Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رشت - ايرنا - وزير نيرو با يادآوري اينکه در شرايط سخت بيش از 25 بار خط لوله انتقال آب شرب هموطنان‌مان قطع شده، گفت: امروز که شرايط مناسبي از نظر آبي وجود دارد، بايد با مديريت صحيح براي زمان‌هاي کم آبي برنامه ريزي شود.

به‌گزارش ايرنا، رضا اردکانيان روز پنجشنبه در مراسم بهره برداري از سد لاستيکي باغبانان شهرستان فومن با اشاره به اينکه با توجه به برنامه‌هاي اجرايي در حوزه آب انتظار مي‌رود در آينده نزديک گيلان از نظر تأمين منابع آبي به شرايط مطلوب برسد، اظهار کرد: شيوه بهره برداري و مهندسي رودخانه و نيز استفاده از منابع اين استان بويژه در مواجه با سيل اخير مي‌تواند الگوي مناسبي براي مناطق ديگر کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اقدامات و شيوه‌نامه‌هاي اجرا شده در گيلان تصريح کرد: برنامه‌هاي مناسب و ارزشمندي که در گيلان چند ماه پيش از وقوع سيل و بارش‌هاي امسال انجام شد موجب بروز کمترين خسارت در اين استان علي رغم ميزان بالاي بارش باران شد.
اردکانيان با اشاره به تشکيل کميته هيئت ويژه بررسي و تدوين گزارش ملي سيلاب‌هاي اخير به دستور رئيس جمهوري تصريح کرد: اين کميته با ترکيب از اساتيد دانشگاه و متخصصان از همه دانشگاه‌هاي کشور در 15 کارگروه عضو مي‌شوند.
وي با ابزار اميدواري براي آغاز همکاري‌ها وزارت نيرو با اين کميته، افزود: انتظار مي‌رود نتايج اين کميته براي مديريت بهتر بارش‌ها و سيلاب‌ها استفاده شود؛ بايد آمادگي داشته باشيم تا سهم برکات اين نعمت را افزايش و خسارت را کاهش دهيم.
وزير نيرو در خصوص وضعيت گيلان به عنوان يکي از مهم‌ترين استان‌ها از نظر نقش و سهمي که در تأمين امينت غذايي کشور دارد ، افزود: با توجه به اين شرايط اين استان نيازمند توجه و سرمايه گذاري در موضوع مديريت منابع آب است.
اردکانيان با بيان اينکه در صورت وجود شرايط مطلوب حدود يک هزار ميلي متر بارندگي سالانه را در اين استان شاهد هستيم، گفت: در اثر اين بارش‌ها سالانه حدود پنج ميليارد متر مکعب آب شيرين داريم؛ عدم سرمايه گذاري مناسب براي استفاده لازم از اين نعمت ما را با مشکل مواجه کرده است.
وي ادامه داد: در مجموع مصرف سالانه اين استان حدود دو ميليارد و 800 ميليون متر مکعب است که در يک مقايسه ساده با توجه به ظرفيت پنج ميليارد متر مکعبي نبايد مشکلي در حوزه تأمين آب داشته باشيم.
اردکانيان تصريح کرد: متأسفانه با و‌جود اين ظرفيت دو ميليارد و 400 ميليون متر مکعب به طور متوسط از استان‌هاي ديگر آب وارد اين استان مي‌شود که نشان مي دهد نيازمند برنامه ريزي و مديريت مناسب‌تري در اين زمينه هستيم.
وزير نيرو به آغاز عمليات اجرايي سد لاسک در شهرستان شفت نيز اشاره و اظهار کرد: بر اساس زمان بندي ها، اين سد بايد در نيمه سال 1402 به بهره برداري برسد.
وي با اشاره به اينکه ايران کشوري خشک و نيمه خشک و داراي منابع محدود ‏آب بوده که از توزيع زماني و مکاني متوازني نيز برخوردار نيست، افزود: بايد با مديريت صحيح و برنامه ريزي مناسب و با کاهش وابستگي کشور به نفت که به عنوان نقطه ضعفي از سوي دشمنان استفاده مي‌شود در اين زمينه اقدامات مناسبي انجام دهيم.
اردکانيان با بيان اينکه در سال‌هاي گذشته عده‌اي به دليل کم آبي زمين‌هاي خود را فروخته و در حال حاضر اين زمين‌ها به ويلا تبديل شده اند که معضلات زيست محيطي به وجود آورده اند، گفت: اگر مي‌خواهيم محيط زيست حفظ شود بايد دغدغه حفظ کشاورزي را در مناطق داراي امکانات در سطح کشور داشته باشيم.
وزير نيرو با بيان اينکه دغدغه فعالان محيط زيست در خصوص ساخت سد ها قابل احترام بوده اما بايد با هوشياري گام برداريم، افزود: بايد به دنبال ايجاد زمينه‌هاي لازم براي اجراي مصوبه اخير هيئت وزيران درباره کشت برنج در استان‌هاي شمالي باشيم که طي سه سال به گونه‌اي عمل شود که ضمن حفظ معيشت کشاورزي و عدم آسيب به آنها ، کشت برنج در ساير مناطق براي کشاورزان به صرفه نباشد اين بدان معناست که براي تأمين برنج نبايد به دنبال واردات باشيم بلکه زمينه را براي توليد بيشتر در استان‌هاي شمالي فراهم کنيم.
اردکانيان با اشاره به اينکه براي رسيدن به اين جايگاه نيازمند بهسازي، بازسازي و بازنگري اراضي و همچنين امکان تأمين آب تنظيم شده براي کشاورزان هستيم، ادامه داد: بايد پروژه‌هاي تأمين منابع آب در استان گيلان با رعايت ملاحظات زيست محيطي اجرايي شود.
در جريان سفر امروز وزير نيرو به گيلان، سد لاستيکي باغبانان فومن افتتاح و کلنگ احداث سد مخزني لاسک شفت به زمين زده شد.
شهرستان هاي فومن و شفت در 25 کيلومتري غرب مرکز استان گيلان قرار دارند.
7296/2007/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۵۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد

وزیر نیرو گفت: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علی‌اکبر محرابیان در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از 8500  مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور‌ افزوده شد‌‌ و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحدهای نیروگاهی کشور به منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت:  با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به خوبی عمل‌ نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر شده و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار 1403 اشاره کرد و گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال 1401 برای این موضوع 100 اقدام، در سال 1402 تعداد 140 اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز 180 اقدام طراحی و‌اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو‌ در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی باز می گردد.

وی‌ با تاکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف‌کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه اظهار کرد: بیش از 80 میلیون پاداش اعم از هدایایی چون لوازم برقی کم مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صدها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده که به افشار محتلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت کرده و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان در ادامه با تاکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تامین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به منظور تامین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با بیان این که انرژی مورد نیار صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تامین می‌شود،گفت: هم‌اکنون 5 واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است ‌صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه‌های خود تامین کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشورهای همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیرو است که به صورت کلی در طول یک سال ما 80 درصد صادرات و 20 درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تاکید بر اینکه گروه مپنا به طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، ادامه داد: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش  اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • چالش حضور برنامه‌ریزی نشده اتباع خارجی در پردیس
  • متقاضیان خودرو‌های خارجی بخوانند؛ زمان دقیق عرضه خودرو‌های برقی
  • قاچاق چوب با پراید در تالش
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد