Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@03:25:50 GMT

تکلیف پول‌های پرداختی مردم چه می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۷۱۸۷۷

تکلیف پول‌های پرداختی مردم چه می‌شود؟

با اعلام نظر مراجع، برنامه‌های شائبه‌دار سیما متوقف شد. یک کارشناس مذهبی می‌گوید برنده‌ها لازم نیست پول‌ها را برگردانند اما شرکت‌کنندگانی که هزینه پرداخته‌اند چه کنند؟

به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند نوشت: با وجود تمام فشارهایی که افکار عمومی طی چند ماه گذشته برای برخی سیاست‌های صداوسیما مانند نفوذ «ستاره مربع‌ها» به تمام شبکه‌ها و حذف برنامه نود به این سازمان وارد کرد، مسئولان این سازمان واکنشی به ماجرا نداشتند تا این‌که بالاخره آن‌چه آنها را وادار به واکنش کرد، فتوای صریح مراجع تقلید و اشاره مقام معظم رهبری به قمار و حرام‌بودن مسابقات اپلیکیشنی صداوسیما بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقی که بالاخره باعث شد این خبر را بشنویم: «برنامه برنده باش فعلاً از کنداکتور شبکه سوم خارج شد.» بعد از آن هم خبر رسید که برنامه مشابه آن یعنی پنج ستاره از کنداکتور شبکه پنج حذف شده اما این پایان ماجرا نبود و واکنش‌ها به این تصمیم در شبکه‌های اجتماعی هنوز هم ادامه دارد تا جایی که علی فروغی، مدیر جوان و پرحاشیه شبکه سه، مجبور شد توضیح کوتاهی در مورد سرنوشت برنده باش ارائه کند.

او از تغییر اسپانسر برنامه برنده باش خبر داد و گفت: «با توجه به رهنمود اخیر رهبر معظم انقلاب و به تبع آن دستور رئیس سازمان صداوسیما در سازماندهی اسپانسرها و تعامل با معاون محترم سیما، تصمیم بر این شد تا سازوکار اسپانسری که پشتیبانی مالی برنامه برنده باش را انجام می‌دهد، اصلاح و ظرفیت‌های جدیدی به این برنامه اضافه شود. در همین راستا با این تغییرات پیش‌برنده از این پس مردم نقش‌آفرینی بیشتری در برنامه برنده باش خواهند داشت.»

او در ادامه حرف‌هایی زد که راه را برای پیش‌بینی درباره تغییرات احتمالی باز کرد، فروغی گفت: «همان طور که مرجع بزرگوار در جلسه درس خارج فقه فرمودند، اگر محل تأمین جوایز مسابقه از محل وجه دریافتی از شرکت‌کنندگان مسابقه تفکیک شده باشد، مشکل شرعی ندارد. در همین راستا با توجه به سابقه دیرینه سازمان در این‌گونه برنامه‌ها و بررسی‌های شرعی لازم، از همان ابتدا پیش‌بینی شده بود که محل تأمین جوایز از برآورد مصوب در شبکه باشد و نه وجه احتمالی دریافتی از شرکت‌کنندگان. لذا مفروض استفتا مصداق این برنامه نیست.»

رئیس سازمان صداوسیما هم در دستوری به اداره کل بازرگانی سازمان صداوسیما خواستار تجدید نظر در ظهور و بروز رسانه‌ای اسپانسرهایی شد که مانع ترویج فرهنگ کار و تلاش هستند او در این نامه نوشت: «با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در مورد فرهنگ کار به مناسبت روز کارگر، نسبت به بروز و ظهور رسانه‌ای اسپانسرهایی که مانع این فضیلت هستند، تجدید نظر کنید.»

فشار هواداران فردوسی‌پور؟

شاید بتوان گفت تشکیل دو قطبی برنده باش - نود درست از زمانی کلید خورد که ماجرای افشای دستکاری آرای مردم به نفع برنامه برده باش در جشنواره سالانه صداوسیما افشا شد و بعد از آن هم خیلی‌ها مدیر شبکه سه را به جانبداری از برنده باش در مقابل نود متهم کردند. همین دو قطبی هم باعث شد که بسیاری از کسانی که از تعطیلی نود و عادل فردوسی‌پور شاکی بودند، طی روزهای گذشته در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مختلف فشار زیادی بر مسئولان صداوسیما وارد کنند؛ تا جایی که بعضی‌ها جو شکل‌گرفته علیه برنامه‌های شبه بخت‌آزمایی و گرفتن استفتا از مراجع تقلید را کار همین افراد بدانند.

داغ‌شدن دستکاری

اگر چه بین ماجرایی که تازه گریبان برنامه‌های مشکوک به قماربودن را گرفته و دستکاری آرای مردم در جشنواره صداوسیما ارتباطی وجود ندارد اما دو قطبی برنده باش - نود باعث شده که آن ماجرا هم از زیر خاکستر بیرون بیاید. وزیر ارتباطات که به نظر نمی‌رسد خیلی هم از این اتفاق ناراضی باشد، دیروز در توییتی خبر داد که بررسی‌های جدید نشان داده که عامل دستکاری در آرای مردم یکی از اعضای اسپانسری برنامه برنده باش بوده است.

مجلس وارد می‌شود

اگر چه به نظر می‌آید صداوسیما در مورد برنامه‌هایی که گمان بخت‌آزمایی در مورد آنها می‌رود، عقب نشسته و پخش آنها را تا زمان اصلاح فرآیندها متوقف کرده است اما گویا شورای نظارت بر صداوسیما در مجلس به این مقدار راضی نیست. غلامرضا کاتب، نماینده مردم گرمسار در مجلس از ورود اعضای این شورا به ماجرا خبر داد و گفت: «هرکس اطلاعاتی دارد که می‌تواند به ما در ارزیابی و نظارت کمک کند، برای ما بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که آیا گزارشی از صداوسیما درباره میزان درآمدزایی سامانه‌های «ستاره مربع» اخذ شده است، گفت: «این یک پیشنهاد است که این موضوع بررسی و شفاف‌سازی شود، البته دیوان محاسبات حسابرسی دارد.»

احسان قاضی‌زاده هاشمی، یکی دیگر از نماینده‌های ناظر مجلس در شورای نظارت بر صداوسیما هم طفره‌رفتن مسئولان صداوسیما از پاسخگویی را دلیل طولانی‌شدن روند رسیدگی به این ماجرا اعلام کرده و گفته: «ما در ماه‌های گذشته در این‌باره بارها تذکر جدی دادیم؛ آن هم نه یک بار که چندین و چند بار. ما قبل از عید از آقای مهدوی‌مهر به‌عنوان نماینده بازرگانی تلویزیون خواستیم به شورا بیاید و در جمع کارشناسان ما درباره این مقوله ستاره‌مربع‌ها توضیح بدهد که چه خبر است. گفتند قبل از عید درگیر آگهی‌های باکس‌های نوروزی هستند و طفره رفتند. ما دو بحث دراین‌باره داشتیم. اول درباره نوع جذب این پول‌های مشارکتی از مردم که همین انتقادهای مربوط به بخت‌آزمایی‌شدن را به همراه داشته و بخش دیگر این‌که اساساً این درآمدها چقدر است و چرا وارد حساب‌های خزانه نمی‌شود؟ دوستان هربار از پاسخگویی در این زمینه طفره می‌روند. خب استدلال‌شان این است که تأمین هزینه‌های رسانه ملی سخت است و مجبورند که به سمت کارهای مشارکتی پیش بروند. ما اما می‌گوئیم ایرادی برای مشارکت نیست ولی باید این درآمدها شفاف جذب و به حساب خزانه ریخته شود. بعد هم نوع دریافتش از مردم شبهه‌ناک نباشد، البته از چندماه قبل قول دادند که این شکل بازی‌های ستاره‌مربعی را جمع می‌کنند و ما امید داشتیم تابه‌حال یک تصمیم مدیریتی قاطع گرفته شده باشد و این روند جمع شده باشد. اقداماتی شده اما باید هرچه سریع‌تر چنین شکلی از درآمدزایی به صفر برسد.»

مطالبه ادامه دارد

این‌طور که معلوم است، عقب‌نشینی صداوسیما نه فقط نماینده‌های مجلس بلکه افکار عمومی فعال در شبکه‌های اجتماعی را هم راضی نکرده است تا جایی که خیلی‌ها می‌گویند به توقف فعالیت یکی دو برنامه راضی نیستند و تکلیف بقیه هم باید روشن شود. مثلاً یکی از کاربران توئیتر در توییتی که با استقبال زیاد مواجه شده، نوشت: «مسأله برنامه‌های شبه بخت‌آزمایی فقط ناظر به یک شبکه و یک برنامه نیست! روبیکیو در خندوانه نسیم، هوش برتر نسیم، هشتگ یک، ستاره‌ساز، گزارش ورزشی، ستاره‌مربع‌های دورهمی، قرعه‌کشی فروشگاه رفاه، محسن، گلستان و… باید همه را تعطیل کرد!»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صداوسيما مسابقه برنده باش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۱۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبلی :باید کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جبلی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره برنامه انتخاباتی صداوسیما، اظهار کرد: مناظره ها و برنامه های انتخاباتی در حال ضبط است و در زمان تبلیغات پخش خواهد شد.

به گزارش ایسنا،وی در پاسخ به این پرسش که چه نمره ای به عملکرد صداوسیما در موضوع عفاف و حجاب می دهید، اظهار کرد: نمره خیلی بالایی نیست، نه اینکه کار زیادی انجام نشده است، بلکه باید کارهای بیشتری انجام شود، چون موضوع حجاب فراگیری زیادی دارد. برنامه های صداوسیما آماده شده و به حجم آن از لحاظ کمی و کیفی اضافه می شود. برنامه ما غلبه دادن گفتمان کارآمدی حجاب در امر اجتماعی و کنشگری عفیفانه زن مسلمان است.

جبلی در خصوص دلیل بسته شدن دفتر صداوسیما در کشور آذربایجان، گفت: اطلاعات به روز ندارم، ولی از سال های پیش محدودیت هایی برای صداوسیما و سایر نهادهای فرهنگی ما ایجاد شده بود و تلاش می کنیم از طریق وزارت خارجه این محدودیت برداشته شود.

وی درباره دلیل پخش نشدن سریال حشاشین در ایران، گفت: ساترا مسئولیت دارد تا جلوی پخش محتوای تحریف شده که به درک اجتماعی لطمه می زند و افکار عمومی را منحرف می کند را بگیرد. سریال حشاشین براساس واقعیت نیست، بلکه تحریف تاریخ است و ساترا برای پخش آن به سکوها تذکر داده و سکوها هم حذف کردند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901722

دیگر خبرها

  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • جبلی: کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • ساترا مسئولیت دارد جلوی محتوای تحریفی را بگیرد
  • جبلی :باید کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • جشن تکلیف دانش آموزان دختر آستارایی برگزار شد
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟