Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@23:12:18 GMT

ایران به دنبال تقابل نیست، اما از خود دفاع می‌کند

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۴۹۶۰۴

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با خبرگزاری «رویترز» گفت ایران به دنبال تقابل نیست، اما در صورت لزوم از خود دفاع می‌کند.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ با خبرگزاری «رویترز» تأکید کرد که ایران به دنبال تقابل و درگیری نیست، اما از دفاع از خود نیز گریزان نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در این مصاحبه که روز چهارشنبه در مقر هیأت ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک انجام شده، گفته است که به عقیده او «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست، اما گروهی هستند که تلاش می‌کنند او را به چنین جنگی بکشند.

او گفت: «فکر نمی‌کنم او جنگ بخواهد، اما این نافی این نیست که ممکن است او را به این کار بکشانند.»

به نوشته رویترز، ظریف از گروه موسوم به «تیم ب» از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به عنوان افرادی یاد کرده که تلاش می‌کنند آمریکا را به سمت درگیری نظامی با ایران سوق دهند.

وی افزود: «کسانی که سیاست‌هایی را طراحی کرده‌اند که الان دنبال می‌شود، دنبال یک راه‌حل برآمده از مذاکره نیستند. اما بگذارید به صراحت بگویم که ایران به دنبال تقابل نیست، اما از دفاع از خود هم گریزان نخواهد بود.»

وزیر امور خارجه سپس در هشداری که رویترز آن را «رمزآلود» توصیف کرده، گفته است که ممکن است کسانی بخواهند در یک توطئه‌، حادثه‌ای رقم بزنند که آغازگر یک بحران بزرگتر باشد.

در ادامه این مصاحبه از ظریف درباره تصمیم آمریکا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «گروه‌های تروریستی»، تحریم نفتی و آثار این تحولات بر وضعیت خلیج فارس و تنگه هرمز سؤال شده است.

وی تحریم سپاه را اقدامی «پوچ» توصیف کرده، اما گفته تا زمانی که ایالات متحده به قواعد حاکم بر نحوه عملکرد نیروها در خلیج فارس پایبند باشد، ایران علیه این نیروها اقدام نظامی نمی‌کند.

ظریف گفت: «ما ملاحظه به خرج می‌دهیم، اما این به آن معنی نیست که اگر ایالات متحده قواعد بازی را تغییر داد یا قواعد برخورد را تغییر داد، می‌تواند قسر در رود.»

او در پاسخ به این سؤال که آیا کشتی‌های جنگی ایالات متحده همچنان می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند، با بیان اینکه «کشتی‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند»، گفته است: «اگر ایالات متحده بخواهد به رعایت قواعد برخورد، قواعد بازی، کانال‌های ارتباطی و پروتکل‌های حاکم ادامه دهد، در آن صورت، هرچند که حضور ایالات متحده در خلیج فارس را ذاتا ثبات‌زدا می‌دانیم، اما اقدامی انجام نخواهیم داد.»

وزیر امور خارجه درباره حضور ایران در سوریه برای مبارزه با تروریسم نیز، با بیان اینکه ایران در سوریه و عراق «هوشیار» خواهد بود، گفت: «ما این مبارزه را به حال خود رها نخواهیم کرد.»

نهایتا در این مصاحبه از ظریف درباره تحریم‌های اعمال‌شده علیه صادرات نفت ایران سؤال شده است. ظریف در پاسخ تأکید کرده است که ایران به فروش نفت خود ادامه می‌دهد، چراکه «همواره راه‌هایی برای دور زدن این تحریم‌ها وجود دارد. ما در این حوزه دکترا داریم.»

او با اشاره به تبعات تحریم‌ها برای مردم ایران، تأکید کرده که دولت هرآنچه در توان دارد برای ادامه فروش نفت و کاهش آثار تحریم‌ها انجام می‌دهد. وی در مورد اینکه ایران ممکن است به چه کسانی نفت بفروشد، گفته است: «اگر به شما بگویم، دیگر نمی‌توانیم به آن‌ها بفروشیم.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: ظریف وزیر امور خارجه نیویورک سازمان ملل آمریکا تقابل تحریم های ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند

کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل متحد، ایالات متحده، ژاپن و ۴۷ کشور دیگر را متهم کرد که به دنبال اجتناب از مقررات این سازمان در مورد کشورش هستند که مصمم به ارائه قوانین آنها هستند.

به گزارش خبرگزاری مرکزی کره (KCNA)، در بیانیه سفیر کره شمالی آمده است: «نیرو‌های متخاصم ممکن است در آینده دومین و سومین پنل کارشناسی را علیه ما راه اندازی کنند، اما همه آنها با گذشت زمان با خود ویرانگری مواجه خواهند شد». 

کیم در پایان گفت: اگر ایالات متحده و پیروانش به‌جای عبرت گرفتن از پرونده اخیر، سیاست خصمانه نابهنگام را در قبال کره شمالی (جمهوری دموکراتیک خلق کره) پیگیرانه دنبال کنند، با شکست استراتژیک بدتری مواجه خواهند شد.

پیش از این، سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی گفته بود پیونگ یانگ در واکنش به استفاده واشنگتن از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه علیه کره شمالی، گزینه‌های سختگیرانه و قاطعی برای حفاظت از حاکمیت و امنیت خود خواهد داشت. واشنگتن همواره از حقوق بشر برای اقدامات تحریک‌آمیز سیاسی و توطئه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند. او گفت: ما به تحریم‌های آمریکا عادت کرده‌ایم و توان و قدرت بالایی برای ایستادن در مقابل هر گونه تحریم شدیدی داریم.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • کاردار ایران خطاب به وزیر دفاع انگلیس: کاملا نادان هستید
  • واکنش کاردار ایران در لندن به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • واکنش کاردار ایران به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران