برای ساخت بافت‌های جدید فعالیت می‌کنند یا کاتابولیک باشند به این معنی که در تخریب و از بین رفتن بافت‌ها دخیل هستند. توجه به این نکته ضروری است که ترشح هورمون‌ها به همین چند هورمون خلاصه نمی‌شود و بسیار گسترده است.

انسولین
در شروع تمرین اگر قند موجود در خون بالا باشد، برای افزایش ذخیره و جذب گلوکز، توسط پانکراس انسولین ترشح می‌شود. با توجه به کاهش قند خون از طریق جذب دربافت عضلات و چربی، ترشح انسولین هم کاهش می‌یابد. نکته جالب درباره انسولین این است که این هورمون باعث ذخیره چربی در بافت چربی می‌شود. پس اگر هدف شما کاهش وزن است، سعی کنید قبل از تمرین، موادی با شاخص گلایسمی بالا مصرف نکنید.

گلوکاگون
با کاهش قند خون، گلوکاگون از پانکراس ترشح و موجب آزادسازی اسید‌های چرب آزاد (FFA) از بافت چربی و افزایش سطح گلوکز خون می‌شود، با این کار انرژی مورد نیاز فعالیت‌های طولانی مدت تامین می‌شود. زمانی که مقدار گلیکوژن عضلات کاهش یابد، گلوکاگون گلیکوژن اضافه ذخیره شده در کبد را آزاد می‌کند.

کورتیزول
با طولانی‌تر شدن فعالیت ورزشی و ایجاد تنش و استرس در عضلات، کورتیزول که یک هورمون کاتابولیک است توسط غده آدرنال فوق کلیه ترشح می‌شود. این هورمون از طریق تسهیل تخریب تری‌گلیسرید و پروتئین بدن برای تولید گلوکز در فعالیت‌های استقامتی و طولانی، انرژی مورد نیاز بدن راتامین می‌کند.

توجه داشته باشید که نداشتن ریکاوری مناسب بعد از تمرین قبلی باعث ترشح کورتیزول می‌شود، هرچند ترشح این هورمون برای کاهش حجم چربی بدن مفید است، اما ترشح بیش از حد آن باعث از بین رفتن پروتئین عضلات برای تأمین سوخت بدن می‌شود که این اتفاق حجم عضلات شما را کاهش می‌دهد.

آدرنالین
فقط کافی است کمی شدت تمرین را زیاد کنید. با تحریک اعصاب سمپاتیک از غدد فوق کلیوی، آدرنالین شروع به ترشح می‌کند. با ترشح این هورمون فعالیت قلب و فشار خون زیادتر می‌شود و خون رسانی افزایش می‌یابد.
به طور خاص تولید آدرنالین در اثر ورزش می‌تواند باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن به ویژه در درمان تومور‌های سرطانی ریه، کبد یا پوست شود.

تستوسترون
تستوسترون یک هورمون استروئیدی و آنابولیک است که توسط سلول‌های لیدینگ بیضه‌ها در مردان و تخمدان در خانم‌ها و مقدار کمی توسط غده آدرنال فوق کلیه در هر دو جنس مذکر و مؤنث تولید می‌شود. این هورمون مسئول سنتز مجدد و بازسازی پروتئین عضلات آسیب دیده به دلیل ورزش است. همچنین نقش مهمی در رشد عضلات اسکلتی دارد.

هورمون رشد
این هورمون در تمرینات اینتروال (نوعی از تمرینات فیزیکی بر اساس تغییر شدت تمرین است. در این سبک تمرین، شما شدت تمرین خود را از کم به زیاد و از زیاد به کم، به صورت متناوب تغییر می‌دهید) ترشح بیشتری دارد.

یکی از مهم‌ترین هورمون‌ها در بدن است که از متابولیسم چربی‌ها گرفته تا افزایش مواد معدنی و تقویت سیستم ایمنی بدن دست این هورمون است. هورمون رشد با نام علمی سوماتوتروپین توسط غده هیپوفیز قدامی ترشح می‌شود و رشد سلولی را تحریک می‌کند. بیشترین سطح ترشح هورمون رشد در سن بلوغ و هنگام خواب است.

اندروفین
هورمون‌ها باعث کنترل خلق و خوی می‌شوند، یکی از آن‌ها هورمون اندروفین است که با ورزش می‌توانید میزان ترشح آن را بالا ببرید. این هورمون مربوط به بافت عصبی است و برای پاسخ به درد و تنش ترشح می‌شود و به محض ورود به اعصاب انتقال دهنده درد، به مغز متصل می‌شود و از آن جا به گیرنده‌های تسکین درد در نورون می‌رود.

با اتصال اندروفین به این گیرنده‌ها، مولکول‌های پیام رسان عصبی، نمی‌توانند پیام درد را به مغز ارسال کنند، به همین دلیل این هورمون را بی‌حس کننده و تخفیف دهنده درد می‌دانند، همین اثر اندروفین به بدن باعث حس خوشحالی و نشاط در فرد می‌شود. هورمون‌هایی که ذکر شد به طور مستقیم در فعالیت‌های ورزشی تحت تأثیر قرار می‌گیرند و نقش اساسی در سلامت بدن دارند در حالی که هزاران هورمون ناشناخته دیگر هم مسئول عملکرد‌های فیزیولوژیکی بدن هستند.

امروز بشریت به دلیل صنعتی شدن زندگی ها، درگیر بیماری‌های مختلفی شده است و هر یک از هورمون‌های بدن نقش موثری در سلامت و بهبود بیماری‌های مختلف دارند.

هورمون‌ها مسئول تنظیم فعالیت بدن ما هستند پس اگر بدن را به حال خودش بگذاریم، سلول‌های بدن پیر می‌شوند و ترشح هورمون‌ها به طور صحیح اتفاق نمی‌افتد.

منبع: سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«انسان و فناوری» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با برپایی سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی تهران، کتاب «انسان و فناوری» را به قلم محمدامین بنی تمیم منتشر و روانه بازار نشر کرده است.

کتاب انسان و فناوری، نوشته محمد امین بنی تمیم پژوهش گر و مدرس دانشگاه در حوزه‌های فرهنگ، ارتباطات، رسانه و فناوری‌های نوپدید اطلاعاتی و ارتباطی نوشته شده است. این کتاب با بیان چیستی فناوری و فلسفه آن، سیر تطور آن را از دیرباز که انسان در قالب ساختارهای بدوی و قبیله‌ای زندگی می‌کرد، مرور می‌کند و مراحل تکامل آن در جهان را به همراه تحولاتی همچون انقلاب‌های صنعتی، تا دوران معاصر و جهانی سازی، مورد مطالعه قرار می‌دهد و بیان می‌کند که انسان چه مسیری را برای گذر از دیروز به امروز طی کرده و چگونه از زندگی قبیله‌ای به جهانی شدن رسیده است.

بنی تمیم در این کتاب همچنین با تحلیل دیدگاه‌های اندیشمندان برجسته جهانی درباره فناوری و تاثیر آن بر سبک زندگی انسان و تحولات و پیامدهایی که تاکنون در حوزه‌های فردی و جمعی برای انسان به دنبال داشته، مورد مطالعه قرار می‌دهد و پیامدهای آن را همچون فن هراسی یا تکنوفوبیا، جبرگرایی تکنولوژیک، تکینگی فناوری، تکینگی انسانی، انفجار اطلاعات، امنیت سایبری، بحران معنویت و استعمار فرهنگی پست مدرن، مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

کتاب انسان و فناوری همچنین فصلی را به معرفی دره سیلیکون به عنوان هاب فناوری جهان، با هدف شناخت و بررسی نقش آن در شکل گیری فناوری‌های نوپدید اطلاعاتی و ارتباطی اختصاص داده و ضمن معرفی فناوری‌های پست مدرن و ویژگی‌های آنها، در فصل پایانی کتاب، با نگاهی آینده پژوهانه و با استناد به مطالعات جهانی درباره هوش مصنوعی و متاورس، چشم اندازی از آینده زندگی دیجیتال را پیش روی خواننده ترسیم می‌کند.

هر یک از انواع فناوری، آثار و پیامدهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، روانی، اخلاقی و حتی اعتقادی خاصی با خود به همراه دارد؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت فناوری در شکل‌گیری شخصیت، افکار، روحیات، عادات، رفتار، گفتار و حتی نوسازی مفاهیم و باورهای ما تاثیر بسزایی دارد و این تاثیر فناوری‌ها بر زندگی ما نیست و آنچه فرزندان و نوادگان ما در آینده با آن مواجه خواهند بود، بسیار شگفت انگیزتر است. در این میان، شاید اندک افرادی باشند که عالمانه و آگاهانه از دام تاثیرپذیری از آن پرهیز کرده و یا از آن رهیده باشند. این سلطه بلامنازع فناوری بر سرنوشت بشریت، کار را به جایی رسانده که به نظر می‌رسد، به جای آنکه فناوری، ابزاری در دست انسان و در خدمت او باشد، انسان، ابزاری در دست فناوری شده و فناوری او را به خدمت گرفته است.

در این میان، فناوری‌های نوپدید اطلاعاتی و ارتباطی، نسبت به سایر فناوری‌ها، از قدرت و عمق تاثیرگذاری بیشتری بر زندگی انسان برخوردارند، به گونه‌ای که، این تاثیر تا مرز کنترل و سلطه بر سامانه‌های حرکتی، عصبی و ذهنی امتداد یافته است. هنگامی فهم ما از این مسأله ابعاد تازه‌ای می‌یابد که بدانیم فناوری‌های پیش روی ما همچون واقعیت گسترده، واقعیت ترکیبی، متاورس، جهان‌های آینه‌ای و دیگر همزادهای شان، انسان را از یک کاربر بیرونی به درون خود خواهند بلعید. به گونه‌ای که این فناوری‌ها قدرت خواهند یافت تا نه تنها ذهن شما را فریب دهند، بلکه فرامین مغزی و سامانه حسی شما را نیز دستکاری کنند و در تجربه یک موقعیت شبیه سازی شده مجازی، با ارسال محرک‌هایی به گیرنده‌های حسی شما، واکنش‌هایی در شما ایجاد کنند که گویی در یک موقعیت واقعی بیرونی قرار دارید. این نکات و بیشتر، در ذهن ما این پرسش‌ها را پدید می‌آورند که دنیای پیش روی ما چگونه جایی خواهد بود؟ انسان و محیط اجتماعی زندگی او با فراگیر شدن این فناوری‌ها، دستخوش چه تغییراتی خواهد شد؟ رابطه چهارسویه ما با خود، خالق، خلایق و خلقت چه شکلی به خود خواهد گرفت؟ آیا این فناوری‌ها و محیطی که برای ما خلق خواهند کرد، گریزگاهی برای فرار از واقعیت نخواهند شد؟

این کتاب توسط انتشارات جهاد دانشگاهی در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

کد خبر 6100980 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • ۷۰ درصد هزینه‌های حج صرف مسکن حجاج می‌شود / تمام اعزام درون شهری حجاج با قطارهای عربستانی
  • سیدحسن خمینی: بعضی شخصیت‌ها توان این را دارند که یک موجی را درون جان‌های دیگران ایجاد کنند/ با یک گل بهار نمی‌شود
  • «انسان و فناوری» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • برگزاری انتخابات شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد کردستان
  • مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • اسکی ۱۵۰ مدال دارد/ از قله به درون شهرها رفتیم
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم