Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@07:46:41 GMT

در کاهش آمار سزارین موفق نبودیم

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۷۲۲۵۲

در کاهش آمار سزارین موفق نبودیم

علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در مراسم صدمین سالگرد مامایی آکادمی کشور در مرکز همایش های بیمارستان علون پزشکی ایران اظهار کرد: در حوزه بهداشت حدود ۲۲ هزار مراقب سلامت داریم و از رشته های مختلف بهداشت می‌توانند در مراکز جامع خدمات سلامت خدمت رسانی کنند.

وی با بیان اینکه سالیانه در دنیا حدود ۳۲۰ هزار مادر باردار و ۲ ملیون نوزاد به دلیل عوارض بارداری و زایمان جان خود را از دست می‌دهند، گفت: در چند دهه گذشته در ایران از هر ۱۰۰ هزار زایمان ۲۵۰ مادر باردار جان خود را از دست می‌دادند که این آمار امروز به ۲۰ مورد رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییسی اظهار کرد: ماماها که در حوزه های مختلف می‌توانند خدمت رسانی کنند و باید آموزش های ویژه ببینند‌ و رویکرد  آموزش ها به ماماها  نباید تنها درمانی باشد و باید به بهداشت نیز توجه ویژه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حوزه مامایی نیاز به نگاهی آمایشی حس می شود، گفت: جذب و به کارگیری دانشجویان مامایی باید بر اساس نیاز منطقه صورت گیرد.

وی ادامه داد: نباید ماماها در فرآیند نسخه نویسی برای انجام سونوگرافی نیاز به تایید پزشک داشته باشند تا بر همین اساس تکریم  ارباب رجوع نیز اتفاق بیفتند و لذا لازم است تا در این حوزه بازنگری صورت گیرد و برای کاهش آمار سزارین باید توجه ویژه ای به حوزه مامایی شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: ساز و کارهایی در زمینه کاهش سزارین وجود دارد و خوشبختانه با اجرای طرح تحول سلامت نیز اتفاق‌های خوبی افتاد و زایمان طبیعی رایگان شد اما صادقانه بگویم در در کاهش آمار سزارین آنگونه که باید موفق عمل نکردیم و راه زیادی در پیش دارم و باید تلاش کنیم تا زایمان در امن ترین مکان صورت گیرد.

 رییسی همچنین با تاکید بر لزوم آموزش های لازم از دوره نوحوانی به دختران برای روی آوردن به زایمان طبیعی گفت:باید برنامه هایی جامع در این زمینه اتفاق بیفتد و این آموزش ها فقط به قبل و خین بارداری اکتفا نکند.در زمینه افزایش زایمان طبیعی بیمارستان ها نیز نقش مهمی میتوانند ایفا کنند.همچنین نباید از آموزش در حوزه phc برای ماماها غافل بود.

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۲۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد

رئیس سازمان نظام پزشکی استان همدان‌، گفت: ظرفیت و زیرساخت کافی برای به‌کارگیری و اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته مامایی وجود ندارد. - اخبار استانها -

علیرضا مدرکیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه جمعیت ماماهای کشور بیش از 70 هزار نفر است، اظهار داشت: ماماها  نیروهایی هستند که برای مراقبت‌های قبل از بارداری، بارداری و زایمان طبیعی تربیت می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر نقش ماماها کمتر شده است، تصریح کرد: اخیرا عمده ماماها در قالب مامای همراه فعالیت دارند و مطب داری ماماها به حداقل رسیده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان همدان با بیان اینکه در استان همدان 120 مطب مامایی فعال است، گفت: 420 ماما در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی مشغول به کارند و بیش از 100 ماماهم دارای پروانه هستند.

مدرکیان با تاکید بر اینکه در حال حاضر خدمات مراقبت از مادران باردار به صورت گسترده و در سطح بسیار بالایی ارائه می‌شود، بیان کرد: این خدمات حاصل زحمات قشر ماما و پزشکان زنان و زایمان است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه زایمان‌های ایمنی داریم و در این زمینه جزو کشورهایی هستیم که حرفی برای گفتن داریم، تصریح کرد: پس باید برای اشتغال نیروهای مامایی تلاش بیشتری شود.

رئیس نظام پزشکی همدان با اشاره به اینکه ماماها بخش بزرگی از جامعه پزشکی ما هستند، گفت: هنوز نتوانستیم به اندازه ظرفیت پذیرش این رشته مشاغل آن‌ها را هم تضمین و تامین‌کنیم.

مدرکیان با بیان اینکه خدمات مامایی پوشش بیمه‌ای ندارد، تصریح کرد: بارها درباره این مشکل پیگیری‌هایی انجام شده، اما در مقابل مقاومت‌هایی وجود داشته که مانع از انجام آن شده است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت استخدام مامایی در بخش دولتی محدود است، گفت: در بخش خصوصی هم فضای کار فراهم نیست و درصد زیادی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند.

رئیس نظام پزشکی همدان با تاکید بر اینکه مامایی یک رشته سخت است و فارغ‌التحصیلان آن افرادی باسواد و توانمند هستند، عنوان کرد: باید یا ظرفیت پذیرش این رشته را کاهش دهیم و یا بستر مناسبی برای اشتغال این قشر را فراهم‌ کنیم.

انتهای پیام/743/

دیگر خبرها

  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • قدردانی وزیر بهداشت از تلاش ماماها برای جوان‌سازی جمعیت
  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند
  • ۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی