Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@22:40:02 GMT

تداوم سیلاب با ذوب برف

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۷۳۶۴۳

احتمال وقوع سیلاب ناشی از افزایش دما در اردیبهشت ماه دور از انتظار نیست چرا که این افزایش دما باعث ذوب شدن برف در نقاط کوهستانی و بالادست شده و سبب افزایش حجم آب رودخانه ها و بروز سیلاب را به دنبال خواهد داشت . ناطقان: در حالیکه آبگرفتگی و طغیان رودخانه‌ها بر اثر بارندگی های شدید اخیر در برخی نقاط کشور ادامه دارد، سازمان هواشناسی پیش بینی کرد که ادامه بارندگی های پراکنده تا چهارشنبه هفته جاری ادامه دارد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افزایش دما در روزهای آینده نیز باعث خواهد شد تا برف های زمستانی باقی مانده در ارتفاعات ذوب شود و روان آب ها به سمت پایین دست ها جاری و باعث افزایش حجم آب رودخانه ها شود که می تواند بصورت سیلاب خود را نمایان کند .

همچنین با توجه به ظرفیت انباشت رودخانه ها و سدهای کشور و اشباع زمین از جذب آب، بارش مجدد باران در نیمه دوم اردیبهشت ماه و حرکت روان آب های جدید می تواند موجب بروز مشکلات متعددی برای مناطق سیل زده شود که باید از هم اکنون نسبت به کنترل آب سدها و دیگر تمهیدات، اقدامات لازم انجام شود.

بارش های شدید اخیر نیز همچنین می تواند احتمال وقوع مجدد رانش زمین را در برخی روستاهای بالادست بوجود آورد که باید هشدار های لازم در این خصوص جدی گرفته شود .

عموم مردم باید اخطارها و هشدارهای دستگاه های اجرایی و هواشناسی را مبنی بر حجم گسترده بارندگی ها ، احتمال وقوع سیلاب و مشکلات بوجود آمده را جدی بگیرند تا از وقوع حوادث تلخ و ناخوشایند جلوگیری شود.

گروه خبری استانهای ایرنا در زیر به برخی موارد در خصوص سیلاب ناشی از طغیان مجدد رودخانه ها و اطلاعیه های هواشناسی و هشدارهای لازم در خصوص سیلاب احتمالی اشاره دارد و در یک بسته خبری فشرده به اطلاع خوانندگان می رساند.

ادامه بارش‌های پراکنده در کشور تا روز چهارشنبه
طبق پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی بارش‌های پراکنده تا روز چهارشنبه این هفته به‌صورت متناوب در نقاط مختلف کشور ادامه دارد.

امروز بعدازظهر (7 اردیبهشت) برای مناطقی از جنوب غرب، ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات شمال غرب افزایش ابر و بارش پراکنده پیش‌بینی شده است.

فردا برخی مناطق جنوب غرب، جنوب دامنه‌های زاگرس مرکزی بارش پراکنده همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید خواهند داشت که شدت بارش‌ها در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری خواهد بود.
فردا شب و روز دوشنبه در مرکز، شرق و شمال شرق کشور بارش‌های پراکنده رخ می‌دهد و بعدازظهر دوشنبه تا چهارشنبه به‌طور متناوب برای استان‌های شمال غرب و دامنه‌های البرز بارش گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید پیش‌بینی شده است

مدیرکل هواشناسی خوزستان نیز در این خصوص گفت : براساس مدل های هواشناسی برای 24 ساعت آینده در استان بارش های پراکنده در برخی نقاط پیش بینی می شود .

محمد سبزه زاری روی با تشریح آخرین وضعیت آب و هوایی استان در ساعات آینده اظهار داشت : از اواسط تا اواخر وقت روز شنبه تا اواخر روز یکشنبه با عبور موج ناپایدار ضعیفی از روی استان طی ساعاتی، افزایش ابر و بارش های پراکنده به ویژه در نیمه شرقی و جنوبی و شمال شرقی استان پیش بینی می شود.

آق قلا در محاصره مجدد سیل
در پی بارندگی های اخیر، ذوب شدن برف ارتفاعات و طغیان رودخانه های گلستان بویژه گرگان رود؛ بخش هایی از شهرستان آق قلا مجددا در محاصره آب قرار گرفت.

هم اکنون روستاهای شرقی آق قلا بویژه سقریلقر، یلمه خندان و میرزاعلی بر اثر طغیان گرگان رود و انشعابات آن در محاصره آب است.

همچنین با نفوذ و پیش روی آب؛ بخش هایی از این روستاها دچار آبگرفتگی شده و مشکلاتی برای اهالی ایجاد شده است.

بر اساس گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا ، شکسته شدن سیل بندهای اطراف روستای یلمه خندان باعث شده سیلاب ناشی از طغیان گرگان رود دوباره به طرف شهر آق قلا با قدرت تخریبی بیشتری در حرکت باشد .

هرچند نیروهای نظامی و مردمی تلاش دارند با ایجاد سیل بند و دیوار مسیر حرکت سیلاب را مدیریت کنند اما باتوجه به حجم بالای آب این کار را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است .

تخلیه نقاط پرخطر آق قلا از جمعیت آغاز شده و قرار است اهالی منطقه در مکان های اسکان موقت نظیر ورزشگاهها اسکان یابند.
در پی بارندگی های اخیر و ذوب برف در ارتفاعات گلستان، رودخانه های منطقه بویژه گرگان رود مجددا طغیان کرد.

اوضاع در آق قلا تحت کنترل است
فرماندار شهرستان سیل زده آق قلا در شمال استان گلستان گفت که با وجود طغیان مجدد رودخانه های منطقه ، مشکل آب گرفتگی و یا نگرانی خاص ناشی از آن وجود ندارد و در مجموع اوضاع تحت کنترل است.
امانگلدی ضمیر اظهار کرد: احتمال دارد در روستای سفریلقی به سبب بالا رفتن ارتفاع آب کمی دچار مشکل شویم.

وی اضافه کرد: اسکان اضطراری مردم که شبکه های اجتماعی به آن می پردازند مربوط به گذشته است؛ چند شب پیش هم در پی باران شدید برخی خانواده ها در کنار منازل خود چادر زدند که آسیب نبینند و این موضوع عمومیت نداشت.

ضمیر با بیان اینکه ستاد اسکان اضطراری شهرستان آق قلا برای شرایط احتمالی پیش رو تعطیل نشده است، گفت: تاکنون درخواست یا دستوری برای تخلیه منازل در هیچ نقطه از شهرستان آق قلا صادر نشده است.

روند خروج سیل از آق قلا شتاب گرفت
در حالیکه مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری گلستان می گوید که با اقدامات فنی مهندسی و بهره گیری از توان حداکثری تجهیزات دستگاه ها؛ تخلیه سیلاب از محله های آب گرفته در شهر آق قلا سرعت گرفته است از سطح شهر خبر می رسد ارتفاع آب در برخی مناطق روند افزایشی دارد.

مجتبی جمالی اظهار داشت: در محله هایی همچون شمال محله 'کل آباد' شکافی در محور کمربندی آق قلا ایجاد شده تا آب زودتر به زمین های غربی شهر هدایت شود.

به گفته وی، کانال موجود در بخش درونی محله کل آباد به طول 600 متر بازهم تعریض شده که به تخلیه آب ورودی به این محله کمک بیشتری کرد.

جمالی افزود: حجم بالای روان آبهای ناشی از سرریز سد وشمگیر، بند باغ صالحان و سد گلستان سبب شد بامداد جمعه به دیواره های کیسه ای حوالی 'یلمه خندان' آق قلا فشار وارد و در دو نقطه شکاف ایجاد شود که با بسیج همه امکانات در حال ترمیم است.

وی گفت: سر ریز سد وشمگیر در آق قلا از 133 به کمتر از 95 متر مکعب در ثانیه رسیده است و هر چند ساعت حدود 4 تا 5 مترمکعب نیز کاهش دارد.

جمالی در خصوص وضعیت ساکنان محله های گرفتار سیلاب نیز افزود: از شب گذشته بیش از یک هزار نفر در مراکز اسکان موقت شهرستان آق قلا حضور و از خدمات شورای مدیریت بحران بهره مند شدند.

وی زمان دقیقی را برای عادی شدن شرایط در آق قلا به دلیل پرحجم بودن فعالیت ها معلوم نکرد. منبع: عصر ایران برچسب ها: سیلاب ، ذوب برف ، رودخانه ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سیلاب ذوب برف رودخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۳۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش بهاری در اصفهان / هوا خنک‌تر می‌شود

کارشناس اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به تداوم هشدار زرد از بارش رگبار بهاری در نواحی غربی و شمالی استان و مخاطرات ناشی از فعالیت سامانه ناپایدار همرفتی به ویژه وزش باد شدید خبر داد.

مینا معتمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره پیش‌بینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان، اظهار کرد: بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر گذر و فعالیت سامانه ناپایدار طی امروز و فردا بر روی استان است.

وی افزود: بر این اساس طی دو روز وضعیت جوی در بیشتر مناطق به صورت قسمتی ابری، گاهی افزایش ابر و وزش باد به نسبت شدید تا شدید و تندباد لحظه‌ای در برخی نواحی مستعد شرقی احتمال گردوخاک محلی پیش‌بینی می‌شود.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: امروز بارش رگبار بهاری در نواحی غربی و شمالی استان مورد انتظار است که مخاطرات ناشی از فعالیت این سامانه به ویژه وزش باد شدید طی هشدارهایی اطلاع‌رسانی شده است.

وی تصریح کرد: فعالیت این سامانه طی روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری در بیشتر مناطق به صورت صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد خواهد بود. همچنین تنش دمایی همراه با کاهش دما برای بامداد روز پنجشنبه به ویژه در باغات در نواحی غربی استان پیش‌بینی می‌شود.

معتمدی درباره صدور هشدار زرد هواشناسی با ورود سامانه ناپایدار همرفتی، رطوبت اندک و اوج فعالیت همراه با وزش باد از بعدازظهر روز گذشته تا اواخر وقت چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت در استان، تصریح کرد: فعالیت این سامانه با وزش باد به نسبت شدید تا شدید، طوفان لحظه‌ای، بارش رگبار بهاری، مه آلودگی در اواخر وقت و اوایل روز بارش موقت تگرگ در نواحی مستعد، رعدوبرق و صاعقه مورد انتظار است.

وی گفت: طی این مدت تمام مناطق استان به ویژه اصفهان، آران و بیدگل، اردستان، اسلام‌آباد موگویی، انارک، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، فرودگاه اصفهان، خمینی‌شهر، خوانسار، خوروبیابانک، شاهین‌شهر و میمه، فریدن (داران)، دهاقان، لنجان، زواره، نائین، نجف‌آباد، مورچه خورت، نطنز، گلپایگان، کوهپایه، کبوترآباد، کاشان، دهق، شهرضا، فلاورجان، مبارکه، مهاباد، نائین و ورزنه تحت تأثیر سامانه است.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان اصفهان اظهار کرد: احتمال سقوط از ارتفاع و قطع درختان فرسوده، احتمال ریزش ساختمان‌های سست، خسارت سازه‌های موقت و صنایع کشاورزی، کاهش دید و اختلال در تردد شهری و روستایی، جاری شدن رواناب و اختلال در تردد در سطح جاده‌ها و معابر شهری، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها از مخاطرات این سامانه است.

وی ادامه داد: احتیاط در سفرهای بین شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، خودداری از عبور یا توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی، ممنوعیت فعالیت‌های کوهنوردی و گردشگری، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، نداشتن اتراق در زیر ساختمان‌های نیمه ساز و درختان فرسوده، تمهیدات لازم جهت حفظ صنعت کشاورزی و دامداری توصیه می‌شود.

معتمدی با بیان اینکه کمینه دمای هوا طی ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق استان یک تا سه درجه کاهش خواهد داشت، افزود: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به درجه ۲۴ سانتی‌گراد و کمینه آن بامداد فردا به ۱۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: خوروبیابانک با دمای ۳۲ درجه سانتی‌گراد و بویین میاندشت با دمای دو درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین مناطق استان هستند.

کد خبر 751493

دیگر خبرها

  • تداوم بارندگی تا پایان هفته در سمنان
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد
  • تداوم بارش باران در تهران تا پنجشنبه
  • تداوم بارش بهاری در اصفهان / هوا خنک‌تر می‌شود
  • بارش شدید باران در پاوه و جاری شدن سیلاب
  • اجرای عملیات لای‌روبی و پاکسازی رودخانه اراک
  • تشدید بارش‌ها و احتمال سیلاب در چهارمحال و بختیاری
  • پیش‌بینی هوا طی روزهای آینده/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • بارش باران و جاری شدن سیلاب ۴ نفر را در مرودشت اسیر مرگ کرد
  • فیلم/ جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه در استان خراسان رضوی