Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@14:03:23 GMT

برنامه‌های پول‌ساز برای جبران کسری مؤسسات؟

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۵۱۱۶۱

ساعت24 - مسابقه جدید روبیکیو که متعلق به اپ روبیکاست که مدت‌هاست در برنامه‌های پربیننده‌ای مثل خندوانه و... تبلیغ شده است. در این مسابقه هم با خرید سؤال و اصطلاحا آنچه «جان» نامیده می‌شود، مبلغی در اختیار اپ قرار می‌گیرد و چنانچه مسابقه برندگانی داشته باشد، مبلغ به تعداد برندگان تقسیم می‌شود که احتمالا پول زیادی نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب آنکه این پول هم به‌صورت ذخیره در اپ نصب‌شده روی گوشی تلفن همراه برای انجام امور الکترونیکی و مخابراتی مثل خرید شارژ و چه و چه قرار می‌گیرد و عملا چیزی به دست برنده نمی‌رسد.

ماجرای مسابقه‌های پول‌ساز از حالت استفتا خارج شد و این‌بار به درس خارج فقه آیت‌الله مکارم‌شیرازی راه پیدا کرد. تأکید بر قمار‌بودن و حرام‌بودن پول‌های به‌دست‌آمده در مسابقه‌های صداوسیما که این روز‌ها شدت خاصی پیدا کرده، اگر یک طرف ماجراست، طرف دوم صداوسیما و شرکت‌هایی هستند که برنامه‌هایی از این دست را در جهت اهداف شرکت‌های تبلیغاتی ساخته و از آن‌ها حمایت مالی می‌کنند و احتمالا مبالغ بیشتری از پولی را که به برندگان می‌دهند، به صورت سود نصیب خودشان می‌شود.

 اگر این ماجرا تا قبل از این در همان اطلاع‌رسان‌های توییتری باقی مانده بود، با ورود یک مرجع تقلید ابعاد دیگری پیدا کرده است. آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی که در پاسخ به یک استفتا درباره مسابقه «برنده‌باش» که درباره شرکت در این برنامه و مالکیت جایزه آن سؤال کرده بود، شرکت در آن را قمار اعلام کرده و گفته بود برنده مالک جایزه نخواهد بود، دیروز در درس خارج فقه خود همچنان درباره این موضوع سخن گفت. آیت‌الله مکارم البته به ابعاد دیگری از این ماجرا هم در سخنانش اشاره کرده و البته توضیح بیشتری نداده است. مثل اینکه او گفته است که «گاهی اوقات گفته می‌شود بعضی از مؤسسات در مضیقه مالی هستند، سخن این است که باید تلاش کنیم از راه‌های مشروع کمبود‌ها را جبران کنیم، نه از راه‌های غیرمشروع».

سیاست‌های اقتصادی صداوسیما به کدام سو می‌رود؟

مکارم درعین‌حال با تأکید بر اینکه این مسئله نوعی بخت‌آزمایی و قمار است، گفته: سایر حضرات آقایان هم همین نظر را گفته‌اند و ما البته با صراحت بیشتری بیان کرده‌ایم. او البته اشاره نکرده است احتمالا منظورش کدام‌یک از مراجع دینی بوده و اینکه اگر این برنامه‌های پول‌ساز برای جبران کسری بخشی از مؤسسات برگزار شده، منظورش چه مؤسساتی بوده است. این مرجع تقلید گفته است: بدون اینکه اسم دستگاهی را ببرم اگر یک دستگاهی پیدا شود، سؤالاتی مطرح کند و بگوید هرکس جواب بدهد ما جایزه می‌دهیم، آیا درست است یا نیست؟

آیت‌الله مکارم‌شیرازی افزود:، اما اگر پول را از شرکت‌کنندگان بگیرند کما اینکه عده زیادی به روش‌های مختلف این کار را می‌کنند و غالبا بخش اعظم پول به جیب برگزارکننده مسابقات می‌رود و درصد اندکی به شرکت‌کنندگان می‌دهند، در اینجا هر دو حرام می‌شود. این مرجع تقلید یادآور شد: در کشور اسلامی نباید این وضع باشد، باید شفاف باشد. مال حرام برکت ندارد، در راه بد مصرف می‌شود و خیری در آن نیست.

جهرمی: مسابقات غیرمشروع است
بعد از واکنش آیت‌الله مکارم، آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات، نیز به میدان آمد و در توییتی چنین اعلام کرد: «روز گذشته در دستورالعملی، مدیران عامل اپراتور‌های تلفن همراه را موظف کردم شخصا بر روند مسابقات غیرمشروع بخت‌آزمایی در تلویزیون و غیر آن نظارت کنند و جلوی این پدیده سو را بگیرند. رعایت‌نکردن دستورالعمل برای اپراتور‌ها عواقب جدی در پی خواهد داشت».

ورود روبیکا و روبیکیو
واکنش‌های اخیر به طور مشخص برنامه مسابقه برنده‌باش را هدف قرار داده‌اند که شرکت‌کنندگان با خرید سؤال از یک اپلیکیشن می‌توانند مجوز ورود به برنامه را پیدا کنند و جوایز آن هم بین پنج تا صد میلیون به صورت پلکانی متغیر است. اما این تنها برنامه جنجالی صداوسیما نیست. این سازمان مدتی است که به جولانگاه یک اپلیکیشن و متعلقات آن بدل شده و با برگزاری مسابقات یا اعلام برخی ستاره و مربع‌ها با وعده جایزه‌های میلیونی به پولسازی برای خود مشغول است.

اشاره وزیر ارتباطات هم احتمالا همین برنامه‌ها را دربر می‌گیرد. مثل مسابقه جدید روبیکیو که متعلق به اپ روبیکاست که مدت‌هاست در برنامه‌های پربیننده‌ای مثل خندوانه و... تبلیغ شده است. در این مسابقه هم با خرید سؤال و اصطلاحا آنچه «جان» نامیده می‌شود، مبلغی در اختیار اپ قرار می‌گیرد و چنانچه مسابقه برندگانی داشته باشد، مبلغ به تعداد برندگان تقسیم می‌شود که احتمالا پول زیادی نخواهد شد. جالب آنکه این پول هم به‌صورت ذخیره در اپ نصب‌شده روی گوشی تلفن همراه برای انجام امور الکترونیکی و مخابراتی مثل خرید شارژ و چه و چه قرار می‌گیرد و عملا چیزی به دست برنده نمی‌رسد.

اپ روبیکا و مسابقه روبیکیو متعلق به شرکت خدمات ارزش افزوده توسکاست. شرکت توسعه کسب‌وکار توسکا در ۱۶ مهر ۱۳۹۶ به‌صورت رسمی ثبت شده که شناخته‌شده‌ترین محصول آن، اپلیکیشن روبیکا است که در خیلی از مسابقات و نظرسنجی‌های صداوسیما از آن استفاده می‌شود. گفته شده این شرکت در یک مزایده از سوی صداوسیما، همه زمان‌های تبلیغاتی تلویزیون و رادیو را به دست آورده است. بعد از آن صداوسیما در بخش‌نامه‌ای اعلام کرد «من‌بعد کلیه برنامه‌ها و طرح‌های مشارکتی در حوزه خدمات ارزش‌افزوده (VAS) و کلیه سرویس‌های پیرامون آن، می‌بایست به شرکت توسکا ارجاع و پس از دریافت مجوز همکاری و نامه تأییدیه آن شرکت نسبت به مشارکت فی‌مابین اقدام شود. بدیهی است کلیه قرارداد‌ها و مصوبات قبلی از تاریخ ۲۶/۷/۹۶ کان‌لم‌یکن تلقی می‌شود».

به نظر می‌رسد این مزایده و واگذاری نوعی از انحصار را برای این شرکت ایجاد کرده است. ماجرا زمانی بغرنج شد که در یک نظرسنجی چالش‌برانگیز تلویزیونی، با جابه‌جایی آرای مردم در این نظرسنجی، آرای مسابقه «برنده‌باش» با اجرای محمدرضا گلزار به شکل عجیبی افزایش یافت و همین موضوع باعث شد زمزمه‌های «تقلب» در آن بالا بگیرد. بعد از آن آذری‌جهرمی در توییتی نوشت که از ابتدای دولت دوازدهم، به دو نماینده دولت از پنج عضو در هیئت‌مدیره همراه اول اعلام کرده‌ایم که قرارداد تجاری شرکت توسکا با صداوسیما با مدل فعلی برای کسب‌وکار‌های نوپا مضر و به‌لحاظ اقتصادی تماما به ضرر همراه اول است و باید خاتمه یابد. درباره حق‌الناس کوتاه نمی‌آییم. او همچنین اعلام کرده بود دولت سهام‌دار اصلی و غالب مخابرات و همراه اول نیست. ۵۰ درصد به‌علاوه یک سهم در اختیار یک سهام‌دار است و در اختیار دولت نیست.


پشتیبانی توسکا از ۷۹ برنامه پربیننده تلویزیون
اگرچه شرکت توسکا اطلاعیه‌ای صادر کرده و ضمن اعلام اینکه اسپانسری چه برنامه‌هایی را دارد، عنوان کرده بود: «شرکت توسکا درحال‌حاضر به‌واقع به‌عنوان کارگزار صداوسیما در حوزه تبلیغات ارزش افزوده و دقیقا براساس ضوابط و تعرفه‌های آن سازمان عمل می‌کند که جزئیات و دستورالعمل‌های آن در اختیار تمامی فعالان حوزه کسب‌وکار قرار گرفته است. در شرایطی که مردم عزیز نیازمند توجه بیشتر هستند، شرکت توسکا با همکاری سازمان صداوسیما و با تلاش متعهدانه هنرمندان عزیز، تمامی هزینه‌های تولید برنامه‌های پربیننده‌ای، چون خندوانه، برنده باش، کودک‌شو، فرمول یک، نود، حالا خورشید، به خانه برمی‌گردیم، عصر جدید، تب‌تاب، جام جهانی، ماه عسل، ستاره‌ساز، فوتبال‌های داخلی و خارجی و ... در مجموع ۷۹ برنامه تلویزیونی را می‌پردازد تا ضمن پاسخ‌گویی به نیاز مخاطبین برای دسترسی به محتوای جدید، ارزنده و پخش این برنامه‌های فاخر، رضایت ایشان را با ساخت برنامه‌های جذاب و شاخص جلب نماید».

اما ابهامات در نحوه برگزاری مزایده و نیز شکل انحصاری‌شدن این شرکت عملا عرصه رقابت برای سایر شرکت‌ها را از بین برده است. از طرفی صداوسیما در حال تبدیل‌شدن به یک سازمان عریض و طویل با گرایش سرمایه‌داری است. البته سرمایه‌داری انحصاری که حالا صدای اعتراض مراجع و وزیر دولت را هم درآورده است، تازه اگر تنها روی ماجرا همین باشد؛ چراکه هنوز معلوم نیست این درآمدزایی از طریق شرکت توسکا به چه منظوری انجام می‌شود و آیا همان‌طورکه آیت‌الله مکارم گفته برای جبران کسری مؤسساتی بوده که هنوز پرونده‌شان گشوده نشده؟ اگر چنین است کدام مؤسسات؟

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۱۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدکاپ ۸ رویدادی برای ترویج برنامه‌نویسی در سراسر ایران

مدیر مسابقات کوئرا گفت: هدف از برگزاری لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ ۸، ترویج برنامه‌نویسی در سراسر کشور است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی لطفی؛ مدیر مسابقات کوئرا با بیان اینکه ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال حامی برگزاری هشتمین دوره کدکاپ است، اظهار کرد: معاونت علمی در فعال کردن درگاه‌های اطلاع‌رسانی در خصوص این دور از مسابقات و شناخته‌شدن آن در سطحی ملی و تامین برخی هزینه‌های مسابقه پای کار آمده است و از آن جهت که هدف ترویج برنامه‌نویسی در سطح کشور را دنبال می‌کند، صرفا بحث الگوریتم و مبانی برنامه‌نویسی را موضوع مسابقات قرار دادیم.

علی لطفی؛ مدیر مسابقات کوئرا با بیان اینکه هدف از برگزاری لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ 8، ترویج برنامه‌نویسی در سراسر کشور است، اظهار کرد: در این مسابقه ضمن ترویج برنامه‌نویسی، بحث آموزش برنامه‌نویسی گنجانده شده است و افراد می‌توانند در هر سطحی که هستند، آموزش متناسب با خودشان را دریافت کنند.

وی در خصوص نحوه برگزاری مسابقات توضیح داد: مسابقات انتخابی در لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ 8 به صورت استانی است، به همین دلیل، دانشجویان همه استان‌ها خود را مخاطب این مسابقه می‌بینند و شانس خود را در آن کمرنگ نمی‌ببینند.

حضور 240 طرح در دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی دانش‌آموزی؛ از رباتیک تا هوش مصنوعی

لطفی ادامه داد: این لیگ در 6 دوره مسابقات انتخابی آنلاین برگزار می‌شود که تاکنون چهار دوره آن برگزارشده است، دور اول این مسابقات از اوایل اسفند ماه کلید خورد و هر سه هفته یک مسابقه انجام می‌شود که ان‌شاءالله دور پنجم مسابقات انتخابی 28 اردیبهشت ماه برگزار خواهدشد.

به گفته او، در این مسابقات انتخابی دانشجوی برتر هر استان، سهمیه رقابت فینال را به انضمام یک میلیون تومان جایزه نقدی دریافت خواهد کرد. همچنین بعد از هر مسابقه، جلسه آنلاین حل سؤالات مسابقه توسط طراحان سؤالات، برگزار می‌شود و از هر استان، به سه نفر از شرکت‌کنندگانی که در این جلسه حضور یافته‌اند، دوره آموزشی رایگان اهدا می‌شود که شامل 20 دوره آموزش آنلاین برنامه‌نویسی به‌صورت تعاملی در سطوح مقدماتی و پیشرفته است و افراد می‌توانند به انتخاب خودشان یکی از دوره‌ها را به عنوان هدیه دریافت کنند.

مدیر مسابقات کوئرا  افزود: گذراندن موفقیت‌آمیز این دوره‌‌ها بین یک تا سه ماه به صورت آنلاین طول می‌کشد، علاوه بر این به 10 نفر از شرکت‌کنندگان مسابقه تی‌شرت یادبود اهدا می‌شود و هر کس که در این مسابقه  کد ارسال کرده باشد، شانس برخورداری از این جوایز را خواهد داشت.

وی با بیان اینکه فینال به صورت حضوری با دعوت از نفرات برتر در سراسر کشور در تهران برگزار خواهد شد، اظهار کرد: از نفر اول تا سی‌ام جایزه در فینال دریافت خواهند کرد. همچنین در رتبه‌های بعد، به نفرات برتر هر استان جوایز اهدا می‌شود و مجموعا حدود 200 میلیون تومان فقط در مرحله فینال به شرکت‌کنندگان جایزه اهدا خواهدشد.

لطفی همچنین، در خصوص چرایی عنوان «کدکاپ8» توضیح داد: از سال 95، مسابقات برنامه‌نویسی کشوری را با عنوان کدکاپ برگزار می‌کنیم که البته دوره‌های اول آن با همکاری دانشگاه صنعتی شریف بود و در ادامه این رویداد به صورت سالیانه برگزار شد و بزرگترین مسابقه برنامه‌نویسی کشور از نظر تعداد شرکت‌کنندگان شناخته می‌شود. امسال، هشتمین دوره برگزاری این مسابقات است که این دوره را با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و در قالب لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی برگزار می‌کنیم.

وی در ادامه مخاطب کدکاپ را دانشجویان دانست و گفت: کدکاپ در سال‌های مختلف به شیوه‌های گوناگونی برگزار شده‌ است. هر سال برخی شرکت‌ها با هدف جذب و استخدام حامی مسابقات می‌شدند، موضوعات مسابقات هم مطابق فناوری‌هایی بود که آنها نیاز داشتند اما امسال از آن جهت که هدف معاونت علمی، ترویج برنامه‌نویسی در سطح کشور بود، صرفا بحث الگوریتم و مبانی برنامه‌نویسی را موضوع مسابقات قرار دادیم و هر شش دوره انتخابی به انضمام فینال، حاوی سوالات الگوریتمی است.

علاقمندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی https://codecup.ir/ مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجری پرحاشیه از صداوسیما کنار گذاشته شده؟
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • خبر‌هایی از اجرای برنامه های بسیج سازندگی در میامی
  • کدکاپ ۸ رویدادی برای ترویج برنامه‌نویسی در سراسر ایران
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی کدکاپ ۸ با محوریت ترویج برنامه‌نویسی
  • ۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور داریم/ فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت