Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:50:51 GMT

تامین خوراک دام پس از سیلاب ضروری است

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۰۰۴۲

تامین خوراک دام پس از سیلاب ضروری است

مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تامین خوراک مناسب برای دام بعد از وقوع سیلاب ضروری است زیرا پس از جاری شدن سیل درصد آلودگی محیط بسیار است و چرای حیوانات از این مکانها باعث شیوع بیماری می شود.

دکتر سید هادی ابراهیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بعد از حوادثی مانند سیل، پیامدهای بسیار برای دام ایجاد می شود که اگر شرایط آن کنترل نشود بیماری های مشترک بین دام و انسان فراگیر می گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: به همین منظور بعد از وقوع سیل های اخیر سازمان دامپزشکی، گروه های کارشناسی خود را به مناطق درگیر اعزام نمود تا لاشه حیوانات تلف شده با نظر آنها و به صورت مطلوب معدوم و همچنین واکسیناسیون دام و طیور باقی مانده انجام شود.
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی با انتقاد از نبود مدیریت بحران در حوزه دام گفت: در برنامه های تدوین شده برای مبارزه با حوادث غیرمترقبه به انسانها و ابنیه ساختمانی توجه شده ولی برای دام و محل های نگهداری دام در این اسناد توجه نشده است.
ابراهیمی افزود: در صدور مجوز برای فعالیت در حوزه دام و طیور یک سری پیوستها در اسناد بالادستی وجود دارد که برای جلوگیری از حوادث مشابه باید مورد بازنگری قرار گیرد تا خسارت ها به حداقل ممکن برسد.
وی اظهار داشت: در سیل اخیر دامدارانی که دام یا لوازمشان دچار خسارت شده مورد حمایت کافی قرار نگرفته اند.
وی با اشاره به اقدام برخی دامداران برای وارد کردن دام به کشور گفت: توصیه می شود دام هایی که از خارج کشور به ایران وارد می شود فقط برای ذبح مورد استفاده قرار گیرد و از تولید مثل آنها به شکل غیرکنترل شده جلوگیری گردد.
ابراهیمی افزود: دام های وارداتی باید زیر نظر مرکز اصلاح نژاد دام کشور مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند و سپس طبق نظر آنها به گله ها وارد شوند تا خلوص دام کشور در زاد و ولد آنها از بین نرود.
2030/6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سيل 98 مديريت بحران خوراك دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۰۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • پلمب کارخانه خوراک دام و طیور متخلف در سبزوار
  • توقیف محموله خوراک دامی قاچاق در پاوه
  • رفع مشکل تامین خوراک شرکت روی بندرعباس در دستور کار قوه قضائیه