Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - چابهار- ايرنا- مبارزه با ملخ هاي صحرايي در شهرستان چابهار واقع در جنوب سيستان و بلوچستان از سطح چهار هزار هکتار گذشت و روز به روز به سطح مبارزه با اين آفت خطرناک در حال افزايش است.

به گزارش ايرنا مبارزه با ملخ هاي صحرايي از 13 اسفند ماه سال گذشته در مناطق وشنام، دمبدف، نوبنديان، دهگندر، اسلام آباد، گومازي، کچو و سماج شهرستان چابهار در جنوب سيستان و بلوچستان آغاز و همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ورود نخستين دستجات پروازي ملخ صحرايي به بندر نخيلو استان هرمزگان نهم بهمن پارسال گزارش شده بود که بعد از اين گزارش ملخ هاي انفرادي در استانهاي بوشهر، فارس، خوزستان، جنوب کرمان و شرق هرمزگان با تراکم پائين مشاهده شدند.
پس از حمله ملخ هاي صحرايي ستاد مبارزه با ملخ در ستاد سازمان حفظ نباتات کشور، ستاد استانها، شهرستانها و تشکيل تيم هاي رديابي و مبارزه در تمامي نقاط آلوده شکل گرفت و کار رديابي، ديده باني و مبارزه با کمک دستگاه ايلوکاست 3 و فرم هاي ديده باني از ملخ هاي صحرايي از اواخر ماه هاي سال گذشته آغاز شد.
ايران از 2 جبهه جنوب و جنوب شرقي از عربستان، عمان، قطر، امارات متحده، کويت، هند و پاکستان هميشه مورد تهديد اين آفت بوده و همچنين در برخي از مناطق جنوبي کشور از جمله جازموريان، چابهار و ايرانشهر اين آفت در چند سال اخير پس از ورود به کشور تخم ريزي کرده و بصورت انفرادي زيست مي کنند و در صورت مساعد بودن شرايط آب و هوايي افزايش تراکم پيدا خواهند کرد.
هم اينک بيش از 14 هزار و 100 هکتار از مراتع شهرستانهاي کنارک، چابهار، قصرقند، نيکشهر و دلگان عليه ملخ صحرايي سمپاشي شده است.
در صورت عدم موفقيت در کنترل پوره و دستجات پروازي ورودي احتمال دارد استانهاي ديگر هم مورد هجوم ملخ صحرايي در نسل بعدي قرار گيرند.
پيش بيني مي شود سطحي در حدود 150 تا 200 هزار هکتار مبارزه با ملخ صحرايي که از اواخر اسفند ماه سال گذشته آغاز و تا خرداد سالجاري ادامه دارد.
مبارزه با ملخ صحرايي در سيستان و بلوچستان بدون تخصيص اعتبار از محل منابع داخلي استان در حال انجام است و نياز است اعتبارات ملي و توجه وزارت جهاد کشاورزي بيشتر شود.
از آنجايي که بر اساس اعلام سازمان خواروبار کشاورزي(فائو) مرحله بعدي حمله ملخ به سيستان و بلوچستان از ارديبهشت ماه جاري در راه است ديده باني و مبارزه با ملخ صحرايي با جديت همچنان ادامه دارد.
دسته هاي پر تراکم اين ملخ ها هر نوع سرسبزي اعم از علوفه، غلات، صيفي جات و حتي علف هاي هرز را که در مسير خود ببينند مورد هجوم قرار داده و از بين مي برند.
مدير جهادکشاورزي چابهار در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: مبارزه با ملخ هاي صحرايي در اين شهرستان از سطح چهار هزار هکتار گذشته و اين روند همچنان ادامه دارد.
نورالدين ميرلاشاري با بيان اينکه براي مقابله با ملخ هاي صحرايي سه تيم عمليات ديده باني و چهار تيم عمليات مبارزه انجام مي دهند گفت: عمليات ديده باني توسط مردم محلي، اعضاي شوراهاي اسلامي روستاها، قشرهاي مختلف مردم، دهياران و از طريق بخشداري ها نيز انجام مي ‌شود.
وي ادامه داد: پس از گزارش هاي مردمي و اعلام به مديريت جهاد کشاورزي تيم هاي مبارزه با ملخ صحرايي به محل اعزام مي شوند.
مدير جهاد کشاورزي چابهار گفت:مبارزه با ملخ هاي صحرايي از سموم مالاتيون و دلتامترين استفاده مي شود.
وي بيان کرد: ملخ هاي صحرايي تهديدي جدي به مزارع کشاورزي هستند و امنيت اقتصادي و غذايي را در مدت کوتاهي تهديد مي کنند.
ميرلاشاري تصريح کرد: ملخ صحرايي هنوز به سطح مزارع کشاورزي چابهار و استان سيستان و بلوچستان نرسيده و در همان بدو ورود در مراتع در حال مهار هستند.
3043 *3213 /1484
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۰۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم

آفتاب‌‌نیوز :

معین الدین سعیدی در نشست علنی صبح امروز (یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با بیان اینکه دشمنان ملت ایران باید بدانند مردم استان سیستان و بلوچستان قدردان نعمت امنیت و وحدت بوده و به احدی اجازه تفرقه میان صفوفشان نخواهند داد، گفت: بدیهی است امنیت پایدار در سایه فضای پررونق کسب و کار و با هم اندیشی و همفکری همه آحاد استان حاصل خواهد شد. یاد مرحوم مولانا عبدالعزیز و مرحوم حمیدالله سردارزهی را که منادی وحدت و صلح بودند گرامی می‌داریم.

نماینده چابهار، نیک‌شهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه ضمن تبریک روز شوراها، کارگر، ماما و به ویژه روز معلم به اقشار فعال در این حوزه‌ها تبریک گفت و افزود: علیرغم خدمات بی بدیل نظام و کار‌های بزرگ انجام شده هنوز مردم استان با چالش‌های عدیده‌ای روبرو هستند. در سیستان عزیز، هربار که ایران حق‌آبه اش را طلب کرد، طرف مقابل دروغ گفت، مرزبانان ما را شهید کرد و هشدار رئیس جمهور را به سخره گرفت. در مرکز استان با آن همه منابع و تفتان سربلند، فقر مطلق بیداد می‌کند و عدم مدیریت صحیح منابع آبی در سواحل مکران باعث شده بی آبی و آب هر دو تبدیل به رنج ممتد مردم شود.

سعیدی در ادامه در تذکری خطاب به وزیر راه ضمن قدردانی از خدمات انجام شده، گفت: زیرساخت‌های راه روستایی و جاده‌های مواصلاتی منطقه از بین رفته و عدم رعایت گزاره‌های فنی و سازگار با سیل در احداث کریدور کنارک، معضل سیل زرآباد را دوچندان و این نعمت را تبدیل به نقمت کرده که از شما تقاضا می‌کنم نسبت به تکمیل چند پل و محور آزادراهی در حوزه انتخابیه اقدام کنید. همچنین لازم است نسبت به احداث خط آهن در برخی از شهر‌های منطقه اقدام شود.

این نماینده مجلس یازدهم در ادامه ضمن تأکید بر ضرورت توجه به حاشیه نشینی چابهار و کنارک و آسیب‌های مربوط به آن در تذکر دیگری خطاب به وزیر بهداشت ضمن تشکر از دغدغه‌های جدی وی و جهادگران سلامت گفت: درباره مرگ مظلومانه مادران باردار و کمبود نیروی انسانی و تجهیزات در بیمارستان‌های چابهار و نیک شهر که این دو مرکز درمانی را تبدیل به قتلگاه کرده و همچنین فقر مطلق زیرساخت‌های سلامت در قصرقند، زرآباد و دشتیاری بزرگ تذکر می‌دهم.

وی همچنین در تذکری خطاب به وزرای آموزش و پرورش و علوم درباره وقوع دو سیل ویرانگر اخیر در منطقه، عنوان کرد: لازم است سهمیه کنکور مختص دانش آموزان سیل زده حوزه انتخابیه در نظر گرفته شود.

سعیدی در تذکری خطاب به وزیر نفت درباره سهمیه سوخت کامیون‌ها و تریلی‌ها که سنخیتی با شعار سال ندارد، گفت: جواب خانواده‌هایی که دار و ندار خود را فروختند تا کامیونی تهیه کنند چگونه می‌دهید؟ چرا برخی از مدیران شما تخصص عجیبی در رنجاندن مردم دارند؟

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس در تذکری خطاب به وزیر نیرو درباره انجام تعهدات وی عنوان کرد: افزایش ظرفیت آب شیرین کن چابهار، تکمیل فاضلاب کنارک و چابهار، تکمیل مجتمع ۱۸ روستایی، آبرسانی روستا‌های برخی از بخش‌های چابهار و یکی از شهرستان‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین در تذکر دیگری خطاب به وزرای جهاد کشاورزی و نیرو ضمن تشکر از تلاش‌های شبانه روزی آنها، گفت: در دو سیل اخیر میلیارد‌ها متر مکعب آب در جلوی چشم تشنه‌ترین فرزندان این سرزمین به اقیانوس ریخت؛ برای هزارمین بار آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم.

سعیدی در همین زمینه افزود: طرح‌های آبخیزداری، مهار موضوع سیل، کنترل سیلاب، ایجاد سازه‌هایی شبیه چاه‌نیمه‌ها برای نگاهداشت آب، احداث آب‌بند زودبازده در مسیر رودخانه‌های فصلی و مرزی و لایروبی این رودخانه ها، مرمت قنوات کشاورزی و ایجاد سیل‌بند‌های روستا‌ها نه تنها مانع هدررفت آب بلکه باعث ایجاد اشتغال پایدار می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس ادامه داد: منابع مالی اجرای بسیاری از این طرح‌ها مجموعا کمتر از ارزش ریالی زمینی است که در شمال تهران بدون اطلاع آن امام جمعه مظلوم به نام ایشان زده شد.

وی ضمن قدردانی از خیرین نیک‌اندیش به ویژه جهان پهلوان رسول خادم، گروه‌های جهادی و بسیجیان جان برکف، عنوان کرد: از همه نهاد‌های انقلابی و شهرداری کلانشهر‌ها درخواست دارم طوفانی از ماشین آلات را روانه منطقه کنند.

سعیدی در ادامه خطاب به رئیس جمهور با بیان اینکه حتما صحنه تلخ از دست دادن خشت خشت آلونک پیرزن دشتیاری را دیده اید، یادآور شد: حضور شما در بین مردم سیل زده قطعا موجب تسلی خاطر شد و این نقطه تمایز و برتری دولت شما بر دولت قبل است، اما صرف آمدن مسئولان و گرفتن عکس یادگاری و احیانا ریختن قطره‌ای اشک دردی از مردم دوا نمی‌کند بلکه باید سازمان برنامه و بودجه مکلف شود تا ردیف‌های مستقل اعتباری برای جبران خسارات سیل در نظر گیرد. اگر معادل ریالی اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های نحیف استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه درباره طرح تقسیم استان عنوان کرد: هرگونه طرحی بدون ملاحظات جامعه محلی، نخبگان، اندیشمندان، دانشگاهیان و علما محکوم به شکست است از این رو به جای تغییر در ساختار به فکر تغییر در نگاه باشید. نام زیبای بلوچستان کمرنگ شدنی نیست لذا به جای آن ادارات کل در شهر‌های بزرگ نظیر ایرانشهر، زابل، خاش، سراوان و به ویژه چابهار ایجاد شود.

وی همچنین در خطاب دیگری به رئیس جمهور بیان داشت: به خاطر دارید که گفته بودید خوب شد ما رئیس جمهور نشدیم که دلار ۵ هزار تومان بشود. اکنون به جای آمار‌های عجیب اقتصادی که هیچ سنخیتی با سفره‌های محقر مردم ندارد، فکری به حال ارز ۶۷ هزار تومانی و گرانی کمرشکن اینترنت، گوشت و دارو کنید.

سعیدی در ادامه خطاب به پدران غرب‌ستیز مسئول و فرزندان غرب‌گدای آن‌ها گفت: اگر غرب تا این حد بد است، دلیل ولع سیری ناپذیری فرزندانتان برای زندگی در غرب چیست؟ ملت ایران تبعات سنگین تحریم را در سفره‌های خود تحمل کند و فرزندان شما مشغول خوش گذرانی در خیابان‌های لندن، نیویورک و تورنتو باشند؟ بی شرمی تا چه حد؟

ندر تذکری خطاب به وزیر ارتباطات با طرح این پرسش که آیا با فیلتر‌های فعلی، مطلوب شما حاصل شده است؟ بیان داشت: آیا روا است شما بدون هیچ محدودیتی در همه پلتفرم‌ها حضور داشته باشید، اما مردم درگیر هزینه فیلترشکن‌ها باشند؟

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی در پایان در تذکری خطاب به رئیس جمهور بیان کرد: بی تردید فارسی، زبان مشترک همه ایرانیان است، اما اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی موجب افزایش همبستگی ملی است از این رو این اخطار را به شما می‌دهم. /

منبع: خبرگزاری خانه ملت

دیگر خبرها

  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم