Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از بلومبرگ، ترکیه تمایلی به واردات نفت بیشتر از امارات و عربستان ندارد. این در حالی است که آمریکا در تلاش بیشتر برای به حداقل رساندن صادرات نفت از ایران به عنوان سومین تولید کننده منطقه است.

«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه با انتقاد از تصمیم آمریکا برای لغو معافیت مشتریان نفتی ایران گفته است: «نفت ایران ارزان نیست ولی تفاوت قیمتی زیادی با نفت عربستان و امارات دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا تصمیمی گرفته است و از همه می‌خواهد از این کشور تبعیت کنند. چرا ما باید تاوان پس بدهیم؟»

دولت ترامپ از اول ماه می به کشورهای معاف شده از تحریم‌های نفتی ایران، اجازه خرید نفت از این کشور را نمی‌دهد. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در اظهارنظری گفته است: «ما با جبران‌های نفتی امارات و عربستان همزمان با افزایش تولید خودمان جان تازه‌ای به به بازارهای نفتی خواهیم داد»

از طرفی ترکیه نمی‌خواهد ازعربستان نفت بیشتری وارد کند چرا که روابط دو کشور پس از قتل «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد دولت سعودی به تیرگی گرایید. «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه نیز در اظهاراتی تحریم‌های آمریکا علیه ایران را ناعادلانه و خلاف دیپلماسی جهانی خوانده بود.

ایران و ترکیه در صدد برقراری ساز و کاری مشترک بین دو کشور در جهت دور زدن تحریم‌های آمریکا هستند. مذاکرات درباره ساز وکار این کانال با سفر اخیر «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به آنکارا قوت گرفت.

چین، هند نیز هم‌زمان با ترکیه در حال مذاکره با آمریکا برای معافیت احتمالی از این خرید هستند.

پالایشگاه «توپراس تورکی پترول» چهارشنبه گذشته با دو درصد کاهش با بدترین شاخص‌های خود روبه رو بوده است.

در ژانویه گذشته ایران ۱۲ درصد نفت ترکیه را تامین می‌کرد و عراق با ۲۴ درصد بیشترین صادر کننده نفت به ترکیه است. بعد از آن روسیه با ۱۵ درصد سهم از بازار نفت ترکیه در جایگاه بعدی قرار دارد . این در حالی است که عربستان با چهار و سه دهم درصد در جایگاه هشتم قرار دارد و ترکیه تنها سوخت دیزل را از امارات وارد می‌کند.

به گفته چاووش اوغلو، خطوط لوله نفت عراق به ترکیه به دلیل جنگ آسیب جدی دیده‌اند که این خود دلیلی بر محدودیت واردات نفت از عراق است.

وی افزود: «پالایشگاه‌های ما قابلیت تطابق با نفت وارداتی از عربستان و امارات را از لحاظ فنی ندارند و در صورت واردات نفت از این دو کشور مجبوریم پالایشگاه‌هایمان را برای مدتی غیرفعال نگه داریم».

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۹۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • هدر رفت آب در اردستان ۳ درصد کاهش یافت
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • یک آسیایی گزینه لیورپول برای جایگزینی صلاح
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد