Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@04:05:19 GMT

تهدید نسل ایرانی‌ها با تراریخته‌ها

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۶۷۸۳۸

تهدید نسل ایرانی‌ها با تراریخته‌ها

تبلیغات دهان پرکن و منافع اقتصادی عده ای سبب افزایش مصرف محصولات ترایخته در جامعه امروزی شده در حالی که تبعات آن به وضوح پیدا است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، تغییر نرم سبک زندگی نتیجه‌اش می‌شود همین وضعیتی که امروز برای مردم کشور ایجاد شده است؛ از شیوع بیماری‌های غیرواگیر تا منقطع‌النسل شدن همه از عوارش تغییر این سبک زندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امروزه سبک زندگی اسلامی و سالم سنتی ما روبه فراموشی است و فرهنگ غربی به سرعت در حال جایگزین کردن سبک های خود با این زندگی سالم است و متاسفانه این موضوع موجب تشدید ابتلا به بیماری های مختلف هم شده در حالی که اسلام سالها پیش برنامه غذایی مدونی را در سیره و سنت پیامبر و ائمه اطهار(ع) برای ما به یادگار گذارده است.

یکی از موضوعات جنجالی که بارها مورد بحث بوده است همین محصولات تراریخته هستند که هر روز مضرات بیشتری را نمایان می‌کنند.

«محصولات دستکاری شده ژنتیکی می تواند به عنوان سلاح علیه کشور مورد بهره بردای قرار گیرد...» این یک جمله از نامه 18 سال پیش محمدجواد ظریف وزیر فعلی امور خارجه کشورمان درباره چگونگی تصویب جهانی پروتکل ایمنی زیستی است که عمق فاجعه در استفاده از محصولات تراریخته را بیان می‌کند.
علی کرمی استاد دانشگاه و بنیانگذار انجمن بیولوژی ایران چند سال پیش این هشدار را داد که رواج محصولات تراریخته توطئه صهیونیسم برای بیمار کردن ملت ایران و مصداق جدی خط نفوذ است.

ریشه 25 درصد ناباروری ها مصرف محصولات تراریخته است

آخرین آمار حاکی از وجود 3 میلیون زوج نابارور در کشور است و از این تعداد بنابر اظهارات متخصصان 25 درصد آنها ناشی از مصرف تراریخته هاست و این یک هشدار جدی برای مصرف این محصولات است.

دکتر رحمت فتحعلی باغنی، یک دکترای طب سنتی در گفتگو با خبرنگار مرصاد ریشه یک چهارم ناباروری ها را به دلیل مصرف محصولات تراریخته دانست.

وی اظهار داشت: بزرگترین دغدغه در حوزه سلامت پیشگیری است اما امروزه اوضاع به گونه ای شده که ما بیشتر به جای پیشگیری به فکر درمان هستیم.

به گفته این دکترای طب سنتی، در سبک زندگی امروزی دیگر به اصول ضروری که برای سلامتی حائز اهمیت است نظیر توجه به نحوه خوردن غذا و نوشیدنی ها، فرهنگ ورزش کردن، توجه به ساعات خواب، در نظر گرفتن مسائل روحی و روانی و اتفاقات بدن  توجه نمی شود اما آنچه مهم از سبک زندگی بهم ریخته است مصرف مواد شیمیایی در قالب انواع فست فوتها وغذاهای وارداتی و نوشیدنی ها است.

این پزشک کرمانشاهی با تاکید بر اینکه محصولات ترایخته از آسیبهای جدی در حوزه سلامت هستند که باعث شیوع ناباروری و سرطانها می شوند، گفت: بر اساس آخرین آمارهای موجود  25 درصد ناباروری های موجود بر اثر مصرف محصولات تراریخته و دوری از سبک زندگی اسلامی و سنتی رخ می دهد.

دکتر فتحعلی باغنی خاطرنشان کرد: با این حال توجیهات دهان پرکن اقتصادی، سود بالای محصولات و مقاوم بودن به آفت باعث می شود عده ای در جهت ترویج محصولات تراریخته فعالیت کنند تا جایی که درصدد ترویج مصرف این محصولات به طور رسمی هستند.

وی افزود: آمار مرگ و میر و ابتلا به سکته های قلبی و عروقی حاکی از مصرف روغن های پالم دار است در شرایطی که روغن های آفتاب گردان و کنجد سالم ترین انواع روغن هستند کشت روغن کلزا تبلیغ می شود در حالی که اگر از روغن های سالم نظیر کنجد و آفتابگردان حمایت شود مردم می توانند با هزینه مناسب تری نسبت به خرید اقدام کنند.

این دکترای طب سنتی با اشاره به اینکه در سبک زندگی دینی بر اساس آیات قرآن دستور داده شده به غذا و نوشیدنی خود بنگرید، گفت: مردم برای خرید مبل و وسائل منزل به دنبال انتخاب بهترین ها است، اما برای خرید و تهیه غذا کمترین توجه را اعمال می کنند.

وی ترویج فرهنگ تجمل و پرخوری که در صداوسیما هم دیده می‌شود را از دیگر مشکلات جامعه امروزی دانست و افزود: بر اساس آیات قرآن وعده طعام بهشتی در دو وعده صبحانه و شام داده شده امروزه بیشتر غذاهای مصرفی مردم در وعده ناهار انجام می شود.

دکتر فتحعلی باغنی بیان کرد: متاسفانه به دلیل حاکمیت حکومت سرمایه داری دیگر سود اقتصادی ساعات خواب، سبک غذا خوردن، وعده های غذایی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی با بیان اینکه اسلام به جای خوردن چند نوع غذا خوردن غذاهای ساده و یک نوع را توصیه می کند، افزود: در شرایط فعلی سبک زندگی، ساعات کاری و ساعات خوردن غذا بهم ریخته و برنامه های تلویزیون و ترویج استفاده از فضای مجازی و نیز تغییر ساعات در نیمه نخست سال سبب شده دیگر کمتر قبل از ساعت شرعی تا اذان صبح خواب باشد.

این پزشک کرمانشاهی با اشاره به سخن ائمه اطهار(ع) مبنی بر لزوم توجه به دستگاه گوارش عنوان کرد: برخلاف توصیه های پزشکان باید ابتدا و آخر غذا و قبل از میوه خوردن مقداری نمک مزمزه شود که سبب سلامت جسم و دور شدن بسیاری از بیماری های گوارشی خواهد شد.

45 درصد مرگ و میرها ناشی از ابتلا به بیماری های قلبی است

دکتر ابراهیم شکیبا، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم به خبرنگار مرصاد گفت: طی سال قبل 45 درصد مرگ و میرها بر اثر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی رخ داده است.

شکیبا بیان کرد: متاسفانه ابتلا به بیماری های غیرواگیر شیوع 78 درصدی دارد که در نتیجه باید نسبت به اصلاح سبک زندگی با پیاده روی، پرهیز از استعمال دخانیات و قلیان و مصرف فست فوت اقدام شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۶۷۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره «هات‌داکس» در ایستگاه پایانی؟/ گرفتاری‌های تهدید کننده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، سی و یکمین دوره جشنواره تاثیرگذار فیلم «هات داکس» کانادا که از پنجشنبه آغاز شد، می‌تواند آخرین دوره آن باشد.

در ماه گذشته، این جشنواره تورنتو که از بزرگ‌ترین جشنواره‌های آمریکای شمالی برای فیلم‌های مستند است، با ناآرامی‌های کارکنان و بودجه روبه رو شد. ۲۵ مارس، حسین کریمبوی، مدیر هنری و ۱۰ تن از برنامه نویسان جشنواره به طور ناگهانی پست خود را ترک کردند. پس از آن، ماری نلسون، رییس جشنواره، درخواستی فوری برای بودجه بیشتر داد، اما دولت کانادا از تامین بودجه برای این جشنواره مستند در بودجه فدرال که ۱۶ آوریل منتشر شد، خودداری کرد. بودجه فدرال ۸۸ میلیون دلار بیشتر برای بخش فیلم در نظر گرفت که ۱۷ میلیون دلار آن برای افزایش بودجه جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو در طول ۳ سال در نظر گرفته شد.

رفتن گسترده کارکنان و کمبود بودجه مورد نیاز، آینده جشنواره «هات داکس» را در معرض خطر جدی قرار داده است. پس از انتشار بودجه فدرال، برگزارکنندگان جشنواره در بیانیه‌ای دولت را به انتخاب «برندگان و بازندگان در چشم‌انداز فرهنگی کانادا» متهم کردند و گفتند: تصمیم دولت فدرال، باوجود درخواست‌های مداوم برای حمایت از جامعه ما، آینده یک مرکز مهم سینمایی و فرهنگی را در معرض خطر قرار می‌دهد.

مشکلات مالی پیش روی «هات داکس» با توجه به این واقعیت که جشنواره‌های سینمایی در سراسر جهان از نظر مالی با مشکل مواجه هستند، تعجب آور نیست. پاندمی کووید به سختی بسیاری از جشنواره‌های غیرانتفاعی سینمایی را تحت تاثیر قرار داد و بسیاری از آنها هنوز از عوارض آن خلاص نشده‌اند. جشنواره‌های بزرگ و کوچک هر ۲ با کاهش شدید درآمد دست و پنجه نرم می‌کنند که بخشی از آن به دلیل فروش کم بلیت و ضعیف شدن حمایت‌ها و کمک‌های مالی است.

در ماه مرداد سال پیش، جشنواره بین‌المللی تورنتو پس از ۲۸ سال حامی اصلی خود یعنی «بل» را از دست داد. طبق گزارش آژانس درآمد کانادا، از ماه می ۲۰۲۳، جشنواره هات‌داکس ۱.۵ میلیون دلار کسری داشت و به همین دلیل نلسون، برای پابرجا نگه داشتن جشنواره خود، خواستار کمک‌های فردی شد.

ماری نلسون در ایمیلی در ۲۲ آوریل امسال به کاربران هات داکس گفت: من با شما صادق خواهم بود؛ ما در حال مبارزه هستیم. ولی بسیار زیاد این احتمال وجود دارد که این جشنواره آخرین جشنواره ما باشد. من تمام تلاشم را انجام خواهم داد تا مطمئن شوم که اینطور نمی‌شود. ممکن است به من کمک کنید؟ در حالی که من کمی در مورد بحرانی که «هات داکس» با آن مواجه است توضیح می‌دهم، آیا همین امروز کمک مالی می‌کنید تا ما بتوانیم چند ماه آینده به کار ادامه دهیم؟

در حالی که وضعیت مالی هات داکس وخیم است، یک جنگ داخلی در پشت صحنه نیز ضربه بزرگی برای جشنواره شد و از دست دادن ۱۰ برنامه نویس کارکشته آن هم یک ماه پیش از جشنواره‌ای که ۱۶۸ فیلم نمایش می‌دهد، فاجعه بار است.

۲۵ مارس در بیانیه‌ای مشترک در رسانه‌های اجتماعی، میروشیا واتامانیوک برنامه‌نویس ارشد بین‌المللی «هات داکس» که از سال ۲۰۰۱ با این جشنواره بود، نوشت: انتخاب دلخراشی کردم و از جشنواره ۲۰۲۴ خارج شدم. من این کار را با ۹ نفر از همکارانم انجام می‌دهم. به مبارزه برای فیلم‌ها و فیلمسازان ادامه می‌دهیم چون آنها بستر تمام جشنواره‌های فیلم هستند.

این در حالی است که واتامانیوک و ۹ برنامه‌نویسی که جشنواره را ترک کردند، سی و یکمین دوره جشنواره را آماده کرده بودند.

در یک نامه داخلی که ۲۰ فوریه خطاب به هیات مدیره و مدیریت ارشد «هات داکس» نوشته شده بود و توسط «تورنتو استار» منتشر شد، بیان شده بود که محل کار برنامه‌نویسان با حضور حسین کریمبوی مدیر هنری که اکنون کنار رفته و در ساندنس، شفیلد داک فست و جشنواره فیلم ملبورن حضور داشت، زیر و رو شده بود. وی نوامبر ۲۰۲۳ استخدام شد.

در نامه از تجربیات فردی که همگی حاکی از بی‌احترامی، اخراج و تحقیر توسط مدیر هنری حسین کریمبوی و حمایت مدیریت ارشد از وی بود، سخن رفته بود.

منبعی که نخواست نامش فاش شود، گفت تصمیم «هات داکس» برای اجازه دادن به کریمبوی برای ترک مجموعه به دلایل شخصی، به جای اخراج وی، موجب شد تا ۱۰ برنامه‌نویس جشنواره را ترک کنند.

در بیانیه‌ای که به ورایتی ارسال شد، هر ۱۰ برنامه‌نویس گفتند: با توجه به یک بند محرمانه در قراردادهایمان، ما با ترس از عواقب قانونی برای هر صحبتی مواجه هستیم.

نلسون در یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه گذشته گفت: ما درک می کنیم که مجموعه ما از کامل بودن فاصله زیادی دارد، اما همچنین می‌دانم که تنها راهی که می‌توانیم کامل‌تر شویم این است که این کار را با هم انجام دهیم و بنابراین به کار خود ادامه خواهم داد تا سعی کنیم این اعتماد را به دست آوریم و امیدوار باشیم که برنامه نویسان ما برگردند و اگر امسال برنگردند، سال آینده باز خواهند گشت.

شارلوت کوک که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ به عنوان مدیر برنامه‌نویسی «هات داکس» خدمت کرده، برنامه نویسانی که جشنواره را ترک کردند پرشورترین و متخصص‌ترین برنامه نویسانی که تا به حال با آنها تعامل داشت، خواند.

وی گفت: مهارت‌های زیادی برای برنامه‌نویس بودن و انتخاب فیلم برای جشنواره نیاز است، خیلی بیشتر از آنچه معمولاً تصور می‌شود و من نگرانم که مهارت برنامه نویسی دست کم گرفته شود. فکر می‌کنم بسیاری فکر می‌کنند برنامه‌نویس بودن یعنی نشستن و تماشای هزاران فیلم که کار آسانی است. در حالی که در برنامه‌نویسی، شما باید یک برنامه متعادل داشته باشید که بازتابنده و دربرگیرنده عوامل متعددی باشد، این صرفاً یک کار سلیقه‌ای نیست.

داون پورتر که فیلمش با نام «لوتر: هرگز خیلی زیاد» درباره لوتر وندروس خواننده سبک آر اند بی، برای افتتاح جشنواره انتخاب شده هم گفت کارگردان‌هایی که به جشنواره آمدند اطمینان پیدا کرده‌اند که جشنواره امسال بدون هیچ مشکلی برگزار خواهد شد.

همچنین گری هاستویت فیلمسازی که با فیلم «اِنو» درباره موسیقیدان و هنرمند برایان انو در جشنواره حضور دارد و جسیکا ادواردز تهیه کننده فیلم گفتند ابتدا برای رفتن به جشنواره فوق‌العاده عصبی بودند.

ادواردز افزود: اگر هات داکس از بین برود، فیلمسازان فرصت ارتباط مستقیم با مخاطبان خود را از دست خواهند داد و این مرا بسیار ناراحت می‌کند.

سی و یکمین دوره جشنواره فیلم مستند «هات داکس» که کارش را از ۲۵ آوریل شروع کرده تا ۵ ماه می (۶ تا ۱۶ اردیبهشت) به کار خود ادامه می‌دهد.

کد خبر 6091915

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تهدید درخت‌های قدیمی پارک لاله؟
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • سیلاب و تگرک محصولات کشاورزی بوشهری‌ها را تهدید می‌کند
  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • جشنواره «هات‌داکس» در ایستگاه پایانی؟/ گرفتاری‌های تهدید کننده
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • بی‌نمک زندگی کنید!