Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@00:37:27 GMT

گزارشی از نمایشگاه کتاب

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۶۴۴۵۹

سومین روز و نخستین آدینه نمایشگاه کتاب تهران با ازدحامی بیشتر از دو روز نخست، در حالی که هنوز برخی مشکلات سالن‌ها رفع نشده‌اند، با برگزاری نخستین نشست رسانه‌ای نمایشگاه همراه شد. آفتاب‌‌نیوز : سومین روز از سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلای تهران به واسطه مصادف شدن با روز جمعه جمعیتی بیش از دو روز نخست را به خود دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان و نوجوانان، دانشجویان و عموم مردم از تهران و برخی استان‌های دیگر به واسطه این رویداد فرهنگی با وجود قیمت بالای کتاب خودشان را به نمایشگاه رسانده‌اند.
در سی‌ودومین سال از برگزاری این رویداد فرهنگی انگار برخلاف سال‌های گذشته به جای فریادهای تبلیغات ناشران کمک‌آموزشی، حالا صدای استارتاپ‌های مرتبط و غیرمرتبط با کتاب و گاهی هم گفت‌وگوهایی با برخی ناشران که از برنامه‌های‌شان می‌گویند، شنیده می‌شود.
یک نگاه ساده در چند دقیقه به راحتی گویای آن است که ازدحام جمعیت در بخش ناشران عمومی بیش از سایر بخش‌ها است و البته انگار پیش‌بینی‌ها هم حاکی از همین مسئله بوده است که حال ناشران و مراجعه‌کنندگان به نسبت سایر بخش‌ها در شبستان مصلا بهتر است.
ازدحام نخستین جمعه نمایشگاه کتاب امسال اما چندان با پراکندگی یکسانی همراه نیست. تعداد زیادی از غرفه‌ها در بخش ناشران عمومی از مخاطب چندانی برخوردار نیستند؛ این درحالی است که با نگاه به سوی دیگر شبستان، غرفه‌هایی دیده می‌شوند که صف خرید کتاب‌، تمام غرفه‌شان را که البته سهمی بیش از دیگران در مساحت سالن دارند، پر کرده است.
راهروها از شماره یک تا انتها بر اساس حروف الفبا از آخر به اول هستند که البته در این میان، بی‌نظمی هم دیده می‌شود.
از جایی که شبستان واقع است، باید مسیری را از ناحیه‌ای که کارگران در آن زیر تابلوهای راهنمای نمایشگاه که به سختی قابل دیدن است مشغول کار هستند و البته تابلو خطر هم خودنمایی می‌کند، طی کرد تا به بخش ناشران کودک و نوجوان رسید.
ورودی ناشران کودک و نوجوان از راه‌پله‌های سالن نسبتا تاریکی در زیرزمین به بچه‌ها و خانواده‌های‌شان دست تکان می‌دهد. با ورود به این بخش، بیش از این‌که حواس بچه‌ها و والدین‌شان به کتاب‌ها باشد باید به زیرپای‌شان که گاهی خاک و سنگ و فرورفتگی است، باشد.
این درحالی است که ناشر و بازدیدکننده از نبود راهنما برای شماره سالن‌ها و غرفه‌ها گله می‌کنند.
در غرفه‌های کودک و نوجوان چهره‌های آشنایی دیده می‌شوند، برخی همانند فرهاد حسن‌زاده و افسانه شعبان‌نژاد در قاب غرفه‌ها، برخی همانند توران میرهادی در قاب جلد کتاب‌ها و برخی هم همانند مصطفی رحماندوست و دیگران خبر آمدن‌شان روی بنرهای اطلاع‌رسانی خودنمایی می‌کند.
اما در مقابل غرفه‌ها بچه‌ها گاهی در اصرار برای خرید کتاب پیروز می‌شوند و گاه شکست می‌خورند. با این‌که همه خانواده‌ها در یک جا حضور دارند اما برخوردشان با کتاب و خرید آن متفاوت است. یکی صفحه به صفحه کتاب را برای فرزندش ورق می‌زند و دیگری هم می‌گوید که «حالا بیا بریم!» یا این‌که در همدردی با دیگر والدین می‌گوید «همین دیروز براش یه اتود خریدم ۴۰ هزار تومن!»
در هر غرفه، چیزی به جز کتاب هم توجه بچه‌ها را جلب ‌می‌کند. ناشران کودک و نوجوان به غیر از کتاب با محصولات دیگری همانند اسباب‌بازی و بازی‌های فکری جدید به نمایشگاه آمده‌اند. برخی ناشران انگار سعی می‌کنند کاهش رغبت خرید کتاب را به روش دیگری جبران کنند و با دریافت مبلغی، بچه‌ها را بدون کتاب و با صورت‌های گریم‌شده به خانه روانه کنند.
برخی ناشران این بخش در گفت‌وگوهای‌شان از وضعیت نامناسب غرفه‌های‌شان می‌گویند. مسئول نشر آرمان رشد در این‌باره می‌گوید که متراژ واقعی غرفه با آن‌چه در واقع دارند، متفاوت است و ستونی در فضای غرفه این نشر واقع شده که مشکلاتی را ایجاد کرده است.
افسانه شعبان‌نژاد هم که در غرفه نشر خود، لوپه‌تو حضور دارد از فضای نامناسبی که امسال به ناشران کودک و نوجوان داده‌اند که به گفته او نه برای ناشران بلکه برای مخاطبان که در اصل کودکان و نوجوانان هستند ایجاد مشکل می‌کند، گله دارد. این در حالی است که او از استقبال خوب کودکان و نوجوانان از نمایشگاه در روز نخست می‌گوید.
در بخش ناشران کمک‌آموزشی هم توجه مخاطبان به غرفه یک نشر جلب شده و علت آن هم اتاقکی است که با یک تم متفاوت برای یک مسابقه عکاسی آماده شده است. مسئولان غرفه این نشر می‌گویند قرار بوده است هر کس بیشتر از ۱۰۰ هزار تومان خرید داشته باشد، یک عکس با دوربین حرفه‌ای در فضای این اتاقک هدیه بگیرد، اما به گفته آن‌ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مسابقه را بنا بر دلایلی تعطیل کرده است.
سومین روز از نمایشگاه کتاب تا ساعت‌های پایانی آن همچنان برای مراجعان و خبرنگاران با سرما همراه است. سخنگوی سی‌ودومین نمایشگاه کتاب تهران در نشست خبری‌ای که امروز برگزار شد در این باره گفت که قرار بوده است برای رفع سرما بخاری بیاورند اما آتش‌نشانی با انجام این کار موافقت نکرده است.
همچنین در این نشست گزارشی از وضعیت فروش نمایشگاه و تراکنش‌ها در دو روز نخست اعلام شد.
از برنامه‌های سومین روز برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، آیین رونمایی از کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی» نوشته محمدحسین رجبی دوانی بود که در بخش مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۴۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب:در مطالعه و مرور اخبار این هفته حوزه کتاب و ادبیات به بررسی ۹ خبر مهم پرداخته‌ایم که از این تعداد سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی تهران ۶ خبر را به خود اختصاص داده است.

در این میان درگذشت پل آستر و انتشار پوستر نمایشگاه کتاب از مهم‌ترین اخبار این هفته بودند.

قرنطینه شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه،تغییر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب، ورود نخستین محموله کتاب‌های خارجی نمایشگاه کتاب به کشور، انتشار فراخوان جایزه جهانی کتاب سال، دعوت دو هزار مسوول برای حضور در نمایشگاه کتاب، افزایش یارانه اعتباری خرید کتاب برای طلاب و دانشجویان،آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب همگی از جمله دیگر اخبار مهمی هستند که در این گزارش به مرور آن‌ها پرداختیم.

مشروح این گزارش را در ادامه می‌خوانیم:

قرنطینه شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه

به نقل از گاردین، احتمال می‌رود مواد شیمیایی که برای ایجاد رنگ در جلدهای سبز زمردی کتاب‌های قرن نوزدهمی استفاده شده‌اند، حاوی مواد سمی باشد و کتابخانه ملی فرانسه با شناسایی این کتاب‌ها، آن‌ها را قرنطینه کرده است.

به این منظور کتابخانه ملی فرانسه ۴ عنوان کتاب قرن نوزدهمی را که تصور می‌شود روی جلد سبز زمردی آنها با آرسنیک پوشانده شده باشد، از قفسه‌های خود حذف کرد.

تغییر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران

علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در فضای مجازی «یمن» را به عنوان مهمان ویژه این رویداد معرفی کرد.

رمضانی در این پیام نوشت: «علی رغم تلاش جامعه فرهنگی هند، نظر به ادامه محدودیت اتباع این کشور در ایران پس از عملیات وعده صادق و اتمام فرصت رفع محدودیت بعد از دیدار اخیر سفیر هند، حضور این کشور منتفی و یمن مهمان ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خواهد بود»

ورود نخستین محموله کتاب‌های خارجی نمایشگاه کتاب به کشور

اسماعیل جانعلی‌پور مدیر کمیته ناشران خارجی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ورود نخستین محموله کتاب‌های خارجی به وزن ۲۴ تن از مقصد کشور لبنان به تهران خبر داد.

وی افزود: یکی از بخش‌های اصلی کمیته ناشران خارجی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مساله تمشیت امور مربوط به واردات کتاب و تسهیل امر ورود کتاب به کشور، تببین آیین‌نامه‌های مرتبط با این موضوع و نظارت بر محتوای کتاب‌های وارداتی به نمایشگاه است. کمیته نظارت و ارزیابی محتوایی در مجموعه ناشران خارجی این فعالیت‌ها را انجام می‌دهد.

انتشار فراخوان جایزه جهانی کتاب سال

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد. مهلت ارسال آثار این جایزه تا ۳۱ شهریور است.

سی‌ودومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای نخستین‌بار طی سال گذشته میلادی (۲٠۲۳) به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف (غیر از ایران) چاپ شده است، در بهمن‌ماه ۱۴٠۳ برگزار می‌شود.

درگذشت پل آستر

پل آستر نویسنده مشهوری که ۳۴ عنوان کتاب در کارنامه دارد و تقریباً بیشترشان به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند، بر اثر ابتلا به سرطان در ۷۷ سالگی از دنیا رفت.

وی علاوه بر کتاب‌هایی چون «سه گانه نیویورک»، فیلمنامه نویس «دود» وین وانگ و کارگردان فیلم «لولو روی پل» بود.

آستر با انتشار اولین کتابش با عنوان «اختراع انزوا» با تحسین منتقدان روبه رو شد.

دعوت دو هزار مسوول برای حضور در نمایشگاه کتاب

محمدحسین آزادبخت رییس کمیته مراسم و میهمانان ویژه با بیان اینکه این دوره از نمایشگاه از نظر ابعاد مختلف با دوره‌های پیشین تفاوت‌های جدی دارد، گفت: تلاش دست‌اندرکاران ستاد برگزاری بر این است که یک نمایشگاه متفاوت‌تر و درخور مردم در اردیبهشت برگزار شود.

رییس کمیته مراسم نمایشگاه کتاب گفت: از ابتدای اردیبهشت تاکنون بیش از دو هزار و ۳۰۰ مسوول و چهره‌های مختلف برای حضور در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دعوت کرده‌ایم.

انتشار پوستر سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب

اعلان (پوستر) سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با طراحی صابر شیخ رضایی به‌تازگی توسط مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شده است. شاکله اصلی اعلان را تصویر کتاب‌های متعددی که در حال ایجاد یک سازه معمارانه هستند، تشکیل داده که این اثر تلاشی برای انتقال محتوا و ساخت تصویر با شکلی جدید و بیانی بین المللی و کمینه نگر شرقی ولی بدون استفاده مستقیم از عناصر سنتی تصویری فرهنگ و هنر ایرانی است.

افزایش یارانه اعتباری خرید کتاب برای طلاب و دانشجویان

محمد خلج مدیر کمیته اداری و مالی گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاست‌های ترویج کتاب و کتابخوانی و حمایت از نشر کشور، اقدام به توزیع یارانه اعتباری خرید سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای اعضای هیئت علمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور می‌کند.

وی با اشاره به سقف یارانه اعتباری خرید کتاب ویژه دانشجویان، طلاب و اعضای هیات علمی افزود: سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب ۷۰۰ هزار تومان است که از این مقدار ۴۲۰ هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۲۸۰ هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیئت علمی ۸۰۰ هزار تومان است که از این مقدار معادل ۴۰۰ هزار تومان سهم عضو هیات علمی و ۴۰۰ هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب

طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده تحویل غرفه‌های خودساز این دوره از نمایشگاه به ناشران از روز گذشته پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز شده است و برخی از ناشران کار غرفه سازی خود را آغاز کرده‌اند.

ناشرانی که غرفه سازی ندارند نیز می‌توانند از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت غرفه‌های خود را طبق نقشه مشخص شده دریافت کنند.

کد خبر 6095442 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • ۱۸ اردیبهشت؛ آخرین مهلت آماده‌سازی پنل مجازی‌ نمایشگاه سی‌وپنجم کتاب
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم