Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگان دولت سوریه و مخالفان حاضر در این دور از "مذاکرات آستانه"، به همراه سه کشور ضامن صلح (روسیه، ایران و ترکیه)، تصمیم یک‌جانبه آمریکا درباره به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را محکوم کردند. ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴ بین الملل آسیا-اقیانوسیه اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «کامرسانت» امروز در تحلیلی نوشته است: کشورهای ضامن صلح در سوریه در چارچوب "مذاکرات آستانه"، یعنی روسیه، ایران و ترکیه، تصمیم دولت آمریکا درباره به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان در خاک سوریه را محکوم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله در بیانیه پایانی دوازدهمین دور از رایزنی‌های بین‌المللی درباره سوریه در چارچوب "مذاکرات آستانه" که طی روزهای پنجشنبه و جمعه در "نورسلطان" (پایتخت قزاقستان) انجام گرفت، مورد تاکید قرار گرفته است. این موضع گیری از سوی هیئت‌های نمایندگی دمشق و مخالفان سوری شرکت کننده در این مذاکرات نیز مورد حمایت قرار گفته است. البته اختلاف نظرات در برخی مسائل دیگر همچنان به قوت خود باقی است که از جمله آنها، اقدامات ترکیه در منطقه کاهش تنش ادلب است.

نمایندگان دولت رسمی سوریه و مخالفان آنها حداقل در دو مسئله با یکدیگر به توافق رسیدند که یکی از آنها، اقدام دولت آمریکا در به رسمیت شناختن یکجانبه حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان است که مخالفان سوری به شدت با این اقدام مخالفت کرده‌اند. البته آنها مقامات دمشق را مقصر این مسئله می دانند، چرا که نتوانسته به تجاوزات اسرائیل پاسخ دندان شکن داده و در دفاع از حاکمیت سوریه شکست خورده‌اند.

در مجموع مقامات دمشق و مخالفان با مفاد اولیه بیانیه مشترک روسیه، ایران و ترکیه که در آن سه کشور بر پایبندی کامل خود درباره حفظ استقلال، حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت سوریه تاکید کرده‌اند موافق هستند. آنها همچنین اقدام آمریکا درباره بلندی‌های جولان را محکوم کردند.

موضوع دیگری که در جریان این دور از "مذاکرات آستانه" شاهد پیشرفت قابل توجهی بود،  مسئله تشکیل کمیته قانون اساسی است. صحبت بر سر ارگانی است که باید به حل و فصل مسائل سیاسی در سوریه بپردازند. نمایندگان دمشق و مخالفان سوری، شرکت خود در کار این کمیته را مورد تایید قرار دادند.

مذاکرات آستانه|لاورنتیف: در مسیر تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه هستیمبیانیه پایانی مذاکرات آستانه؛ دور نهایی مذاکرات جولای آینده

 در این رابطه "الکساندر لاورنتیف" نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه اعلام کرد که توافقات درباره ترکیب کمیته قانون اساسی سوریه در مراحل پایانی آن است. وی گفت: «اگر قبلاً یک بسته نسبتاً بزرگی وجود داشت که می باید درباره آن به توافق رسید، اکنون تنها دو سه سوال بی جواب در این باره باقی مانده است.»

این دیپلمات روس توضیح داد که اکنون دیگر مشکلی در زمینه ترکیب کمیته قانون اساسی سوریه وجود ندارد و مسائل باقی مانده،احتمالا طی روزهای آینده توسط "گیر پدرسن" نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه حل و فصل خواهند شد.

ادامه مشکلات در منطقه کاهش تنش ادلب سوریه و نقش ترکیه در آنها  

یکی از مهم ترین مسائلی که در این دور از "مذاکرات آستانه" مورد بررسی قرار گرفت، اوضاع در منطقه کاهش تنش ادلب و نقش ترکیه در آن بود. این موضوع در بیانیه مشترک کشورهای ضامن صلح در سوریه نیز مورد یادآوری قرار گرفته است.

در  این بیانیه آمده است که طرفین شرکت کننده در مذاکرات جزئیات مسایل مربوط به اوضاع در استان ادلب را مورد بررسی قرار داده و تاکید می کنند که توافقات مربوط به تثبیت اوضاع در این منطقه باید به طور کامل اجرا شوند که از جمله آنها عملیات گشت زنی مشترک و همچنین هماهنگی در اقدامات هر سه طرف است.

علاوه بر طرفین نسبت به اقدامات تحریک آمیز گروه‌های تروریستی مستقر در این منطقه ابراز نگرانی کرده و لزوم مبارزه با آنها را مورد تاکید قرار داده‌اند. البته به رغم اظهارات صورت گرفته در بیانیه‌ مشترک، مشخص است که مقامات دمشق تهران و مسکو، از اقدامات ترکیه در منطقه کاهش تنش ادلب رضایت ندارند و حتی طرف روسی نیز اذعان دارد که ترکیه به تعهدات خویش در چارچوب توافقات درباره پاکسازی این منطقه از وجود گروه‌های تروریستی عمل نکرده است.

نماینده پوتین در امور سوریه همچنین در رابطه با زمان برگزاری نشست سران کشورهای ضامن صلح در سوریه نیز اعلام کرد که نشست بعدی روسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه  زودتر از ماه سپتامبر سال جاری برگزار نخواهد شد. به گفته وی، توافقات نهایی درباره برگزاری این نشست که در ترکیه انجام خواهد گرفت هنوز صورت نگرفته. لاورنتیف یادآور شد که البته در ماه جولای (تیرماه) دور دیگری از "مذاکرات آستانه" در نورسلطان انجام خواهد گرفت و بعد از آن و با توجه به روند اوضاع درباره برگزاری نشست سران تصمیم‌گیری خواهد شد.

انتهای پیام/

R1445/P36446/S8,87,89,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "سوریه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار سوریه اخبار سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۲۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم

به گزارش قدس آنلاین، گیر پدرسون فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: «من فقط نگران اثرات تنش منطقه ای و خطرات جدی اشتباه محاسباتی و تشدید تنش نیستم. من همچنین عمیقاً نگران درگیری در خود سوریه هستم که همچنان زندگی مردم رنج کشیده سوریه را نابود می کند. در واقع، هر وسوسه برای نادیده گرفتن یا صرفاً مهار درگیری سوریه اشتباه خواهد بود. این یک درگیری متوقف شده نیست. اثرات آن فقط در سوریه احساس نمی شود. در واقع هیچ نشانه ای وجود ندارد که آرامش در مناطق مختلف سوریه را نشان دهد.»

پدرسون تصریح کرد: ما به تنش زدایی منطقه ای نیاز داریم که با یک آتش بس فوری بشردوستانه در غزه شروع شود. همه بازیکنان باید حداکثر خویشتنداری و احترام به قوانین بین‌المللی را رعایت کنند. ما باید در راستای یک آتش بس سراسری در سوریه در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت تلاش کنیم. همه بازیگران باید از موازین بشردوستانه بین المللی، قانون پیروی کرده و از غیرنظامیان محافظت کنند.

او تصریح کرد: وضعیت بشردوستانه در سوریه مثل همیشه تیره و تار است. وضعیت اقتصادی در این کشور همچنان خطرناک است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده که هزینه یک سبد غذایی در سوریه طی یک سال دو برابر شده در حالی که هزینه زندگی ۱۰۴ درصد افزایش یافته است.

پدرسون گفت: بحران زندانیان مثل همچنان حاد است. کودکان، زنان، مردان - در تمام سنین و در تمام مناطق سوریه - در معرض بازداشت خودسرانه غیرقانونی، اجباری قرار دارند. گزارش ها از بازداشت شدگان، محروم شدن از غذا و درمان پزشکی و شکنجه و شکنجه جنسی خشونت - در تمام مناطق سوریه ادامه دارد. چنین اقداماتی باید متوقف شود. کودکان و افرادی که پیر یا بیمار هستند، باید فورا آزاد شوند و مقامات در مناطق دولتی، و آنهایی که عملاً کنترل سایر مناطق را نیز دارند، باید دسترسی سازمان های بشردوستانه به تمامی بازداشتگاه ها و زندان ها و تضمین ارتباط با خانواده ها را فراهم کنند.

او اضافه کرد: رویکرد جدید و جامعی باید مورد بررسی گیرد که طیف کاملی از مسایل و آرمان های مشروع مردم سوریه مورد توجه قرار دهد. حاکمیت سوریه به ویژه در زمینه حضور شش ارتش خارجی و منطقه ای و تسویه حساب در داخل خاک سوریه باید احیا شود. من و تیمم مشتاق مشارکت در این امر هستیم.

«رامش راجاسینگهام» نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: رویدادهای هفته‌های اخیر هشداری جدی درباره واقعی بودن تهدید در منطقه صادر کرده است گسترش درگیری در منطقه پیامدهای ویرانگری برای مردم سوریه خواهد داشت.

او تصریح کرد: نیازهای بشردوستانه در سوریه در حال حاضر در سطوح بی سابقه ای است، و همچنان روز به روز درحال افزایش است. ازسوی دیگر، توانایی ما برای کمک به کاهش این نیازها به دلیل کمبودهای جدی منابع محدودتر شده است.

این مقام سازمان ملل ادامه داد: ما همچنان گزارش های مکرری از کشته شدن یا زخمی شدن غیرنظامیان بر اثر انفجار مواد منفجره در سراسر سوریه دریافت می کنیم. در واقع، سال گذشته، تعداد تلفات ناشی از مین ها، بقایای مواد منفجره جنگ و بمب های دست ساز در سوریه، از هر کشوری در جهان بیشتر بود. این آمار باز هم به طرز غم انگیزی اغلب شامل کودکان است.

وی افزودأ: تعداد زیادی از مراکز پزشکی در خطر بسته شدن هستند و این امر بر دسترسی میلیون‌ها نفر به مراقبت‌های حیاتی، از جمله نیاز فوری به مراقبت های بهداشتی مادر، جنسی و باروری برای ۱.۴ میلیون زن و دختر در سنین باروری تاثیر خواهد گذاشت.

به گفته وی، بیش از ۱.۸ میلیون نفر در سوریه در دو سال آینده آب سالم مورد نیاز خود را دریافت نخواهند کرد. میلیون‌ها نفر که در ناامنی غذایی متوسط قرار دارند، بدون هیچ کمکی در معرض خطر هستند. بسیاری از ۵۰۰ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه حاد ممکن است در سال جاری درمان حیاتی را از دست بدهند. بدون افزایش منابع، تلاش برای بررسی و پاکسازی مین های زمینی و مهمات منفجره برآورده نخواهد شد.

نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل ادامه داد: کمک های مالی به آوارگان فلسطینی آسیب دیده از بحران سوریه نیز تامین شده است در سال گذشته به شدت کاهش یافته است. این امر بر توانایی آنروا برای ارائه کمک، پول نقد، غذا و سایر کمک های اضطراری به ۴۳۸ هزار پناهنده فلسطینی در سوریه تاثیر گذاشته است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مصدومیت ستاره دورتموند در آستانه دیدار با پی‌اس‌جی
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • رئیسی: خون شهدای حمله تروریستی دمشق موجب ذلت رژیم صهیونیستی شد
  • حضور رئیس‌جمهور در منزل شهید مدافع حرم آقابابایی