Web Analytics Made Easy - Statcounter

استیفن زونس، استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه سانفرانسیسکو است. وی در زمینه مسائل خاورمیانه و سیاست خارجه آمریکا در خاورمیانه و روابط بین‌الملل صاحب اندیشه و کرسی است. این استاد برجسته هم‌چنین بیش از بیست سال است که به تدریس در حوزه‌های جنگ، تضاد بین‌الملل، سیاست بین‌الملل، سیاست خارجه آمریکا، مسائل خاورمیانه و روابط بین‌الملل مشغول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن گفت‌وگوی این استاد دانشگاه با ایلنا به این شرح است:

تصمیم‌های ترامپ، خطرناک و غیر مسئولانه است

استیفن زونس در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا، تصمیمات اخیر ترامپ را تصمیماتی اشتباه دانست و در این باره گفت: ترامپ چند وقت گذشته تصمیمات عجیبی مانند پایان معافیت‌ها و قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، گرفته‌ است. اقدامی مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان‌های تروریستی تصمیمی تلخ و اشتباه بوده است.

وی افزود: ترامپ معتقد است ایران به کمک سپاه پاسداران در سوریه و چندین کشور مسلمان دیگر حضور داشته و دارد. اما همه این موارد، تصمیم ترامپ را توجیه نمی‌کند چرا که تصمیم به اقدام علیه سپاه ایران اشتباه، خطرناک و غیر مسئولانه است.

سپاه در مقابله با داعش، موفق‌‌تر از نیروهای آمریکایی عمل کرده‌ است

استاد دانشگاه سانفرانسیسکو گفت: دولت آمریکا در حالی از سپاه ایران به عنوان یک گروه تروریستی نام می‌برد که ایران و آمریکا هر دو در مقابله با داعش تلاش کرده‌اند این در حالی است که نیروهای تحت حمایت و رهبری سپاه پاسداران ایران بسیار موفق‌تر از نیروهای تحت حمایت آمریکا عمل کرده‌ است.

قرار دادن نام سپاه در کنار القاعده، آتش جنگ را برخواهد افروخت

وی در ادامه با انتقاد از قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در کنار گروه‌هایی نظیر القاعده و داعش، نتیجه‌ این تصمیم را برافروختن آتش جنگ میان ایران و آمریکا برشمرد که تنها تهدید جنگ را بالا می‌برد.

پایان دادن به معافیت‌ها، نتیجه تلاش‌های پمپئو و بولتون است

این استاد برجسته علوم سیاسی در ادامه اظهار کرد: معتقدم تصمیمات اخیر را دونالد ترامپ تحت تاثیر جان بولتون و مایک پمپئو اتخاذ می‌کند، تصمیماتی مانند قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، پایان دادن به معافیت‌ها همه نشان‌دهنده حضور مشاورانی مانند مایک پمپئو و جان بولتون است که برای حداکثر فشار بر ایران و اقتصاد ایران تلاش می‌کنند. از طرفی دیگر جان بولتون مواضع جنگ طلبانه‌ای نسبت به ایران دارد و با این اقدامات بعید نیست که به دنبال درگیری نظامی با ایران باشد.

ترامپ قطعا متوجه عواقب تصمیمات خود نیست

زونس گفت: با توجه به تهدیدهای ترامپ و مقامات کاخ سفید بعید نیست که این مقامات به دنبال عملی شدن سیاست «یا با ما یا علیه ما» باشند، این یعنی اگر با ما نباشید به معنی این است که علیه ما هستید و در این صورت باید مجازات شوید.

این استاد دانشگاه بار دیگر به تبعات تصمیم ترامپ برای اقدام علیه سپاه پاسداران ایران اشاره کرد و گفت: دونالد ترامپ قطعا متوجه عواقب تصمیمات خود نیست وقتی سپاه پاسداران را با ۱۲۵ هزار نفر در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد در حقیقت باعث ایجاد مشکلات فراواتی برای افرادی می‌شود که با این سازمان در ارتباط هستند.

ترامپ با تصمیمش بسیاری از جوانان ایرانی را در فهرست تروریست‌ها قرار داد

وی افزود: سپاه در ایران تنها یک نهاد معمولی نیست سازمان‌ها و نهادهای بسیاری تحت مدیریت این نهاد قرار دارند و از سوی دیگر این نهاد در اقتصاد و سیاست ایران بسیار پر نفوذ است. اکنون بسیاری از جوانان ایرانی به دلیل ارتباط با این نهاد در فهرست تروریست‌ها قرار گرفته‌اند.

ترامپ بارها دستور حملات تروریستی در خاورمیانه را صادر کرده‌ است

زونس تاکید کرد: ترامپ در حالی از تروریسم حرف می‌زند که خود بارها در خاورمیانه دستورات حملات تروریستی را صادر کرده است. جالب است که بسیاری از این حملات، توسط سپاه پاسداران ایران سرکوب شده‌ است.

دولت بوش هم عاقل‌تر از ترامپ بود

وی خاطرنشان کرد: این طرح در زمان دولت بوش هم مطرح شد، اما حتی دولت بوش هم محتاط‌تر و عاقل‌تر بود و این تصمیم را عملی نکرد چرا که مشاوران بهتری در آن زمان در کنار جرج بوش بودند.

محبوبیت سپاه پاسداران در ایران بعد از تصمیم ترامپ بیش‌تر شده‌ است

این استاد دانشگاه افزود: با همه انتقاداتی که مردم عادی گاهی به سپاه پاسداران ایران دارند، اما کماکان به سپاه به عنوان نهاد دفاعی و نظامی ایران احترام می‌گذارند و بعد از تصمیم اخیر ترامپ محبوبیت این نهاد در ایران بیشتر شده‌است.

ترامپ هرکاری برای ضربه به اقتصاد ایران،انجام می‌دهد

وی در ادامه با اشاره به عدم تمدید معافیت‌های نفتی گفت: در حال حاضر ترامپ هر کاری را برای ضربه وارد کردن به اقتصاد ایران انجام می‌دهد. این تصمیم باعث بحران‌های اقتصادی خواهد شد. اما بعید می‌دانم که این تصمیم برای به صفر رساندن درآمد نفتی موثر باشد. ترامپ فقط با تشدید تحریم‌ها فرصت‌های تجاری را برای ایران محدود کرده‌ است. این تصمیم هم در ادامه تلاش برای کاهش درآمدهای اقتصادی ایران اتخاذ شده است.

تصمیمات اخیر ترامپ می‌تواند باعث ترک برجام توسط ایران شود

استاد دانشگاه سانفرانسیسکو با انتقاد از عدم تمدید معافیت‌ها گفت: تصمیم ترامپ بسیار ناراحت‌کننده است. بسیار باعث تاسف است چراکه تصمیماتی از این قبیل و این استراتژی‌ها می‌تواند به ترک برجام از سوی ایران  منجر شود. ایران تاکنون خود را متعهد به برجام نشان داده است اما اعلام کرده است که در صورت افزایش فشار می‌تواند غنی‌سازی را از سر گرفته و برجام را ترک کند و این اتفاق باعث تشدید بحران می‌شود و می‌تواند دو طرف را به سمت رویارویی نظامی هدایت کند.  

اروپا نشان داده که با تصمیمات ترامپ مخالف است

سرعت اجرایی شدن اینستکس، کم است

وی در پایان به نقش اروپا در شرایط فعلی اشاره کرد و در این باره گفت: اروپا نشان داده که با تصمیمات ترامپ مخالف است و در تلاش است که بتواند با راه اندازی اینستکس مشکلات را برطرف کند. اینستکس می‌تواند به ایران در شرایط فعلی کمک کند و آمریکا را در رسیدن به هدف خود ناکام کند. اما سرعت اجرایی شدن آن کم است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد ایران ایران روابط بین الملل سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۷۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه

وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این کشور برای روابط دیپلماتیک لندن با تهران، گفت که این اقدام به نفع انگلیس نیست.

به گزارش ایسنا، در پی برخی درخواست‌های ضدایرانی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی کشورهای اروپایی، "جیمز کامرون" وزیر امور خارجه انگلیس گفت که تحریم‌های فعلی علیه این شاخه نظامی ایران کفایت می‌کند و اقدام یاد شده مانع گفت‌وگوی تهران و لندن از کانال‌های دیپلماتیک و تضعیف جایگاه انگلیس خواهد شد.


پرداختن دوباره به موضوع این اقدام علیه سپاه پاسداران پس از پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق انجام شد. ایران طی عملیات "وعده صادق" حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهدافی دز اراضی اشغالی در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی انجام داد.

مقامات ایران این عملیات را "پاسخی مشروع" و "در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل" تلقی کردند.


آمریکا نام سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی خود قرار داده است اما موضوع انجام شدن این اقدام علیه یکی از شاخه‌های رسمی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای اروپایی، طی دو سال گذشته و در پی مداخله‌جویی مقامات غربی در امور داخلی ایران با ادعای "نقض حقوق بشر" در ایران نیز مطرح شد.


"جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفته بود که "نمی‌توانیم بگوییم چون از شما خوشمان نمی‌آید، تروریست می‌خوانیمتان" و با تاکیو بر وجود مبنایی قانونی برای این اقدام، گفت که "باید حکم یک دادگاه در این زمینه وجود داشته باشد."


شبکه اسکای‌نیوز در این باره گزارش داد: کامرون با حضور در کمیته دفاعی و روابط خارجی مجلس اعیان انگلیس گفت که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران ضرورتی ندارد و وضعیت فعلی که کلیت این گروه در آن تحت تحریم است، کفایت می‌کند.


کامرون به این کمیته گفت: تمامی کارهایی که باید برای فشار آوردن به ایران انجام دهیم و با آن اطمینان داشته باشیم که هر جایی که اقدامی غیرقانونی انجام دادند، علیه آن‌ها اقدام کنیم، به واسطه مقررات تحریمی‌ای که آن را تقویت کرده‌ایم، پابرجا است.


او گفت: ما کلیت سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده‌ایم. وقتی از نهادهای قضایی، پلیس و اطلاعاتی می‌پرسم که آیا این کار اضافی برای اقدام علیه این افراد هنگام انجام دادن کارهایی که مورد تاییدمان نیست، نیاز است یا نه، پاسخشان منفی است.


وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای این اقدام برای روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس گفت: در واقع، این نوع محکومیت باعث پایان دادن به روابط دیپلماتیک خواهد شد و این در حالی است که ما همین حالا هم روابط دیپلماتیک مختصری داریم و من به عنوان کسی که مکالمات زیادی با وزیر امور خارجه ایران داشته است، می‌گویم که ما الان واقعا امکان داشتن این مکالمه را داریم.


او ادامه داد: وقتی قرار است برای گسترش درگیری‌ها تلاش کنیم، وقتی قرار است پیام مستقیمی به ایران منتقل کنیم، می‌خواهم خودم کسی باشم که این مکالمه را انجام می‌دهد. نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم "ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها منتقل کنی؟"


کامرون گفت: فکر می‌کنم این به نفع بریتانیا نیست و باعث تقویت رویرکردمان نمی‌شود، بلکه آن را تضعیف می‌کند.


او همچنین مدعی شد که مقامات ایران گاهی برای تفسیر کردن پیام کشورهایی که با آن‌ها روابط دیپلماتیک ندارند، با او تماس می‌گیرند و می‌پرسند "از نظر شما معنای این چه می‌تواند باشد؟"


کامرون با این ادعا می‌گوید که به همین دلیل مایل است خود با همتایان ایرانی‌اش گفت‌وگو کند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • شهادت‌طلبی از شاخصه‌های نیروهای نظامی ایران است
  • انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست
  • شویگو: روسیه به تسلیحات بیشتر و بهتری برای حفظ سرعت پیشروی‌ها در جنگ نیاز دارد
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند و سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • کامرون: شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود انگلیس نیست